Mame pred sebou stvrty ligovy zapas. Stvrty. Hra sa po tyzdni treningu / oddychu. Svoj koment si setri do druhej polovice sezony (ak to tak pojde dalej) a vsetci budeme suhlasit. Teraz by som si len uzival jeho hru a neriesil ostatne.
Xavi to nemyslí vážne?! 😲Zase Roberto v základe?? nestačilo ako hral minule?? Gaviho zničí na krídle, Yamal by si mal oddýchnuť, skončí ako Pedri 🤔 Vlani som nemal rád Torresa,ale teraz hrá lepšie ako Lewa
Ferran dobrým výkonom proti Villarealu odmenený lavičkou. A dnes kľudne mohol naskočiť Raphinha, netreba takto Yamala rozbiť ako Pedriho v jeho prvej sezóne.
To, že nehrajú posily celkom chápem, ešte rozumiem aj to, že Roberto hrá, pretože nemáme kým nahradiť túto pozíciu (Cancelo len teraz došiel a Araujo je zranený, takže Koundé musí hrať stopéra), ale prečo nedostane konečne šancu v základe Ferran, to nechápem... Taktiež Yamal je čerstvo 16 ročný chlapec, mám ho neskutočne rád a fandím mu snáď najviac ako viem, ale nakladať toľko na plecia len 16 ročného, snáď Xavi vie, čo robí...
Po poradí Xavi....
ma problém pripraviť základnú rozumnú zostavu.
Z dlhodobého strategickeho hľadiska je úplne nulový nevie vôbec rozložiť sily hráčov.
Z krátkodobého strategického hľadiska je opäť nulový vôbec nevie pripraviť tím na konkrétny zápas.
Jeho striedania sú desivé, nepochopitelne .
A najviac co mi vadí sú jeho výhovorky, kuwa je to tréner tak nejakým spôsobom musí mať viac plánov ako jeden a pripraviť sa na viac podmienok....
Xavi ako taký možno asistent by bol fajn, asi ma aj dobre rady pre hráčov ale ako hlavný tréner stratil moju dôveru to neznamená ze hodnotím jeho prácu na začiatku sezóny ale káder ktorý dostal teraz do vienka musí podstatne lepšie využiť ako to bolo minulý rok (myslím LM)
A co mal Cancelo ist rovno do zakladu, ked mal mozno pol treningu s timom? Jedine s cim nesuhlasim, je vynechanie Ferrana zo zakladu.. Jediny hrac, co nam aktualne dava pravidelne goly od zaciatku sezony.
No minimálne 16 ročného hráča nepostavim hned druhý zápas v základe ( ukazal aky je talent tak ocakavam ze ako trener bude mysliet viac krokov dopredu ako jediny)...ty tam vidíš len cancela ale myslím ze som to dostatocne rozpísal na to aby to pochopili ostatný ked uz nie ty
Prosim Vas citajte trochu co trener hovori na tlacovkach..je uplne jedno aka je zakladna XI hrat budu vsetci. Daj Ferrana do zakladu a bude mliet muku, z lavicky je ovela lepsi
Xavi nemá na to aby trénoval špičkové mužstvo,bohužial sezóna skončí ako vlani a predvlani(LM a EL).Som z toho smutný ale čo už.Lewa bol veľký omyl ,pušný prach minul v Bayerne,a to čo mu Xavi dáva hrať to nevie.Nemá odvahu ho posadiť na lavičku.A Roberto no comment,aj Cancelo bez prípravy zahrá toľko ako on.Yas bude hádzaná a 3 000 000 prihrávok s úspešnosťou 90%.A prd z toho.
klub na hrane bankrotu sme akurat tak financne, nie vsak silou kadra, ktoru mal Xavi k dispozicii. Ak by mal mat kader na hrane bankrotu, tak by tu mal zaklad z La Masie v podobe 18-20 rocnych hracov a nie mena ako Lewandowski ci Kounde alebo Christensen, Raphinha ci Dembele za milionove platy. O muzstve na hranici bankrotu sa mozeme bavit v pripde Valencie, ktora uz roky rozpredava alebo Seville, ktora rozpredavala posledne 2 sezony vo velkom. My sme neboli nuteni vo velkom predavat hracov a dokonca sme priniesli posliy za 200M. Ekonomicky to kolabovalo, ale hrana bankrotu by vyzerala asi tak, ze by sa spenazili 2-3 najcennejsi hraci ako Pedri, Araujo a De Jong. Potom by sme sa mohli bavit, ze mame strasny kader.
Ze sme boli blizko bankrotu a stale nemame financnu nezavislost (znamena kupit si koho chceme a potrebujeme) tvrdi, Laporta, tvrdi Xavi, tvrdia nasi ekonomovia, tvrdi La liga a dalsi... Jediny kto to teraz spochybnil a tvrdi opak si ty, Escuchame. Naozaj neviem, ku komu sa priklonit. Hrana bankrotu moze vyzerat aj inak, ako to ze sa predaju najhodnotnejsi hraci futbalovej sekcie klubu. Klub je obrovsky, predavat sa da vela aktiv.
ved pisem a uznavam, ze financne sme na hrane bankrotu. Ale reagujem, ze kader mame nadpriemerne dobry na Spanielsko a podla mna bol dostatocne dobry aj na to, aby sme postupili do vyradovacky v LM alebo za 2 sezony presli dalej vo vyradovacke EL. Podla mna sa v tomto smere premrhali moznosti a nevyuzil sa potencial, cim sme docielili dalsi vypadok prijmu.
resp. uvediem do pravej miery, suhlasim s tebou, ze sme na hrane bankrotu, ale sirka a kvalita kadra boli dostatocne na to, aby sme uhrali viac ako len Ligu v minulej sezone, kedy sa viditelne trapil jeden aj druhy Madrid a klesla uroven celej La Ligy. Cize neprecenujme titul v La Lige, material, ktory mal a ma Xavi k dispozicii je kvalitativne na urovni europskeho velkoklubu.
Escuchame takze ako si to predstavujes? Za okolnosti, v ktorych sa klub nachadza (odhliadnuc od financnej situacie, v prestavbe, bez Messiho...) budeme kazdy rok vyhravat ligu (lebo uroven La ligy klesla...), zo 1-2 pohare (bez toho to proste nejde) a v LM budeme pravidelne minimalne vo stvrtfinale. "Lebo na to mame kader." Ukaz mi jeden europsky klub, ktory tuto latku preliezol 2-3 po sebe iduce roky. Alebo je mozne si zvyknut na novu realitu ze nebudeme dominovat tak ako v casoch s najlepsim hracom historie. Bude to omnoho vyrovnanejsie. Vo vsetkych sutaziach. Zabudni na hegemoniu na vsetkych frontoch a tes sa z futbalu. A ak nie, mozes to vypnut.
- ukaz mi velkoklub, ktory ma takuto generaciu odchovancov a mladikov ako my
- ukaz mi snad okrem Bayernu, Realu ci City velkoklub, ktory ma stabilnejsi kader ako my
- ukaz mi velkoklub, ktory sa v tolkych zapasoch dokaze trapit
- pozri sa na Guardiolu ako dokazal vyvinut svoj styl a prisposobit aj podla mnohych tarbavemu a neobratnemu Haalandovi a vyuzit jeho prednosti
- ukaz mi velkoklub, kde posily dokazu vyhoriet za 1 sezonu a odist mentalne
- pozri sa na trenerov ako Klopp ci Tuchel, aku dynamiku vyuzivaju vo svojej hre
- pozri si ukazky Barcelony pod Guardiolom, Cruyffom, Rijkaardom alebo aj Enriquem, hrali sme ovela priamociarejsie, dynamickejsie, rychle narazacky, rychla vymena miest, rychle lopty za obranu a ukaz mi, kolko z toho vyuzivame
- minulu sezonu nas dost dobre drzala obrana, ktoru mam fakt vybornu, no pridu zranenia a je to velmi zle
- nehovorim o dominantnych vyhrach v La Lige ani stvrtfinale LM, myslim si vsak, ze postup zo skupiny mal byt samozrejmost a asi bolo tou samozrejmostou stvrfinale, kedze sa s prize money ratalo v rozpocte
- az v takej prestavbe zase nie sme, mame uz 2 sezony stabilnu velku cast kadra, chybalo par hracov do skladacky a ja som fakt zvedavy, co vyzmykame z toho tuto sezonu... vyzera, ze aj top 4-5 v La Lige bude na tom lepsie ako pred rokom
- preco pretazuje Xavi hracov alebo dava niektorych hrat mimo pozicie? napr. Ferran ked prisiel hral falosne kridlo a bol nas najlepsi hrac, celu minulu sezonu mal hrat ortodoxne LW a mal byt prilepeny pri ciare alebo preco Pedriho po zraneni da hrat 3x 90min a zrani sa znova?
- si spokojny s jednotvarnymi a citatelnymi zostavami? podla mna sme mali ovela sirsi kader v minulej sezone ako zakladna 11tka, ktora hrala tyzden co tyzden... len bolo treba mat viac taktickych variantov v ruke a mozno by sa aj ti tu na fore tolko kritizovani hraci ako Ferran chytili a dokazali zahrat lepsie
- si spokojny so striedaniami? ktore prichadzaju bud neskoro alebo vobec, Pedri pravidelne v 60-70tej minute tahal nohy a hral do konca zapasu
- Xavimu fandim, ale chce to dost popracovat na taktike, nebyt tak citatelny a skusit inovovat trosku sposob, akym hrame. Nehovorim, odohrali sme aj par velmi peknych zapasov pod nim, no velka cast bola o trapeni sa, dobyvani 16tky supera a cakani na gol... v tom lepsom pripade. V horsom sme inkasovali a potom 80min dobyjali pokutove uzemie, aby sme nestratili body.
nebavi me cist romany, ale na prvni pohled dve picoviny...... sirka kadru minuly rok ? a kde jsi usnul ? sirka kadru nas stala evropsky pohary......a za druhy ....ktery velkoklub se trapi , no treba myslis bayern , nebo real nebo city ? koukal jsi vubec na nejake zapasy proti papirove slabsim tehle klubu ? ty woe to nemuzes myslet vazne... i s augsburgem byl bayern trapnej , dve haluze , jinak slabota , ja tam sedel......... proti silnejsim, ktery chteji hrat fotbal je to samozrejme lepsi ,ale proti betonu jsou na tom vsichni uplne stejne....to ostatni mi prijde cist zbytecny , kdyz napises takovyhle hovadiny o minuly sezone...
sirka kadra? aj vtedy, ked nas rozobral Frankfurt v EL? Ved sme mali kadre v cene x-nasobne vyssej. Budeme sa vyhovarat aj vtedy, ked sme sa trapili s United v EL a aj vtedy, ked sme senzacne nepostupili na ukor Interu do LM? Vsetko budeme hadzat na par zraneni? Ved sme mali ovela lepsi kader ako super a aj tak problemy. Inter si odkontroloval zapas vtedy. Cize kym nepostavime 2 cele 11tky, budeme sa vyhovarat na sirku kadra. Parada.
A ak aj ten kader nie je najsirsi, rozhodne je dostatocne stabilny, mame hracov, co spolu hraju 2-3-4 sezonu a to cele zapasove porcie. Len teda v 9 z 10 zapasov hrame obdobne zle aj ked hra Pedri a Araujo alebo iny clen plnohodnotnej zakladnej zostavy.
Na zaver, pozri sa na dnesny zapas, ake problemy mame so superom z nizsej priecky. A takto to je zapas co zapas. Nehovoriac o tych behavejsich superoch, ktori hraju defenzivne a maju rychle dostupovania, to nam vyslovene nevoni. A prosim pouc ma, kolko tych trapnych zapasov odohra Bayern za sezonu? Alebo City? Je to tyzden co tyzden? Pretoze nasa cela jarna cast bola o 1 gole, kedy sme vyhravali casto 1:0 a ak sme nedajboze dostali gol ako prvy tim, tak to bolo strasne trapenie vyrovnat a otocit.Pamatam si na tie tlacovky "TRPELI SME."
Ja teda sledujem dost aktivnej aj PL a City, Liverpool ci Newcastle alebo Arsenal hraju velmi dobre a efektivne aj proti timom z poslednej 5ky, takze neviem uplne o com pises.
tak si nejdriv rozmysli jestli tedy budes kritizovat sirku kadru nebo hodnotu kadru........v tom mas trosku zmatek...nechapu jak to muzes plest dohromady.... kdyz na obou krajich obrany budes mit alonsa a roberta , muzes delat co chces a mit hodnotu kadru 100 nasobne vyssi a muzou spolu hrat dvacet sezon.... jestli tomuhle nerozumis tak je mi lito , ale mas jaksi zmatek sam v sobe.....bud sirka nebo hodnota nebo stabilita .... vyber jedno.......a ano jestli jsi koukal na zapasy city a bayernu , urcite vis ze city se trapilo vetsinu sezony , kdyby manutd nebo live nebylo v riti a arsenal to neposral na konci , tak titul proste nebyl. o bayernu nema cenu mluvit, staci kdyz prijede Mainz , lipsko....obrovsky problemy , v sobotu v monchengladbachu v 87 minute ? jestli jsi to nevidel , tak je mi lito...koukej poradne.
Aj najlepším týmom sa občas stane, že ich potrápi papierovo slabší súper. Dokonca sú súperi, nad ktorými koľkokrát aj tie najlepšie tímy nevedia vyhrať. Stáva sa to. Ale v momente keď klub ako Barcelona hrá na remízu a nevie si poradiť v 4 zápasoch za sebou s Getafe, Cadizom, Willarreal (dobre, tu to môžeme radiť k tým lepším klubom, aspoň lepšej polovici) a Osasunou, že super si vypracoval pomaly viac šancí, bol aktívnejší, viac hrozil, tak to je to na pováženie. Ak už spomínaš Bayern, tak Lipsko je dlhodobo v Nemecku 2.-4. tím s veľmi kvalitnými hráčmi. Niečo ako Atletico v LaLige. Mönchengladbach ešte pred pár rokmi bol pravidelne v TOP 4, teraz sa pohybuje tak 8.-10. miesto v Nemecku, nie sú to žiadny fušeri, čo hrajú o udržanie. Mainz to isté.
kks, porovnavas Monchedgladbach, Mainz alebo Lipsko so supermi v La Lige zo spodku tabulky? Ved pravidelne vychovavaju kvalitnych mladych hracov, dokazu sa daleko prebojovat v Nemeckom pohari a dlhodobo hraju dobry futbal na urovni top 5 v nemeckej lige.
a teda ty ma tu zrovna ides poucovat co ja pisem, tak si to prosim precitaj este raz, pisem o stabilite kadra. Kazdy tim moze mat par zraneni, ale kostra kadra je stabilna uz 2 alebo 3 sezony a ti hraci nehraju spolu 1. mesiac. Doteraz sme sa trapili vo vsetkych 4 kolach La Ligy, vcera mala Osasuna ovela viac z hry, dokazala nas zatvorit, posobili sme neorganizovane, nevedeli sme podrzat loptu. Osasuna dokazala diktovat tempo a v zavere nas tlacili v 10tich. Vyhrali sme vdaka 11tke, za ktoru mozeme byt vdacni. Obdobne vyhravame o 1 gol uz zopar mesiacov, ak si to nestihol postrehnut. A vykony muzstva stoja za rovnake hovno ako aktualne. Bud sa trapime do 80+ minuty a vyhrame 1:0 usmochlenym golom alebo dotahujeme jednogolove manko po zvysok zapasu a trasieme sa o body.
Ano, City sa trapilo, pretoze tam bol focus najma na LM. A ano, taky Arsenal, Newcastle alebo Liverpool ci Bayern by si dnes s nami vytrel prdel. Ak to nevidis a obhajujes tieto uzasne vykony ake predvadzame, tak ja ti neviem.
Ja Xavimu verim, som zvedavy co bude hrat s 2 dalsimi posilami a pokrytym kazdym postom v zostave... ak to bude rovnaka pesnicka, tak kritika bude narastat. Narastat vo velkom a kedze nehrame min. 2 sezony na Camp Nou, tak uvidime ako sa k tomu postavia Cules a ci to daju klubu pocitit aj napr. podporou a navstevnostou. A ona sa zacina objavovat, staci otvorit oci a zacat citat prispevky a komentare na Twitteri alebo sa poznat s par miestnymi, co dlhodobo chodia na futbal a spytat sa ich na nazor.
Tak zase roman , a staci mi jen uvod......psal jsi o hodnote kadru.....tak teda asi mainz a mnchgldbch je bayern , asi cvancara je kane.... , ty wole , tak si nejdriv srovnej v palici vo vlastne chces psat. Vy si to s janem rozdejte , jste na tom stejne...ztrata casu....jen kydani hnoje....real v tech zapasech je na tom uplne stejne , bayern taky....ale neeee porad same sracky na barcu , tak se na ni vyserte a bude od vas pokoj a nevotravujte , vas hnusnej pohled na vsechno je zarazejici , je mi vas lito. Promluvit s mistnima ? Muj syn tam zije :-) a hraje futsal , myslim ze info mam , trovha radosti ze zivota by ti prospela a trosku vic videt pod povrch fotbalu , ale to chci asi moc....neva
uplne prvy status, ty palica vymudrena. Co tu splietas Bayern a Monchengladbach ci Mainz? Hra Bayernu proti Monchengladbachu je ako hra nas proti timu na urovni stredu tabulky. Rozhodne Monchengladbach nehra futbal na urovni Cadizu, Granady alebo Espanyolu, ze brania v 10tich. Minulu sezonu skoncili v top 10. Ja pisem konzistentne to iste, ze organizacia hry pod Xavim v poslednych mesiacoch je zalostne zla, ze nedokazeme vyuzivat hru v kridlach a ze sa tu precenuje vyhra La Ligy, pricom pocas jarnej casti sme vo vacsine zapasov vyhrali o gol vysledkom 1:0. A s tymto si ty spokojny? A sracky na Barcu? Dlhodobo Barcelone fandim, chcel som tu Xaviho, ale zial, zacina sa ukazovat jeho neskusenost v plnej krase a zacinam si viac a viac mysliet, ze nastavit rozumny trend pre najblizsiu dekadu je pre neho velke susto. Staci sa pozriet ako posledne mesiace reaguje na vyvoj v zapasoch a ze postavi zakazdym rovnaku zakladnu zostavu. Minuly rok sme mali dobru jesen do MS, kedy sme v La Lige nazbierali bodovy vankus. Na jar, ked nam dochadzal dych, to este stacilo... som preto zvedavy, ako sa zmeni herna tvar ,muzstva po tom, co mu prisli tuto sezonu dalsie posily. A neviem co riesis moj pohlad a ides ma tu presviedcat o svojom poznani miestnych, kde hra tvoj syn... akoze sorry, ak si spokojny s hrou, ktoru par mesiacov predvadzame, tak bud. Ja spokojny nie som a kritizovat predvedenu hru a trenersku magiu v Xaviho podani je snad dovolene. Radost zo zivota prajem skor tebe, ked mas potrebu hodnotit zivot ineho cloveka na zaklade pohladu na futbalove vykony.
Omlouvám se, ale Xavi je d*bil. Rozestavení se 4 záložníky dlouhodobě nefunguje a potom to musíme dohánět ve druhém poločase, když tam nahází ofenzivní hráče co má a to bez nějaké větší logičnosti, prostě všichni tam běžte a dejte gól. Na křídle Gaviho potenciál úplně zabíjí. Ferran v top formě, byl skvělý v přípravě a byl skvělý i když se dostal z lavičky na hřiště v lize, navíc střílel góly. Výsledek? Znovu na lavičce. Yamala mám rád, je to talent, ale je mu sakra 16 a nemůže hrát každý zápas, není zvyklý na dospělý fotbal a s takovou ho odrovnáme. Lewa je dlouhodobě z formy. Když už Xavi místo něj nedá Ferrana, tak ho má dát k němu a hrát normálně 4-3-3. Romeu je v sestavě taky úplně navíc, když posledně odešel ze zápasu, tak jste si ani nevšimli, že tam chybí. Místo něj Torres na křídlo, místo Yamala Raphinha a jedeme, ale to ne, protože Xavi je blbec. Křídel máme naprosté minimum, ale po odchodu Fatiho (který jsem chápal a byl jsem pro), jsme mohli dovolit klidně poslat pryč i Abdeho. Proč? Protože Xavi stejně nechce hrát s křídly a budeme hrát tento jeho paskvil i když vůbec nefunguje, bravo.
A ako vieš kto stojí za odchodom krídiel ? Ako vieš že to bol xavi a nie laporta ? ... Kľudne mohol mať už aj xavi skôr info že preč pôjdu a preto na krídla nehral pretože vedel že ich mať nebude ....
A ako ty vieš ze nestojí za ich odchodom.... to je otázka 😀😀😀 takým to mentálnym svetom sa môžme točiť dookola.... ak by rozumne robil zostavy a rozumne striedal ze by boli rozložené sily pre všetkých nie ze tam dá Alonsa a potom Christensen beha 2x viac lebo Alonso nestíha na ľavom bekovy ... tým som chcel povedať ze by motivoval hráčov ostať kvôli tomu ze budu mat dostatočný herný priestor ..... v skratke Xavi to nevie zo strategickeho hľadiska
Ja to neviem a preto práve nehovorím koho je to chýba ...iba som pridal možnosť na ktorú očividne nemyslel v prvotnom komentári .... Za mňa tréner má byť hodnotení na konci sezóny a za minulú Barca získala ligu aj keď káder bal real lepší takže úspech pre trénera ..... A ohľadom alonsa tiež mohol hrať zo zdravotných príčin to nikto nevie
Neviem co ste cakali, Xavi nam ukazuje aky je alibista uz od jarnej casti. Stale dookola rovnaka zostava, pretazovanie rovnakych hracov, stale jeden a ten isty takticky koncept, ktory bud zafunguje hned a dame gol v prvych 30min alebo vobec a trapime bez reakcie z lavicky po celych 90min. Kritizujem to tu uz dlhsie, pretoze je viditelna stagnacia od jarnej casti. Uvidime ako to pojde dalej, postup z 1. miesta zo skupiny aku mame v LM je nutnost, vyradovacka bude hop alebo trop, no ak sa vykony nezlepsia, za mna ako fanusika bude vymena na trenerskej lavicke tema k diskusii.
Zatial Xavimu verim a ocakavam, ze o tyzden s novymi posilami bude aj zostava o kus lepsia, no mam znacne pochybnosti, ci je spravna volba, ktora ma nastolit smer prestavby a nalinajkovat zakaldy muzstva pre dalsiu dekadu a generaciu.
btw. pretazovaniu 16 rocneho Yamala nerozumiem, najma ked sa mu vratil Raphinha a ak chcel hrat aj s Yamalom, tak mali hrat obe kridla v 4-3-3 a nie zase alibisticky postavit zaloznika. Ale asi si musime zvyknut.
Asi patris k tym fanusikom, ktori dokazu prizmurit obe oci a cakat na jeden polepeny gol 90min. Ak ta to bavi, neberiem ti to. Rovnako to bavi aj miliony aziatov, ktori sa chodili pozriet na Camp Nou. Uvidime, aka bude reakcia cules o polroka.
Xavi: "I'm calm. With the exception of the pivot position, we have two players per position. It's been a big market for us." ….ja ti neviem, ale na LW nevidím ani jedného.
"Šokujúca" ktorá neprekvapí zase. A presne sa vie, čo sa bude hrať. A Lewa klasicky zahrá nič, lebo sa k nemu nedostane lopta poriadne. Gavi utopený na krídle. Oproti poslednému zápasu bude rozdiel ten, že bude hrať Balde a nie Alonso.
Proste xavi si našiel ďalšieho miláčika romeula ktorého bude tlačiť do každého zápasu aj nasilu rozohrávku ten hráč nemá žiadnu pomaly je chyby robí a len zaberá miesto na ihrisku pre ľavé krídlo a potom nefunguje celý útok škoda na takýto fotbal pozerat
Áno druhé zbytočne DM zaberá miesto útočníkovi henten hráč nemá žiadnu kvalitu henten hnoj vo hra by kedykoľvek zahral aj ten mladý nico ktorý možno mohol mať priestor na nejaké zlepšenie narozdiel od tohto trageda
Ty by si nebol keby si sa mal v predu doslova mlátiť o loptu ktorú vôbec nedostávas lebo tvoj priposraty tréner tlačí nasilu do zostaví kamaráta za zenitom ktorý nemá a nikdy nemal žiadnu kvalitu na úkor krídla ktoré ti má do 16tky posielať lopty
Tak keby tam ten "priposratý tréner" dával ľudí podľa formy tak tam nie je ani on sám. Pochopiteľne Lewa nemá servis aký by s jeho hrou potreboval ale to je o dôvod viac dať tam Ferrana ktorý má formu a vie si niečo vypracovat aj sám.
Romeu si hrá svoje, nie je to Busquets v najlepších rokoch, ale určite ani otras. Môžeme zas kritizovať Lewu, ale ako mu team/respektíve tréner pomohol k tomu aby sa využili jeho prednosti, áno nijak :). Ak chce hrať Xavi tento systém, s ktorým nás vypráši prvý team vo vyraďovačke LM, tak nech tam dá aspoň Ferrana, ten lepšie do toho zapadne jak Lewa...
S touto Barcou je nieco zle.
Postavime tam Roberta miesto Cancela (chapem ze netreboval ale aj bez treningu by vol viac platby ako Roberto).
Predame dve lave kridla (podotykam ze Abdeho brutalne pod cenu).
FDJ, jediny hrac, ktory sa snazi nieco vymysliet hra da sa povedat stopera.
Postavime do utoku Lewu bez formy namiesto Ferrana s formou.
Klasicka zostava na 4-4-2, pricom nam to vobec nejde.
Takto neprejdeme ani tou zakladnou skupinou v LM.
Nerad hovorim, sle XAVI OUT. Bohuzial. Asi ina sanca nieje.
Záloha Romeu, FDJ, Gundo se mě moc líbí. Gavi na křídle naprosto zbytečný. Doufám, že brzy místo něj přijde klasický útočník. Kounde díky za vedení. V šatně bude lepší atmosféra.
Hehe, toto som si hovoril xkrát, ale vždy aj tak pozriem PL a potom už len nadávam na španielsku ligu, od fanúšikov, cez výkony rozhodcov, až po výkony teamov..
Pre diváka, ktorý je nezaujatý a nemá žiadny obľúbený team v La lige, tak je táto liga úplne nepozerateľná, podľa mňa.. :D
Keby len Talianska, minule som si zapol nemeckú, zápas dvoch priemerných až podpriemerných teamov, tak som žasol aký krásny futbal :D Ani by som sa nedivil, keby to je rovnako aj vo Francúzskej, či Portugalskej.. .D
Presne. Kym sa dostanu dopredu tak z Osasuny si mozu ist zaliat kavu a vypit ju. Oni ked maju loptu krasne rychlo dopredu a my sa hrajkame. Akonahle dostaneme gol tak hotovo, remizka. Aj tak mam pocit podla uvodnej zostavy ze to bolo myslene ze ideme si aspon po bodik (aj ked sme ku*va Barcaaaaa). Neuveriteľné.
Barca neví co má hrát. Podařili se 2 průniky a gol z rohu po individuální dobré poziční hře Koundeho. Jako tým jsme ale slabší a uplně bez nápadu. Nevíme koncepčně jak procházet jejich obranu, vše je to jen o jedincích kteří občas projdou. Takový tým bychom měli tlačit a za poločas mít alespoň 3 tutovky.
Byť takto zatlačeny mužstvom ako osasuna to je taká hanba z hruza proste žiadna fyzicka ani schopnosť kontrolovať zápas nacu majú 4 záložníkov keď nie sú schopný loptu držať ?
Xavi ani len nemá gule na to stiahnuť lewandovskeho ktorý hrá hovno celý zápas má žltú kartu a už mal ďalší tvrdý faul čo z takého trénera ešte asi chce vyrobiť prúser na koniec zapasu
Xavimu už zase hoří pod zadkem, takže najednou už můžeme hrát na 3 útočníky. Takže vlastně jako všechna předchozí utkání, nastoupíme se 4 záložníky (1x s 5 záložníky), je to na hovno, potřebujeme se zlepšit, takže tam Xavi pošle útočníky/křídelníky.
Tomu Lewa přidal jako prase, mohl to normálně ustát a vstřelit gól normálně. Sice červenou udělil, ale to nebyla červená ani náhodou, když už dvojí trest, tak za něco pořádného a ne za tohle.
Lewa už od určité fáze minulé sezóny až doposud je jako Suárez v poslední fázi v Barceloně, sebemenší dotek a už padá. V Bayernu to byl stroj, ale u nás na něj někdo jen sáhne a už padá. Nemyslím to pro dnešní utkání, ale celkově.
Jedna veľká paródia na futbal . Ak Xavi skonštatuje, že hrali v celku dobre tak by mal navštevovať psychiatria lebo ma očividne vidiny. Na toto nezmyselné posúvanie si lopty z hora na dol a z dola na hor, ktoré ajtak skončí niekde pri brankárovi sa už nedá ani pozerať.
Nemozme hrat proti mid teamom 4-4-2 to je cista koma takyto futbal, dostaneme gol a zrazu hrame 4-3-3 ja toto nepochopim, xavi sa zacyklil v kuse tie iste chyby, mne uz zacina liezt na nervy
ma problém pripraviť základnú rozumnú zostavu.
Z dlhodobého strategickeho hľadiska je úplne nulový nevie vôbec rozložiť sily hráčov.
Z krátkodobého strategického hľadiska je opäť nulový vôbec nevie pripraviť tím na konkrétny zápas.
Jeho striedania sú desivé, nepochopitelne .
A najviac co mi vadí sú jeho výhovorky, kuwa je to tréner tak nejakým spôsobom musí mať viac plánov ako jeden a pripraviť sa na viac podmienok....
Xavi ako taký možno asistent by bol fajn, asi ma aj dobre rady pre hráčov ale ako hlavný tréner stratil moju dôveru to neznamená ze hodnotím jeho prácu na začiatku sezóny ale káder ktorý dostal teraz do vienka musí podstatne lepšie využiť ako to bolo minulý rok (myslím LM)
- ukaz mi velkoklub, ktory ma takuto generaciu odchovancov a mladikov ako my
- ukaz mi snad okrem Bayernu, Realu ci City velkoklub, ktory ma stabilnejsi kader ako my
- ukaz mi velkoklub, ktory sa v tolkych zapasoch dokaze trapit
- pozri sa na Guardiolu ako dokazal vyvinut svoj styl a prisposobit aj podla mnohych tarbavemu a neobratnemu Haalandovi a vyuzit jeho prednosti
- ukaz mi velkoklub, kde posily dokazu vyhoriet za 1 sezonu a odist mentalne
- pozri sa na trenerov ako Klopp ci Tuchel, aku dynamiku vyuzivaju vo svojej hre
- pozri si ukazky Barcelony pod Guardiolom, Cruyffom, Rijkaardom alebo aj Enriquem, hrali sme ovela priamociarejsie, dynamickejsie, rychle narazacky, rychla vymena miest, rychle lopty za obranu a ukaz mi, kolko z toho vyuzivame
- minulu sezonu nas dost dobre drzala obrana, ktoru mam fakt vybornu, no pridu zranenia a je to velmi zle
- nehovorim o dominantnych vyhrach v La Lige ani stvrtfinale LM, myslim si vsak, ze postup zo skupiny mal byt samozrejmost a asi bolo tou samozrejmostou stvrfinale, kedze sa s prize money ratalo v rozpocte
- az v takej prestavbe zase nie sme, mame uz 2 sezony stabilnu velku cast kadra, chybalo par hracov do skladacky a ja som fakt zvedavy, co vyzmykame z toho tuto sezonu... vyzera, ze aj top 4-5 v La Lige bude na tom lepsie ako pred rokom
- preco pretazuje Xavi hracov alebo dava niektorych hrat mimo pozicie? napr. Ferran ked prisiel hral falosne kridlo a bol nas najlepsi hrac, celu minulu sezonu mal hrat ortodoxne LW a mal byt prilepeny pri ciare alebo preco Pedriho po zraneni da hrat 3x 90min a zrani sa znova?
- si spokojny s jednotvarnymi a citatelnymi zostavami? podla mna sme mali ovela sirsi kader v minulej sezone ako zakladna 11tka, ktora hrala tyzden co tyzden... len bolo treba mat viac taktickych variantov v ruke a mozno by sa aj ti tu na fore tolko kritizovani hraci ako Ferran chytili a dokazali zahrat lepsie
- si spokojny so striedaniami? ktore prichadzaju bud neskoro alebo vobec, Pedri pravidelne v 60-70tej minute tahal nohy a hral do konca zapasu
- Xavimu fandim, ale chce to dost popracovat na taktike, nebyt tak citatelny a skusit inovovat trosku sposob, akym hrame. Nehovorim, odohrali sme aj par velmi peknych zapasov pod nim, no velka cast bola o trapeni sa, dobyvani 16tky supera a cakani na gol... v tom lepsom pripade. V horsom sme inkasovali a potom 80min dobyjali pokutove uzemie, aby sme nestratili body.
sirka kadra? aj vtedy, ked nas rozobral Frankfurt v EL? Ved sme mali kadre v cene x-nasobne vyssej. Budeme sa vyhovarat aj vtedy, ked sme sa trapili s United v EL a aj vtedy, ked sme senzacne nepostupili na ukor Interu do LM? Vsetko budeme hadzat na par zraneni? Ved sme mali ovela lepsi kader ako super a aj tak problemy. Inter si odkontroloval zapas vtedy. Cize kym nepostavime 2 cele 11tky, budeme sa vyhovarat na sirku kadra. Parada.
A ak aj ten kader nie je najsirsi, rozhodne je dostatocne stabilny, mame hracov, co spolu hraju 2-3-4 sezonu a to cele zapasove porcie. Len teda v 9 z 10 zapasov hrame obdobne zle aj ked hra Pedri a Araujo alebo iny clen plnohodnotnej zakladnej zostavy.
Na zaver, pozri sa na dnesny zapas, ake problemy mame so superom z nizsej priecky. A takto to je zapas co zapas. Nehovoriac o tych behavejsich superoch, ktori hraju defenzivne a maju rychle dostupovania, to nam vyslovene nevoni. A prosim pouc ma, kolko tych trapnych zapasov odohra Bayern za sezonu? Alebo City? Je to tyzden co tyzden? Pretoze nasa cela jarna cast bola o 1 gole, kedy sme vyhravali casto 1:0 a ak sme nedajboze dostali gol ako prvy tim, tak to bolo strasne trapenie vyrovnat a otocit.Pamatam si na tie tlacovky "TRPELI SME."
Ja teda sledujem dost aktivnej aj PL a City, Liverpool ci Newcastle alebo Arsenal hraju velmi dobre a efektivne aj proti timom z poslednej 5ky, takze neviem uplne o com pises.
a teda ty ma tu zrovna ides poucovat co ja pisem, tak si to prosim precitaj este raz, pisem o stabilite kadra. Kazdy tim moze mat par zraneni, ale kostra kadra je stabilna uz 2 alebo 3 sezony a ti hraci nehraju spolu 1. mesiac. Doteraz sme sa trapili vo vsetkych 4 kolach La Ligy, vcera mala Osasuna ovela viac z hry, dokazala nas zatvorit, posobili sme neorganizovane, nevedeli sme podrzat loptu. Osasuna dokazala diktovat tempo a v zavere nas tlacili v 10tich. Vyhrali sme vdaka 11tke, za ktoru mozeme byt vdacni. Obdobne vyhravame o 1 gol uz zopar mesiacov, ak si to nestihol postrehnut. A vykony muzstva stoja za rovnake hovno ako aktualne. Bud sa trapime do 80+ minuty a vyhrame 1:0 usmochlenym golom alebo dotahujeme jednogolove manko po zvysok zapasu a trasieme sa o body.
Ano, City sa trapilo, pretoze tam bol focus najma na LM. A ano, taky Arsenal, Newcastle alebo Liverpool ci Bayern by si dnes s nami vytrel prdel. Ak to nevidis a obhajujes tieto uzasne vykony ake predvadzame, tak ja ti neviem.
Ja Xavimu verim, som zvedavy co bude hrat s 2 dalsimi posilami a pokrytym kazdym postom v zostave... ak to bude rovnaka pesnicka, tak kritika bude narastat. Narastat vo velkom a kedze nehrame min. 2 sezony na Camp Nou, tak uvidime ako sa k tomu postavia Cules a ci to daju klubu pocitit aj napr. podporou a navstevnostou. A ona sa zacina objavovat, staci otvorit oci a zacat citat prispevky a komentare na Twitteri alebo sa poznat s par miestnymi, co dlhodobo chodia na futbal a spytat sa ich na nazor.
Zatial Xavimu verim a ocakavam, ze o tyzden s novymi posilami bude aj zostava o kus lepsia, no mam znacne pochybnosti, ci je spravna volba, ktora ma nastolit smer prestavby a nalinajkovat zakaldy muzstva pre dalsiu dekadu a generaciu.
btw. pretazovaniu 16 rocneho Yamala nerozumiem, najma ked sa mu vratil Raphinha a ak chcel hrat aj s Yamalom, tak mali hrat obe kridla v 4-3-3 a nie zase alibisticky postavit zaloznika. Ale asi si musime zvyknut.
Postavime tam Roberta miesto Cancela (chapem ze netreboval ale aj bez treningu by vol viac platby ako Roberto).
Predame dve lave kridla (podotykam ze Abdeho brutalne pod cenu).
FDJ, jediny hrac, ktory sa snazi nieco vymysliet hra da sa povedat stopera.
Postavime do utoku Lewu bez formy namiesto Ferrana s formou.
Klasicka zostava na 4-4-2, pricom nam to vobec nejde.
Takto neprejdeme ani tou zakladnou skupinou v LM.
Nerad hovorim, sle XAVI OUT. Bohuzial. Asi ina sanca nieje.
Pre diváka, ktorý je nezaujatý a nemá žiadny obľúbený team v La lige, tak je táto liga úplne nepozerateľná, podľa mňa.. :D