Když postavim na malé vápno Roba Polievku z Bystrice a dám mu 10 príhrávok do tutovice tak aj on dá 10 gólov. Moderný futbal sa zmenil a čakať celý zápas bez pohybu na center už nestačí.
Je to o štýle hry, ktorý tréner preferuje a podľa toho si má vyberať typologicky správnych hráčov do teamu. Lewandovski nie je hroťák typu Benzemu, že si chodí pre lopty kľudne aj na polovicu ihrisku.. Je to hroťák s neskutočne dobrou pozičnou hrou, hlavičkami, fyzickou hrou (pískanie rozhodcov je tu pre mňa často nepochopiteľné, kedy on môže byť ťahaný za dres, dostávať lakeť sem a lakeť tam, a keď si on raz pomôže, tak sa hneď píska) a áno aj zakončeniami, tie mu momentálne až tak nejdú, ale práve preto mu treba pripraviť tie šance. A nie tie šance sa nepripravia tak, že si budeme ťukať v strede ihriska 10minút a potom pošleme jeden absolútne nepresný center na neho, keď je obklopený 3 stopérmi a všetci nadávame, že prečo to nezakončil. Začiatok minulej sezóny šiel jak píla, a prečo? Na jednom krídle hral Dembele a na druhom Raphinha, hrozba z oboch krídelných priestorov pre súperov, čo znamenalo viac priestoru pre Lewu a viac centrov pre neho.
Hovoriť, že v modernom futbale nestačí stáť v 16tke, to mi chceš povedať, že za 2 roky sa posunul futbal na úplne inú úroveň? Pretože, ak ma pamäť neklame, tak takýmto štýlom Bayern valcoval v Bundeslige, v LM (mohli sme sa o tom viackrát presvedčiť a celkom pekne).
A za ďalšie, aký štýl hra City s Haalandom? Prosím ťa, však Haaland je úplne tragický v nejakej medzihre, jeho prihrávky sú často katastrofálne, ak si ide pre loptu do stredu ihriska, tak to často končí skôr jak začne. Ale keď príde do 16tky, tak to smrdí vkuse gólom, lebo mu Grealish/KDB/Bernardo a mnoho ďalších vie poslať normálny center.
A viem, že to nemyslíš vážne, teda aspoň dúfam, ale neťahajme sem nejakého Polievku, ktorý zaostáva za Lewandovskim vo všetkých zručnostiach tak o 3 triedy.
- Za tie dva roky Lewa zostarol, to je to hlavné. Nieje už až tak silný vo fyzických súbojoch, zrýchlenie je slabé takisto, štart na loptu takisto. To vobec nie je o nejakých centroch chalani. Pozrite sa na jeho hru, pri jednoduchých prihrávkach mu lopta odskakuje, motá sa, posobí komicko. Nehovorím o žiadnych centroch ani ničom podobnom. Vek proste nezastavíš.
A ešte k tomu Haalandovi, lebo presne som vedel, že tu niekto bude argumentovať ním. Pozri si jeho štart na loptu, jeho agresiu v súbojoch, jeho zrýchlenie, jeho rýchlosť. On je neskutočné monštrum a keď sa rozbehne ho nezastaví nikto, je tažko odstaviteľný od lopty. Ale hlavne má neskutočne rýchly štart na loptu a rýchle prvé kroky a to je presne to čím sa vždy presadí. Lewa stojí,čaka a rozhadzuje rukami.
A ešte k tomu štýlu čo tu stále píšete, tak mňa by zaujímalo aký štýl by ste si predstavovali, tak aby to vyhovovalo práve Lewovi. Lebo pressovať sa sním nedá, lebo poslednú dobu už nepressuje. Rýchle protiútoky si takisto nemyslím, pretože on nemá až takú rýchlosť. A posielať jeden center za druhým do 16-ky mi príde takisto blbosť lebo jediný Lewa tam je ktorý je vyslovene hlavičkár. A jeden hráč proti minimálne 2 stopérom je málo. Ani Pedri ani Gavi ani Dejong nie sú hlavičkári čo by doplnili 16-ku pri centroch
Keby hrá Haaland v La Lige, tak ver tomu, že aj on by rozhadzoval rukami. Píšeš tu o jeho agresii v súbojoch, myslíš si, že práve toto by bolo tolerované v La Lige? :D Podľa mňa určite, nie.
Ja súhlasím s tým, že Lewa nemá byť tlačený stále do základu, písal som to aj nižšie, že ešte skúsiť počkať na Cancela a Félixa, ktorí mu budú vedieť naservírovať loptu do 16tky, a ak ani to nepomôže, tak to skúsiť s Ferranom. Ale reálne, myslíte si, že Ferran s jeho postavou bude ideálny hráč na hrot pri tom rozostavení, čo hrá Xavi? Však ho teamy ako Getafe, Cadiz a mnoho ďalších prizabijú. Ja stále v kútiku duše verím, že pokiaľ Lewovi budú ponúknuté kvalitné centre (podotýkam ešte raz, že KVALITNÉ) a presadí sa aspoň 2 krát za zápas, tak sa jeho celkový výkon zlepší, aj pressing.
Však tvrdím, že súhlasím s jeho slabou formou. :D Preboha, netvrdím, že on je najlepší a všetci ostatní mu chcú len zle. Ale Xavi zázračne po tom, čo prešiel od 2 rýchlych krídel (január +-), tak odvtedy mu zázračne poklesla forma, momentálne neskúša prispôsobiť hru na taký štýl, ktorý by mu mohol viac vyhovovať, hráme stále to isté, takže áno Xavi za to čiastočne môže.
Nehovor mi, že si si nevšimol to ťahanie za dres, časté lakte a všetko možné, čo nie je pískané na neho. Takže áno, súperovi hráči volia šikovnú taktiku ako mu znechutiť zápas od úvodu a rozhodcovia si to nevšímajú (často to vedia protihráči dobre skryť). O teréne nepíšem nič.
Takže na záver, netvrdím, že Lewa je v dobrej forme, áno hrá hovno, ale presne keď sa toto deje, tak by mal zasiahnuť tréner so zmenami a napomôcť trápiacemu sa hráčovi. Keby sme hrali brilantný futbal, v ktorom jednoznačne dominujeme a jediný trápiaci sa hráč by bol Lewa, tak by som nepovedal ani pol slova na to, že Xavi ponecháva rovnakú taktiku. Ale však preboha, my ani nevieme ako sme prišli k výhram častokrát.
Súhlasím !
Mal by zasiahnuť tréner a pomocť trápiacemu sa hráčovi a to konkrétne tak, že ho nechá oddýchnuť a dá šancu niekomu inému a nenechá ho tam každý zápas sa trápiť 90 minút. Verím, že by to Lewovi len pomohlo keby pár si pár zápasov posedel a následne nám aspoň v lige pomohol.
Dal by som mu ešte 1 zápas v základe s Félixom a Cancelom. Ak ani ich centre/prihrávky nezužitkuje aspoň na trochu lepší výkon, tak žiaľ, skúsiť to s Ferranom na hrote, aj keď podľa mňa to nebude o nič lepšie, nie je to hroťák predsa...
Hovoriť, že v modernom futbale nestačí stáť v 16tke, to mi chceš povedať, že za 2 roky sa posunul futbal na úplne inú úroveň? Pretože, ak ma pamäť neklame, tak takýmto štýlom Bayern valcoval v Bundeslige, v LM (mohli sme sa o tom viackrát presvedčiť a celkom pekne).
A za ďalšie, aký štýl hra City s Haalandom? Prosím ťa, však Haaland je úplne tragický v nejakej medzihre, jeho prihrávky sú často katastrofálne, ak si ide pre loptu do stredu ihriska, tak to často končí skôr jak začne. Ale keď príde do 16tky, tak to smrdí vkuse gólom, lebo mu Grealish/KDB/Bernardo a mnoho ďalších vie poslať normálny center.
A viem, že to nemyslíš vážne, teda aspoň dúfam, ale neťahajme sem nejakého Polievku, ktorý zaostáva za Lewandovskim vo všetkých zručnostiach tak o 3 triedy.
A ešte k tomu Haalandovi, lebo presne som vedel, že tu niekto bude argumentovať ním. Pozri si jeho štart na loptu, jeho agresiu v súbojoch, jeho zrýchlenie, jeho rýchlosť. On je neskutočné monštrum a keď sa rozbehne ho nezastaví nikto, je tažko odstaviteľný od lopty. Ale hlavne má neskutočne rýchly štart na loptu a rýchle prvé kroky a to je presne to čím sa vždy presadí. Lewa stojí,čaka a rozhadzuje rukami.
Ja súhlasím s tým, že Lewa nemá byť tlačený stále do základu, písal som to aj nižšie, že ešte skúsiť počkať na Cancela a Félixa, ktorí mu budú vedieť naservírovať loptu do 16tky, a ak ani to nepomôže, tak to skúsiť s Ferranom. Ale reálne, myslíte si, že Ferran s jeho postavou bude ideálny hráč na hrot pri tom rozostavení, čo hrá Xavi? Však ho teamy ako Getafe, Cadiz a mnoho ďalších prizabijú. Ja stále v kútiku duše verím, že pokiaľ Lewovi budú ponúknuté kvalitné centre (podotýkam ešte raz, že KVALITNÉ) a presadí sa aspoň 2 krát za zápas, tak sa jeho celkový výkon zlepší, aj pressing.
Nehovor mi, že si si nevšimol to ťahanie za dres, časté lakte a všetko možné, čo nie je pískané na neho. Takže áno, súperovi hráči volia šikovnú taktiku ako mu znechutiť zápas od úvodu a rozhodcovia si to nevšímajú (často to vedia protihráči dobre skryť). O teréne nepíšem nič.
Takže na záver, netvrdím, že Lewa je v dobrej forme, áno hrá hovno, ale presne keď sa toto deje, tak by mal zasiahnuť tréner so zmenami a napomôcť trápiacemu sa hráčovi. Keby sme hrali brilantný futbal, v ktorom jednoznačne dominujeme a jediný trápiaci sa hráč by bol Lewa, tak by som nepovedal ani pol slova na to, že Xavi ponecháva rovnakú taktiku. Ale však preboha, my ani nevieme ako sme prišli k výhram častokrát.
Mal by zasiahnuť tréner a pomocť trápiacemu sa hráčovi a to konkrétne tak, že ho nechá oddýchnuť a dá šancu niekomu inému a nenechá ho tam každý zápas sa trápiť 90 minút. Verím, že by to Lewovi len pomohlo keby pár si pár zápasov posedel a následne nám aspoň v lige pomohol.