Nedá mi sa nespýtať, chápete niekto, prečo hraje Cancelo počas vačšiny zápasu fakticky ako záložník ? :-) ako naozaj ma zaujíma, že čo je zmyslom, nie že by nehral dobre, ale nejak naozaj nerozumiem, prečo tomu tak je...
Ja nechápem čomu sa tak čudujete všetci. Je to úplne normálny taktický jav v modernom futbale kde je krajný obranca invertovaný záložník pri výstavbe útoku. Takisto to hráva v Arnold v Live, Stones v City, Zinchenko v Arsenale atď. Pri výstavbe útoku sa obrana zmení na trojčlennú a krajný obranca ide do stredu k defenzívnemu záložníkovy aby prečíslovali stred ihriska. Úplná normálna vec v dnešom futbale.
Pri defenzíve sa vráti normálne na 4 obrancový defenzívny systém.
Pep to dokonca hráva tak že pri útoku hrajú v podstate 2-2-4-2.
Je štandardom, ze sirku ihriska drzi jeden hrac, tj. na ľavej trane sa Felix tlači do stredu k Lewandoskemu a uvolnený priestor vyplna Balde. Na pravej strane šírku držal Raphina a Cancelo sa posuval ku Gundoganovi resp. vyplňal priestor ktorý uvolnil Gavi nabehom do priestoru medzi utocnikom a pravym krislom.
Mňa napríklad včera Yamal vyslovene sklamal. Dvakrát mal skórovať alebo prihrať hráčovi do lepšej pozície a dvakrát neurobil nič z toho. Ale tak má 16 rokov, jasné že nieje ešte hotový hráč... má sa ešte čo učiť každopádne je veľký talent.
Ostatní zahrali výborne - dokonca aj univerzál Roberto - a to už je čo povedať.
Tak chcel zlomiť rekord, ja to asi trochu aj chápem. Bolo vidieť, že ani spoluhráči mu nič nevyčítajú a asi šli aj do toho zápasu s tým, že ak bude rozhodnuté, tak skusia dotlačiť Yamala k tomu gólu. Nebral by som to vôbec tragicky, ukázal, že do šancí sa vie dostať, ukázal skvelú techniku 1na1, a to že v jednom zápase trochu zasebčil ešte predsa nič neznamená.
Balde by mel hodne zapracovat na finální přihrávce,protože kdykoliv krasne pronikl k bráně,výdycky to zvoral ...De Jong by měl dostat mnohem vyšší hodnocení ,hrál užasně ,vyvezeni miče a přhrávky kolmice...moc se mi libil
Balde polovicu finálnych prihrávok mám pocit nastrieľaval naslepo - preto tie nepresnosti. Je to asi vec zohratia sa s útočníkmi. Balde má parádne zrýchlenie a keď dostane loptu a vidí skulinku v smere dopredu tak do nej letí bez váhania. Veľmi útočný týpek - najprv čekuje inštinktívne priestor ako sa posunúť s loptou dopredu a až potom uvažuje nad prihrávkou. A keď takto vletí do skuliny a naťahuje sa za loptou už veľmi nemá čas kontrolovať kam presne poslať prihrávku pretože už je blízko konca ihriska s rýchlou loptou. Preto tie pomerne časté nepresnosti v finálnej prihrávke.
Ja osobne nie som spokojný s výkonmi Gindogana. Je dosť pomalý a nevýrazný pri zakladaní útokov resp. prihrávky na útočníkov má dosť nepresné a pomalé. Očakával som od neho oveľa viac.
Vikinecek...dnes sa uvadza vsade system napr 4-3-3 a pdoobne,ale v skutocnosti to je len nejake rozostavenie na papieroch,od ktoreho sa to vsetko odvija. Predovstekym je vzdy rozdiel medzi OF (obrannou fazov-loptu ma super) a UF (utocnou fazou,ked mame loptu my a kontrolujemeju)
Naco ma ostat Cancelo vzadu ,ak mame loptu? Naco by nam boli styria v obrane,ked super sa tiez stiahne branit a uplne postaci,ak sme vzadu dvaja stoperi,resp max traja pri UF.
A z toho vyplyva uz prave ten takticky zamer Xavihi,ze kam posuva a ake ulohy plni krajny bek. Bud je prakticky kridlo,ako Balde a kridelnik sa stahuje do stredu,cim mu otvara priestor,alebo pomoze precislit stred a pohybuje sa najme medzi liniami supera (zalezi,ako brani super a akych hracov tam ma).
Pri defenzíve sa vráti normálne na 4 obrancový defenzívny systém.
Pep to dokonca hráva tak že pri útoku hrajú v podstate 2-2-4-2.
Ostatní zahrali výborne - dokonca aj univerzál Roberto - a to už je čo povedať.
Naco ma ostat Cancelo vzadu ,ak mame loptu? Naco by nam boli styria v obrane,ked super sa tiez stiahne branit a uplne postaci,ak sme vzadu dvaja stoperi,resp max traja pri UF.
A z toho vyplyva uz prave ten takticky zamer Xavihi,ze kam posuva a ake ulohy plni krajny bek. Bud je prakticky kridlo,ako Balde a kridelnik sa stahuje do stredu,cim mu otvara priestor,alebo pomoze precislit stred a pohybuje sa najme medzi liniami supera (zalezi,ako brani super a akych hracov tam ma).