Ach. Extrémna škoda, že nezainvestovali do vymeniteľného ihriska. Podľa mňa prenájom štadióna by bola skvelá investícia do budúcnosti, to je jediní vec, ktorej Bernabeu závidím.
Áno, je to škoda, ale to by bolo plus tak cca 200-250 miliónov v nákladoch. Uvidíme ale, na akú sumu sa vyšplhajú celkové náklady. V podstate každý deň som si pozeral videá z demolácie a to isté budem robiť aj teraz keď už sa bude liať betón a stavať 😆
Na prenájmy je v barcelone olympijský stadion a komplex.. Tam sa žiaden futbal nehráva (okrem terajška) a býva tam plno koncertov a iných podujatí. Ciže neviem či by Camp Nou uživil vymenitelný trávnik. Skôr asi nie.
Môže byť, ale existujú mestá s viacerými podobnými meistami na organizovanie podujatí a využívajú sa.. Camp Nou by mal na vrch kapacitou a tiež dostupnosťou verejnej dopravy. Interpret by tiež radšej vystúpil raz pre dvojnásobné publikum. A investíciou do bunúcnosti som myslel možno aj 50-60 rokov, ktovie koľko ešte bude Monjuic prevádzkyschopný. Ale je úplne reálne, že mesto nechcelo, aby ostal Monjuic už úplne nevyužitý... ktovie.
Každopádne, uznávam, že Bernabeu má pre organizáciu podujatí lepšiu východiskovú požíciu.
Kapacitne taký štadión na aké účely a ako často by bolo možné využiť? Tak obrovské hľadisko vypredať nieje vôbec jednoduché. Tutovo si urobili nejaký prieskum a zistili, že návratnosť investície by bola neperspektívna.
Jasne, že si urobili prieskum, alebo im mesto podmienilo to, aby tam neorganizovali podujatia, no k tej kapacite, oplatí sa to každému, kto hral na Mojuicu min. 2 dni za sebou. Naposledy Coldplay v máji, Bruce Springsteen v apríli.. a v neposlednom rade, ak máš nový štadión v strede mesta, niekto by možno uprednostnil ten aj keby ho nevypredal, oproti starému na kopci.
No ale veď to je jedno. Rozhodli sa tak, ako sa rozhodli.
Každopádne, uznávam, že Bernabeu má pre organizáciu podujatí lepšiu východiskovú požíciu.
No ale veď to je jedno. Rozhodli sa tak, ako sa rozhodli.