Peter už asi starneš.Ofsajd to bol .V okamžiku zahrávania priameho kopu bol 50 cm za líniou.Hráč, ktorý je v postavení mimo hry, môže dať rozhodcovi najavo, že sa nehodlá do hry zapojiť, napríklad tým, že na hracej ploche zostane v pokoji stáť. Aby ho rozhodca nepovažoval za hráča mimo hry, nesmie ovplyvňovať súpera. Ani tým, že by mu napríklad pasívne prekážal v jeho pohybe.
Všeobecne možno konštatovať, že hráča, ktorý je v postavení mimo hry, nebude rozhodca považovať za hráča mimo hry
• ak v okamihu, kedy jeho spoluhráč zahrá s loptou alebo sa lopty dotkne, dá najavo,že sa nehodlá aktívne zapojiť do hry, a
• ak pritom, podľa názoru rozhodcu neovplyvňuje súpera.
Hráč sa aktívne zapojil do hry.
Uz ma nebavi ani ten xavi nirkedy. Vkuseelie mame system vieme co chceme hrat. A kazdi to ma uz precitane. Ved my mame brutal problem s timom jak Vallecano. To uz je co povedat
Absolútne nezaujímavý zápas na úrovni 2. Slovenskej ligy. Snažíme sa hrať vkuse to isté, každý súper nás má dopredu prečítaných. Doku v dnešnom zápase za City urobil viac driblingov ako všetci hráči Barcelony dokopy za všetky zápasy. Xaviho pravdepodobne spokojnosť so zápasom, kedy absolútne nezmenil taktiku. Pozrite si tu rozdielnu kvalitu oproti Pepovi, či Kloppovi. Ako okamžite reagovali na každý podnet, ako sa nebáli presúvať hráčov z pozície na pozíciu.. Milujem Barcelonu, fandím jej a vždy budem ale pardón na toto čo sa momentálne hra sa absolútne nedá pozerať. V LM si nemáme šancu ani prdnúť, však my nevieme prehrávat ani priemerných súperov.. Veľké množstvo víťazstiev bolo dokopanych, tak že ani nevieme ako.. A ďalšia vec, opäť rozhodca, ktory potrebuje pískať skoro každý kontakt, nenecháva hre plynulosť... Brankár, kým niekedy rozohrá, tak réžia stihne zrobit opakovacku minulej akcie 4krat a brankár stále nemá rozohrané... V Anglicku sa nestíha ani raz podotýkam a ďalšia akcia je už odohrana.. A ešte raz podotýkam, že nechápem načo máme Lewu, keď naše krídla absolútne nevedia poslať rozdielový center. Haaland býva taktiež dosť často vypojeny z hry, ale príde Doku, či vlastne hocikto iný, dokáže sa presadiť 1na1 a už sa otvára priestor pre krásny center, a taktiež aj možnosť na odskocenie od stopérov...
Suhlasim, ale to s tym porovnavanim s Premier league ma uz trochu vytaca. Som presvedceny, ze keby Doku, Grealish a spol. prisli do La ligy, hrali by na kridle rovnake hovno lebo tu sa utoci v 80% zapasoch do obranneho bloku s 10 hracmi. Stale sme 1 bod za realom v tabulke. Fandenie Barcelone ma aj svoje temne stranky:D
Vieš, čo presne nad tým istým som rozmýšľal keď som striedal dnes zápasy, či je relevantné porovnávať túto situáciu.. A potom som videl, keď sám Doku pomotal hlavu trom hráčom, z ktorých dvaja boli obrancovia a posielal krásnu prihrávku do 16tky... Taktiež je to o Tom, že mu nádherné vypomáha neustále Bernardo/Alvarez, či dokonca Akanji z obrany, chlapci o sebe vedia aj naslepo.. Kúsok som odbočil, ale Liverpool dnes mal chvíľu pár momentov v zápase kde bránil so všetkými hráčmi až na Salaha alebo Nuneza a Doku si s tým vedel pomerne pekne poradiť...
A hlavne nezabúdajme, že proti City hrajú teamy ako Bournemouth, Sheffield, Luton väčšinou absolútny betón, kedy taktiež bránia s 10 hráčmi a chlapci z City si s tým vedia poradiť pomerne hladko..
Neviem no, stale si spomeniem na ich finale LM proti Interu, citil som velke zadostucinenie, ked som videl ako sa trapia jak my s nimi v skupine:D Nas problem nie je blok samotny, ale to co si zmienil vyssie a to porovnavat mozme - nasim kridla nevypomahaju obrancovia, vobec spolu nekombinuju a ak tak smerom dozadu. Kazdy ma hraca 20m od seba. Nikto nevyuziva svoju najsilnejsiu zbran. Yamala by som skusil dat viac do stredu, je kreativny, vie zakoncit, poslat finalnu prihravku aj odcentrovat, ked dostane loptu na ciare je moc od neho chciet aby fyzicky prechadzal cez hracov 1 na 1 alebo 1 na 2. Raphinhova najsilnejsia zbran je strela z dialky, vyuziva to sporadicky. Lewandowski je znamy tym, ze nie je hracom, ktory dostane loptu a predribluje celu obranu, je potreba s nim kombinovat a posielat mu dobre prihravky, no je odpojeny. No a Ferranova najsilnejsia zbran pre mna zostava stale zahadou.
Súhlasím absolútne .. Tak to finále bolo zvláštne, zo City bolo cítiť nervozitu, čo práveže u nich nie je nikdy vidieť.. potom prišlo zranenie KDB, spomienky z minulého finále, kedy ich postihol rovnaký scenár a nervozita sa ešte zdvojnásobila..
Barcelona sa porazila sama ešte pred zápasom tie jalové reči a vyjadrenia od trénera a hráčov aký super fyzicky je vallecano pripravené a podobne blbé reči to ak takáto mentalita vládne v tíme čo tam chcú potom robiť som nevidel posledné mesiace ze by xavi jediný zápas vyhecoval hráčov aby vyleteli na súpera od prvej minúty v 110% tempe tak čo viac k tomu povedať
Akože fakt načo je dobré hrať intenzívne (len) posledných 10 minut zápasu ? To nemožme na to slapnut od prvej minúty?!! Haloooooooo!!!! Xavi!!!! Si tam? S hráčmi ktorých máš k dispozícii sa takéto zápasy vyhrávajú v prvom polčase... Nedriem na tej lavičke!
Všeobecne možno konštatovať, že hráča, ktorý je v postavení mimo hry, nebude rozhodca považovať za hráča mimo hry
• ak v okamihu, kedy jeho spoluhráč zahrá s loptou alebo sa lopty dotkne, dá najavo,že sa nehodlá aktívne zapojiť do hry, a
• ak pritom, podľa názoru rozhodcu neovplyvňuje súpera.
Hráč sa aktívne zapojil do hry.
Fermin > Gundo
Pekný večer !