Ciria tiež neverí projektu Barça Studios: "Táto spoločnosť fakturuje 3 milióny, kto za ňu zaplatí 400 miliónov? Libero videl, že Barça Studios vlastní 6 spoločností. Keby som sa podieľal na operácii a videl, že je do nej zapojených 6 spoločností, spoľahol by som sa na klauzulu a odstúpil by som, pretože je tu neistota. Spoločnosť Barça Studios nikto nerozvíja. Nie je to niečo, čo sme založili."
A potom sú tu experti z forcabarca ktorý si dovolia tvrdiť, že cez leto možme kúpiť niekoho z trojice Garcia,Zubimendy, Kimmich a k nim Mbappého so Savinhom.
Tak myslim, ze malokoho toto vyjadrenie prekvapilo.. o tom, v jakom bahne klub je, vypovedá to, ze nie sme schopni fungovat ani s tymi hracmi co mame, nie to este s novymi dalsimi.
Potom sú tu ale experti, ktorý sa hrajú na múdrych a povedia, že Zubimendi, Kimmich, ... nie sú vôbec možný. Ako nikto z nás nevidí do FFP aj vedenie ma dlhodobo s tým problém a vždy to riešia s la ligou a vždy sa musia pýtať cez prestupové obdobia či stačí, alebo nie. Nevytvrdím, že sú tí hráči možný, alebo nie. Ja tvrdím, že do toho nevidím, aby som mohol povedať jasne. Treba mať vysoké ciele a vyhliadnutých najlepších možných hráčov ako prvé varianty. Vždy sa treba snažiť dotiahnuť najlepších hráčov a ak sa nebude dať, tak plán B, C, D, ...
Mikimi treba mať vysoké ciele ale treba byť trochu aj realista a nežiť v mokrom sne. Každý druhý deň čítame články ako sa všetci ekonómovia, novináry, vysoko postavený ľudia vyjadrujú o tom ako je barcelona každým rokom v dlhu a nemá a nebude mať priestor na veľké nákupy tak sa k tomu treba postaviť s pokorou a nesnívať tu o Mbappém,Zubimendim a podobným hráčom.
Keď si odmyslíme fanúšikov Barcelony tak nikto nehovorí o tých menách, fakt je to len o snívaní fanúšikov....bohužiaľ.
treba mat vysoke ciele :D :D :D to je ako keby som pocul nejakeho sukromneho slovenskeho podnikatela...dovol mi sa ta spytat otazku mikimi, ty tomu co pises aj veris? veris, ze je to mozne? alebo proste ignorujes vsetky spravy o aktualnom stave financii, ffp a pod. a ides si stale to svoje?
Pri nakupe hracov sa vychadza z financnych moznosti klubu. Byvale vedenie za Bartomea to robilo opacne - vyhliadlo si hraca, preplatili ho a potom riesili, kde zozenu peniaze. Kedze boly vydavky dlhodobo vyssie ako prijmy, klub je dnes v situacii, akej je a este par rokov bude. Problem ani nevidim v tom, ze sa tu diskutuje o prichode hracov, na ktorych klub nema peniaze (aj ked je to v lepsom pripade naivne a iluzorne), ale v ocakavaniach. Vytvori sa u fanusikov presvedcenie, ze na niektorych hracov mame a ak nepridu, kritizuje sa. Ti co pridu su niekedy prikladom "z nudze cnost", nie hraci, ktorych by klub priviedol prioritne, ak by mal financne moznosti ako Madrid, City, PSG... Z mnohych, ktorych prisli som nadseny (Gundogan, Cancelo, Felix...), z inych zase nie az tak (Romeu, Lewa, Rapinha, Torres...) ale tazko povedat, ci by prisli aj v situacii, kedy by si klub mohol dovolit kupit kohokolvek. Dufam, ze mladi hraci, ktorych mame, neodidu a dozreju do finacnej stability klubu a noveho Camp Nou, kedy uz budu moct konkurovat komukolvek a kedykolvek.
To sa ale nijak nekríži byť realistom a mať vysoké ciele. Veď vravím, že my a ani vo vedení najskôr nevedia čo si budú môcť dovoliť ak sa stane to a to a ten a ten sa predá za toľko a toľko. Každé prestupové obdobie sa dohadujú s la ligou či to a to stačí. Nevedia dopredu za koľko predajú takého Raphinhu a koľko to uvoľni FFP ... tým pádom nevedia, či je reálny Mbappe, alebo len nejaký krídelník z druhej ligy. Preto vravím, že si stanovujú priority A, B, C, ... Rovnako to bolo aj u DMka ... Zubimendi, Kimmich, Brozovič a nakoniec prišiel neviem aký plán D F G H Romeu. Keď si hneď na začiatku stanovíme cieľ, že snívame o Romeuovi ako nás to posunie? My ako fanúšikovia nemáme presne čísla, máme len články od novinárov a často sú to bludy a potom sa riadime iba pocitmi z toho ... jasný príklad tuto blaugranu1991. Situácia je zlá = bez veľkých prestupov, reálny len max. Oriol Romeu. Nejde odhadnú to len podľa pocitov, keď to nevedia odhadnúť ani tí vo vedení čo majú aj nejaké čísla na podloženie faktov.
Súhlasím s Cule90. Presne vidím problém v očakávaniach ale nedávam to za vinu vedeniu ako píšeš ty. Hlavne tu na fóre vzniklo nejaké pobláznenie a ja fakt nerozumiem kde jedinci ako mikimi a podobný našli vobec tú odvahu hovoriť a príchode Mbappého. To fakt musíš byť absolútne finančné negramotný alebo žiť v úplnom sne. Naše vedenie rok špekuluje ako zaregistrovať Gaviho (odchovanca) zmluvu s platom nejakých 4mega, všade čítame ako si hráči musia znižovať platy alebo dokonca odkladať a týpek si normálne myslí že máme možnosť získať Mbappého - najdrahšieho futbalistu na svete.
Ja čítam veľa vecí aj na twittery a roznych iných weboch a fakt nikde nepíše o takýchto menách. Ja naozaj nerozumiem kde sa tu vobec zobral taký ošial, že sa bavíme o hráčoch po ktorých pojde celá Európa.
a Mikimi ešte jedna vec. Ono sa to kríži byť realistom a mať vysoké ciele. Lebo ak si realista a vieš že firma ( klub je firma) ročne generuje stratu 300 miliónov tak nebudeš mať vysoké ciele a budeš rozprávať a kúpe Mbappého ktorý bude cez leto najdrahší prestup aj keď prestupová čiastka bude v podstate zadarmo. Stačí sa pozrieť na Haalanda,koľko ten prestup nakoniec stál City a koľko je napísané na transfermarkete. Ja neviem či ty nečítaš články a všetky si pretvoríš do svojej reality ale fakt niekedy netreba hrať na vysoké ciele a pozrieť sa na problematiku reálne. Všetci hráči si musia znižovať platy, neni sme schopný zaregistrovať zmluvu žiadneho hráča, zmluvy sa riešia na poslednú chvíľu cez súdy, hrači prestúpia k nám a do poslednej chvíle nevedia či budú moct hrať, cez média sa tlačí aby si znižovali plat, hráčom dlžíme odloženené peniaze platov, slabá návštevnosť štadióna a ty fakt hovoríš o príchode hráčov o ktorých bude polovať celá európa. To nie sú vysoké ciele ale absolútna nevedomosť.
Neobracaj to na mňa. Klasika spomenieš Mbappeho, tak zrazu si myslíš, že môže prísť 1000%. Po XY krát neviem či je možný príchod Mbappeho, NEVIEM. Chabá a zbabelá obrana v komunikácii to takto otočiť a zahovárať. Neviem ako to inak napísať ... veď celý čas píšem o tom, že nevieme čo si budeme môcť dovoliť. Dáš ruku do ohňa, že v prípade dobrých predajov Lewu, Raphinhu, Ferrana, Fatiho, ... a neviem koho ešte že je to stále nemožné. Vidíš do čísiel klubu? Povedz podľa čoho robíš/robíte tvrdenie? Podľa pocitov? Povedzte mi sakra konečne podľa čoho si obhájite svoje tvrdenie. Lebo Jožko Mrkvička v dnešnom vydaní Sportu napísal, že situácia Barci je taká zla ... Pamätám si ako všetci pochybovali nad príchodmi Lewu, Koundeho a Raphinhy. Nikto nečakal nejaké páky.
Kurva drát toto sú normálne vyjadrenia na štýl Fica. Jaké neviem ? ja viem, je to nereálne a povedali to aj novinári aj ekonómovia aj ľudia čo sa venujú problematike v Barcelone.To že to ty nechceš vidieť nieje moja chyba, kľudne ži v sne a domnienkach. Veď diskutuje pod článkom kde sa vyjadril renovovaný ekonóm že Barcelona nemá na kúpu veĺkého hráča a ty mi tu ideš rozprávať že neviem ? Ty si kľudne ver konšpiráciam ktoré si si vymyslel v svojej hlave ale ja budem veriť ľudom ktorý sa tým zaoberajú a verejne to komunikujú.
Tak hlavne tu zase delate uplne opacny extrem. Postavite veskere pocitani na informacich od ekonoma neuspesneho kandidata......tak si taky hrabete do palice a zkuste premyslet jake informace asi takovy clovek pusti do eteru.
Mikimi, vsetci pricetni ludia na tomto fore sa budu tvarit, ze si ten posledny prispevok pisal v metabolickom rozvrate, ked si nestihol dnesny obed. Mbappe nepride a hotovo, mozeme to ukoncit.
Ja dobre viem aká je situácia, problémy s registráciami Gaviho zmluvy a podobne, ale aj napriek tomu si nedovolím tvrdiť, že toto a toto je nemožné, lebo do toho nevidím. Keby si sa mal aspoň spýtal na Mbappeho, tak by som ti povedal, že je to nie nemožné, ale nepravdepodobné. To je reálne čo si myslím. Nech je ale nepravdepodobný akokoľvek schvaľujem záujem o neho, lebo taký hráči nesklamu ako sklamali Raphinha a Ferran. Aj Liverpool ak vstúpi do boja o Mbappeho, tak len s tým, že by predali Salaha Saudom a ním financovali Mbappeho. Každý tak premýšľa okrem Realu, ktorý ma našetrené narozdiel od iných.
Aj firma ktorá ma stratu 300 miliónov eur musí premýšľať nad svojimi príjmami, ktoré by mali prevyšovať výdaje. Aj ta firma sa bude snažiť navýšiť príjmy ako sa budeme najskôr pokúšať aj mi predajmi hráčov. Nevieš koľko na tom zarobíš, preto je bláhove spochybňovať aj nepravdepodobné nákupy ak nevidíš čísla na papieri. Takže nie, nekríži sa to.
Ako preboha sklamal Raphinha ? Veď patrí k najlepším krídlam na svete. Sklamaním môže byť iba pre fanúšikov čo o ňom nič nevedeli a čakali od neho nereálne veci.
tak ty sice nevies povedat, ci je to nemozne, lebo do toho nevidis a hned potom zamrdas, ze real ma nasetrene, a to vies zasa odkial? do toho uz vidis hej?
Ty podľa aj veríš tomu, že sa vyspíš z Kendall Jenner lebo do toho nevydíš či sa chce ona vyspať s tebou :D :D :D ty si úplna mimóza chlape. Prepáč. Posledná vec a už fakt nebudem s tebou diskutovať lebo to je marné.
K tým predajom. Bavíme sa o hráčoch ktorý prišli za veľké peniaze a každý jeden z nich hrá pod úroveň. Niektorý z nich až vysoko podpriemerne. Ty si fakt myslíš že predáme napríklad Ferrana za viac ako 55 mega ? To že predáme hráčov ktorý na barcelonu nemajú nezarobíme ale zbavíme sa ich platov = znížime stratu.
Mikimi mozne je vsetko. No Occamova britva hovori, ze ak mas pre vysvetlenie nejakeho javu k dispozicii nespocetne mnozstvo teorii, je potreba skumany jav (preco si klub nemoze dovolit najdrahsieho hraca na svete?) vysvetlovat najpravdepodobnejsou teoriou (klub na to nema peniaze), nie najmenej pravdepodobnou (konspirovat o comkolvek inom). To este neznamena, ze najpravdepodobnejsia mozna teoria je aj spravna, ale znamena to, ze je s velmi vysokou pravdepodobnostou hraniciacou s istotou spravna. Neviem ako ty, ale ja uz mam 33 rokov a na blbosti nemam cas:D
Pokiaľ ide o ekonomickú situáciu klubu, tak každému kto sa o Barcu zaujíma musí byť jasné, že sme na tom zle. Taktiež pokiaľ v našom vedení sedia aspoň priemerne kvalitný ekonómovia a nie totálne neschopný diletanti tak vedia, že prioritou je vždy dlhodobý plán. V našom prípade to znamená vykonať v klube také opatrenia aby sa stabilizovala finančná situácia klubu. V praxi by to malo znamenať, že vedenie má vypracované aspoň aké-také odhady príjmov a výdavkov na budúce roky. A na ich základe aj naplánované sumy, ktoré vynaloží na prestupy či mzdy hráčov.
Pokiaľ by sme skutočne fungovali bez plánu a prestupy realizovali štýlom - dnes predáme a zajtra sa informujeme u Tebasa (alebo kohokoľvek iného) či môžme kupovať tak sa rútime do pekla extrémne rýchlou cestou.
Teraz ma tu ideš porovnávať s Ficom ako fakt? Jasne veď dám porovnanie s osobou, ktorú väčšina našej Republiky nenávidí a opovrhuje ňou, to isto podporí moje tvrdenie, že? ... Zase žiadne argumenty len nejaká forma obrany a obracania na druhého. Ten ekonóm ale nie je súčasný člen vedenia, je od Fonta, tiež nemá čísla, len tie bájne pocity ako vy všetci, my všetci.
Real ma našetrené už pomaly 2 roky na Mbappeho blaugrana, čo nie je tajomstvo asi. Perez nikdy neurobí viac ako jeden veľký prestup za leto. Nie ako my cez páky 3-4 hráčov za veľké prachy. Zatiaľ vyničili len tých 100m na Bellinghama. Áno sú to pocity, ale ak nemá ani Real na Mbappeho, tak je sága u konca.
Raphinha za mňa sklamaním je ak nedoručil výkony ktoré sa od neho čakali. Chápem, že každý môže mať iný názor. Ak nám stačia 3g + 7a za pol sezónu od krídla jeho kalibru, tak dobre. Neviem za koľko predáme Ferrana a ceny neriešim, to ti celý čas vravím. Nevieme za koľko predáme tých hráčov a preto pochopiteľne nevieme o koľko nám to zlepší FFP.
Aké výkony sa očakávali od Raphinhu ? čo znamená krídlo jeho kalibru ? Kto je sudca či je sklamanie alebo nie ? toto sú zas len tvoje domienky :D
Prečítaj si ešte raz Sety-ho správu. Pomenoval to úplne presne a prakticky ti vysvetlil ako to funguje, je len tebe či to budeš chcieť pochopiť alebo nie.
Hádam, že také výkony, ktoré by nám zabezpečili od neho viac gólov a asistencii a tým menej strát bodov v la lige. Môj názor, moje domnienky ako píšeš. Ak by s ním boli spokojný, tak by sa asi nepísalo o jeho predaji.
Sety píše, že klub musí mať pripravený nejaký naplánovaný rozpočet príjmov a výdavkov, ale ako si naplánuješ potencionálne príjmy z predajov hráčov? O to sa jedná.
Nechce sa mi veľa písať tak len krátko. Raphinha má lepšie čísla ako Vinicius, Rafael Leao, Kvaratskhelia či Doku. Tak je otázka či kedy predajú aj ich.
Pri tejto tvojej logike je aj Vinicius pre Real sklamanie, lebo má ešte horšie čísla jak Raphinha. Nieje to všetko o číslach. Ja si na ňom cením hlavne to, že každý zápas odmaká snaží sa, nevypustí jednu loptu, extrémne pomáha defenzíve.Dokáže hrať aj viac zo stredu. To že mu to tam nepadá nieje všetko. Veľa krát mal šance, potráfal tyčky,brvná. ( a hlavne minulý rok mal 10 + 12 čo v prvej sezóne v Barcelone je dosť v pohode) Ja som Raphinhu mal nasledovaného už v Leedsi takže som od neho nečakal, že spraví 4 hráčov a dá gól. Za mňa napĺňa presne to čo sa od neho čakalo. Samozrejme čísla možu byť vždy lepšie, ale prínos pre mužstvo má. A aj keď zahrá zle, hrá vačšinou zle celé mužstvo. To že polovica fóra videla brazilca krídelnika a čakala druhého Neymara nieje jeho chyba. On taký nikdy nebol a ani nebude.
Všetkých ktorých si vypísal mali aspoň v minulej sezóne oveľa lepšie čísla, Raphinha nie, Raphinha ich má stále také isté. S Viniciusom sa tiahnu zranenia a Kvarova produktivita ide ruka s rukou s neformou Neapola.
"Kvarova produktivita ide ruka v ruka s neformou Neapola". Ešte, že Barcelona je oproti Neapolu vo výbornej formu a idu jak namazaná pílka.
Mikimi jakože ja už fakt neviem. Ty si to aj čítaš po sebe ? veď ty si v každej druhej odpovede totálne naserieš do papule, hahahah to už neni ani možné :D
Raphinhu vymenime za Mo Salaha. Sice to nie je teda moc realne, ale nevidim do toho, takte to nemôzem potvrdil, ale Liverpool udajne nema usetrene a preto Barcelona, ktora bakancuje na hrane ffp, nedostatku penazi a dalsich veci si to podla mna môze dovolit. Ako pisem, nie je to urcite nemozne.
Všetci ktorých som vypísal vrátane Viniciusa odohrali v tejto sezóne viac minút ako Raphinha.
A tu máš link a pozri si štatistiky La Ligy aby si nepísal hlúposti: https://fbref.com/...
Trpíme nedostatkom gólov. To môžem tvrdiť po prvej polke sezóny. Aj kvôli Lewovi, ale aj kvôli krídlam za mňa. Možno s Roquem budú lepšie premieňané asistencie Raphinhy, Felixa a ostatných. Nechám sa prekvapiť. Real hlavne ťahá okrem Bellinghama Rodrygo.
Masterkoo celú komunikáciu sa ma snažíš niečím diskreditovať, Ficom a podobne. To ja sa ťa mám pýtať o čo sa snažíš, ale dobre ... Možno to tak vyznelo, ale nechcel som tým obhajovať Kvarovú slabšiu produktivitu. Ani Kvara, ani Raphinha nerobia v súčasnej situácii svoje tímy lepšími. Si sa urazil za celú tuto debatu, že som reagoval na tvoj prvý komentár. Tak mi to príde.
Urcite suhlasim s tym, ze Rapha dava do kazdeho zapasu 100% a defenzive pomaha ako maloktory utocnik. Jeho statistiky z prvej sezony su naozaj obdivuhodne a neviem ci k nemu preto nie som privelmi kriticky. Nemozem si vsak pomoct, od barcelonskeho kridla cakam v utoku viac. Nie je to rozdielovy hrac, akeho potrebujeme v zaverecnej tretine ihriska. Naozaj nemam pocit, ze by u superovych obrancov vyvolaval strach / obavy. V subojoch 1 na 1 je malokedy uspesny a trochu bojacny, malokedy si to s niekym skombinuje pred vstupom do sestnastky ani tam vacsinou nenabieha. Nieco kreativne od neho v zapase tiez vidim skor sporadicky. Zda sa mi, ze jeho najvacsia prednost je strela spoza sestnastky, aj v tom je vsak malokedy uspesny. Hodnotim ho celkovo za posledne 2 roky a hra konzistentne priemerne (porovnatelne s Ferranom co sa efektivity a predvedenej hry tyka vzhladom na odohrane minuty). Nemyslim si, ze Raphinha je sklamanim, ma jedinecny profil, ale nemozno sa na neho v utoku spolahnut. Nie je to Lewyho pripad, ktory nam prvy rok vystrielal ligu a pohar a tento pol rok nema formu. Navyse by mal byt Rapha vykonnostne na vrchole svojej kariery. Ak sa budem mylit a v druhej polovici sezony pojde bomby budem len rad, ale pre supera momentalne nepredstavuje velku hrozbu. Bohuzial to v tejto sezone plati pre cely nas utok.
No tak vedenie sa musí rozhodnúť či predá naše opory...Bohužiaľ musí prísť dáky predaj aj keď to nerád hovorím ale Araujo 90+ určite predať... Poprípade ešte jeden väčší predaj musí prísť... Inak sa z tohoho nevyhrabeme. Výhru v Lm nevidím reálne a ani titul v lige. Tak nemáme odkiaľ čerpať príjem...A dať šancu z akadémie ako keď to urobila jeden rok Chelsea. Keď mali zákaz, vtedy do lampardovi vyšlo kabína mu gundovala.. Iná cesta nie je aspoň podľa informácii ktoré máme :D
Ešte je možnosť, že nejakým zázrakom pojdeme daľeko v LM a prílákame nejakého veľkého sponzora. Laporta všetko stavil na predaj všetkého čo sa dalo a následného nakúpenia hráčov s tým, že niečo veľké vyhráme a obnovíme znova veľkosť značky vo svete. Čo sa bohužiaľ nestalo a teraz už reálne nemáme z čoho generovať zisk.
Myslim, ze s Xavim zacali velmi dobre, ponakupovali dolezitych hracov, vytvorili obrovske nadsenie u fanusikov, prilakali sponzorov, zastabilizovali platy a privelke vydavky. Tuto sezonu vsak nie je nastevnost, vykony nestabilne, stadion v reskontrukcii, odisiel Alemany a Jordi Cruyff, nadsenie opadlo, financna situacia sa zlepsuje velmi pomaly a vyhliadky na zlepsenie su velmi vlazne - asi sa to dalo trochu ocakavat, ale sam som zvedavy, ako sa z toho vyhrabeme. Nastastie preklopit to na dobru vlnu mozu hraci, dufam, ze sa im to v druhej polke sezony podari.
Laporta straca pôdu pod nohami,len hlupák mohol veriť že jeho plán môže byť úspešný,predal aktiva, prišlo množstvo hracov zadarmo alebo z la masie, laporta urobil históricku chybu vyhadzovom essiho,ta 300 miliónov strata bol presne marketingovy prinos mesxiho pre klub,kruh sa nas laportom uzaviera,nik mu uz neverí,nik barce ani nepozicia,lebo laporta krasne predviedol ako rozhajdakat trištvrte miliardy za 3 roky,myslim,ze mal byť davno odvolany,dnes uz je neskoro
Môj názor sa nezmenil aj keď na tomto fóre nie je moc populárny a to je že by sa malo na niekoľko rokov zaviesť tvrdé šetrenie .... Bolo by to niekoľko ťažkých sezón ale potom by sa mohla Barca vrátiť k top klubom v Európe .... Momentálne mne to príde ako také preslapovanie na mieste a akési prežívanie klubu a tvárime sa že patríme k špičke čo ale asi každému je
Ako kto by za toto reálne zaplatil?
Komu budeme veriť ?
Keď si odmyslíme fanúšikov Barcelony tak nikto nehovorí o tých menách, fakt je to len o snívaní fanúšikov....bohužiaľ.
Ja čítam veľa vecí aj na twittery a roznych iných weboch a fakt nikde nepíše o takýchto menách. Ja naozaj nerozumiem kde sa tu vobec zobral taký ošial, že sa bavíme o hráčoch po ktorých pojde celá Európa.
Aj firma ktorá ma stratu 300 miliónov eur musí premýšľať nad svojimi príjmami, ktoré by mali prevyšovať výdaje. Aj ta firma sa bude snažiť navýšiť príjmy ako sa budeme najskôr pokúšať aj mi predajmi hráčov. Nevieš koľko na tom zarobíš, preto je bláhove spochybňovať aj nepravdepodobné nákupy ak nevidíš čísla na papieri. Takže nie, nekríži sa to.
K tým predajom. Bavíme sa o hráčoch ktorý prišli za veľké peniaze a každý jeden z nich hrá pod úroveň. Niektorý z nich až vysoko podpriemerne. Ty si fakt myslíš že predáme napríklad Ferrana za viac ako 55 mega ? To že predáme hráčov ktorý na barcelonu nemajú nezarobíme ale zbavíme sa ich platov = znížime stratu.
Pokiaľ by sme skutočne fungovali bez plánu a prestupy realizovali štýlom - dnes predáme a zajtra sa informujeme u Tebasa (alebo kohokoľvek iného) či môžme kupovať tak sa rútime do pekla extrémne rýchlou cestou.
Real ma našetrené už pomaly 2 roky na Mbappeho blaugrana, čo nie je tajomstvo asi. Perez nikdy neurobí viac ako jeden veľký prestup za leto. Nie ako my cez páky 3-4 hráčov za veľké prachy. Zatiaľ vyničili len tých 100m na Bellinghama. Áno sú to pocity, ale ak nemá ani Real na Mbappeho, tak je sága u konca.
Raphinha za mňa sklamaním je ak nedoručil výkony ktoré sa od neho čakali. Chápem, že každý môže mať iný názor. Ak nám stačia 3g + 7a za pol sezónu od krídla jeho kalibru, tak dobre. Neviem za koľko predáme Ferrana a ceny neriešim, to ti celý čas vravím. Nevieme za koľko predáme tých hráčov a preto pochopiteľne nevieme o koľko nám to zlepší FFP.
Prečítaj si ešte raz Sety-ho správu. Pomenoval to úplne presne a prakticky ti vysvetlil ako to funguje, je len tebe či to budeš chcieť pochopiť alebo nie.
Sety píše, že klub musí mať pripravený nejaký naplánovaný rozpočet príjmov a výdavkov, ale ako si naplánuješ potencionálne príjmy z predajov hráčov? O to sa jedná.
Mikimi jakože ja už fakt neviem. Ty si to aj čítaš po sebe ? veď ty si v každej druhej odpovede totálne naserieš do papule, hahahah to už neni ani možné :D
A tu máš link a pozri si štatistiky La Ligy aby si nepísal hlúposti: https://fbref.com/...
Masterkoo celú komunikáciu sa ma snažíš niečím diskreditovať, Ficom a podobne. To ja sa ťa mám pýtať o čo sa snažíš, ale dobre ... Možno to tak vyznelo, ale nechcel som tým obhajovať Kvarovú slabšiu produktivitu. Ani Kvara, ani Raphinha nerobia v súčasnej situácii svoje tímy lepšími. Si sa urazil za celú tuto debatu, že som reagoval na tvoj prvý komentár. Tak mi to príde.