jako ja nevím jestli pro někoho je tohle rameno, ale za mně jasná ruka. U té penalty ještě dejme tomu, ale k té ruce ho až natlačili + Rudiger pověšen na zádech, ale dejme tomu, tahle pencle se obhájit asi dala + ten faul kdy žádný pohyb proti (úder), prostě do ruky mu naběhl. Jako za mě to mělo být 1:3 ne-li 0:3, tohle je fakt trapný... Hold spravedlnost neexistuje nikde.
Neni to lahka situacia na rozhddovanie, ale za mna jednoznacne ruka. Problem neni ani tak to, ako v tomto pripade rozhodli, ale to, ze vo velmi podobnych situaciach rozhoduju rozne. Inak s faulom po odobrati lopty Bellinghamovi suhlasim, mozeme si o tom mysliet co chceme, ale vsetky taketo situacie sa piskaju, bez ohladu na to, ako akcia dalej pokracuje. Trafis zretelne rukou protihraca do ksichtu, piska sa faul.
Taktiež je pravda, že každý rozhodca je iný. Niekto necháva voľnejšiu hru, iný odpíska všetko. Polemiky sú každú sezónu a nikdy to nebude dokonalé, to musí byť každému jasné. V jednom zápase rozhodca X nechá jednu situáciu bez penalty, v ďalšom zápase ju úplne iný rozhodca bude pískať. Síce to občas vyjde nespravodlivo v prospech jedného alebo druhého, treba sa vrátiť k podstate a tou je hrať dobre a sústrediť sa viac na vlastné zápasy ako na súperove. Myslím, že posledné roky vyhral titul vždy tím, ktorý si to aj zaslúžil a toho sa treba držať. Proste sme túto sezónu väčšinou hrali otrasne a preto strácame na čelo, bez ohľadu na výkony rozhodcov.
Tým nechcem povedať, že rozhodca chybu nespravil, ja by som tiež nepískal penaltu a asi by som neuznal ani gól Vinimu, ale toto tu bude vždy, nejde to úplne vymazať z futbalu.
Suhlas Patrik, sezona je dlha a na konci vyhrava ten, kto si to najviac zasluzi. Ale je vidiet, ze zapasy su omnoho vyrovnanejsie, casto sa rozhoduje v poslednych minutach, rozhoduju detaily. Chapem preto aj kluby, ze pokial je tych detailov v ich neprospech (resp. v prospech 1 klubu) prilis vela, pravom si mozu mysliet, ze "100x nic udolá i vola." Bohuzial real zatial vyhrava tuto sezonu s bezpecnym naskokom (Girona je prekvapenim, ale tak nejak s nou nepocitam az do konca:)), ak by to nakoniec dopadlo tesne, urcite budu rozhodcovia pod vacsim tlakom. Za mna cim transparentnejsie tym lepsie, kludne nech sa nastavuje aj 15 minut (alebo hra radsej efektivny hraci cas!), no vyhrava sa zasluzene.
Za mňa najväčší problém nie je to, že Realu odpískal penaltu a neuzal gól Almérií. Obe dve situácie sa dajú obhájiť. Najväčší problém je potom gól na 3-2 pre Real, kde bola identická situácia ako pred gólom Almérie a neodpíska ju. To je hlavný problém, že v jednom zápase rozhodca použije dva odlišné metre podľa toho, ktorý tým je v danej situácií. Keď už rozhodca píska jedným spôsobom tak musí byť v zápase rovnaký na obe strany. Napríklad nič by som nemal ani proti gólu Realu na 3-2 keby predtým uzná gól Almérie, obe situácie veľmi podobné (len na odlišnom mieste na inhirsku).
Ten neuznany gol Almerie... za ten "krvylacny" zakrok na obrennej polovici Almerie, kde ROZHODCA STAL 1.5m OD TOHO ZAKROKU A POZERAL SA NA TO A NECHAL TO HRAT... Nebolo nejake nove pravidlo VAR, ktore vylucovalo tuto moznost? myslim moznos preverit zakrok ktory sa nestal bezprostredne pri streleni golu. Teda offside resp. faul/ruka pri zakonceni? sa mi mari, ze toto pravidlo tento rok malo platit. opravte ma ak sa mylim.
Chyba rozhodcu už je to, že stál meter od toho a neodpískal to hneď, ak nechal hrať hru vedel prečo a nepovažoval to za faul! Lenže nejaký tlak z VARu ho donútil neskôr na to zareagovať.
Rozhodca to stále môže zmietnuť zo stola a odargumentovať to, prečo ten faul neodpískal, však bol od toho meter a videl čo sa tam stalo, načo v takomto prípade zasahuje aj VAR. Nepovedal by som ak by ten zákrok nevidel, ale však pozeral sa na to celý čas..
Presne to hovorim... ze podla mna VAR nemoze riesit faul na obrannej polovici. Moze riesit len veci bezprostredne spojene s golom. Tak sa mi zda ze znelo nejake pravidlo, ktore do VAR zavadzali nedavno. nepamatate si niekto?
Chrisler, toto hovorí asociácia IFAB.
1. A video assistant referee (VAR) is a match official, with independent access to match footage, who may assist the referee only in the event of a ‘clear and obvious error’ or ‘serious missed incident’ in relation to:
a. Goal/no goal
b. Penalty/no penalty
c. Direct red card (not second yellow card/caution)
d. Mistaken identity (when the referee cautions or sends off the wrong player of the offending team).
V principe máš pravdu, diskutabilné pre niekoho môže byt, ci je možné považovať situáciu keď VAR zasiahol za situáciu bezprostredne súvisiacu s gólom alebo https://www.theifab.com/...
V Anglicku som videl takto neuznané góly po tom čo VAR upozornil hlavného rozhodcu a ten to šiel pozrieť na monitor. V tom by problém nebol. Problém je v tom, že sa používa odlišní meter podľa toho, ktorý tým je ktorý.
hej lenze na zaklade prave tej hromady pripadov, kedy rozhodca pozeral co sa stalo minutu pred golom, mali upravit tie pravidla a toto zakazat. Lebo sak ako daleko mohol ist dozadu aby posudil platnost golu? kedysi Barca drzala na nohe loptu 3 minuty pred tym ako strelila gol. mohol by v tom pripade pozriet rozhodca na ten moment 3 minuty pred golom, kedy nasi vzali loptu superovi, ci to bol faul alebo nie a na zaklade toho gol uznat alebo nie??? Preto myslim ze to pravidlo obmedzilo tuto moznost na bezprostredny moment pred golom. Vikino sem dal nejaky vyklad z ktoreho to nie je zrejme a ten dokument studovat nejdem. Kazdopadne Almeriu zarezali jak prasa. A Vini by za ten laket mal dostat distanc (pripadne by mu nejaky obranca mal "vysvetlit" ako sa spravat)
Tu sa jasne ukazuje, kto musí vyhrať titul v LL tohto roku. Už len keď počujem, že zápas Realu rozhoduje alebo sedí pri VAR-e Hernandéz Hernandéz, tak je všetko jasné. Ja verím, že ak sa to nepodarí nám, tak Realu vyfúkne titul Girona!!!
1. A video assistant referee (VAR) is a match official, with independent access to match footage, who may assist the referee only in the event of a ‘clear and obvious error’ or ‘serious missed incident’ in relation to:
a. Goal/no goal
b. Penalty/no penalty
c. Direct red card (not second yellow card/caution)
d. Mistaken identity (when the referee cautions or sends off the wrong player of the offending team).
V principe máš pravdu, diskutabilné pre niekoho môže byt, ci je možné považovať situáciu keď VAR zasiahol za situáciu bezprostredne súvisiacu s gólom alebo https://www.theifab.com/...
A dole je zdroj.