Každý má právo vyjadriť svoj názor, nech je akýkoľvek. Slová sú slová a nemajú prečo byť trestné. Číny sú ale už niečo iné. Tam by mal zákon zakročiť. Viem, že sa tento môj názor nebude niektorým páčiť, no ja som zástancom slobody vyjadrovania v takej forme, akú majú v Amerike: pokiaľ nevyzývate nikoho na páchanie násilia a zločinov, nemáte prečo byť potrestanía hovoriť si môžete čokoľvek chcete. Myšlienky a slová by mali podliehať osobnej slobode, aj tie rasistické. Nemusím s nimi súhlasiť, ale odmietam akúkoľvek situáciu, kde sa obmedzuje sloboda vyjadrovania či reči. Toto už smeruje k myšlienkovej polície a aj k horšiemu. Nehovoriac o tom, že vnútro ľudí nikto nezmení, a rasizmus vždy bude súčasťou ľudského svetu. A aj futbalu.
Nemám vzdelanie 😁😁😁😄😄😄😂😂😂 Prosím ťa, ak mi chceš odpísať a zareagovať, netrep tu donebavolajúce nezmysly a namiesto toho, aby si riešil moju osobu, skús aspoň prísť s nejakým argumentom. Niežeby som mal čas sa tu naťahovať s tebou. Nepáči sa ti môj názor? Aspoň ho viem vyjadriť a je mi úplne jedno, či sa to ľuďom ako ty páči.
Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Taky mě sere tahle precitlivela doba, ale v nadávání černochům do opic fakt nevidím žádný projevovani vlastní svobody, spíš vlastní blbosti
Road : tvoje reakce je dukazem jak jsi hloupy. Slovo je vzdy na zacatku agrese. Holocaust zacal dehonestaci. Slovo je zbran. Vzdelej se a pak pis verejne , jinak jsi smesny. Rekni nejakymu kamaradovi at zavola tvoji mame, ze jsi boural a bojujes v nemocnici o zivot..... mozna pak pochopis jakou silu ma obycejne slovo......pokud bych ji tohle zavolal ja , mozna by se sni stalo neco oskliveho nemyslis? Byla by to moje svoboda slova ? Tezko..... byl by to utok......
Kingsmarek92. Road pise o comsi uplne inom. Pise o moznosti vyjadrit svoj nazor. Tj ked neznasa niekto cernochov romov (dosad si co chces) atd moze to kludne povedat napisat. Ty tu splietas cosi o tom, ze niekto napr dispecer povie pilotovi zly kurz nashval co je nieco uplne ine a nechaj si to niekym vysvetlit kedze zjavne tomu nechapes. Zaroven si na rozdiel od road nemyslim, ze toto na stadion patri lebo zjavne tam nejde o nazor ale urazanie
Precti si to znovu , pokud to nedokazes , pomuzu : "SLOVA JSOU SLOVA A CINY JSOU CINY " mozna pise neco jineho nez mysli , pokud tedy mysli. Napsal tedy presne to , co ja u nej kritizuju a poucuju. Spis ty jsi nepochopil. Ale rad ti to vysvetlim. Kazda dehonestace zacina slovem. Slovo neni " slovo" a presne tak to napsal a i myslel. Mozna to ty zkus neco dostudovat. To ze nekdo nesnasi cernochy je rasismus, to ze to rika , neni svoboda slova. Zadne slovo neni "jen" slovo....napsal jsem to uplne presne . Pouc Roada , ne me. Pises to stejne co on , jen mozna nestacis na to pochopit , co je podstatou agrese. Vzdycky je na zacatku " jen " slovo. Doporucuji knihu od Jana Markose : Sila rozumu v blaznive dobe. Potrebujete ji oba.
Sid, správne si ma pochopil a nemá zmysel to vysvetľovať niekomu, kto ani také jasné vety nepochopí. A Marek, vieš čo ty zase potrebuješ? 1- Naučiť sa čítať s porozumením. 2- Neútočiť na tých, ktorých názor sa ti nepáči. Nevlastníš totižto pravdu, aj keď si to jednoduchší ľudia ako ty vždy myslia. 3- Dať si prášky na ukľudnenie. --- Sprav mi teda láskavosť a už nereaguj na moje príspevky. Ja sem chodím si oddýchnuť a nie sa hádať s psychicky nevyváženými individuami.
Už je to fakt otravne s tým rasizmom, z jedného baletaka už spravili martýra.. už je to fakt prehnane.. z druhej strany tiež nerozumiem húkajúcich fanusikov na štadiónoch na čiernych hráčov, to zase vôbec neschvaľujem. Ale len aby v takom francúzsku, tak o 10 rokov nehulakali na bieleho hráča..
Podívejte se na soupisky všech Afrických zemí hrající ted ten jejích africký pohár..zjistíte že 11 z 11 hráčů jsou černé pleti afrického původu...kde jsou běloši? Kde je diverzita? To pouze Evropa a západ se musí nechat kolonizovat a pouštět si na své území celý svět..hlavně Afriku a Asii, kdokoliv na to upozorní je propagandou a mainstreamem označovat všemožnými hanlivými nálepkami..
Nejsem žádný podporovatel okamury, kotleby nebo nějaký konspi fanatik..
Bohužel situace v západní Evropě ale i s urvanou problemovou hnědou menšinou u nás nebo na Slovensku lidi probudí z vecneho Razyzmu zlých gádžů
Mal som rozpísanú dlhú správu o tom kde sa ti snažím vysvetliť veci ale ty si taký pomýlený blbec, že to nemá zmysel.
Poradím ti len, že si vyskúšaj naštudovať kde malo ( aj má) Francúzsko kolónie, to ti možno dá odpoveď na otázku prečo je napríklad vo FR tak veľa černochov.
Nejsem žádný podporovatel okamury, kotleby nebo nějaký konspi fanatik..
Bohužel situace v západní Evropě ale i s urvanou problemovou hnědou menšinou u nás nebo na Slovensku lidi probudí z vecneho Razyzmu zlých gádžů
Poradím ti len, že si vyskúšaj naštudovať kde malo ( aj má) Francúzsko kolónie, to ti možno dá odpoveď na otázku prečo je napríklad vo FR tak veľa černochov.