Je mi to ľúto, že to muselo takto dopadnúť. Xavimu by som s celého srdca prial aby mal aspoň tak úspešnú sezónu ako tréner ako mal hráč, ale bohužiaľ asi už dosiahol svoje maximum ako tréner Barcelony v minulej sezóne.
Však přišel a vyhrál ve své první sezoně titul a pohár, to je myslím dost na to v jakých sračkách jsme. Není to taková katastrofa. . Já myslím že když vezme ještě nějaký proviční klub trochu se vytrénuje tak určitě špatný trenér nebude :). Chce to zkušenosti.
A okrem toho titulu v lige, kde Real mal najhorsiu sezonu za 5 rokov, v europskych poharov z 8 zapasov dokazal porazit len Plzen, co je historicke fiasko. V CdR sa Barcelona pratla po domacej nakladacke 0:4.
Suhlasim s tym, ze Xavi patri do provincneho timu, kde by konecne mohol pochopit, ze kopirovat nieco, co fungovalo pred 15 rokmi nejde donekonecna.
Za včerajší zápas Xavi nemohol vôbec, keď Pena nechytí 5 striel zo 6tich, s tým Xavi nespraví nič. Žiaľ, Xavi túto sezónu doplatil na zranenia hráčov, najužší káder v histórii Barci, Poliaka, ktorý si nechce priznať, že už na to nemá a na to, že klub si drží asi najhoršiu brankársku dvojku, akú som kedy v klube videl a spolieha sa na to, že asi začne zázračne chytať...
Ale Xavi moze za to, ze tvrdosijne trva na vysokej obrane aj ked to dokaze precitat a vyuzit pomaly kazdy super. Xavi moze aj za neustale pretlacanie do zostavy toho Poliaka napriek katastrofalnej forme. Xavi moze napr. za to, ze absolutne neexistue plan B. Xavi si vypyta Kessieho, top zaloznika, a potom nevie co s nim. Tak isto na jeho zelanie prisiel s velkou pompou mlady talent Pablo Torre a Xavi mu najprv neda ani rok cuchnut, v tejto sezone ho posle na hostovacku a potom sa stazuje na uzky kader. Ked Ancelotimu odisiel Benzema, tak ten namiesto vyplakavania zmenil rozostavenie a ono to funguje. U Xaviho nemyslitelne, to je tiez jeho zodpovednost.
Skrata u angazovania Xaviho rozhodol sentiment a Laportove podlizovanie sa nie kvalita.
Ze trener odchadza je celkom logicke vyustenie aktualneho stavu. Ci to pomoze je druha vec. Chcelo by to drsnaka ktory hracom vyzenie z hlav nefunkcne dna Barcelony .
Tak si spomeň, koľko z tých hráčov, ktorých Xavi naozaj chcel, nechcelo ísť ku nám, do neistej finančnej situácie, kde sme každú chvíľu žiadali, aby si hráči znižovali platy a išli buď za lepším platom, alebo ostali v domácom klube (Zubimendy, Nico Wiliams, ...) a neschopnosť klubu, zbavovať sa nepotrebných hráčov nám tiež nepomohla.
Též nechápu na co ještě více tu krizi umocňovat, měl rezignovat hned po utkání, mužstvo nutně potřebuje nejvíc teď ze všeho nový impuls. Absolutně nevěřím že pod xavim se zvedneme,abychom s takovou vbc příští rok tu ligu mistrů hráli,tohle mi přijde jako hazard od xaviho i od vedení,kdyby jsme prohráli další dvě tři utkání opravdu budem dále čekat ??? Copak nevidí xavi že ten tým už strašně dlouho pod ním upadá níž a níž 🤦 občas mi přijde že hráči dělají schválně takové hrubé chyby aby se ho co nejdříve zbavili. Vbc se jim nedivím,ty jeho nesmyslná střídání, žádný náhradní plán,furt dokola to samé, na tým co hraje na protiútoky vysuneme obrané linie co nejvíc 🤦 hráči mimo své pozice ,Xavi na to prostě nemá,hráči pod ním evidentně hrát moc nechcou tak proč čekat ....
Proč čekat? Možno preto, že klub bude mať viac času do leta niečo poriadne vymyslieť a skúsiť priviesť Trénera s veľkým T, nie iba nejakú dočasnú rýchlovku.
Jenže do léta se můžeme propadnout víc a víc což se prakticky děje už teď....do konce sezony Rafa marquez jsou na něj moc dobré reporty ode vsad,jako nový impuls by to bylo určitě lepší než to co tam Xavi předvádí 🤦🤦🤦🤦takle bude mít laporta stále moře času přivést někoho na úrovni.
Zlepší? Halo ! Lepši tréner nepríde niesu na to financie. Pride zmena ale nie k lepšiemu... a xavi nemoze za to ze hraci robia individualne chyby!!! Ako vcera cancelo peňa... minuly zapas yamal netrafi prazdnu.. za to xavi nemoze...
Tak, tak Jose… Xavi za to nemôže. myslí si niekto, že tie chyby sa robia len preto, že je tam Xavi? Možno bol k hráčom veľmi ľudsky. Lewa a Gundo sú omylom. Omyl je aj Christensen, Alonso, Inigo. Nevyšlo to, boli lacní a tak aj dopadli. Dynamiku asi nemožno len prikázať, treba ju dlhodobo natrénovať . Máme samé subtílne typy, mnohí sú hneď na tráve po dotyku.
Tak, teším sa na ďalšieho trénera, s ktorým určite vyhráme treble se vším všudy. Alebo sa skôr teším na to, ako v polovici budúcej sezóny budeme kričať, aby aktuálny tréner takisto odišiel. Neviem, kedy pochopíte, že tréner nie je vždy hlavný dôvod, prečo je to v takýchto sračkách. 🙄
Ako môžme chcieť zlepšenie situácie, keď pri každej kríze meníme trénera. Namiesto aby sme ich podporili a dali im čas tak ich meníme ako ponožky. Je január 2024 a od roku 2020 sme vystriedali štyroch trénerov.
nj, preco trener nevydrzi krizu je otazka hlavne do vnutra klubu. Xavi to popisal presne - energia a optizmizmus klesa a klesa a klesa. Myslim, ze odchod Jordiho Cruyffa a Alemanyho nieco predznamenavalo. Sirsie prostredie v Barci asi nie je uplne zdrave a ak trener dosiahne uspechy mam pocit, ze je to casto nie vdaka ale napriek podpore celeho klubu. Samozrejme, ze dalsi trener bude len prechodny, kym nebudu peniaze. Xavi je velmi rozumny, som rad, ze v najtazej krize klubu prevzal klub prave on. Luto mi je hlavne hracov. Snad urobia pod novym trenerom krok vpred.
Suhlasim s tym, ze Xavi patri do provincneho timu, kde by konecne mohol pochopit, ze kopirovat nieco, co fungovalo pred 15 rokmi nejde donekonecna.
Skrata u angazovania Xaviho rozhodol sentiment a Laportove podlizovanie sa nie kvalita.