Nemluvilo se jednu chvíli o Ndidim z Leicesteru, kterýmu v létě končí smlouva. Ten by mi dával větší smysl, přišel by zadarmo a koupilo se pořádné DM. Ndidi by jako hráč na lavičku nebyl špatný.
Deco je ine eso. Xavi mu na konci minulej sezony povedal, ze na to aby sme bojovali o tituly budeme potrebovat kupit top DM. Deco kupil Roqueho za 60m a na DM prisiel Oriol (4m).
Má tak ľahké bonusy, že ak nebude úplné drevo, tak Barcelona zaplatí Athletico poplatok vo výške 5 miliónov eur za každú sezónu, v ktorej Roque odohrá viac ako 50% zápasov, až do výšky 25 miliónov eur. Ďalších 5 miliónov eur je spojených s tým, že Tigrinho bude medzi tromi finalistami ocenenia "The Best", ktoré udeľuje FIFA. Zvyšný 1 milión eur by sa vyplatil, ak by Roque získal Zlatú loptu ako hráč Barcelony pred letom 2031, keď mu vyprší zmluva. Takže 60 miliónov je dosť ľahko reálnych.
No ano lebo Deco je tak silná autorita, ma také výsledky na pozícii ŠR za sebou že určite nikto nemôže spochybňovať jeho rozhodnutia. Hotový Monchi.
Ináč dal som si tu námahu a pozrel zopár videí toho favorita.. to je akože fakt sila 🤦🏻♂️, keď toto je jeho favorit, tak potom nech sa radšej deco decuje späť do porta..
Veľa ľudí zabúda, čo je úlohou športového riaditeľa a čo je úlohou trénera.
1/ športový riaditeľ zabezpečuje kontinualitu projektu, vyberá vhodných hráčov do systému, akým chce, aby sa hralo. Tak isto vyberá trénera, ktorý má najlepší predpoklad hrať to, na čo sa nakúpili hráči.
2/ tréner trénuje hráčov, je zodpovedný za taktiku a prípravu hráčov na zápasy. Áno, tréner môže viesť diskusiu, že ak chce nejakých hráčov, tak to predloží športovému riaditeľovi a ten urobí finálne rozhodnutie.
To mi chceš povedať, že nejaký riaditeľ nakupoval hráčov pre takého Fergiho, Wengera, Guardiolu atd.. a oni museli sklopiť uši? podľa mňa pracujú a rozhodujú sa spoločne.
Tiež záleží podľa mňa kto je tréner a aký klub..
Áno, pre Guardiolu určite nakupuje športový riaditeľ Txiki Begiristain ktorý musí odsúhlasiť, či áno alebo nie ten hráč... Ak nevieš, 2003-2010 bol športovým riaditeľom Barcelony, od 2012 je v City. On zodpovedá za všetky prestupy a kam sa bude uberať športové zameranie klubu. Áno komunikuje s Guardiolom, Guardiola dáva návrhy, koho by chcel, čo si myslí o hráčoch, ktorých navrhuje Txiki, keďže skauti jemu dávajú informácie. Ale konečné slovo má Txiki. A Guardiola nedostane každého hráča, čo chce.
Werner, či Sir Ferguson boli manažéri, teda tréner a športový riaditeľ v jednom. To ale naráža na problém, že odíde manažér, a čo potom? Majiteľ klubu musí nájsť niekoho, kto by mal podobnú víziu ako predchádzajúci manažér, ale veľa majiteľov/riaditeľov klubu sa v tom nevyzná. Preto je funkcia športového riaditeľa. Jeho úlohou je nájsť vhodných hráčov a vhodného trénera pre tých hráčov a udržiavať kontinuitu. Aby sa nestalo, že po napríklad Guardiolovi príde Conte, či Simeone.
Nosferatu, bez urážky, a ty si sedel v tej istej miestnosti a zapisoval so o čom sa bavia pep a txiki, áno?! 😀
Pep je tiež manažér tak isto ako aj fergie a wenger. A tak isto aj u fergiho a ďalších boli ŠR.. ŠR vyberá, navrhuje a dokončuje prestupy, lebo tréneri/manazeri na to čas nemajú a majú iné povinnosti. Ale všetko sa to robí spoločne, bez zelenej pepa taký txiki nikdy nikoho nepodpíše.. taký alemani ani futbal nehral, čo on môže rozhodovať o akom športovom zameraní klubu.. Palkin z shachtaru, veľmi úspešný ŠR tak isto, Luchescu to tam riadil.. určite nejaké slovo a návrhy tam sú, ale sám od seba určite nie.. aspoň v top kluboch je to tak si myslím.. alebo napr pep povie potrebujem DM s takými a takými vlastnosťami, hľadaj.. a potom to už je zodpovednosť ŠR zostaviť spolu so scouting tímom short list z ktorého si pep potom vyberie koho chce.. taktiež je milión ďalších veci okrem prestupov o ktoré sa musí ŠR postarať..
Ináč dal som si tu námahu a pozrel zopár videí toho favorita.. to je akože fakt sila 🤦🏻♂️, keď toto je jeho favorit, tak potom nech sa radšej deco decuje späť do porta..
1/ športový riaditeľ zabezpečuje kontinualitu projektu, vyberá vhodných hráčov do systému, akým chce, aby sa hralo. Tak isto vyberá trénera, ktorý má najlepší predpoklad hrať to, na čo sa nakúpili hráči.
2/ tréner trénuje hráčov, je zodpovedný za taktiku a prípravu hráčov na zápasy. Áno, tréner môže viesť diskusiu, že ak chce nejakých hráčov, tak to predloží športovému riaditeľovi a ten urobí finálne rozhodnutie.
Tiež záleží podľa mňa kto je tréner a aký klub..
Werner, či Sir Ferguson boli manažéri, teda tréner a športový riaditeľ v jednom. To ale naráža na problém, že odíde manažér, a čo potom? Majiteľ klubu musí nájsť niekoho, kto by mal podobnú víziu ako predchádzajúci manažér, ale veľa majiteľov/riaditeľov klubu sa v tom nevyzná. Preto je funkcia športového riaditeľa. Jeho úlohou je nájsť vhodných hráčov a vhodného trénera pre tých hráčov a udržiavať kontinuitu. Aby sa nestalo, že po napríklad Guardiolovi príde Conte, či Simeone.
Pep je tiež manažér tak isto ako aj fergie a wenger. A tak isto aj u fergiho a ďalších boli ŠR.. ŠR vyberá, navrhuje a dokončuje prestupy, lebo tréneri/manazeri na to čas nemajú a majú iné povinnosti. Ale všetko sa to robí spoločne, bez zelenej pepa taký txiki nikdy nikoho nepodpíše.. taký alemani ani futbal nehral, čo on môže rozhodovať o akom športovom zameraní klubu.. Palkin z shachtaru, veľmi úspešný ŠR tak isto, Luchescu to tam riadil.. určite nejaké slovo a návrhy tam sú, ale sám od seba určite nie.. aspoň v top kluboch je to tak si myslím.. alebo napr pep povie potrebujem DM s takými a takými vlastnosťami, hľadaj.. a potom to už je zodpovednosť ŠR zostaviť spolu so scouting tímom short list z ktorého si pep potom vyberie koho chce.. taktiež je milión ďalších veci okrem prestupov o ktoré sa musí ŠR postarať..