maryann: peniaze na stromoch nerastú a navyše nemám pocit, že tých minutých 300 miliónov + Kessie, Christensen a Martinez majú nejakú tvár a vidno progres v hre. Mal na to 2.5 roka.
Och, tak mi ukazte trenera ktory si zoberie hociaky tim a kazdy rok vyhra ligu a ligu majstrov..... Xavi by ich nepotreboval keby ste sa uspokokili s druhym miestom v lige a stvrtfinale v lige majstrov, ale evidentne Barca chce viac a stale, tak potrebuje top hracov. Xavi nie je kuzelnik ked niekto nevie dat gol xavi ho to nenauci na to potrebujeme kupit niekoho kto vie dat gol...takze ak chcete mat velke naroky Xavi musi kupit tych hracov. Pribehy ako leicester su nahoda neda sa na tom stavat dlhodoba filozofia. A po druhe kuknite si zostavu Realu na buduci rok ak nekupime tychto hracov co chce tak dostaneme 2x 6:0 a to este budeme radi. Ale Ancelotimu nenadavaju ze chce Daviesa Mbapeho ze dajte mi lidi a ja to udelam..... toxicky hate iba presne preto sa v Brace neda pracovat
Keď sa ťa Maryann spýtal, prečo ťa to trápi, mal na mysli to, že si fanúšik Realu a že sem chodíš sa starať do vecí, ktoré sa týkajú len a len fanúšikov Barçy. Čo tu riešiš naše financie? Prečo sem vôbec chodíš? Tam si choď na stránku Halabalamadrid a tam filozofii nad vašim mužstvom a nad vašimi problémami. Vy Madridisti sem chodíte komentovať všetko, občas aj útočiť na niektorých z nás, no zabudli ste, že toto nie je vaša stránka a že keď si vás všimneme zo zlých dôvodov, následky prídu. Máte sa na čo tešiť, to vám poviem. Upútali ste moju pozornosť, a to bola veľká, veľká chyba. Teraz tu už kľud nenájdete.
maryann: Ancelotti má výsledky a vieš presne čo hrá, celé to má hlavu aj pätu. Xavi tlačil Kessieho na CAM a potom sa sťažoval, že zle hral? To je úplne šokujúce, že? Ak si pozrieš všetkých hráčov, čo došli, tak šli vykonmi dole oproti tomu, čo hrali inde. Lewa je hrot a je utápaný ako falošná 9, však odhadom polovicu času v Barce mu nevedia prihrať. To nie je 17 ročný talent, všetci vedeli čo zvláda a čo nie. To isté Raphina, Torres, FDJ, Gundo atď... Všetci hrajú pod svoje možnosti. Áno, pochopím krátkodobý výpadok formy, dokonca aj celosezónny, ale pokiaľ vidím, že od Kessieho sa očakáva, že bude hrať ako prime Xavi, Lewa bude hrať ako Suarez, či Benzema, Gavi bude suplovať na LW Neymara, tak chyba nie je v hráčoch ale v trénerovi. Preto nevidím zmysel, aby sa zase kupovali hráči, ktorých tréner nevie správne využiť. Raphina vie zobrať loptu a potiahnuť to dopredu. V tom je silný. Ale nehrá sa tak, lebo DNA a treba 432 prihrávok na to, aby sa posunulo o 4m dopredu. Ak sa chce hrať tak, mal prísť niekto iný, nie Raphina. Aj keby došiel Mbape s Haalandom, tak budú analy pri Xavim, lebo im vyhovuje rýchly futbal, ale Xavi od nich bude chcieť aby si tam hrali bago.
Neskutocne dristas. Mats bol posledne roky pred Xaviho prichodom priemerny a pod Xavim sa dostal s5 na vysoku uroven. Kounde je topka, Christensen ako stoper tiez pritom sa tu pred prestupom pisalo, ze na to nema. Inigo podava kvalitne vykony, Cancelo tiez pritom pred prestupom hral rok slabo. Raphinha mal v Leedsi g/a kazdych 292 minut, u nas tuto sezonu kazdych 89 minut. To je masakralny rozdiel. Ferran bol v City 6. utocnik a tuto sezonu ma u nas konecne kvalitnu, da gol/asistuje kazdych 111minut, co je opat podstatne lepsie ako v City. Gundogan je u nas hrac s najstabilnejsou vykonnostou a ma 5+10. Fermin hraje super pritom minuly rok hral len niekde v druhej lige. Kessie na to nemal na akomkolvek poste nastupil, tam nebolo co riesit. Napokon aj ked mal nizku cenovku siel hrat k Arabom, ziaden top tim s nim neratal aj ked bol na trhu za babku. Lewa je stale kvalitka aj ked vekom siel prirodzene dole. Xavi budoval tim s jasnou viziou a budoval ho dobre, lenze v lete nedostal DM a tym sa to cele dosralo. Faktom je ze dostal len 200m pritom zdedil len 5 kvalitnych hracov, minula sezona bola vzhladom na to extremne uspesna.
Vidim to presne rovnako ako je uvedene v clanku, na zodpovedajucu uroven nas moze dostate jedine top pivot, top krajny obranca a nejaky rozdielovy hrac vpredu. Aj slepy si uvedomuje, ze takych hracov surne potrebujeme. Kebyze sa zrani len taky Yamal tak vpredu mame obrovsky problem vo vytvarani sanci. Vsetci vieme, akych hracov potrebujeme, druha vec je, kde a ako na nich zozenieme prachy:)
Minulu sezonu sme s novovybudovanym timom vyhrali LL defacto 12 kol pred koncom, co je masaker. Casto to nebol atraktivny futbal z dovodu zraneni, rozdiel v kvalite medzi hracmi zakladu a lavickarmi bol markantny. Real mal az do rozhodujuceho el clasica bodovy priemer, ktory by v niektorych sezonach stacil na ligovy titul, takze nie je pravda zeby mali slabu formu. Bodove straty zacali mat podobne ako my az po 26. kole, ked uz bolo o lige rozhodnute.
Ked sme mali pokope kader v predchadzajucich dvoch sezonach sme si vyborne viedli v zapasoch so silnymi timami. Ked si spravis bilanciu zapasov s plnym kadrom pripadne maximalne 1 slabym miestom v zostave (napr. Garcia, Alonso, Kessie) tak je to 7-1-1. 3 winy s Realom s celkovym skore 9-2, 3 winy s Atleticom so skore 6-2, win s Neapolom 4-2, remiza s Frankfurtom. Jedina prehra s Bayernom 2-0 v zapase kde sme boli od Bayernu ovela lepsi. Vsetky slabsie vykony boli potom, co sme mali v zaklade dvoch, troch ci styroch slabsich hracov z lavicky.
Ty a to tvoje slavne selektivne vyberanie zapasov. Co sa nehodi do tvojej tabulky, tak oznacime za nedolezite a budeme sa tvarit, ze sa to nestalo. Vytiahnes tu remizu s velkoklubom z Frankfurtu, 11. timom bundesligy, ale prehru v odvete odignorujeme. Ligovu prehru s Realom 3:1 z minulej sezony si tiez z nejakeho dovodu zabudol spomenut, pricom chybal iba jeden hrac zo zakladu. K tomu fiasko v LM, nasledne vypadnutie s MU, ktori nastupili v zalohe s obavanou dvojicou Werghorst (utocnik) a Fred.
V tejto sezone Real vedeny Ancellotim rozsekal v boji o prve miesto Gironu so stoperskou dvojicou Carvajal-Tchouameni a podla rovnakej logiky ako si pouzil hore sa timto zapasom rozhodlo o titule, tj. v 24. kole, kedze odvtedy si Real udrziava pohodlny naskok a nic by na tom nezmenil ani posledny zapas.
Ci nahodou najvacsia chyba nebude na lavicke, kde trener je v koncoch zakazdym, ked musi striedat a alebo upravit taktiku a nemisto toho sa prezentuje jak pajac a zbiera kartu za kartou.
Vyjadril som sa jasne, bilancia zapasov kde hral max 1 slaby hrac. Proti Realu vtedy hrali dvaja, navyse to bolo po vypadnuti z LM ked bol tim psychicky mimo. Ci hral za United ten alebo tamten je jedno, ked zahraju rovnako. Ostatne blbosti nie je treba komentovat.
Bernardo Silva nie je rozdielovym hracom a bude mat uz 30 rokov buducu sezonu. Rapidne ide dolu vykonom.Rozdielovi hraci su Mbappe,Haaland,Rodri. Navyse hra casto na pozicii Yamala a nas chlapec je urcite lepsi a o potenciale sa ani nebavme.
O potenciale sa bavit nemusime, ale tvrdit , ze 16 rocny chalan , co mal par dobrych zapasov je lepsi ako Bernardo je mimo....ked bude hrat na takejto urovni 5 sezon, potom mozes porovnavat.kolkokrat sa stalo,ze tieto mlade hviezdy u nas vyhoreli. Pozri kde je Fati z ktoreho robili druheho Messiho
Na kazdom poste potrebujeme 2 top hracov. Silva sa zlepsovat nebude, ale urcite vie byt rozdielovy, priniesol by do timu extremne vela, mohli by sa od neho ucit mnohi mladi. Asi by nebol u nas dlhsie ako 2-3 roky, ale na dlhsie ho ani nepotrebujeme, podla mna by bol skvela volba aj vdaka svojej vsestrannosti.
Jasné poprosime ešte aspoň 3 hráčov typu Roque a nech odplava z klubu 100+ mega za takých hráčov ak nemajú kúpiť jedného poriadneho nech ani neminaju peniaze na 3 premiérakov a xavi ďakujeme dovidenia
Najvacsi hriech fanusika barcelony je netrpezlivost. Kuknite na hracov realu ako sa do timu inkorporuju postupne. Taky Guler bol sice dlho zraneny, ale prakticky sa tristvrte roka len uci od starsich hracov a nikto z realu nepicuje. Nico Paz prakticky nehra a nikto nepicuje. Nehovoriac o tom, ked prisli Modric a Casemiro, nehrali okamzite a to neprisli z Brazilie. Vsetko ma svoj cas a je to normalny proces adaptacie. Chcete tu od 18 rocnych deti aby hrali zaklad v Barcelone, ked nesu pripraveni, ale trenersku licenciu predpokladam nemate, len tu fanusikovsku. A ked si myslite, ze kazdy koho kupime bude top a prerazi v prvom time na to zabudnite. Nie kazda investicia vyjde a chce to cas. Ze sme boli schopni Roqueho vobec priviezt bol nadludsky vykon, ale vy ste jak ti novinari z tlacoviek, co vsetko skritizuju pod ciernu zem. Co ste taki netrpezlivi.
61 mega za hentoho klauna čo sa nevie udržať na ihrisku na nohách ??? Je Popiči kúpa ? V čom je lepší ako ten vysochy hráč z béčka čo zaskakoval za lewandovskeho ? A je zadarmo ??? Toto nie je o trpezlivosti ak má hráč kvalitu niečo ukáže a dostane čas na zlepšenie hentej neukázal absolútne nič a za 2-3 to bude príťaž s hodnotou 7 mega na trhu výborná kúpa v našej finančnej situácii ten hráč na to nemá a mať nikdy nebude to vidí aj slepý očividne to nevidia len pofiderny skauti Barcelony čo takýmito nákupmi za posledných 8-10 zruinovali klub
Lebo real si vie dovoliť kúpiť mladasov, dať im čas a experimentovať.. modric bol uz v spurs európskym topom, casemiro bol zviera v porte, vedeli presne koho kupujú..
Potrebujeme rozdieloveho hráča tu a teraz a my sme vsadili už asi aj tretí pilier upratovačiek a údržbárov na camp nou aby sme kúpili tohto kúzelníka driblingu.. Sorry ale niektoré základne veci nepotrebujú čas na adaptáciu, napr spracovanie lopty, buď to vieš alebo nie.. nebude z neho nič, môžme sa vsadit..
simao, takze sme nemali kupovat jedneho z top ak nie uplne najlepsieho utocnika Juznej Ameriky, lebo mas kristalovu gulu a vies, ze po prestupe k nam pojde do kytek? Ozaj niet lepsej biznis strategie ako je kristalova gula. Len pre poriadok, ci sa presadi neviem ja nevieme nikto, ale vo chvili, ked sme ho kupovali bol jeden z najperspektivnejsich hracov. Nekupovali sme hotoveho hraca, ale investovali do jeho potencialu, ktory nepopieratelne ma a tento potencial sa rozvija INDIVIDUALNE. To znamena okrem ineho, ze niekto jede bomby hned ako Bellingham (brutalna vynimka vo futbale) a niekto sa nepresadi ani po x rokoch (prikladov je cela kopa) a hodnotit sa to da az po nejakom case. Kristalova gula je skvely biznis plan, blahozelam. A v nasom klube su vsetci ludia zodpovedni za prestupy padnuti na hlavu.
Nie! Nemali sme kupovať toho top a úplne najlepšieho útočníka JA, lebo roque im nikdy nebol a nikdy nebude, ďalší abibas z Brazílie a na to nepotrebuješ kryštálovú guľu! Každý rok je tam takých top prospektov 20 kusov, vymaluju ich ako veľkonočné vajíčka, zavolajú do repre na 2-3 zápasy aby sa dvíhla cena a vamos do Európy, a tak stále rok čo rok, to je ich schéma. Plus sú tu ešte finančne machinácie a pračky. Nájdu sa aj ozajstné talenty, samozrejme, ale väčšinou sú to práve také “biznisy”. A taký endrick napr pôsobí vo videách 3x lepsie
Mali sme vsadit na Európou overeného, prispôsobeneho mladého hráča už keď tak sme chceli investovať do budúcnosti. Alebo mohli kľudne dať šancu Guiovi, ten je aspoň aklimatizovany a perfektne pozná nás štýl.. My sme zase vyhodili von oknom 60 mela aj keď na splátky. V našej situácii každý jeden transfer musí byt chirurgicky zákrok, hlavne ten čo je za veľké prachy, my si nemôžme dovoliť experimenty. Deco za tento transfer by sa mal zdekovat a už sa nikdy sem nevracať.
Nemusíš so mnou súhlasiť, ale zdá sa mi že mám point..
Simao má absolútnu pravdu aj slepý musí vidieť že henten hráč je úplne na odpis a nikdy z neho v Európe nebude nič ako striedackovi hráč skauting Barcelony je doslova otrasný keby sa dal predať za 30 mega tak by som ho hneď predal a minimalizoval stratu peňazí lebo čím dlhšie tu bude tým pôjde jeho cena nižšie
Myslím, žeby u nás Bernardo hral v strede. Zrovna pozícia, kde Máme De Jonga, Pedriho, Gaviho, Gundogana a Fermína. Keď už získať extra elitného rozdielového hráča, určite by som stavil na ľavé krídlo. Môj názor je, že ideálny by bol Leao. Ale asi len ťažko si ho môžeme dovoliť.
Ja by som sa snažil predať fakt veľa hráčov , len problém je , že naše vedenie nevie predávať už dlhé dlhé roky co sledujem futbal .
Ferran ak by sa dal predať aspoň za 40 tak by som neváhal, proste ten hrac nebude nikdy rozdielovy a jeho prístup a workrate keď hra 30 min je hrozný
Lewa to isté, bud sa spenazi aspon teraz a ušetrí na mega plate alebo proste odíde zadarmo . Odohral 2 dobre zapasy (prvé psg a atletico) co je malo na ten plat co ma .
Félix prístup a workrate na 30 min tak isto hrozný, s loptou hra pekne iba na oko ale efektivita veľmi slabá
Raphinha v poslednej dobe nehrá zle , jeho workrate je vynikajúci a lepší v 80.min ako u vyššie spomenutych v prvej .ale na LW všetci chceme top hraca tým pádom by bol náhradník na LW ale aj RW za yamalom a to vieme snáď už všetci veľmi dobre ,že raph sa neuspokojí a bude toxic , čiže s dobrou ponukou predať
Cancelo kks ešte tých 10 možno 15m by som dal , ale čo sa týka obrannej činnosti je hrozný, v predu ma naoko pekne veci ale extrémne efektívny nie je , naopak robí kiksy v dôležitých zápasoch a ako jeden zo skúsenejších potopil xaviho svojimi chybami
Pena tiež out a pichnúť tam nekoho z Bčka ,proste sme videli ze on v bránke Barcelony byť nemôže tak na čo ho tam držať a platiť
Martineza alebo christensena treba predať
Kvalitou je chris lepší ale zas donesie viac € do pokladnice :D ale keby mame týchto 2 predať a kúpiť napr frimponga alebo daviesa tak by som bol ôk
Romeu lenglet eric garcia tak isto out
Dajme tomu feran 30 , lewa 30 , raph 60 , christ 40 , romeu + pena 5 , inigo 5, lenglet + eric 20 m
190 mega a dával som dosť nízke sumy si myslím
Co nám tým pádom zostáva?
GK : mats , toto treba doplniť najlacnejším spôsobom najlepšie z bečka
LB : davies 50 m ,balde
CB : cubarsi , araujo,kounde,faye (ak by mal ísť hosťovať aby mal minúty tak hermoso zadarmo z atletica)
RB : frimpong 50 m , fort
CDM : top posila 50 mega
CM : gavi fermin gundo pedri de jong torre
LW : luis diaz 80m(lubi sa mi viac ako leao, tých čo si robia picu a neberú to vážne už mám dosť) , fati
ST : posila- hrac ako gabriel jesus alebo alvarez 50 m, roque
RW : yamal , nekto na zoskok lacný
90m zohnať na prestupy plus hento predať ak sa nedá možno obetovať de jonga a miesto neho zobrať za tých 50 Bernarda a hneď aj RW aj CM pokryté
Môže sa ísť do lacnejších variant ako nico Williams na Lw , nebrať frimponga a nechať tam koundeho a forta + hermoso zadarmo na CB alebo nechať iniga
kamo 100% suhlasim, ale to sa mi zda ze to tie posily dokopy budu tak 300 mega, alvarez je si myslim lepsi nez haaland a on bude urcite okolo 100 . Ale keby kúpia daviesa a frimponga tak tykkt obrana bude extrem
Pekný rozbor, akurát mi tie možnosti prídu nereálne. Na Ferrana som aj zabudol. Posledné týždne hral minimum a aj keď hral, bol neviditeľný. Tiež u mňa zrejme patrí k hráčom, ktorí by kľudne mohli odísť. Je podľa mňa priemerný. Ako krídlo nepoužiteľný a ako hrot dosť veľa šancí zahodí. Luis Diaz ako kridlo by bol tiež super. Zbytok si myslím, že nereálny, najmä kombá typu Davies + Frimpong na kraje obrany. Z tých dvoch ak by sme kúpili jedného, tak sme skončili s nákupmi na leto. Rátam opäť skôr s posilami zdarma (aj Leao v mojom prvom komente bol prestrelený, to sa nestane).
Prečo skončili s nákupmi? Sak iba hráčov som predal za 190m :D
A sú aj iný hraci ,frimpong možno nikam nepôjde a bude chcet ostať , real ale za daviesa tých 50m nechce dať a barca by mohla a na pravo necháš kounde fort a je to v pohode
Kto tam je nereálny? Diaz ?nemyslím si veru a tiež diaz není jedine krídlo aj nico by nebol vôbec zlý a tiež to je lacnejšia možnosť
Tak tých útočníkov nemusíme hneď alvareza chápem ze dráhy ale tak je watkins , jesus , isak v nemeckej lige boniface a to nebudú 100m hraci
A keď za 190 predáš tak zoženieš alebo upravis
190mega je bez predaja de jonga podľa toho vyššie napísaného
A obrana davies cubarsi araujo kounde vôbec není zle tiež, kvôli tomu ze nvm ako na tom je balde by som riešil LB prioritne a až potom Rb keďže tam je kounde
Neverím, že z predajov nazbierame 190 mil. Niektorí hráči sú večne nepredajní - Lenglet, Garcia, obávam sa, že sa pridá aj Romeu alebo Inigo. U nich podľa mňa nakoniec budeme radi ak odídu zadarmo. Ferrana si myslím, že za 30 nestrelíme, lebo o neho podľa mňa nebude stáť žiadny väčši klub a keď nie je záujem, nie je ani cenovka. Lewandowski za 30 je pre mna mokrý sen, má 100 rokov, tomu neverím, že za neho niekto tolko zaplatí + si myslím, že on bude z tých čo ani neodídu. Jediná reálna suma z toho zoznamu je podľa mňa 60 za Raphinhu a Christensen je tiež hraničný s tými 40 mil.
+ faktor, že s predajmi nadbytočných hráčov máme dlhodobo problémy. Bodaj by si mal pravdu a ja by som sa mýlil, ale bohužiaľ mám pocit, že to tak jednoduché nebude.
Predať ferrana za 40 mega to teda dobre pobavilo ostatné tímy nie su také jebnute ako Barcelona guardiola doteraz nechápe ako sa mu podarilo zbaviť torresa a garciu a ešte za to dostať 50 mega
Skonči prosím tě. Takovou hanbu jakou ty děláš Barceloně, nedělal nikdo nikdy. Jsme ostudou pro celý fotbalový svět díky tobě a tvému neustálému vyplakávání.
Dosť sa tu nadáva na Cancela, pričom čávo je primárne PO nie lavý, OK všetci sme to vedeli aj predtým, že on nevyniká v obrannej činnosti ale pridáva o to viac v útočnej fáze…ak by bol zdravý Balde, hral by on LO a na pravo proti rýchlym krídlam koundé nieje problém ako záskok by bol Joao na lavičke do druhého polčasu napr. Treba si uvedomiť, že náš kádet je prislabý a úzky na manévrovanie…nieje žiadna B/C opcia proste musíme hrať s tým čo máme alebo tam postaviť “násťrončné deti” ….pri širokom kádri sa dá velmi jednoducho využiť sviežosť pri 5 striedaniach
Najviac sa mi vidia xaviho jalové reči o posilach ale pravda je taká že Barcelona má úplne iné problémy klub už teraz má pracovat na to ako sa zbaví hráčov prvý langlet druhý fati tretí ferran štvrti Garcia piaty Dest za nimi Alonso a Romeu keď budú tieto mená poriešené potom môže tento klub začať niečo riešiť s posilami inam nevidím dôvod tu čokoľvek riešiť
A na zlepšenie finančnej situácie a posunutie sa niekde by som strelil jedného z dvojice araujo alebo Pedri ak by prišla dobrá ponuka ale radšej pedriho
ale to je v pohode,keď tie peniaze Vám na strome nerastú,ani ma to netrápi
Minulu sezonu sme s novovybudovanym timom vyhrali LL defacto 12 kol pred koncom, co je masaker. Casto to nebol atraktivny futbal z dovodu zraneni, rozdiel v kvalite medzi hracmi zakladu a lavickarmi bol markantny. Real mal az do rozhodujuceho el clasica bodovy priemer, ktory by v niektorych sezonach stacil na ligovy titul, takze nie je pravda zeby mali slabu formu. Bodove straty zacali mat podobne ako my az po 26. kole, ked uz bolo o lige rozhodnute.
Ked sme mali pokope kader v predchadzajucich dvoch sezonach sme si vyborne viedli v zapasoch so silnymi timami. Ked si spravis bilanciu zapasov s plnym kadrom pripadne maximalne 1 slabym miestom v zostave (napr. Garcia, Alonso, Kessie) tak je to 7-1-1. 3 winy s Realom s celkovym skore 9-2, 3 winy s Atleticom so skore 6-2, win s Neapolom 4-2, remiza s Frankfurtom. Jedina prehra s Bayernom 2-0 v zapase kde sme boli od Bayernu ovela lepsi. Vsetky slabsie vykony boli potom, co sme mali v zaklade dvoch, troch ci styroch slabsich hracov z lavicky.
V tejto sezone Real vedeny Ancellotim rozsekal v boji o prve miesto Gironu so stoperskou dvojicou Carvajal-Tchouameni a podla rovnakej logiky ako si pouzil hore sa timto zapasom rozhodlo o titule, tj. v 24. kole, kedze odvtedy si Real udrziava pohodlny naskok a nic by na tom nezmenil ani posledny zapas.
Ci nahodou najvacsia chyba nebude na lavicke, kde trener je v koncoch zakazdym, ked musi striedat a alebo upravit taktiku a nemisto toho sa prezentuje jak pajac a zbiera kartu za kartou.
Potrebujeme rozdieloveho hráča tu a teraz a my sme vsadili už asi aj tretí pilier upratovačiek a údržbárov na camp nou aby sme kúpili tohto kúzelníka driblingu.. Sorry ale niektoré základne veci nepotrebujú čas na adaptáciu, napr spracovanie lopty, buď to vieš alebo nie.. nebude z neho nič, môžme sa vsadit..
Mali sme vsadit na Európou overeného, prispôsobeneho mladého hráča už keď tak sme chceli investovať do budúcnosti. Alebo mohli kľudne dať šancu Guiovi, ten je aspoň aklimatizovany a perfektne pozná nás štýl.. My sme zase vyhodili von oknom 60 mela aj keď na splátky. V našej situácii každý jeden transfer musí byt chirurgicky zákrok, hlavne ten čo je za veľké prachy, my si nemôžme dovoliť experimenty. Deco za tento transfer by sa mal zdekovat a už sa nikdy sem nevracať.
Nemusíš so mnou súhlasiť, ale zdá sa mi že mám point..
Ideálna súpiska na budúcu sezónu za mňa:
GK: MaTS, Pena
RB: J. Araujo, Cancelo
CB: R. Araujo, Koundé, Cubarsi, Christensen
LB: Baldé, posila
CDM: Posila, Roberto
CM: Gundo, De Jong, Gavi, Pedri, Fermín
LW: Leao (záskok Gavi, Raphinha)
ST: Lewandowski, Roque
RW: Raphinha, Yamal
Preč: Inigo, Romeu, Fati + nanajvýš niekto z toho stredu, ak by nebol cash (podľa špekulácií asi najskôr De Jong, hoci s tým nesúhlasím).
Ferran ak by sa dal predať aspoň za 40 tak by som neváhal, proste ten hrac nebude nikdy rozdielovy a jeho prístup a workrate keď hra 30 min je hrozný
Lewa to isté, bud sa spenazi aspon teraz a ušetrí na mega plate alebo proste odíde zadarmo . Odohral 2 dobre zapasy (prvé psg a atletico) co je malo na ten plat co ma .
Félix prístup a workrate na 30 min tak isto hrozný, s loptou hra pekne iba na oko ale efektivita veľmi slabá
Raphinha v poslednej dobe nehrá zle , jeho workrate je vynikajúci a lepší v 80.min ako u vyššie spomenutych v prvej .ale na LW všetci chceme top hraca tým pádom by bol náhradník na LW ale aj RW za yamalom a to vieme snáď už všetci veľmi dobre ,že raph sa neuspokojí a bude toxic , čiže s dobrou ponukou predať
Cancelo kks ešte tých 10 možno 15m by som dal , ale čo sa týka obrannej činnosti je hrozný, v predu ma naoko pekne veci ale extrémne efektívny nie je , naopak robí kiksy v dôležitých zápasoch a ako jeden zo skúsenejších potopil xaviho svojimi chybami
Pena tiež out a pichnúť tam nekoho z Bčka ,proste sme videli ze on v bránke Barcelony byť nemôže tak na čo ho tam držať a platiť
Martineza alebo christensena treba predať
Kvalitou je chris lepší ale zas donesie viac € do pokladnice :D ale keby mame týchto 2 predať a kúpiť napr frimponga alebo daviesa tak by som bol ôk
Romeu lenglet eric garcia tak isto out
Dajme tomu feran 30 , lewa 30 , raph 60 , christ 40 , romeu + pena 5 , inigo 5, lenglet + eric 20 m
190 mega a dával som dosť nízke sumy si myslím
Co nám tým pádom zostáva?
GK : mats , toto treba doplniť najlacnejším spôsobom najlepšie z bečka
LB : davies 50 m ,balde
CB : cubarsi , araujo,kounde,faye (ak by mal ísť hosťovať aby mal minúty tak hermoso zadarmo z atletica)
RB : frimpong 50 m , fort
CDM : top posila 50 mega
CM : gavi fermin gundo pedri de jong torre
LW : luis diaz 80m(lubi sa mi viac ako leao, tých čo si robia picu a neberú to vážne už mám dosť) , fati
ST : posila- hrac ako gabriel jesus alebo alvarez 50 m, roque
RW : yamal , nekto na zoskok lacný
90m zohnať na prestupy plus hento predať ak sa nedá možno obetovať de jonga a miesto neho zobrať za tých 50 Bernarda a hneď aj RW aj CM pokryté
Môže sa ísť do lacnejších variant ako nico Williams na Lw , nebrať frimponga a nechať tam koundeho a forta + hermoso zadarmo na CB alebo nechať iniga
A sú aj iný hraci ,frimpong možno nikam nepôjde a bude chcet ostať , real ale za daviesa tých 50m nechce dať a barca by mohla a na pravo necháš kounde fort a je to v pohode
Kto tam je nereálny? Diaz ?nemyslím si veru a tiež diaz není jedine krídlo aj nico by nebol vôbec zlý a tiež to je lacnejšia možnosť
Tak tých útočníkov nemusíme hneď alvareza chápem ze dráhy ale tak je watkins , jesus , isak v nemeckej lige boniface a to nebudú 100m hraci
A keď za 190 predáš tak zoženieš alebo upravis
190mega je bez predaja de jonga podľa toho vyššie napísaného
A obrana davies cubarsi araujo kounde vôbec není zle tiež, kvôli tomu ze nvm ako na tom je balde by som riešil LB prioritne a až potom Rb keďže tam je kounde
+ faktor, že s predajmi nadbytočných hráčov máme dlhodobo problémy. Bodaj by si mal pravdu a ja by som sa mýlil, ale bohužiaľ mám pocit, že to tak jednoduché nebude.
Podpisat:
+ Mario Hermoso - konci mu kontrakt a hrava na LB, alebo CB, striedat sa s Baldem alebo aj na CB
+ Guido Rodriguez - konci mu kontrakt a je solidne DMko
+ Nico Williams - lave kridlo, 50M
+ Julian Araujo / Hector Fort / Faye povolat do Teamu.
- Cancelo aj Felix nekupovat.
To by mali byt zaklad. Dalsie kroky uz su na dalsie zvazenie. Je vela moznosti.