Xavi a cely stab ho vidi kazdy den na treningu a vie rozhodnut ci na to ma alebo nie. Urcite sa neriadi zboznym prianim anonymneho diskutera ktory Roqueho na treningu nevidi
Stockey: Ano, protože Lewa tam jezdí každý zápas nahoru-dolů, protože každý balón podrží a žádný mu neodskoči. Vlastně dělá celý zápas on. Myslím, že to vidíme všichni a ne jen Xavi
cukr86: z ineho clanku tu: "Góly Roberta Lewandowskeho priniesli Barcelone v tejto sezóne 17 bodov. Ide o najlepšie skóre v celej lige. Za Poliakom sú so 14 bodmi Mayoral a Bellingham." Staci? BTW skus si este vsimnut ze Lewa zohrava aj dolezitu ulohu pri braneni rohov
mikimi, myslim, ze stockey len hovori, ze to, ci Roque bude hrat, ma vo svojich rukach hlavne Roque, nie je to svojvola Xaviho. Ak Roque bude mat na treningu presvedcive vykony a lepsiu formu ako spoluhraci Xavi mu urcite minuty da, ak nie, tak nie. Xaviho mozno obvinovat zo vsetkeho, ale urcite nie z toho, ze by nebol ochotny davat minuty mladikom, ktori si to zasluzia.
Tak ja viem, že prišiel nedávno, ale zatiaľ keď Roque nastúpil, tak pre mňa bohužiaľ väčšinou nehral nejak dobre. Asi sa potrebuje len rozohrať, nabrať sebavedomie a trocha si zvyknúť. Chcem dúfať, že sa chytí a aj tomu verím. Určite by som mu šance dal, pár gólov už aj dal. Celkovo ale prvý dojem podľa mňa nič moc, herne až tak nepresvedčil.
Kde je dané, že Roque musí teraz na Lewandovskeho mať, aby si niečo zahral? Lewa nemal nikdy 18 rokov a neboli od neho starší a skúsenejší hráči lepší? Choďte sa s takou logikou vypchať láskavo. Tvrdíte prirýchlo, že na to nemá, len preto lebo váš mozoček nechápe, že chlapec sa potrebuje prv aklimatizovať. Aklimatizácia nie je, že bude turista a na lavičke. Viniciusovi to trvalo 5 rokov a chlapčisko Roque to ma zvládnuť za 300 odohraných minút. LOGIC?! Keby aspoň zbieral minúty z lavičky. Aj v tom malo čo odohral dal 2 góly. Keby hraje viac, tak ma produktivitu podobnú Lewovi ... (Lewa gól každých 150 minút a Roque ma gól každých 155 minút).
mikimi, mohol by si mi povedať, čo si vyštudoval, alebo čo robíš, alebo čím sa živíš, alebo odkiaľ si? Ide mi len o to, aby som si vedel predstaviť, kto mi hovorí, že môj mozoček niečo nechápe. Ďakujem.
mikimi tiez si prajem, aby Roque nasadil latku tak vysoko, ze vytlaci Lewu zo zostavy. Zbytocne sa tu budeme hrat na trenerov, do zostavy A-timu necaka z nahradnikov len Roque, pre kazdeho plati to iste - hrac nastupi, az ked trenersky stab vyhodnoti, ze je pripraveny, netreba riesit nic dalsie.
Tvrdíte, že ide o tréningy prečo Roque nehrá ako keby ste tam na tréningoch a viete prečo. Biglajs viete, to sú len také vaše odhady. Ja mám zase iný odhad. Za mňa Xavi nedáva hrať Roqueho kvôli jeho hre keď sa hraje bez lopty. V napadaní je veľmi prudký, agresívny a ľahko sa vie vykartovať. Možno kvôli tej hre bez lopty nejako kvôli nemu trpí tím z taktického hľadiska, kvôli presingu, atď. Aj keby to tak, tak to nie je dôvod mu nedopriať 15-20 minút za zápas, ak fakt nejde už o nič. Na tréningu sa musí snažiť to áno a pochybujem, že to tak nie je. Ak trénuje aspoň z police ako tak ako hrá oduševnene, tak nemám pochyb.
Pretvarujme sa ako keby Lewa nemá 35 rokov a nepotrebuje aj on kúsok oddýchnuť. Lewa je lepší, tak nech hrá v rozhodujúcich chvíľach, s tým všetko ok, ale Roque potrebuje minúty taktiež. Nie je nutné, aby ho Roque vyťahoval zo základu, ak na to Lewa hrá dostatočne.
Ide o tréningy, ale soráč u Roqueho ide aj o investíciu a soráč opäť už si nemôžeme dovoliť v našej finančnej situácii tu investíciu opäť premrhať. Holý fakt.
Mikimi, ked nesuhlasis s nami a mas na to svoj vlastny nazor je to ok. Ale preco neveris Xavimu, ked on sam tvrdi, ze hracov stavia iba na zaklade ich vykonov v treningu? Xavi tvrdi, ze rozhoduje forma a vykony hraca a ty spekulujes a tvrdis, ze to tak nie je a mali by rozhodovat ine faktory. S dovolenim, ver si comu chces, ja sa priklonim k Xaviho zdvodneniu, preco niektori hraci hraju a ini nie, lebo to tvrdi sam trener a mne osobne to dava aj uplny zmysel. Navyse nevidim to ako ziadnu tragediu, ze 18-ROCNY hrac z Brazilie, ktoreho sme kupili a prisiel pred 3 MESIACMI nehrava pravidelne za A-tim, prave naopak, je to uplne normalne. Ak na to Roque momentalne nema, je dobre ze ho nestavia, lebo by mohol dosierat vykon celeho timu a ak na to Roque ma, potom sa nemusime obavat, ze je s nim Xavi trpezlivy a da mu prilezitost vo vhodnej chvili tak ako ostatnym hracom.
Mě by taky zajímalo kde je pravda. Já si myslim, že Rocque jak hrál tak nezklamal. Ta jeho dravost byla znát. Na to, že hrál jen občas tak něco ukázal. Myslím, že Xavi ho víckrát mohl postavit aspoň na těch 20 minut. A to, že byl agresivní je nesmysl, Gavi by mohl vykládat
No kde ste teraz vsetci pochybovaci a hejteri?stale je to nas najlepsi a najproduktivnejsi hrac v utoku a bez neho by sme ani zdaleka neboli tam kde sme…
Stockey: Neříkám, že Lewa je špatný hráč. Jen říkám, že si Rocque zaslouží víc minut a že někdy prostě Xavi nemá koule Lewandowskeho posadit, když hraje špatně
cukr86 lenze Xavi nemal problem posadit Albu, nechava hrat Yamala, Cubarsiho, Fermina, Forta, atd. Preco by prave pri Lewovi robil vynimku? Minule hral ROque v zaklade a bolo to hrozne. Zvytocne ho pchat nasilu, Xavi povedal ze s nim pocita a treba ho postupne nasadzovat
Prijal by som to aby Lewa vyhral, Roque sa môže pri a od Lewu veľa naučiť, darmo má svoj vek ale kvalita tam stále je a proste vie to, nehovorím že nezahral pod úroveň alebo že každý zápas sa mu zadarí ale nikto nie je neomylný, no určite je kvalitou niekde inde ako Dovbyk alebo Mayoral čo ďalšiu sezónu nedajú ani 10 gólov
Chápem Xaviho, že Lewandowski hrá základ.
Pretvarujme sa ako keby Lewa nemá 35 rokov a nepotrebuje aj on kúsok oddýchnuť. Lewa je lepší, tak nech hrá v rozhodujúcich chvíľach, s tým všetko ok, ale Roque potrebuje minúty taktiež. Nie je nutné, aby ho Roque vyťahoval zo základu, ak na to Lewa hrá dostatočne.