Na tomto trenerovi vidno, ze rozumie svojmu remeslu. Kvalifikovali sa do LM, mozno skoncia na 2 mieste za realom, po 34 kolach ma Girona viac bodov ako Barca, strelili viac golov, menej dostali, oba vzajomne zapasy vyhrali a to vsetko len za zhruba 7 % rozpoctu aky ma FC Barcelona.
Všetko pekne , a zopakujú to ? Leicester vyhral titul pred Chelsea , United, City, Arsenalom, Popolom aby o dve sezóny hrali znova pravidelne o záchranu až zostúpili. Môže sa stať , že motyka vystrelí a malý klub sa vyšplhá , ale udržať sa , je presne ten rozdiel ktorý je medzi Realom, Barcou, Atletikom, Sevillou, Bilbaom.
nezopakujú lebo rovnako ako iné kluby ktoré nie sú špička predajú svojich kľúčovým hráčov, už teraz odchádza Savio do City. O Dovbykovi sa hovorí v spojitosti Prem. Zatiaľ čo Girona má systém ktorý dokáže využiť hráčov, Xavi nevie aplikovať žiadny systém a spolieha sa na individuality.
Neviem ci to zopakuju. Nemam vestecku gulu. Poukazujem na pracu trenera ktory vie pracovat s hracmi a ma 14 krat mensi rozpocet ako Barca. S Michelom postupili do la ligy, v premierovej sezone obsadili slusne 10 miesto a teraz su na 2 priecke, takze ten trener asi ma nejaku kvalitu.
Ja by som skôr povedal že viac sa ukazuje rozdiel vo vedení klubu ako na trénerskom pošte .... V girone vedia čo chcú momentálne hrať a prestup hráčov tomu odpovedá .... Celá ich zostava je v tíme tak 1 až 3 sezóny takže všetko nové mená a presne na hru ktorú chcú hrať ....a scouting tiež výborný ... Proste city group je momentálne na inom lvl ako Barcelona
vedia co chcu hrat? To je predsa v kompetencii trenera., ale suhlasim ze aj to vedenie ma Girona lepsie. Na to akych mame hracov, by sme mali mat vysledky urcite lepsie a to je tiez v prvom rade trenerova vina
Nie je to kompetencia vedenia ... To má rozhodnúť akú hru chcú hrať , podľa toho vybrať trénera a podľa toho vychovávať hráčov a uskutočňovať prestupovú politiku
Nemas pravdu. To co si napisal plati pre Barcu ale drviva vacsina klubov nema ziaden svoj vecny styl a nedrzia sa tvrdohlavo jedneho typu hry. Treneri sa menia a s nimi aj hra. Vedenie ostava.
A po dalsie. Vysvetli to s tym rozhodnutim ze aku hru chcu hrat? To si predstavujes tak ze vedenie nejakeho klubu s obmedzenym rozpoctom sa stretne pred sezonou a dohodnu sa ze ideme hrat utocny atraktivny futbal ? 😂😂😂 a podpisu no name trenera? To by tak mohol robit kazdy klub vsak?
Každý jeden klub na svete čo má normálne vedenie tak toto presne robí a preto mám pravdu ...už len aj na úrovni Slovenska sa to robí .. .. si vedenie vyberá hráčov podľa ich určitých vlastnosti a je to plan na dlhodobé obdobie ktoré zapadajú do herného štýlu daného klubu ..... Keďže očividne stále sa vracia s k tomu istému tak to skúsim vysvetliť na príklade .... Prestup lewu bola katastrofa a vôbec do nasej hry nezapadá nakoľko on potrebuje hrať niečo úplne iné v Mníchove kopa centrov a lôpt do 16 a tu u nás to mať proste nebude a nie je to len chyba trénera nakoľko inzch hráčov tu na takúto hru nemáme čiže ani hrať sa to nemôže
Eli ja tu stále píšem o cieľoch a plánoch klubu a o Tom ako tomu odpovedajú prestupy a kľudne aj juniorka a to sú veci ktoré su dlhodobé .... Tak neviem prečo sem ty píšeš veci ako pred sezónou vymením trénera a idem hrať inú hru
aky ,,herny styl,, mala chelsea ked angazovali murina a potom villas boasa? Ved ti dvaja maju totalne rozdielny sposob hry. Inter: Conte a inzaghi. Znovu dva rozdielne sposoby hry. Bayern: Flick a Tuchel. Liverpool: Klopp a Rodgers a podobnych prikladov ti mozem najst v kazdom klube. Na hernom style lipne vedenie Barcy a podla toho vyberaju trenerov, ale drviva vacsina klubov to tak nerobi. Priklad s Lewom je od veci. Styl hry urcuju treneri a nie vedenie. Rovnako ako ked treba v kazdom zapase reagovat na vyvoj, tak to robi trener a nie vedenie.
Každý normálny klub má športového riaditeľa, ktorý rozhoduje o športovom smerovaní klubu, akú hráči a tréneri podľa toho, čo sa chce hrať. Zabezpečuje kontinuitu smerovania klubu.
sportovy riaditel nerozhoduje ,,co sa chce hrat,, :) To je v kompetencii trenera. Sportovy riaditel ani nikto iny z vedenia neurcuje taktiku na zapas, nereaguje na priebeh zapasu a ani neurcuje ktori hraci budu hrat v zaklade a ktori striedat. Ked pride nejaky trener do nejakeho klubu, tak prinesie so sebou svoj styl futbalu a tak bude to muzstvo hrat. Girona otocila zapas ked prehravali uz viac krat a to nie je zasluha vedenia ale trenera ktory urobil v zapasoch zmenu.
Eli: športový riaditeľ rozhoduje o športovom smerovaní klubu. On rozhodne, čo sa chce hrať, či 4-3-3, 5-3-2, 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-2-1 atď... Či sa chce hrať kombinačný futbal, betón, protiútoky, tlačenie útokov cez krídla, cez stred atď. Podľa toho sa vyberajú hráči a aj tréneri. Ak chcem hrať 4-3-3 a tiky-taka tak neangažujem Conteho, čo je známy tým, že má rád svoje 3-5-2 silné motorové myši s kladivami v zálohe, či Simeoneho. Tak isto, ak chcem hrať 4-3-3, tak nebudem kupovať AM v podobe Coutinha, či podhrot ako Griezman, alebo Kimmicha, ktorý bol pôvodne RB ofenzívne RB, potom hral double pivot, kde mal na starosti tvorbu hru a špinavú robotu robil Goretzka ak hľadám niekoho podobného Busquetsovi, či nekúpil hrot, keď hľadám stiahnutého kreatívneho útočníka ako Suarez, či Benzema. Lebo nezapadajú do toho, čo chcem aby sa hralo.
Usually football sporting directors are responsible for a club’s overall philosophy, beginning with the youth team all the way up to the first team, as well as working with the head coach and CEO to identify transfer targets, coaches, discuss budgets, buy and sell players, and offer existing players new contracts.
Managers: Selecting the team of players for matches, and their formation. Planning the strategy, and instructing the players on the pitch. Motivating players before and during a match. Delegating duties to the first team coach and the coaching and medical staff.
Aku filozofiu ma napriklad tottenham? Rovnake vedenie, rovnaky sportovy riaditel, ale raz najmu murina, raz conteho a raz postecogloua? To mi chces tvrdit ze to ich vedenie ma takmer kazdu sezonu inu filozofiu??? A tottenham je len jeden z mnohych prikladov.
Ano sportovy riaditel vybera trenera aj hracov na zaklade niecoho, ale taktiku, formaciu a riadenie muzstva riadi trener.
Pochetino vybudoval káder, ale nebol schopný s ním nič vyhrať. Tak prišiel Mourinho, aby sa vyhrali trofeje. Preto prišiel aj Conte. Ani jeden z nich nie je expert na budovanie tímu, ale dokážu vyžmýkať z tímu maximum. Ange Postecoglou je pre mňa neznámi tréner, ale zatiaľ odvádza prekvapivo dobrú robotu. Z pohľadu Tottanhamu príchod Mourinha a Conteho dával zmysel, keďže už mal Tottanham hotový tím, kde by stačilo každý rok vymeniť/doplniť 1, max 2 hráčov.
ano, ale bavime sa o style hry a kto ho urcuje. Tito traja treneri ich maju rozdielne. Tottenham hral nieco ine za conteho a nieco ine za postecogloua. Nie preto ze sa sportovy riaditel rozhodol menit styl hry. To je v trenerovej kompetencii.
Managers: Selecting the team of players for matches, and their formation. Planning the strategy, and instructing the players on the pitch. Motivating players before and during a match. Delegating duties to the first team coach and the coaching and medical staff.
Aku filozofiu ma napriklad tottenham? Rovnake vedenie, rovnaky sportovy riaditel, ale raz najmu murina, raz conteho a raz postecogloua? To mi chces tvrdit ze to ich vedenie ma takmer kazdu sezonu inu filozofiu??? A tottenham je len jeden z mnohych prikladov.
Ano sportovy riaditel vybera trenera aj hracov na zaklade niecoho, ale taktiku, formaciu a riadenie muzstva riadi trener.