Toto je moj clovek! Presne tak. Nech si podpisu koho chcu a kupuju koho chcu. Aj tak budu stale klubom nakupov,kym my klubom s vychovou vlastnych hracov.
Skús dať ten zoznam vlastných hráčov
1/ Cubarsi (17) - do 30. Júna 2022 hráč Girony, prestup ako 15 ročný
2/ Balde (20) - od 2011hráč Barcelony
3/ Fort (17) - od 2013 súčasťou Barcelony
4/ Romeu (32) - do 30. júna 2004 hráč Espanyol, prestup ako 12 ročný. Ale že by to bol nejaký odchovanec, ktorým sa chceš chváliť...
5/ Gavi (19) - do 30. júna 2015 hráč Betisu, v čase príchodu mal 10 rokov.
6/ Lopez (21) - do 30. júna 2016 hráč Betisu, v čase príchodu mal 13 rokov
7/ Roberto (32) - do 31. januára 2006 hráč Gimnastic de Tarragona, prišiel ako 14 ročný
8/ Yamal - súčasť Barcelony od 2013
9/ Guiu - od 2013 súčasť La Masie
Áno, máš tam zaujímavé mená... Ale koľko z nich by hralo, ak by mala Barcelona peniaze?
Áno, je to rozdiel či prestúpi niekto v 10 či 14-15 rokoch, to nerozporujem. Ale proste Barcelona nestojí na odchovancoch. Z nejakej základnej 11 tam patrí tak Balde a Gavi, Yamal za mňa ešte nemá čo robiť v A. Inak všetko kúpený hráči. Ale v momente keby boli peniaze, neverím tomu, že Gavi, Balde, či Yamal by hrali v A, kúpil by sa niekto.
ak do barcelony pride 14 rocne dieta a klub ho vychovavava do seniorskeho veku, je to stale odchovanec. Je jedno comu veris, ale v dobe ked barca mala dost penazi, poskladali zostavu z odchovancov +2/3 kupeni hraci.
Yamal tam nemá čo robiť? 😂😂😂 rozosmial si ma… tak sú tie všetky legendy futbalu a napr. aj taký Mbappe čo o ňom vyhlásil mimo? Ale nejaký nosferatu má jasno… lieky nezabrali? 🤦♂️
Cubarsí je v Barceloně od Alevína, ja nevim na jakým matroši tady někteří jedete, ale zabere asi pět vteřin vyhledat Cubarsího v LaLiga Promises z roku 2019. Asi těžko by hrál na dvou místech najednou.
Guiu, Fort a další hrají od Prebenjamina, to je nejmenší kategorie (U8) v klubech jako Barça, Real, Atleti... Takže logicky asi v pěti letech nebude hrát s o dva roky staršími.
A další věc, kterou jsou tu psal asi milionkrát, tak ji napíšu ještě jednou. Barça, Real, Atlético, Betis, Villarreal, Sociedad, Bilbao, Levante rozeberou to nejlepší z menších klubů do Alevína, je to prostě takový potravinový řetězec. A proto se hrají taky Promises, aby na konci "F7" Španělsko zjistilo, kdo poskládal nejlepší daný ročník.
Ne, mají mládežnické smlouvy s rodiči, ty v drtivé většině případů platí maximálně dva roky. Většinou končí v kategoriích U10, U12(konec F7), U14 a U16. V U16 podepisují už profi.
Teď nám končil Ruslan Mba. Rodiče podepsali další dva roky do Cadete A.
To jsou nesmysly co píšeš, dezinfo vycucany z prstu.
peach - kedze si zacal futbal v barcelone sledovat len nedavno, tak ti rad pomozem. Valdes - alves,pique,puyol,abidal - busquets, xavi, iniesta - pedro, messi, villa
Napriklad 25.11.2012 tito vilanova postavil zakladnu zostavu vylucne z odchovancov:Valdés; -Jordi Alba, Puyol, Piqué, Montoya- Cesc Fàbregas, Sergio Busquets, Xavi Hernández; -Iniesta, Messi and Pedro.
Nemas zaco
Eli_vantha poďme na to: Jordi Alba to bol prestup za peniaze z Valencie. Odchovanec, ktorý stál prachy. keby ho vytiahli z akadémie zadara nepoviem nič. Fábregas :D tak toto je ďalšia perla. Chlapec, ktorý vyrástol v Arsenale a ktorý za slušnú sumu prestúpil do Barcelony. To mi je tiež odchovanec :D Piké ten bol tiež vytiahnutý z akadémie, ći prišiel za peniaze odnekiaľ ?
Alba, pique aj fabregas su odchovanci barcelony a aj ked sa postavis na hlavu tak to nezmenis. Z fabreho sice arsenal urobil top hraca, ale alba a hlavne pique futbalovo povyrastli v barcelone. Pique nehral v Man United ziadnu vyznamu ulohu. Dal som ti celu zostavu odchovancov ako si chcel. 3 hracov si mi ofrflal. Ten zvysok sa nepokusis nejako zdehonestovat?
Valdes - Montoya, Pique, Puyol, J. Alba - Busquets, Iniesta, Xavi - Pedro, Messi, Fabregas toto je základná zostava odchovancov v roku 2012-13 kúpení boli Alexis David Villa Dani Alves Adriano a Song na Piquého Fabregasa a Albu sme mali odkupné právo čiže keď hráč sa chcel vrátiť tak ho nám museli pustiť či sa vám to páči alebo nie taká je pravda a choďte si už užívať že ste zadarmo doniesli Mbappeho dáte mu iba 100milionov na ruku.
Kriste:D Pre mna je odchovanec niekto kto prejde La Masiou a je uplne jedno ci tam je od 5 rokov alebo 15. Je to niekto kto presiel akademiou pred tym, nez sa dostal do A-timu, pozna klub zvnutra, neni mu cudzia filozofia klubu, prisposobil sa nasmu hernemu systemu atd...Keby sme za odchovancov povazovali len tych, co su u nas od 6 rokov tak nemame ziadnych :D Mozeme sa bavit ci taky Faye alebo Noah Darvich mozu byt povazovani za odchovancov po roku alebo dvoch alebo troch v La Masii, ale u drvivej vacsiny vyssie spomenutych neni o com.
@Nosferatu2000
Hneď v Tvojej odpovedi pre Snadhladom. Oli5 Tvoje klamstvá vyvrátil nižšie. Takže sa znova opýtam. Nevadí Ti že si klamal?
Prečo klameš?
Nosferatu, keď začneš, dokonči… reaguj aj na ľudí, ktorí Ti tu napísali normálne argumenty :) alebo vieš čo? Nabudúce ani nezačínaj a choď z tadeto čo najďalej…
Cule90 Jaume Marcet to v tomhle ohledu pojmenoval pěkně. Za odchovance bereme hráče, který prošel alespoň dvě mládežnické fáze a dokončil v klubu poslední rok jako Juvenil (dorostenec). Takže všichni bez debat, jelikož většina je tu od začátku nebo ještě z Aleví (F7).
@Hlavanakrku prezentoval som informácie, ktoré som našiel na internete. Ospravedlňujem sa, ale pri Pau Cubarsi, neviem prečo som napísal 2022, asi som sa zle pozrel na mobile, či čo. Čo som všade našiel, tak 2014-2018 patril pod Gironu (čo som neklamal), od 2018 patrí pod Barcelonu. Aby som to uviedol na pravú mieru.
Oli tam evidentne nepochopil, čo som napísal, alebo som to napísal blbo. Reč bola o základnej 11 v Barcelone, kam patrí Gavi, Balde, Yamal (aj keď 16 ročný nemá čo hrať seniorský futbal podľa mňa), zvyšok základu Barcelony je kúpený. Ak sa teda bavíme o nejakej optimálnej základnej 11, čo hrala túto sezónu.
Já reaguji na Cubarsího a na ty děti, že Gavi a spol. jsou odchovanci, většina přišla v Aleví, a jak jsem psal výše, tam se skládají kádry, které potom budou kluby vychovávat ve "F11". Ten vrchol je jak píšu LaLiga Promises, kde celé Španělsko zjistí, s čím vstupují do "F11".
Vychovat dítě na takové úrovni od toho základu, které má Barça nastavené (Prebenjamin, U8), je prakticky nemožný. A je prostě obrovský úspěch, kam to dotáhli z roku 2006 - Héctor Fort, Marc Guiu, Alexis Olmedo, Pau Prim, ty jsou spolu odmalička.
Základ Barçy aktuálně není čistě La Masia, to souhlasím. Ani Araúja jako Masii neberu. To byla speciální léčba Garcii Pimienty v Barça B.
Tu sa šermuje s odchovancami hore dole. Odchovanec bol aj Fabregas, ktorého kúpili za dobré peniaze z Arsenalu, kde bol vychovávaný. Takisto aj Alba bol odchovanec, hoci za neho tiež platili keď ho kúpili tuším z Valencie :D Aj ten Piqé nedošiel zadara naspäť.
Takže Piqué predaný do united za 5,25M kúpený naspäť za 5M Fabregas kúpený za 34M predaný do Chelsea za 33M nepresadil sa ako sme čakali a Jordi nás stál 12M takže toľko k tomu 12,75M mínus osobne si myslím že to není také hrozne keďže sme mali v akadémii pretlak a niekto odísť musel lebo by nemali minúty presadili sa došli naspäť. Vytiahol si tri mená ktorí došli naspäť a teraz vymenuj všetkých odchovancov ktorí sa fakt presadili či to sa ti už nehodí že
Tak este tu madridisti budu spochybnovat aj nasich odchovancov...to je uz trochu silna kavicka...v roku 2012 ci tak nejako sme do ligoveho zapasu postavili celu zakladnu zostavu...Real nepostavil nikdy ani polku zakladu...a to sme v 2012 neboli v ziadnej finsncnej krize jak teraz
Tak ono sa tu reaguje na to, že sa oháňate že vám netreba kupovať lebo máte odchovancov. A potom sa človek pozrie podrobnejšie a zistí, že za niektorých odchovancov Barca platila peniaze a dotiahla ich v rámci prestupu.
to ze barca kupila niektorych svojich par odchovancov a za akych okolnosti ti uz bolo vysvetlene. Ja netvrdim ze nemusime kupovat, ale stojim si za tym ze barca ma lepsiu akademiu ako real, ze vzdy davala sance svojim odchovancom a chcela aby sa stali sucastou A timu ci uz boli peniaze alebo nie.
Laporta si to tiež trošku pletie a očividne ho veľmi škre finančný stav Realu Madrid. V najnovšom rozhovore perlil poriadne.
Filozofia La Masíe, o ktorej Laporta hovorí, je samozrejme na mieste a je ale prečo si Laporta tak serie do huby keď sa klub za posledne roky snažil získať minimálne 8 súčasných hráčov realu a to: Rüdiger, Kroos, Ceballos, Arda Güler, Vinicius, Rodrygo, Mbappé a Endrick.
Všetkých týchto hráčov skontaktovali agenti Barcelony a je to verejne známe. Tak nech Laporta obmedzí alkohol lebo zjavne je trošku mimo.
Real sa na svojích odchovancov nespolieha a radšej nakupujú hráčov. To neznamená že majú zlú akadémiu lebo pokiaľ viem tak z nej majú pekné peniaze. My sme mali vždy najlepšiu akadémiu na svete ale pravda je taka že ak by boli peniaze, tak dnes Gavi, Balde alebo Yamal v áčku proste nie sú. Takisto sme nakupovali vo veľkom za posledné 10 roky, že sme to posrali je bohužiaľ fakt. Z LA masie sme ťahali odchovancov z núdze, inak by sa kupovalo. Tak sa zbytočne ohaname sme taký istý ako ostatné kluby, keď sú peniaze proste sa pozeráme po iných hráčoch a nie do akadémie. Odtiaľ príde potom maximálne 1 top talent ostatný sa predávajú.
1/ Cubarsi (17) - do 30. Júna 2022 hráč Girony, prestup ako 15 ročný
2/ Balde (20) - od 2011hráč Barcelony
3/ Fort (17) - od 2013 súčasťou Barcelony
4/ Romeu (32) - do 30. júna 2004 hráč Espanyol, prestup ako 12 ročný. Ale že by to bol nejaký odchovanec, ktorým sa chceš chváliť...
5/ Gavi (19) - do 30. júna 2015 hráč Betisu, v čase príchodu mal 10 rokov.
6/ Lopez (21) - do 30. júna 2016 hráč Betisu, v čase príchodu mal 13 rokov
7/ Roberto (32) - do 31. januára 2006 hráč Gimnastic de Tarragona, prišiel ako 14 ročný
8/ Yamal - súčasť Barcelony od 2013
9/ Guiu - od 2013 súčasť La Masie
Áno, máš tam zaujímavé mená... Ale koľko z nich by hralo, ak by mala Barcelona peniaze?
Cubarsí je v Barceloně od Alevína, ja nevim na jakým matroši tady někteří jedete, ale zabere asi pět vteřin vyhledat Cubarsího v LaLiga Promises z roku 2019. Asi těžko by hrál na dvou místech najednou.
Guiu, Fort a další hrají od Prebenjamina, to je nejmenší kategorie (U8) v klubech jako Barça, Real, Atleti... Takže logicky asi v pěti letech nebude hrát s o dva roky staršími.
A další věc, kterou jsou tu psal asi milionkrát, tak ji napíšu ještě jednou. Barça, Real, Atlético, Betis, Villarreal, Sociedad, Bilbao, Levante rozeberou to nejlepší z menších klubů do Alevína, je to prostě takový potravinový řetězec. A proto se hrají taky Promises, aby na konci "F7" Španělsko zjistilo, kdo poskládal nejlepší daný ročník.
Ne, mají mládežnické smlouvy s rodiči, ty v drtivé většině případů platí maximálně dva roky. Většinou končí v kategoriích U10, U12(konec F7), U14 a U16. V U16 podepisují už profi.
Teď nám končil Ruslan Mba. Rodiče podepsali další dva roky do Cadete A.
To jsou nesmysly co píšeš, dezinfo vycucany z prstu.
Napriklad 25.11.2012 tito vilanova postavil zakladnu zostavu vylucne z odchovancov:Valdés; -Jordi Alba, Puyol, Piqué, Montoya- Cesc Fàbregas, Sergio Busquets, Xavi Hernández; -Iniesta, Messi and Pedro.
Nemas zaco
Nedostal jsem odpověď na toho Cubarsího. Kde jsi přišel na příchod v roce 2022?
Hneď ako sa tu spomenulo, že Cubarsího prišiel v roku 2022, tak som vedel, že je to hlúposť.
Nevadí Ti že si klamal hneď v druhom príspevku kamarát?
Hneď v Tvojej odpovedi pre Snadhladom. Oli5 Tvoje klamstvá vyvrátil nižšie. Takže sa znova opýtam. Nevadí Ti že si klamal?
Prečo klameš?
Oli tam evidentne nepochopil, čo som napísal, alebo som to napísal blbo. Reč bola o základnej 11 v Barcelone, kam patrí Gavi, Balde, Yamal (aj keď 16 ročný nemá čo hrať seniorský futbal podľa mňa), zvyšok základu Barcelony je kúpený. Ak sa teda bavíme o nejakej optimálnej základnej 11, čo hrala túto sezónu.
Vychovat dítě na takové úrovni od toho základu, které má Barça nastavené (Prebenjamin, U8), je prakticky nemožný. A je prostě obrovský úspěch, kam to dotáhli z roku 2006 - Héctor Fort, Marc Guiu, Alexis Olmedo, Pau Prim, ty jsou spolu odmalička.
Základ Barçy aktuálně není čistě La Masia, to souhlasím. Ani Araúja jako Masii neberu. To byla speciální léčba Garcii Pimienty v Barça B.
Pre milosť, kto toto píše... 🤦
Filozofia La Masíe, o ktorej Laporta hovorí, je samozrejme na mieste a je ale prečo si Laporta tak serie do huby keď sa klub za posledne roky snažil získať minimálne 8 súčasných hráčov realu a to: Rüdiger, Kroos, Ceballos, Arda Güler, Vinicius, Rodrygo, Mbappé a Endrick.
Všetkých týchto hráčov skontaktovali agenti Barcelony a je to verejne známe. Tak nech Laporta obmedzí alkohol lebo zjavne je trošku mimo.