Here we go again ... skôr dajte otázku Ferranovi z čoho máme zaplatiť Frimponga a N. Williamsa. Možno až potom pochopí prečo chceme predávať. Bodaj by mu to Flick povedal jasne a zreteľne v prvý deň prípravy a odstavil ho mimo. Xavi si Ferrana držal, ale u Flicka pochybujem, keďže Ferran ma ďaleko od typu krídla, ktoré Flick preferuje.
Ferran ma fajn plat a očividne sa nikam nechystá .... Možno má rozbehnuté aj nejaké obchody v španielsku ... Kto vie ... Ale z jeho vyjadrenia je viac menej jasné že nikam nepôjde ....a to za čo podpísať frimponga a Williama je v prvom rade otázka na laportu a deca keďže laportu z veľkej časti môže za to aké sú niektoré platy v našom klube (lewa a fati)
Vedenie je tu od toho, aby zabezpečili kvalitný káder, ktorý bude vyhrávať. Ak ten káder nevyhráva, tak jasne potrebuje zmeny. Aby niekto prišiel, tak musí niekto odísť a tak sa pekne krásne dostávame k Ferranovi, Oriolovi, ... Za to, že to Ferran nechápe nemôžeme, treba mu to vysvetľovať naďalej a čo raz tvrdším tónom. Aké má on ambície? Robí 16 ročnému Yamalovi lavičkára v Barcelone aj v repre a pánko je s tým spokojný ...
A akým tónom to chces vysvetľovať ? Môžeš maximálne tak prísť a povedať mu že bude na tribúne celú sezónu ( čo aj tak nebude pravda pretože hráčov na krídla proste nemáme a pri zranení by išiel hrať) a on ťa môže vysmiať do tváre a skončil si .... Ambície ? A čo keď má väčšie ambície ako hrať v základe ? Napríklad byť šťastný .... Ak mu je v barce fajn má tam domov kamarátov rodinu peniaze dobre pocasie... Čo viac chces od života ? Futbal nie je pre nikoho na svete číslo 1
Ani nemusí byť pre teba futbal číslo 1, aby si mal nejaké ambície ... Základný problém je v tom, že to nie je len o ňom a čo on chce. A čo s tým čo chce klub? Nie je klub viac ako akýkoľvek hráč? Všetci sa asi zhodneme, že s rovnakým útokom veľa vody nenamútime v novej sezóne. Mať z ľava Nica a z prava za Yamalom a Koundem Frmponga vyzerá ako nádejnejšia a lepšia možnosť pre klub. To je cieľ a Ferran stojí v ceste. Musí aj on férovo usúdiť, že dostal ďalšiu šancu minulé leto. Zlepšil sa produktívne, to áno, ale nie je na ňom o tom rozhodnúť, či to stačí. Pre mňa za mňa nech trucuje a ostane, ale zase nič nevyhráme ...
Ferran je VZHLADOM na zvysok zostavy vhodnejsia volba na kridlo ako Williams. Treba mat aspon jedno golovo ladene kridlo, kedze pod Lewom nebudeme mat ziadneho goloveho second strikera. Treba pri tej skladbe utoku aj rozmyslat a nie len nahadzat tam hocikoho ako na fife a ide sa.
Suarez, ale no tak, tomu ani ty sám neveríš. Chápem, že sa nájdu, ak sa posnažíš, aj nejaké argumenty pre zotrvanie Ferrana. Vidíme aká je chémia na ihrisku aj mimo neho medzi Laminom a Nicom. Na tom by sme mali budovať náš útok. Flick a osobne aj ja som za rýchle krídla (Williams, Frimpong), ktoré budú lietať po tej čiare. Flickova hra je založená na rýchlosti, dynamike a s tým pressing a s tým riziko protiútokov. Potrebuješ mať rýchlych hráčov na oboch stranách, aby to bolo vyvážené a nie len na jednej. Ty hľadáš rovnováhu úplne v niečom inom, čo je menej podstatné. Nevieš, absolútne nevieš ako gólový môže byť Williams v inom tíme ako Barca. Rovnako absolútne nevieš ako gólová bude 10-tka pod Lewom. Pedri možno obživne gólovo a ak nie, tak je tam extrémne gólový Fermin. Veľmi špekuluješ. Možno je lepšie tam dať aj menej gólového hráča ako Pedri a skôr sa pozrieť z taktického hľadiska, čo spraviť aby bol gólovejší. Práve tak to chce podľa špekulácii Flick riešiť. Vrav niečo o Fife ešte ...
Zmazala sa mi odpoved takze v skratke:
1) To kto je s kym kamarat a ten bude hrat uz hadam mame za sebou. Preco Pinto nebol jednotka v brane ked si tak dost rozumel s Messim?
2) Podla rozborov Flickovej hry na internete chce Flick aby hrali jeho kridla centralnejsie a ciaru drzia krajni obrancovia (Xavi chcel naopak od kridel aby drzali sirku). V centralnejsich priestoroch je Torres lepsi od Williamsa, ten je cisty dribler po ciare.
3) Takze rovnovaha medzi tym kolko hracov bude robit tukesy a klucky a tym kolko hracov bude vbiehat do priestoru a chciet dat gol je menej podstatna ako to ci budu na oboch stranach rovnako rychli hraci? Nemyslis vazne hadam. Dajme rovno dole aj Lewu a dajme tam neviem Gundogana a mozeme hrat hadzanu do zblaznenia.
4) To ze kolko da Williams golov ma vobec nezaujma. Ci ich da 5 alebo 15. Ide o jeho styl hry a na ake ukohy je vhodny a o tom ja hovorim. Za mna bude to "golove" kridlo platnejsie aj keby da 2 goly za sezonu a vies preco? Lebo z tych uloh co bude plnit bude tazit cely tim. Vidime to teraz na ME. Spanieli okrem Chorvatov (ktorym dali 2 goly aj Albanci) maju problem vobec dat gol. Pekne ze Yamal s Williamsom dribluju cez kuzelky, pekne ze Pedri robi tukesy, vsetko to vyzera krasne ale Morata je tam sam a stale je to len meme lord Morata. Lewa je takisto biedny. 11 hracov na ihrisku a goly bude mat na starosti jeden co uz je za zenitom. Tomu hovorim fakt "ofenzivne" ladeny tim.
5) Pedri mozno ozije mozno nie. No on golovy ani nebol nikdy takze bud to bude zrodenie goloveho Pedriho alebo uprednostni tukesy pred nabehom do 16tky za obranu, bude si pytat loptu v stoji na nohu, do volneho priestoru vbehne az s loptou a nie uz bez nej popredu. A Lopez? Dobre je golovy ale co ta zvysna herna cinnost?
Co by som dal za to ako trener ked budem vediet ze super proti mne nasadi do 16tkych a nebezpecnych priestorov jedineho hraca ktoreho si postrazim a ten zvysok vystreli zdialky tak maximalne ked uz ich omrzi ta hadzana pred 16tkou.
Co za debikov dava hracom zmluvy by ma zaujimalo.To ako keby si zamestnam zamestnanca a ten mi ma hovorit co mam vo vlastnej firme robit.Proste,hrat nebudes,budes preradenx do Bcka.Nie si v planoch a hotovo.Odchod
Hráč je viazaný zmluvou ktorú podpísal s klubom a to čo je v zmluve je platné ako pre hráča, tak pre klub. To že klub dá nezmyselný plat hráčovi ktorý za to nestojí nie je problém hráča. Ten to samozrejme podpíše lebo ruku na srdce, v prvom rade (v tejto dobe) ide hráčovi o peniaze než o minúty. Keď si klub uvedomí že spravil blbosť s tou zmluvou tak už je neskoro a hráča nemôže len tak poslať do riti. Od toho sú zmluvy. Nemôžu ho ani donútiť znížiť si platy, to je už od charakteru hráča či na to pristúpi alebo nie. Toto nie je FIFA ako si tu poniektorý myslia že jednu sezónu hráča kúpiš a ďalšiu hneď predáš ľavou zadnou. Toto si treba uvedomiť než začnete písať že hráč by mal skákať ako klub píska.
Nejde vôbec o plat, ale výkony a typovosť krídla, ktoré chce a preferuje tréner. Sorry, ale vo futbale sú prestupy, ktoré majú slúžiť ako možnosť skvalitnenia tímu pre samotné kluby. Ferran bol Xaviho prestup. Je úplne v pohode ak Flick chce radšej svojho hráča, Frimponga. Zmluvy sú, ale sú aj prestupové obdobia. Futbalisti menia častejšie svojich zamestnávateľov a to je normálne hoc majú zmluvy.
S tým platom som to myslel vo všeobecnosti, nie priamo na tento prípad (mimochodom, nvm aký má plat). To že to bol Xaviho prestup mám ako chápať? On ho zaplatil? Či klub nie je kompetentný aby tomuto prestupu zabránil? Samozrejme že je úplne v poriadku že nový tréner chce iného hráča. Ja som narážal na to že keď má hráč s klubom nejakú zmluvu tak by ju obe strany mali splniť do bodky. Viem že sú prestupové obdobia, nemusíš ma poučovať ale ani tie ti nezaručia že fanúšikmi nechcený hráč odíde z klubu, krásny príklad je Bale. Tomu išli krásne peniaze, neznížil si plat, bol stále "zranený" a vôbec mu nevadilo sedieť na tribúne. To že futbalisti často menia kluby hoc majú zmluvy je tiež samozrejmé, ale to musia mať iné kluby záujem zaplatiť za hráča určitú sumu a keď ju nebude akceptovať Barca alebo samotný hráč tak sa na jeho pôsobisku nič nezmení.
Máš to chápať tak, že Xavi povedal vedeniu, že chce vlastného hráča a ukázal, že chce Ferrana a hneď v Januári sa mu kupoval a prešvihli sme práve kvôli tomu Alvareza, ktorý mohol do Barci prísť za polku toho čo stál Ferran. O Ferrana je teraz záujem. Newcastle poslal ponuku, hoc nízku a veľký záujem má aj West Ham. Lenže Ferran to odmieta všetko. Ako je možné, že poniektorý hráči také pochopia napoprvé. S Rakitičom, Suarezom sme sa rozlúčili behom jedného leta. Tiež mohli trucovať, že majú zmluvy a urobili to? Zobrali to profesionálne a športovo a išli ďalej a tak to má byť za mňa vo futbale.
Dve slová : charakter človeka (ako som povedal, krásny prípad je Bale aj keď oňho záujem nebol okrem Číny) a ako som povedal, keď hráč povie NIE, tak sa kluby môžu aj roztrhať kedže vie že mu môžu max vypovedať zmluvu ale to by ho z nej museli potom vyplatiť.
Dobre, nech to tak je, ale ja nebudem mať rešpekt k takým hráčom. Ako vravíš charakter. Tak sa poväčšinou spávajú len taký podpriemeraci ako Braithwaite, ktorý vedia, že sa do takého klubu druhý krát v kariére nedostanú. Ferran má na viac. Ani Luuk de Jong nerobil problémy s odchodom. To je prosím charakter aký ma mať profesionálny futbalista.
Nikto Ťa nenúti mať k nim rešpekt. Takým hráčom je rešpekt od druhých ľudí úplne u zadku. Nie každý je charakter ako taký tebou spomínaný de Jong a podobní jemu
1) To kto je s kym kamarat a ten bude hrat uz hadam mame za sebou. Preco Pinto nebol jednotka v brane ked si tak dost rozumel s Messim?
2) Podla rozborov Flickovej hry na internete chce Flick aby hrali jeho kridla centralnejsie a ciaru drzia krajni obrancovia (Xavi chcel naopak od kridel aby drzali sirku). V centralnejsich priestoroch je Torres lepsi od Williamsa, ten je cisty dribler po ciare.
3) Takze rovnovaha medzi tym kolko hracov bude robit tukesy a klucky a tym kolko hracov bude vbiehat do priestoru a chciet dat gol je menej podstatna ako to ci budu na oboch stranach rovnako rychli hraci? Nemyslis vazne hadam. Dajme rovno dole aj Lewu a dajme tam neviem Gundogana a mozeme hrat hadzanu do zblaznenia.
4) To ze kolko da Williams golov ma vobec nezaujma. Ci ich da 5 alebo 15. Ide o jeho styl hry a na ake ukohy je vhodny a o tom ja hovorim. Za mna bude to "golove" kridlo platnejsie aj keby da 2 goly za sezonu a vies preco? Lebo z tych uloh co bude plnit bude tazit cely tim. Vidime to teraz na ME. Spanieli okrem Chorvatov (ktorym dali 2 goly aj Albanci) maju problem vobec dat gol. Pekne ze Yamal s Williamsom dribluju cez kuzelky, pekne ze Pedri robi tukesy, vsetko to vyzera krasne ale Morata je tam sam a stale je to len meme lord Morata. Lewa je takisto biedny. 11 hracov na ihrisku a goly bude mat na starosti jeden co uz je za zenitom. Tomu hovorim fakt "ofenzivne" ladeny tim.
5) Pedri mozno ozije mozno nie. No on golovy ani nebol nikdy takze bud to bude zrodenie goloveho Pedriho alebo uprednostni tukesy pred nabehom do 16tky za obranu, bude si pytat loptu v stoji na nohu, do volneho priestoru vbehne az s loptou a nie uz bez nej popredu. A Lopez? Dobre je golovy ale co ta zvysna herna cinnost?