Ještě bych doplnil do ankety Gaviho, toho bych viděl před DeJongem i Pedrim..
U Gaviho je to jen otázka času kdy bude kapitán (pokud bude zdravý), ted asi jeden z Stegen, Gundo, Araujo, Lewa, Gavi <3
1. kapitán jednoznačne Ter Stegen ktorý si to zaslužil už X rokov dozadu
2. kapitán - Gundogan pre jeho mentalitu
3. kapitán Lewa
4. kapitán - Aurajo alebo Frenky
Kapitána sa dáva nie kvôli tomu, že si to niekto zaslúžil alebo preto že je tam x rokov, kapitána sa dáva tomu kto na to ma, kapitán je vodca, líder, motivátor ale aj bača ktorý vie dať jednu otcovskú niekomu kto si mysli že je príliš veľká hviezda.. nie len v šatni ale hlavne na ihrisku.
Politika udelovania kapitána na základe odohratých rokov je totálna blbosť ktorá funguje asi len v barce. Napr ani messi ani busy ani iniesta tam nemali čo robiť.
Z terajších kandidátov určite nemôže byt kapitánom flagmatik a kludas mats, to je najhoršia voľba.
Ilkay
Araujo/Lewa
Gavi (o 3-4 roky prvý kapitán 100%)
Ťažko povedať kto by bol najvhodnejší. V tíme máme veľa mladých hráčov. Navyše väčšina hráčov prišla do klubu v posledných rokoch. Jedinou výnimkou je MATS, ale nie som na 100 % presvedčený jeho líderskými kvalitami.
Za mňa asi takto:
1. Sergi Roberto - Ak sa vráti, tak by som mu pásku nechal. Aj tak väčšinu času bude na lavičke.
2. Gundogan - Síce nie je v klube dlho, ale je to skúsený hráč a z aktuálneho kádra má na tú funkciu asi najlepšie predpoklady.
3. ter Stegen - Aktuálne je v klube najdlhšie, navyše je to jeden zo starších skúsenejších hráčov.
4. Lewandowski - Ďalší skúsený hráč. Síce výkony už podáva horšie, ale za celú kariéru má určite rešpekt u spoluhráčov a aj súperov, navyše robí kapitána aj v repre.
5. Ronald Araujo - Z mladších hráčov na funkciu kapitána najvhodnejší.
tu neni o com. musi to byt niekto kto bude hravat zaklad, pozna klub, prostredie, vie co sa od klubu caka
a ma skusenosti. ter stegen jednoznačná volba.
Jednoznačne Ter Stegen, ako druhá voľba ten ktorý nemôže chýbať ani jeden deň v článkoch pán veľkomožný Deco. Veď aj Sergi Roberto väčšinou presedel ako náhradník, tak to môže byť aj Deco
Jednoznačně Gundo. Araujo labil, Gavi dítě (ten klidně v budoucnu), Lewa simulant, který bude řešit jen neodpískané zákroky na sebe, Ter Stegen by si to možná zasloužil, ale kapitánů za zásluhy bylo dost. Navíc mít kapitána v bráně je za mě blbost. Pedri a De Jong mi nepřipadají charakterově jako lídři. Ilkay byl kapitán všude, kde nastupoval - ne náhodou.
Za mě je třeba nesmysl, aby byl kapitán gólmán - např. kvůli diskuzi s rozhodčíma na druhé straně hřiště. to prostě nemůže fungovat. Ale zase MAtS je tady dlouho...
Za mě nyní přechodně Lewa (má respekt spoluhráčů a zkušenosti) a do budoucna 100% Gavi a Araujo.
U Gaviho je to jen otázka času kdy bude kapitán (pokud bude zdravý), ted asi jeden z Stegen, Gundo, Araujo, Lewa, Gavi <3
2. kapitán - Gundogan pre jeho mentalitu
3. kapitán Lewa
4. kapitán - Aurajo alebo Frenky
Politika udelovania kapitána na základe odohratých rokov je totálna blbosť ktorá funguje asi len v barce. Napr ani messi ani busy ani iniesta tam nemali čo robiť.
Z terajších kandidátov určite nemôže byt kapitánom flagmatik a kludas mats, to je najhoršia voľba.
Ilkay
Araujo/Lewa
Gavi (o 3-4 roky prvý kapitán 100%)
Za mňa asi takto:
1. Sergi Roberto - Ak sa vráti, tak by som mu pásku nechal. Aj tak väčšinu času bude na lavičke.
2. Gundogan - Síce nie je v klube dlho, ale je to skúsený hráč a z aktuálneho kádra má na tú funkciu asi najlepšie predpoklady.
3. ter Stegen - Aktuálne je v klube najdlhšie, navyše je to jeden zo starších skúsenejších hráčov.
4. Lewandowski - Ďalší skúsený hráč. Síce výkony už podáva horšie, ale za celú kariéru má určite rešpekt u spoluhráčov a aj súperov, navyše robí kapitána aj v repre.
5. Ronald Araujo - Z mladších hráčov na funkciu kapitána najvhodnejší.
a ma skusenosti. ter stegen jednoznačná volba.
Za mě nyní přechodně Lewa (má respekt spoluhráčů a zkušenosti) a do budoucna 100% Gavi a Araujo.
Jednoznačne. Skúsenosť, Rešpekt a hlavne väčšia interaktivita v teréne.