Taká bezpodmienečná túžba, akú prejavuje Dani Olmo z neho urobí v Barcelone nepredajný artikel ako Ferran, Raphinha, ... fakt veľká vďaka, ak bude ešte do toho sklenený. 60 mega fuč, ...
Raphina hra teraz dobre. Toho nepredavat. On sa este zlepsi. Keby prisiel nico tak by aspon mohol hrat s yamalom na RW, ci na 10ne. Takto bude musiet hrat zas na LW
Aj keby nebolo teraz na Wirtza, tak radšej nikoho ako Olma. Pošetriť a uvidíme o rok aké budeme mať možnosti. Radšej brať hráčov len extra triedy ako to robí Real ako kupovať len takých ako Olmo. Nie je úplny priemerák, ok ale nie je ani extra trieda.
Mikimi rozumiem tym nazorom, ze radsej posetrit a o rok kupit kvalitu. Ale real minuly rok vyhral ligu, pohar, LM a teraz kupil pravdepodobne najlepsieho hraca na svete a Endricka. My sme minuly rok nevyhrali nic, hra bola slabsia a do dalsej sezony chces ist prakticky s rovnakym kadrom? Uz len z psychologickeho hladiska je potrebne niekoho predat a niekoho kupit:D
Ak vedia predajom zarobiť na poriadneho hráča, tak prosím. Ale nevidím zmysel večne míňať peniaze na hráčov polovičnej kvality ako Ferran, Olmo, ... Buď kupujme top kvalitu, alebo ak na top kvalitu nemáme tak na ňu šetrime aj dlhšie. Zmenili sme trénera a pribudnú hráči z la masie. Nemyslím si, že nutne potrebujeme panikáriť, lebo Real takmer všetko vyhral a ešte sa posilnili. Pochybujem, že by nám Olmo až tak pomohol. Škoda 60 miliónov, ktoré by mohli ísť na lepšieho hráča. Pozri za Nica som. Nie je to len o ďalšej sezóne, ale skôr treba myslieť z dlhodobého hľadiska v množnom čísle o sezónach. Panikáriť s Olmom teraz, alebo počkať rok na niečo lepšie? U mňa je to jasné.
Ja by som 60mil za Olma tiez nedal, ked mame naviac na tomto poste este aj Pabla Torreho s podobnym profilom. Ale v pripade, ze budu hrat Torre, Gavi,Pedri, Fermin, Gundo tak sa do superovej sestnastky nedostaneme nijak inak len prihravkami a nezachrani to ani stojaci stlp Lewandowski :D fyzicky tam z tych zaloznikov nikto nezvladne vbiehat, cez obrancov sa fyzicky nedostanu a na hlavicky su nizki. Fyzickeho zaloznika, ktory by bol aj technicky (ako napr.Fabian) nemame. Do 2-3 rokov budeme mat zaloznikov plnu prdel, ale neviem kto z nich bude schopny davat aj goly (mozno Fermin) a ani Wirtz nas z toho nevyslobodi:D Nico by bol idealna posila, tak snad nakonec vyjde.
Kde Real chodí po takých hráčov ako Olmo. Nepanikária aj keby im mal hrať Tchouameni stopéra ja ďalšiu sezónu. Oni po priemerných a ľahko nadpriemerných hráčov nepôjdu a za veľké prachy. Oni si radšej počkajú a dajú to na top hráča aj o rok, dva. Prečo to v našom vedení konečne nepochopia.
Mikimi- jedno je čo si môže dovoliť Real a čo si môže dovoliť Barca. Real mu môže ponúknuť tituly,projekt,má najmodernejší štadión v Európe a káder má iba minimum slabších článkov . Barca môže momentalne čo ponúknuť ?okrem značky a to je pre mladú hviezdu ozaj malo keď má prísť a riešiť problémy.To čo sledujes teraz na Reale to neni proces 1,2,3,4 rokov to je ale dlha systematická práca a dokonalá obmena kádra . Najlepšia cesta pre Barcu by bola ozaj postaviť to z veľkej časti na odchovancoch lebo môžu vystreliť a vedia ich následne buď zapracovať či predat so ziskom ,potom vedia stabilizovať financie .
Pudingoš viackrát sme sa bavili na túto tému u Wirtza napr. a je jasné že máš iný názor ako namyslený madridista. Čo chceš týmto komentom dosiahnuť? Dobre viem, že nemá zmysel ťa oberať o to čo si namýšľaš. Neviem úplne na koho teraz narážaš, či na Nica, alebo Wirtza, ale ani jednému nemáte ako ponúknuť miesto v tíme v základe. Lavičkový hráči to nie sú. Tituly? Nemáte ich vôbec garantované. Projekt ma každý aj Barcelona, aj City, aj PSG, ... Štadión renovuje aj Barcelona, btw. Ale ako som vyššie spomenul uznávam Realu to, že nemíňajú veľké peniaze na slabších hráčov a radšej čakajú na lepších a nepanikária.
Ja ti nehovorim aby išiel k nám Nico ,nemyslím si že by mal na základ v Reale aj keď áno fajn hráč a možno pojde ešte hore.Real ale nemá moc čas skúšať hráčov keď chce vyhrávať .
Ale k veci -reagoval som na porovnania že prečo to nerobi Barca ako Real a že Real by nekupil priemerného hráča . Ani to súhlasím že nekupil ,ALE tvrdím že Real je momentalne v inej pozícii ako Barca.To že by Real kúpil top hviezdu neznamená že Barca teraz vynaloží všetky peniaze a zaslúži sa ešte viac aby kúpila hviezdu ,to neni len o tom že kúpiť ale aj plat aj všetko.Dalej ta hviezda musí mat záujem prísť a čo jej ponúknu okrem značky ?Ty si fanúšik Barci ,chapem to .Ale mladsi hráč či môže byt veľká hviezda sa nezakope na 3,4,5sezon aby upadol ,len aby hral za Barcu kým si ona vyriesi svoje problémy . Len to chcem povedat. Jedna vec je čo si môže dovoliť Barca druha čo chce hráč ,jeho okolie a aj agent z coho profituje.
O projekte Barci prosím Nehovor ,Barca sama nevie kedy sa stabilizuje a nevieš čo bude zajtra,neistota .
Titul istý nemá nikto ale klud,pokoj v klube,profesionalizmus atd hráč má iste ,áno v City,Reale a možno pár kluboch .
Ak vie United prilakat hraca, ktoreho chce a uz 11 rokov nevyhral ligu a 14 rokov ligu majstrov, preco by to nevedela Barca? To, ze ma problemy hraca az tak srat nemusi, ak mu chodi vyplata. Ja sa velmi cudujem tym mladym hracom ako Endrick alebo Guler, ze idu do Realu, ked budu hrat druhe husle. Mladi hraci potrebuju hrat, aby sa rozvijali a nie vysedavat na lavicke. Cez tie hviezdy si vsak velmi nekopnu, mozno tak v CDR.
Baimato- ake druhé husle? Išiel tam Vinicius ,Rodrygo ,Camavingha a hrajú druhé husle? Vieš Real na nich nerobi tlak ,zapracovava ich 2 roky .. nie jak Barca že ich hodi v 16 do vody a skončia jak Fati,Krkic a spol
Nie lebo Vinicius, Rodrygo prisli, ked sa obmienali hraci a teda nemali taku konkurenciu na ich postoch. Teraz su vsak hviezdy, ktore chcu hravat cele zapasy a ak ich posadis tak budu trucovat. Tak sa netvar, ze tam Endrick alebo Guler budu mat prednost pred Vincom, Bellinghamom alebo Mbappem.
Baimato skúsim ti to zopakovať? Keď došiel Vinicius tak sedaval dokonca hral chvíľku v Bcku a to iste Rodrygo . Real kúpil Endricka lebo nemá hrot a vid hrat dokonca aj na Pravej strane ,Real hra cez 70zapasov . Ďalšiu sezónu má končiť Modric a Arda má byt jeho nástupca tak mu bolo aj povedané . Nemyslím si že pri tom množstve zápasov je na útočnú 3ku ci 4ku veľa 6,7hravov .. Mbappe,Vinicius,Rodrygo,Endrick,Arda,Brahim. Bellingham môže hrat to čo hral v Dortmunde na CM .Modric prijal svoju pozíciu že bude učiť mladších a odohrá menej zápasov . Taras skratk hlúposti ,ako vidíš Real za posledné roky zapracoval všetky mlade talenty čo si v mužstve nechal a ver že Arda ani Endrick nebudú výnimka ,potrebuju ale minimálne rok,2 nech sa ucia..po ďalšie má 18rokov ak bude hrat základ v 20-21 to je o 2,3sezony a dovtedy aj další hráči budú už o dosť starší,ukáže sa kto je najlepsi a kto sa predá .
To sa uvidi po sezone, dvoch, kto mal pravdu. Potom mozes hovorit. Som aj zvedavy na to nahradenie Modrica Gulerom, ked on hraval primarne RW prip. CAM.
Nemusí sa to uvidieť ,Real to praktizuje 10rokov a robí to ako povedala veľká časť konkurencie brilantne.Myslis že nevedia čo robia? Aj keď by sa nepresadil Endrick či Arda tak ich speňažia . Real ale nevyvíja tlak na mladého hráča nikdy ,vždy ho nechá rozohrať sa 2sezony inak ho môže pochovať .
Skús si prečítať posledné Gulerove vyjadrenie pár dni dozadu keď prestupovať do Realu čo mu povedali,že bude nástupcom Mordica sám to povedal .. To iste Carlo v posledných rozhovoroch že momentalne hra viac z práva ale môže hrat v budúcnosti v 3clennej zalohe. Arda neni zďaleka klasické krídlo nemá na to rýchlosť ,je niečo ako Ozil a on bol aj jeho vzor.Vie tvoriť hru . Najviac mu sedí hra za hrotom niekde na CAM ale kludne s jeho prihrávkou a strelou môže hrat čo Modric a vyvážať lopty.
Chápem ho, nemáme ešte zaregistrované ani upratovačky na ďalšiu sezónu tak neistota v Nicovom prípade je jasná. Čo nechápem načo Olmo, keď je Wirtz na budúci rok istota...
Aká istotota? Bude stáť minimálne 100 miliónov plus bonusy. Netreba zabúdať na podpisový bonus pre hráča a agenta, treba mu dať plat a ho registrovať. Klub nevie garantovať registráciu ani súčasným hráčom, tak ako chce garantovať peniaze za rok? Stále nie je registrovaný Roque, či Martinez. Obaja svoje peniaze dostanú, či už hrať budú, alebo nie.
Čom stále vyťahuješ registráciu Roqueho a Iniga. Načo ich registrovať, keď sa majú predať? Hm? Istota to nie je, ale zase keď ušetríme 60 mega čo by sme dali na Olma tento rok, tak asi ťažko popierať ten fakt, že by bol Wirtz o rok o niečo reálnejší. O rok skončí aj Gundo s tretím najväčším platom v tíme, btw.
A už sa predali? Polovica prestupáku za nami a stále sú v klube. Kto ti kúpi Martineza? Niekto sa možno nájde, ale ak to bude viac ako 5 miliónov, je to obrovský úspech. Otázkou je, kto mu dá ten plat, čo má v Barcelone. O Roqueho sa tiež zrovna netrhajú kluby. Aj keby Martinez a Roque registrovaný neboli, plat im pôjde a ráta sa do finančného stropa. Gundo ti odíde? Super. Máš tam Arauja, FDJ, Lopeza a ďalších mladých hráčov, čo hrajú za skoro juniorské platy a oni tiež budú chcieť pridať. Jeho plat zmizne veľmi rýchlo. Tak isto Fati má zmluvu do 2027, Lenglet do 2026. Túto sezónu, ak nie ich celý, tak aspoň väčšinový plat hradil niekto iný. Ak tu skysnú, bude ho musieť hradiť Barcelona. Gundo berie čo som našiel 18,75 milióna. Fati 14 a Lenglet 12. To máš viac ako Gundov plat. Ak má Yamal dostať novú zmluvu v 18tke, tak asi ťažko bude stále brať 1,5 milióna. Asi bude chcieť viac. Cubarsi od novej sezóny že vraj berie 4 milióny namiesto 400 tisíc. Stále nie je vyriešena Gaviho registrácia.
Na hosťovaní túto sezónu boli Fati (14 miliónov), Lenglet (12 miliónov), Garcia (6 miliónov) a Julian Araujo (2 milióny), aspoň čo som našiel, že koľko berú. To je dohromady 34 miliónov. Torre má ešte starú zmluvu na 210 tisíc do 2026, Lopez má starú zmluvu na 630 tisíc do 2027. Ak si ich klub bude chcieť nechať, tak minimálne Lopez pôjde výrazne hore, ak bude hrať ako doteraz.
Ak to dobre sleduješ, tak by si mal vedieť, že sa čaká na finálne rozhodnutia po USA tour. Tam sa Flick finálne rozhodne koho si ponechá a koho nie. Inigo v svojom veku chce hrať ešte, keď má pred sebou už len pár sezón. Takže sa neboj, že keď nebude registrovaný, tak bude len poberať plat z tribúny. Isto by v takom prípade došlo na obojstranné zrušenie zmluvy.
Jedna vec je povedať koho nechcem, druhá, aby aj reálne odišiel. V prípade Martineza, ak ho klub nezaregistruje, dostane svojich 9,5 milióna a môže si ísť kam chce. Taká je dohoda. Barcelona mu ten plat musí dať tak či tak.
Ten prestupi este teraz ale nie do Barcy.Co mi vobex nevadi.Lepsi ako Raphinha nie je.Takze zbytocny hrac pre nas.Olmo tak isto.Vsetky prachy poslat za Rodriho.Toho potrebujeme ako sol.A ak nie rodri tak urcite Lobotka.
Nicovi se nedívím, mohl by taky sezónu prosedět na tribuně... Pokud ale vyhodíme 60m+ za Olma, tak ho tady nikdy neuvidíme... Bral bych Nica i příští léto...
Ked prisiel Ferran, naozaj som netusil o co ide, ale hovoril som si, ze ved snad... Ked bola rec o Felixovi pred rokom nebol som nadseny, skor som si naozaj velmi, velmi prial, aby sem nechodil... Ked sa stal Deco riaditelom, tak som bol dost vyiritovany a teraz mam z tych sprav o Olmovi des... Velmi by som chcel zazit ten pocit, ze moje amaterske pocity boli nespravne!
Ale k veci -reagoval som na porovnania že prečo to nerobi Barca ako Real a že Real by nekupil priemerného hráča . Ani to súhlasím že nekupil ,ALE tvrdím že Real je momentalne v inej pozícii ako Barca.To že by Real kúpil top hviezdu neznamená že Barca teraz vynaloží všetky peniaze a zaslúži sa ešte viac aby kúpila hviezdu ,to neni len o tom že kúpiť ale aj plat aj všetko.Dalej ta hviezda musí mat záujem prísť a čo jej ponúknu okrem značky ?Ty si fanúšik Barci ,chapem to .Ale mladsi hráč či môže byt veľká hviezda sa nezakope na 3,4,5sezon aby upadol ,len aby hral za Barcu kým si ona vyriesi svoje problémy . Len to chcem povedat. Jedna vec je čo si môže dovoliť Barca druha čo chce hráč ,jeho okolie a aj agent z coho profituje.
O projekte Barci prosím Nehovor ,Barca sama nevie kedy sa stabilizuje a nevieš čo bude zajtra,neistota .
Titul istý nemá nikto ale klud,pokoj v klube,profesionalizmus atd hráč má iste ,áno v City,Reale a možno pár kluboch .
Na hosťovaní túto sezónu boli Fati (14 miliónov), Lenglet (12 miliónov), Garcia (6 miliónov) a Julian Araujo (2 milióny), aspoň čo som našiel, že koľko berú. To je dohromady 34 miliónov. Torre má ešte starú zmluvu na 210 tisíc do 2026, Lopez má starú zmluvu na 630 tisíc do 2027. Ak si ich klub bude chcieť nechať, tak minimálne Lopez pôjde výrazne hore, ak bude hrať ako doteraz.