Je to smutné, ale asi by to chtělo zvážit, zda klub neprodat, mám obavu, aby tohle nebyl úplný konec klubu v horizontu několika let a to jsem Laportovi věřil, že bude schopen obratněji, postupně zvrátit situaci... :-(
To já mu vůbec nevěřil a chtěl jsem za prezidenta Fonta. Laporta při své kandidatuře vyloženě vařil z vody a svých prázdných slibů, které mu fanoušci sežrali i s navijákem. "Messi zůstane", "přijde Haaland" a tak dále. On nic konkrétního neměl, ani jak má v plánu vést klub a koho tam chce mít. To vše dělal za pochodu.
Victor. Aké zvážiť? Aké smutné? Kriste. Klub mal ísť už dávno do súkromných rúk! Dávno. Do jedného roka by bol klub stabilizovaný a začal by vyhrávať trofeje. Ten smiešny, dávno prežitý socios systém je totálna brzda, priam guľa na nohe. Pevne verím, že nebude dlho trvať, tento nezmysel skončí a FC Barcelona bude špičkový súkromný klub. Inak sa Barca nevráti na výslnie nikdy.
Stejnou vlasnickou strukturu má i Real a ten to zvládá. Problém je nekompetentni vedení, které dostane do sraček i soukromé vlastnenou společnost. První věc, co by nový majitel udělal by byl vyhazov pro Laportu a dosazeni kvalitního manažera.
Ještě doplním, že Real to nejen zvládá, ale právě konkuruje City a PSG - soukromým klubům s neomezenými rozpočty. Vlastnická struktura není problém. Tím je kormidelnik.
FC Barcelona v sukromnych rukach uz nebude FC Barcelona. uz ostane len nazov a znacka. jasne ze tu tomu niektori nechapu, lebo len pozeraju v talke zapasy a chcu aby ich tim co najviac vyhraval za kazdu cenu, ale klub je katalanskym pokladom a samozrejme tam niesu taki blbi, aby to predali arabom
V Reale to funguje, lebo je to klub silne podporovaný vládou a centrálnymi bankami. Odjakživa. Real je výkladná skriňa Španielska a tak sa k nemu všetci v Španielsku chovajú. Že je perfektne manažovaný, to je, smaozrejme, tiež pravda. Okrem toho je to historicky suverénne najlepší klub na svete.
Ale v tomto modely vlastníctva výnimka.
Jak již bylo zmíněno někde jinde - Real měl taky problémy kolem roku 2000, s touto vlastnickou strukturou se z toho dostali, efekt lidského faktoru - kompetentní vedení. To s tou vládou a centralnimi bankami je čistá konspirace - za mě nonsens, ale každý má právo věřit, čemu chce.
Ani náhodou nie som konšpirátor. Ani náhodou. Nepatrím medzi 54% dezolátsku väčšinu Slovenska. Real bol vždy vládny klub. Vždy, od nepamäti. Teraz si presne nepamätám názov banky, ktorá ho vždy ťahala zo sračiek. Ale myslím, že to bola štátna banka. Ironické na tom bolo, že do tejto (týchto) bánk posielajú peniaze všetky španielske regióny na centrálnu podporu. A suverénne najväčším platcom bolo a aj je Katalánsko.
GoldenBooy Real bol okolo roku 2000 v srackach a išiel na to rovnako - spravil z Figa najdrahšieho hráča....(kúpime hviezdu na marketingu zarobime).
Ale nejakou záhadou predal tréningové ihrisko vlade za 250mil dolárov a ty ho z dlhou vyhrabali jednou tranzakciou.
Takže Real bol v srackach a riadnych keďže tých 250 mil dolárov bola pálka ako hovado v tom čase.
Takže prosím nakecat bájky o tom ako to robil Real vzdy dobre lebo vtedy Vás zachránili pred krachom a začínali ste na nule.
Toto sa Barce neposkytlo preto začala vymýšľať s predajom budúcich aktív a zatiaľ to vyzerá ze to je cesta do pekla....
Barcelona predala aktíva za 700 miliónov. S možnosťou spätného odkupu za nejakú sumu. Real o tie pozemky prišiel definitívne. Kluby so svojím majetkom môžu robiť čo chcú a je na nich, ako to vyžijú. Čo som hľadal, tak cena tých pozemkov bola predaná za trhovú cenu. Dokonca to vyšetrovala EU a na nič neprišla.
Vidíš Barca predala aktíva...(budúce zisky)
Real predal tréningovú plochu vlade a postavili novú o pár rokov a inde.
Že to bolo v poriadku podľa zákona. Jasne aj ja ty mi môžeš predať garáž za 5000 eur a ma hodnotu 2500 eur keď poviem ze v danej lokalite nikto nepredaval a ze tu garáž potrebujem na parkovanie lebo dobrá lokalita
(Rozumej aby mali kde športovci, deti kde trenovat atď...).
helmans. Ty tupý, primitívny slovenský trubiroh. Ako sa Ti darí v tej tvojej väčšine? Ja som chudák, Ty polodebil? Koho si volil? Smer1, či smer2. Či republiku? Či Kotlebu? Máte 54%. Tak si to tam užite. Tebe nevadí, Ty jednobunkovec, že všetko zo Slovenska už ušlo? Dezolát si ty. Učebnicový. Sa pozri okolo seba, kam ste to dotiahli. Aspoň si ukončil základnú školu? Či ideš na prvú signálnu sústavu, ako tradičný volič Fica a Kotlebu? Nič primitívnejšie ako Slovák v Európe neexistuje. Ty si toho príklad.
Mám ten istý názor. Nákup Gunda, Lewu, Iniga, Raphinu, Olma a ich platy , to sú kopance. Tvárime sa, že sme zasa megaklub, a môžeme rozhadzovať,ale nie sme. Mali sme hrať s odchovancami a ušetriť . Aj tu na stránke sa blúzni o mega nákupoch .
Aký nákup ? Kúpil sa Raphinha, Lewa a Kounde. Všetko ostatné došlo zadarmo alebo ako Romeu za smiešnu sumu. Jedine peniaze ktoré môžme kritizovať sú za Roqueho. Ale ak sa chytí , tá investícia sa môže pokojne vrátiť. Chlapec ma stále len 18 rokov. Ak si dovolíme kúpiť Olma za 55 mega , tak v akej zlej situácii môžme byt ? Laporta je všetko , len nie človek , ktorý by Barcelonu chcel utopiť. Mohli predať klub , nepredali. Tak asi to až také horúce nebude. Nám robí problém to, že vďaka Bartomeuovi sme platili na platoch 800 mega ročne a teraz máme ligový limit 277 miliónov . Toto je jediný problém. Nie to, že by sme nemali peniaze
Klub od kedy je znova Laporta pri kormidle kúpil/prišli
Torres - 55 miliónov
Royal - 14 miliónov, ale hneď sa predal za 25 miliónov
Auba
Depay
Aguero
Garcia
Raphina - 58m
Kounde - 50m
Lewa - 45m
Torre - 5m
Kessie
Christensen
Bellerin
Alonso
Roque - 40m
Romeu - 3,4m
Gundo
Martinez
Olmo - 55m
Victor - 2,7
Príchody za 328,65 milióna (podľa Transfermarkt). Každý hráč aj podpisový bonus, niekto viac, niekto menej. Predali sa hráči za 261,7 milióna, ale treba odrátať 25 miliónov za Dembeleho, teda reálne za 236,7 milióna. Na jednej strane to nevyzerá s predajni tak zle, schodok "len" 91,95 milióna, ale sú tam také veci ako Coutinho 140 dnu a 20 miliónov von, Griezmam 120 milionov dnu a 22 von. Klub namiesto toho, aby stabilizoval svoju situáciu, keďže predal aktíva za 700 miliónov, tak z tých 700 miliónov, cez 400 miliónov minul na nákupy nových hráčov (kúpna cena, bonusy pre hráčov, agentov, dane atď) a nevyriešil svoje staré dlhy, ale narobil ešte nové.
Laporta si asi myslel, ze to udela jak Perez v roce 2000.. Kdyz rozprodal nejake pozemky, splatil cast dluhu, nakoupil drahe hrace a roztocil to.. No ale to byla jina doba.. Jenze Laporta prodal to co by Barce v budoucnu vyneslo daleko vic penez..
92 mega za 3 léta je teda hodně nízkej. Problém je to jak liga stále více snižuje Barce platový strop. Tohle naprosto nedává smysl a klub tak musí každé další léto řešit platy a to stále hůř.
Přelom má být 2025-2026.
Dále si myslím, že se čekalo, že s NIKE už bude smlouva uzavřená, ale s nějakého důvodu se ještě nepodepsala.
Čomu nechápeš? Barcelona ani nie 3 roky dozadu nemala na zaplatenie dlhov, aj teraz sa dlhuje kade, cez 900 miliónov ide Goldman Sachs, 1,5 miliardy na štadión, zatiaľ to vyzerá že cez 200 miliónov ročne pôjde len na splácanie dlhov. Doteraz sa splácajú rôzny hráči, podlžnosti voči hráčom.
Bartomeu dostal Barcelonu do dluhove spirály.. Jasne, nikdo nemohl pocitat s Covidem.. ale i tak proste ty hrace totalne nesmyslne preplacel.. A podle me ty “financni paky” nebyly dobra vec.. Kratkodobe reseni co bude Barcu stat hodne penez v budoucnu..
Predaj klubu nebude žiadna výhra? K tomuto kolosálnemu nezmyslu si sa prepracoval ako?
Predaj klubu je jediná cesta, ako Barcelonu dostať na čelo svetového futbalu. Predaj klubu, najlepšie ešte toto leto, je najvyššia výhra v Lotte v histórii ľudstva.
Problem je vzdycky ve vedeni klubu.. Tam to vzdy zacina, tak se tvori spatna rozhodnuti.. No a pak se ty problemy vali jako lavina.. Barcelone by pomohl castecny prodej.. Treba 30% a splatit velkou cast dluhu.. Jde to i bez toho, ale bude to proces na 10-15 let… Se spravnym vedenim..
V Reale to funguje, lebo je to klub silne podporovaný vládou a centrálnymi bankami. Odjakživa. Real je výkladná skriňa Španielska a tak sa k nemu všetci v Španielsku chovajú. Že je perfektne manažovaný, to je, smaozrejme, tiež pravda. Okrem toho je to historicky suverénne najlepší klub na svete.
Proč teda 80 a 90 leta byla nic moc, kdyz byl vzdy podporovany vladou a bankami.. Kubu se nedarilo herně ani financne… Jasne, bylo tam obdobi s Francem, ale to je minulost.. Real zazil nejlepsi obdobi pod vedenim Santiaga Bernabeua a Pereze.. Takze ja si stojim za tim, ze to vse stoji na vedeni klubu.. Co se tyce těch bank, sam vis jak to funguje.. Kdyz mas cim rucit a mas dobre creditove score, tak mas nizky urok..
Tieto novinarske senzacie berem s odstupom...Barcelonu chvalil sam Tebas, ze sa zlepsuje nasa financna situacie a vsetci vieme, ze on casto kritizuje Barcelonu...urcite viac verim tomu co hovori Tebas, nez nejaky novinar, ktory do toho hovno vidi...
Navyse to nebolo davno, co hovoril, ze ked bude Barcelona takto nadalej pokracovat v normalizacii miezd, tak si bude moct v roku 2025 dovolit priviest velke meno - pouzil meno Mbappeho ako priklad...tak si vyberte ci budete verit prezidentovi ligy alebo nejakym bulvarnym novinarikom na styl Noveho Casu
Ja si myslim to iste....ako moze mat novinar podrobne informacie o financnom stave klubu....chce byt tak akurat zaujimavy a predavat clanky...a skoro vsetci mu to zeru 😁
Juraj, Laporta v 2003-2010 vyrobil dlh okolo 400 miliónov, čo v prepočte na dnešné peniaze je okolo 550 miliónov. Barcelona z 50 miliónového dlhu vtedy skočila na 450 miliónový.
Ja nenávidím Real, ale z hľadiska managmentu, vedenia klubu a prestupovej politiky sme oproti Realu iba úbohý prváčik a máme sa čo od Realu učiť. Z toho aj vyplývajú výsledky Realu za posledných 5-6 rokov ak nie viac. Víťazstvá v LM, LL, MS klubov, CDR a ďalšie tituly. A mi čo???
Aj bez toho začiatku si to napísal super....podobný príspevok som písal pred nedávnom. Skutočne, Real mal skoro vždy lepší manžment ako sme mali my. A boli pre Real aj kopec trofejí......
No preto ze situacia je taka ze fanusik Barcelony nie je ochotny si pripustit tuto situaciu. Stale chceme tituly nakupy 90 milionovych hracov. Staci si citat komentare tu na stranke Chiesa za 15 nam nie je dobry lebo leao za 90 je luxusnejsi tovar. Nemam na najom ale kupim si novy bavorak a budem zrat kaviar kazdy den a rozpredavat rodinne sperky. A Laporta chce by zvoleny aj v dalsich volbach tak rozpredava klub a robi vsetko pre to aby boli tituly aj napriek tomu ze sa financie nezlepsuju. Ak sa toto ma vyriesit tak si treba na par rokov utiahnut opasok a radovat sa zo 4teho mista ak sa podari......
Ale nejakou záhadou predal tréningové ihrisko vlade za 250mil dolárov a ty ho z dlhou vyhrabali jednou tranzakciou.
Takže Real bol v srackach a riadnych keďže tých 250 mil dolárov bola pálka ako hovado v tom čase.
Takže prosím nakecat bájky o tom ako to robil Real vzdy dobre lebo vtedy Vás zachránili pred krachom a začínali ste na nule.
Toto sa Barce neposkytlo preto začala vymýšľať s predajom budúcich aktív a zatiaľ to vyzerá ze to je cesta do pekla....
Real predal tréningovú plochu vlade a postavili novú o pár rokov a inde.
Že to bolo v poriadku podľa zákona. Jasne aj ja ty mi môžeš predať garáž za 5000 eur a ma hodnotu 2500 eur keď poviem ze v danej lokalite nikto nepredaval a ze tu garáž potrebujem na parkovanie lebo dobrá lokalita
(Rozumej aby mali kde športovci, deti kde trenovat atď...).
Torres - 55 miliónov
Royal - 14 miliónov, ale hneď sa predal za 25 miliónov
Auba
Depay
Aguero
Garcia
Raphina - 58m
Kounde - 50m
Lewa - 45m
Torre - 5m
Kessie
Christensen
Bellerin
Alonso
Roque - 40m
Romeu - 3,4m
Gundo
Martinez
Olmo - 55m
Victor - 2,7
Príchody za 328,65 milióna (podľa Transfermarkt). Každý hráč aj podpisový bonus, niekto viac, niekto menej. Predali sa hráči za 261,7 milióna, ale treba odrátať 25 miliónov za Dembeleho, teda reálne za 236,7 milióna. Na jednej strane to nevyzerá s predajni tak zle, schodok "len" 91,95 milióna, ale sú tam také veci ako Coutinho 140 dnu a 20 miliónov von, Griezmam 120 milionov dnu a 22 von. Klub namiesto toho, aby stabilizoval svoju situáciu, keďže predal aktíva za 700 miliónov, tak z tých 700 miliónov, cez 400 miliónov minul na nákupy nových hráčov (kúpna cena, bonusy pre hráčov, agentov, dane atď) a nevyriešil svoje staré dlhy, ale narobil ešte nové.
Přelom má být 2025-2026.
Dále si myslím, že se čekalo, že s NIKE už bude smlouva uzavřená, ale s nějakého důvodu se ještě nepodepsala.
Predaj klubu je jediná cesta, ako Barcelonu dostať na čelo svetového futbalu. Predaj klubu, najlepšie ešte toto leto, je najvyššia výhra v Lotte v histórii ľudstva.