Za žádnou... prostě odejdi....Svobodná volba. Že mu ten rasismus nevysvětlí španělští spoluhráči v Realu. Oni by taky měli být rasisti... Dle jeho kydů.
S rasizmom sa v 2021 stretli aj hráči Valencie, keď kvôli tomu prerušili zapas v LaLige.
Takže, Ok, odíde Vinicius. Po ňom by mal aj Tchouameni. Rodrygo, Mbape, Alaba, Militao, Mendy, Camavinga, obaja Williamsovia sa stretli s rasizmom... Z aktuálnych hráčov Barcelony, boli terčom rasizmu Balde, Araujo, Kounde, Raphina. Tiež si majú baliť kufre a tiahnuť preč? Ak o 2 týždne budú rasisticky kričať po Yamalovi, tiež sa má baliť? Čo sa asi tak potom stane s LaLigou?
Nosferatu, neni o com diskutovat, MIO10 v tom ma jasno, ale racio v tom nehladat. Argumenty typu "zaraba vela penazi - ma to zniest" alebo ""my na teba budeme utocit v rozpore s pravidlami ale ty sa "slobodne" rozhodni co urobis"" su vsetko, len nie racionalne.
Cule, nemyslíš vážne. Celý tento cirkus umelo vytvára práve Vinicius. Mal problémy s rasizmom Ronaldinho? Nemal. Lebo nebol cirkusant, provokatér, herec, výtržník a kopec ďalších prívlastkov. Stačí si pozrieť náhodný zápas Realu a nájdeš v ňom neprijateľné správanie od toho šaša. V každom jednom. On je paródia na človeka.
Existuje ostrov zo súostrovia Andamany a Nikobary, na ktorom po kolonizovaní bolo 5 tisíc domorodých obyvateľov. Väčšina z nich zomrela v krátkom období po kolonizácii (pre rôzne príčiny - ako napr. choroby nového sveta). Ostalo žiť asi 40, z ktorých všetci sa stali alkoholikmi, pretože sa nedokázali inkorporovať do novej "spoločnosti". Zober si z toho, čo chceš 😏
fantomas ty by si sa mal inkorporovat do civilizovanej spolocnosti. argument, ktory si pouzil sa tu vyskytuje bohuzial najcastejsie, je xkrat vyvrateny, nedava zmysel, ak chces dohladas si protiargumenty v diskusii vcerajsieho clanku. Ale ty si este viac dvihol laťku tou manipulativnou prupovidkou o domorodych obyvateloch na odvadzanie pozornosti od podstaty problemu s Vinim. Nijako to s tym nesuvisi, ale sak v poriadku, hladaj si priciny rasistickych prejavov voci Vinimu pre mna za mna aj na Andamanoch.
Dnešní společnost je přecitlivělá. Nejsem holt generace sněhových vloček, co se sesype z kdejaké kritiky. Viniciusovi bych poradil jediné.Chovej se slušně. S respektem k ostatním, třeba si pak sám zasloužíš respekt...
MIO10, super. Vinimu radim to iste, na tom sa zhodneme. A ty si neodpovedal na otazku co s ostatnymi hracmi, ked na nich budu rasisticky utocit. Nech idu prec?
Neodpoví ti, protože by si tím musel rozbourat své tupé tvrzení. A dávat do rovnítka sněhové vločky a rasismus muže jen nedomrlý blbeček, ale ty se z toho nesesypeš.
Ano, pokud se jim to nelíbí ať jdou pryč... a Blauguranas dávej si pozor na hubu, já s tebou husy nepásl. Vidím, že jsne tu narazili na rasistické aktivisty snad. Víte co? Klidně si spolu s Vinim bojujte za změnu pořadatelé 🤣 Vaše extrémní názory dělají rasisty i z těch, co jimi nejsou. Skvělý počin...
MIO10, problem je, ze pouzivame uplne iny slovnik a jeden z nas nerozumie slovam. Ty hovoris o tom, ze ma Vini zniest kritiku lebo je snehova vlocka - to ale v jeho konkretnom pripade znamena, ze ma znasat rasizmus. Ma mat respekt k ostatnym. Ano ma. Ale ked ho neprejavuje, tak tvrdis, ze opravnenou reakciou na provokaciu je rasizmus. Pouzivas iny slovnik, ale problem nie je v slovniku ani vo Vinim. A tvoje riesenie ze ked sa im nepaci maju ist prec je velmi "elegantne", dufam, ze nepracujes v ziadnej riadiacej pozicii, ebo je otazka casu kedy sa ti cely kolektiv rozpadne s takymito nazormi. Je mi jedno kolko likeov ma aky prispevok, ked vidim ze niekto obhajuje prekrocenie cervenej ciary (a mysli si to aj policia, treneri, hraci, la liga a dalsi) tak jedine, co mozem urobit je sa ozvat ne kvoli takym ako ty, ani kvoli sebe, ale kvoli tym ludom, co realne fandia barce pridu na tento web a po precitani takychto nazorov sa rozhodnu ist odtialto prec a prestat fandit. Toto neje klub kritickeho myslenia, ale tolko hovnometov na jednom webe aj mna trochu prekvapilo a je to zaujimava sonda do tejto komunity.
Blauguranas Kolik ti je? Argumenty žádné , ale slovník jak nějakej dlaždič s montérkami od malty. IQ kolik? Moc ne co? Trošku slušnosti a respektu by nezaškodilo ty sněhová vločko...
:D MIO10, argumenty mas vyssie:D Ak nerozumies dosledkom vyznamovych rozdielov medzi tvojim a mojim slovnikom tak si tupelo a ak mu rozumies tak si nechutne prasa, lebo to schvalujes, nazdar.
MIO10 zcela irelevantní. Korelace mezi IQ a slovníkem by mě zajímala, těžko ji budeš hledat. Je ale zvláštní, že mluvíš o tom jak nejsi žádná třasořitka, ale přitom stačí ti říct šuline a začínáš být i v písemném projevu poněkud frenetický, vločko. A kde si schvaloval rasismus? Nikde, to ti ani nikdo neřekl, ale tvá rada, zavři oči a odejdi, je přinejmenším dost hloupá a nic neřešící, to že působí jako argument někoho se slovy „nejsem rasista ale,” už je ale jen můj osobní pocit.
Cule90 Máš pravdu, vůbec si nerozumíme. Já nikde nepsal, že Vinicius je sněhová vločka. Ani jsem nepsal, že schvaluji jakýkoliv rasismus! Já jen tvrdím, že on svým chováním napomáhá těm primitivům, kteří útočí na jeho nejbolavější místo! Proto bych mu radil upravit své chování, jelikož si občas nabíhá svými výroky i chováním. Sněhové vločky jsou ti, kteří z toho dělají větší téma než je. Prostě se k tomu můžeš postavit jako Alves, když na něj hodili banán, tak se jim vysmál, že do něj kousl, a nebo se vztekat jako malej kluk. Já jsem pro první řešení. A čekat, že nic nezměním, začnu vyřvávat jací jsou tam rasisti, chování neupravit a čekat změnu v tom ohromném počtu fans, kdy se vždy najde nějakej blbec je naivní a jediné řešení, pokud mě to až tak moc trápí, je odchod. On s jeho možnostmi nemá problém si najít jinou zem, kde bude spokojený a bude žít spokojený život. Protože lidsky, proč žít život který mě trápí? Pořád se ptám proč jiní hráči tyhle problémy nemají?
Kamo. Jedine riesenie je trestat rasizmus, ostatne je tvoj nezmysel:D Nehodnot reakcie Viniho, Alvesa a inych kazdy nech reaguje jak chce (VSETCI do jedneho sme sa tu zhodli ze Vini je prvokater TOTO JE DAVNO VYRIESENE v kazdej jednej debate na tomto fore). Ak nebude trestany rasizmus, jednym z vysledkov bude, ze mozu odchadzat hraci z ligy a nie preto, ze su slabsie povahy, lebo nevedia zniest trosku kritiky. Rozdiel medzi kritikou a rasizmom predsalen je:D
FURT TO SAME DOKOLA: Po prve neje pravda,ze ostatni hraci problem nemaju. Po druhe, AJ keby bol TEORETICKY Vini jediny, kto ma tento problem, neznamena to, ze to nie je prioblem:D vtip? pride MIO10 k lekarovi:"Pan doktor, na lieky, ktore ste mi predpisali, mam alergicku reakciu." Lekar:"To nie je pravda! Nikto iny tento problem nema." nazdar. hrach o stenu...
MIO10 - sorry, ale obhajuješ stále neobhájiteľné... To je to isté, ako keby niekto tvrdil, že žena si znásilnenie zaslúžila, lebo bola v plavkách, či podobnom oblečení. Alebo že žena si dá minisuknu a je teda úplne v pohode po nej kričať, že je štetka.
Kde to obhajuju? :-) to mi napis kde konrétně něco obhajuju? Jen píšu fakta.A nemám nic proti trestání rasismu! Ať se to trestá, nemám s tím jediný problém... Jen tvrdím, že dokud se on bude chovat jako blb, vždy se najde nějakej další blbec co útočí rasisticky. Ti co s tím problém se k tomu postavili jinak. Proto mluvím o sněhových vločkách. Já nikde nic neobhajuju, nebráním trestání za rasismus a je mi to podsouváno :-)
MIO10, neobhajujes rasizmus priamo. Ale obhajujes to, ze na provokaciu je v poriadku reagovat rasizmom, lebo provokater si za to moze sam. A ak to nevidis alebo tomu nerozumies, je to v poriadku. Mas svoj nazor, ale to neznamena, ze ta za tento nazor nemozem poslat doprdele, ked je to chore a vyargumentoval som to. Proste ciboha:D hrach o stenu vazne.
Nosferatu2000 kde jsem něco takového napsal? Já jen tvrdím, že tomu prostě pomáhá svým chováním a radil bych mu ho změnit. Nijak tím ty blbce neobhajuju! Stejně jako nehájím rasismus.
Cule90 Tvůj názor je domýšlející se něčeho co jsem nikdy neřekl a ani nenapsal...Nijak rasismus nehájím přímo ani nepřímo. Jen jsi trošku přecitlivělý a hledáš v tom co chceš vidět... Jestli nedokážeš pochopit co píšu, tak je to tvůj problém, ale nedělej ze mě ani z těch co Viniciuse kritizují protože je blbec, rasisty. O nic víc mi nejde...Souhlasím, že je to hrách na stěnu, protože kritika se u Viniciuse automaticky háže do jednoho pytle s rasismem a jeho obhajobou. Většina jeho kritiků rasisti dle mého nejsou a kdyby se choval slušně, tak nebude část útoků, které on a evidentně i někteří z Vás, považujete za rasistické. Některé rasistické jistě jsou, ale ne všechny. Pokud se ti můj názor nelíbí, je mi to vlastně jedno, ale netvrď něco co jsem nenapsal nebo sis ty domyslel...
Škoda že si nebyl poradcem žen v otázce volebního práva, nelíbí se ti, že nemůžeš volit? Tak jdi pryč. Nelíbí se ti, že ti házím hovna na tvůj pozemek, tak se odstěhuj. Ty jsi velký myslitel.
Odhliadnuc od vsetkeho co tu uz padlo, od niekoho kto sa nepovazuje za snehovu vlocku mi tento tvoj postoj pride ako neuveritelne lahostajny, slabossky a pokrytecky. Ale ked mame inak eticky / moralne zadefinovane (lebo pravne a trestne to uz je), ako by sa malo a nemalo reagovat na rasisticke utoky na hraca tak asi mame inak zadefinovane aj snehove vlocky.
MIO10: tvrdíš stále to isté. Že Vinicius sa za svoj razismus môže sám. Môže za svoj razismus aj Kubo? Son? Rodrygo? Raphnina? Tchouameni? Nico Williams? Mohli za svoj razismus aj Eto'o? Ronaldo Nazario? Roberto Carlos? Mané? Kounde? Určite nie.
Ty iba tvrdíš, že ak sa ti nepáči, máš tiahnuť. Znasilnia ženu? Nech sa odsťahuje. Šikana na pracovisku, či v škole? Odsťahuj sa. A takto sa dá ísť ďalej a ďalej.
Som zvedavý, či by si ten postoj razil, aj keby sa to týkalo teba, či tvojej rodiny.
MIO10 Víš, možná stačí říct, tím že se Vini chová jako debil, tak provokuje jiné rasistické debily k rasistickým projevům (to není označení někoho za debila, ale označení ho za černou tlamu rasistické kupříkladu je…), což ale zcela neschvaluji a považuji je za rasistické debily. Tečka. Ale ty místo toho jim tady dáváš jistou formu legitimity a celý problém rasismu záměrně či nezáměrně přesouváš na provokativní chování Viniho. Můžeš být dement jaký chceš, ale jsi stále jen dement ze stejného důvodu, proč ti někdo nemá co rozbíjet hubu za názor.
A taková poznámka k Alvesovi, můžeme se jen domnívat, jak by tu reakci skutečně bral, kdyby to nebyla tehdy připravena akce za účelem boje proti rasismu.
Suhlasim tu s vyssie komentujucimi, ale tie iste argumenty tu padaju opakovane. To fakt nie je problem ani predstavivosti a v tvojom pripade MIO10 ani intelektu, co sa tu snazime povedat. Ale na tvoj postoj v tejto konkretnej veci ti nikdy nic pekne nepoviem. Tvaris sa nestranne, ale to co tvrdis, je nie len neobhajitelne, ale tvoje riesenie "schovat hlavu do piesku" je uplne iluzorne a neriesi absolutne nic, prave naopak, podporuje to, co sa deje aj Vinimu a vsetko len zhorsuje. Kludne si moje reakcie nazyvaj slnieckarske, precitlivene alebo akokolvek, ak si to potrebujes zjednodusit, aby ti to davalo vacsi zmysel, co ti tu vysvetlujeme.
Chlapci, možná bych Vám doporučil vzít si transparenty a jít za tento postoj protestovat...
Tolik výmyslů, nesmyslů, nesmyslných srovnávání rasismu ze znásilněním a jiných kydů, které jste si domysleli jsem dlouho nečetl :-)
Souhlasím naprosto s tímto: Blauguranas: Víš, možná stačí říct, tím že se Vini chová jako debil, tak provokuje jiné rasistické debily k rasistickým projevům (to není označení někoho za debila, ale označení ho za černou tlamu rasistické kupříkladu je…), což ale zcela neschvaluji a považuji je za rasistické debily. Tečka. - vlastně jsem ani nic jiného nechtěl říct, ale protirasistická letka se hned chytla a začala dehonestovat a poučovat. Z nerasistů dělají rasisty jen z toho důvodu, že někdo u někoho nevidí žádnou sebereflexi.
Žádnou legitimitu ničemu nedávám, jen nabízím řešení v boji s větrnými mlýny. Pokud Vy za tím vidíte legitimizaci, podporu či cokoliv jiného je pouze Vaše nesmyslná interpretace. Právě kvůli těmto zatvrzelým extrémistům, kteří problém dělají ještě větší než ve skutečnosti může být, se všechna ta protirasistická hnutí zprotivila obyčejnému člověku dodám, nerasistovi. BLM nakonec taky odsuzovali zejména černoši, protože čeho je moc, toho je příliš...
MIO10 nemuzes nekoho nazvat rasistou jen proto, ze neni schopen sebereflexe sveho chovani. Jinak by jsem te musel taky nazvat rasistou. Co je rasisticke a co neni je ve Viniho pripade jasne (ne nehaze se to do jednoho pytle s kritikou). Tecka. Rasizmus se neda nijak vyprokovat. Tecka. A "prorasisticka letka" se tady zisla proto, ze reagovala na sraz "nejsem rasista, ale" podivinu kteri si nevidi do huby a vetsina z nich neargumentuje absolutne vecne, ale jen ze "zakopove" pozice my-oni. A uz vubec nezminuji tve "pstrosi" reseni situace, protoze jsem to komentoval stokrat, ale to taky nereflektujes nebo je ti jedno. Ja osobne jsem precitliveny jen na to, kdyz me konfrontuje nejaky kreten s hloupymi argumenty, jinak mne malo co dokaze vyvezt z miry, protoze pracuji ve zdravotnictvi:D
Nic takového jsem nikdy nehájil... Já tvrdím,že když se chovám jako debil, musím čekat, že se vyrojí debilové, kteří se budou chovat ještě debilněji. Že jsou mezi nimi rasisté, protože oni vědí, že mě to trápí, je jasné, čímž ty rasisty nijak nehájím! Jen tvrdím, že by se Vinicius měl zamyslet taky sám nad sebou... nic víc, nic méně. Říct o celé zemi, že je rasistická kvůli určitému % idiotů je krátkozraké.
Ved hej uplne suhlasim. Vsetci tu suhlasime. To je davno vyriesene, ze Vini sa chova jak kreten. A? co dalej? Ale riesenim neni, ze si ma vinicius a ostatni cierni futbalisti zbalit kufre ked sa im to nepaci a riesenim neni, ze ludia, ktorym sa nepaci spravanie futbalistu ho mozu rasisticky urazat:D
Nastastie rasisticke epizody neriesis ty ale vedenie la ligy, lebo by v la lige nehrali ziadni cierni hraci samozrejme ne preto ze by si bol rasista, ale preto ze mavas rukou nad tym, ked proti nim rasisticky utocia:D to je krasne. vsetci su hubati debili a idu prec z krajiny ked sa im to nepaci, ale rasisti nech si robia co chcu
Na jednej strane tvrdis, ze rasiste se v kazde zemi sveta najdou, na druhe strane tvrdis, ze az Vini prestane vybizet lidi svym chovanim k rasizmu tak i oni sa prestanu chovat rasisticky:D ak su rasisti vsade, tak co to zmeni, ked sa Vini zacne chovat ako jezuliatko. si neseres do huby tak trochu?
Já tvrdím, že když se přestane chovat jako debil, tak možná zmizí i část rasistických útoků, protože rasisticky útočí i ti co nejsou rasisté a jen útočí na jeho nejbolavější místo. Určitě nezmizí všichni co útočí. A je dobře, že liga bude řešit rasismus, v české lize to byl taky velký problém a minimalizoval se. Jen jsem konstatoval, že pokud mu ten rasismus vadí tak moc, že mu to omezuje soukromý život, tak já osobně bych odešel, protože ten rasismus nikdy nezmizí. To je přece naivní s větrnými mlýny! Boj proti němu je správná věc, ale řvát, že se někde nemá konat šampionát kvůli rasismu je opět špatný druh boje a opět se vracíme oklikou k tomu debilnímu a kreténskému chování Viniciuse, protože háže do jednoho pytle všechny španěly. Že mu nevadil třeba Qatar, kde se nedodržují lidská práva...
Kamo keby toto bol tvoj prvy a jediny koment, tak nemam problem, padali tu ovela horsie veci v diskusiach. Ale nebol. Ci je to boj s vetrnymi mlyny neviem rasizmus asi nezmizne, ale ked sa vyskytne taky incident tak ho treba riesit a ne schovat hlavu do piesku a povedat si to sa aj tak nikdy nezmeni ked sa ti to nepaci tam su dvere. Jasne suhlasim, ze jeho vyhlasenie bolo nespravne a ten starosta Madridu ci kto na to spravne zareagoval, ze je rozdiel riesit konkretny rasisticky incident (v ktorom Viniho uplne podporuju) a rozdiel povedat Spanielsko je rasisticke. S incidentmi na Viniho to ale nesuvisi a su to dve odlisne veci, v ktorych sa ma postupovat odlisne a to je cele.
MIO10 stále si neodpovedal, že také spravili Kubo? Son? Rodrygo? Raphnina? Tchouameni? Nico Williams? Mané? Kounde? Mohli za svoj razismus aj Eto'o? Ronaldo Nazario? Roberto Carlos? Čo také spravil, že boli rasisticky urážaný?
Já naopak považuji ta srovnání za velmi smysluplná. Zavíráním oči a mlčením ten problém neřeším a třebaže se to jeví jako boj s větrnými mlýny, tak v historii je mnoho těchto větrných mlýnu, které se nakonec zbořili zcela nebo jim kulhá statika. A taková poznámka, stěžuješ si, že chybně interpretujeme, podsouváme ti, píšeme nesmysly, což si naopak myslím, že je jen tvá vztažná interpretace, ale pak neustále zkoušíš nějaký další whatabout informace, aby si získal zase zpět určitou sílu pozice v diskuzi, o kterých není ale meritum naší diskuze (3-4 lidí). Potvrdíš, že tvé vyjádření nebylo třeba zcela tak, jak si myslel, ale potom tam musí ještě přihodit, ale Španělsko jako celek není rasistické, o čemž jsme se ale vůbec nebavili. Působí to na mě jako diskuze ve škole, kdy v rámci soupeření člověk nesnesl porážky a musel pozornost odvést jinam, nebo tu porážku otupit svým posledním slovem, které mu ostatní potvrdí jako pravdivé, protože prostě „ale tráva je zelená” a konec, jen aby zdánlivě vyhrál.
Blaugaranas vnimam to uplne rovnako. Ale jak hovorim toto neni klub kritickeho myslenia, ale fanweb a niektori sa tu argumentacne vykrvujeme az presprilis, vo vysielaci chyba nebude. peace a dufam ze nam vydrzi naslapany zaciatok sezony:D
Takže, Ok, odíde Vinicius. Po ňom by mal aj Tchouameni. Rodrygo, Mbape, Alaba, Militao, Mendy, Camavinga, obaja Williamsovia sa stretli s rasizmom... Z aktuálnych hráčov Barcelony, boli terčom rasizmu Balde, Araujo, Kounde, Raphina. Tiež si majú baliť kufre a tiahnuť preč? Ak o 2 týždne budú rasisticky kričať po Yamalovi, tiež sa má baliť? Čo sa asi tak potom stane s LaLigou?
Existuje ostrov zo súostrovia Andamany a Nikobary, na ktorom po kolonizovaní bolo 5 tisíc domorodých obyvateľov. Väčšina z nich zomrela v krátkom období po kolonizácii (pre rôzne príčiny - ako napr. choroby nového sveta). Ostalo žiť asi 40, z ktorých všetci sa stali alkoholikmi, pretože sa nedokázali inkorporovať do novej "spoločnosti". Zober si z toho, čo chceš 😏
Ty iba tvrdíš, že ak sa ti nepáči, máš tiahnuť. Znasilnia ženu? Nech sa odsťahuje. Šikana na pracovisku, či v škole? Odsťahuj sa. A takto sa dá ísť ďalej a ďalej.
Som zvedavý, či by si ten postoj razil, aj keby sa to týkalo teba, či tvojej rodiny.
Tolik výmyslů, nesmyslů, nesmyslných srovnávání rasismu ze znásilněním a jiných kydů, které jste si domysleli jsem dlouho nečetl :-)
Souhlasím naprosto s tímto: Blauguranas: Víš, možná stačí říct, tím že se Vini chová jako debil, tak provokuje jiné rasistické debily k rasistickým projevům (to není označení někoho za debila, ale označení ho za černou tlamu rasistické kupříkladu je…), což ale zcela neschvaluji a považuji je za rasistické debily. Tečka. - vlastně jsem ani nic jiného nechtěl říct, ale protirasistická letka se hned chytla a začala dehonestovat a poučovat. Z nerasistů dělají rasisty jen z toho důvodu, že někdo u někoho nevidí žádnou sebereflexi.
Žádnou legitimitu ničemu nedávám, jen nabízím řešení v boji s větrnými mlýny. Pokud Vy za tím vidíte legitimizaci, podporu či cokoliv jiného je pouze Vaše nesmyslná interpretace. Právě kvůli těmto zatvrzelým extrémistům, kteří problém dělají ještě větší než ve skutečnosti může být, se všechna ta protirasistická hnutí zprotivila obyčejnému člověku dodám, nerasistovi. BLM nakonec taky odsuzovali zejména černoši, protože čeho je moc, toho je příliš...