Vôbec nie. Za tých 5 zápasov som sa bavil toľko, koľko za posledných 6 rokov dokopy. Každý zápas idú na plno od začiatku do konca . Viac ako polovicu kádra ma zranenú, hrajú dorastenci a aj tak hrame parádne. Neplače, robí si svoju robotu. Dostal len Olma a aj tak dokázal eliminovať slabiny mužstva. Minulú sezónu sme plakali , že bez Busa je to katastrofa. A aha , príde Hansi a na tento problém si nikto nespomenie. Ak by sme vyhrávali náhodne, tak ako pro titulovej sezóne s Stavím, tam by som vášne krotil, ale teraz ? Každé jedno mužstvo trápime od začiatku zápasu. Presing je na úrovni čias Pepa, nutime súpera k chybám a lopty zbierame už na polovici. Dovolím si povedať, že ak sa vrátia všetci z PN , bude to ešte lepšie.
Souhlas, konecne me to bavi a tesim se na kazdy zapas. Poslednich par let sem koukal, jen ze zvyku a boleli me casto oci., ale fandil jsem dal. Snad to bude pokracovat😊
Úplne súhlasím, ma to hlavu aj pätu. A keď sa vrátia všetci maródi, bude to ešte lepšie. Hlavne som zvedavý na de jonga ako ho zakomponuje do zostavy..
Suhlasim so vsetkymi. Porovnavaniu hry pod Xavim a Flickom sa vyhnut neda a nikdy to nebude uplne fer, lebo ako hraci tak aj treneri maju svoju slabiny a kazdy z nich urobi nezastupitelnu ulohu v niecom inom, co mozno nie je pre divaka take viditelne. Flick zatial menezoval len 5 zapasov, ale zmena hry bije do oci. Najvacsi rozdiel z mojho pohladu v 3 veciach: 1. zmena vo fyzickej priprave (automaticky neznamena, ze pod Xavim bola zla, ale rozdiel je zatial markantny a dufam, ze hraci vydrzia bez vaznych zraneni). 2. hraci maju na ihrisku viac volnosti cim sa Flick zrejme viac podoba Ancelottiho videniu hry kedy sa snazi z hraca vytiahnut silne stranky miesto toho aby sa "podrobil" systemu hry, ktory ma prioritu a tomuto timu s tymito hracmi to asi vyhovuje viac. Xavi sice zakazdym hracom zdoraznoval, ze musia ukazat rozdiel na ihrisku, ale medzi myslienkou a prevedenim do praxe nebolo nieco v poriadku. A 3. vec skor psychologicka - Xavi aspon navonok posobil, ze robil mikromanazment, snazil sa riadit vsetko a komunikoval so vsetkymi vratane hracov az privelmi a mam pocit, ze po case jeho slova a autorita trochu stracali vahu. Flick v kontraste s tym posobi ako tichsi lider, ktory zasiahne len vtedy ked treba, viac s hracmi komunikuju jeho spanielski hovoriaci asistenti, takze hraci ani Flick nie su "zahlteni" mikromanazmentom a trener si zachovava prirodzenu autoritu. Ale je to len moj dojem a vsetko moze byt a asi aj je uplne inak:D Hlavne nech nam vydrzi forma a po navrate zranenych to bude parada, visca Barca!
14-15 rokov sme hrali model, ktory mal svoje zname uskalia. Na pozadovanej urovni nam to fungovalo jedine vtedy, ked bol tim typologicky vyskladany tip top na čele s DM. Xavimu sa darilo ked mal pokope tím, aky pre svoj styl potreboval, akurat taky setup hracov mal k dispozicii zriedka a obvykle len na 2-3 zapasy po ktorych prisli zranenia, takze chybala kontinuita a tym moznost hrat trvalejsie kvalitny futbal. Na majstrovsku sezonu 22/23 by sa spätne nazeralo podstatne"pochvalnejsie", keby sme vtedy miesto nahradnikov ako Garcia, Alonso, Roberto, Kessie mali Iniga, Cubarsiho, Fermina a Gunda/Olma.
To je ta velkost trenera. Dobry trener hra s tym, co ma a prisposobi taktitu hracom, ktorych ma k dispozicii, pripadne najde hracom miesto v systeme. Naopak slabsi trener hlada vyhovorky a potrebuje len presny tip hracov do jeho systemu. Nejdem robit zavery po 5 zapasoch, lebo sezona este len zacina. Ale na to, akych hracov ma Flick zranenych a predvadza neskutocne dominantnu hru a som si na 99%, ze pod Xavim by sme sa so zraneniami trápili a mozno aj nejake body stratili.. A ano ocakaval som ovela horsi start a dokonca prechodnu sezonu, lebo okrem Olma a Paua nikto do timu neprisiel a este sme dokonca stratili najlepsieho zaloznika minulej sezony, ale na ihrisku to ani nevidiet.
To je velmi zjednodusujuci pohlad, pretoze treneri maju jeden model hry ktory praktizuju celu karieru. Pep prebral City, ktore malo nabity kader, napriek tomu urobil kopec zmien prichodov a odchodov kvoli tomu, aby mohol hrat svoj futbal. Podla takejto logiky potom Pep nie je top trenerom pretoze nevedel hrat s tym co mal. Okrem inych "mensich" odchodov sa zbavil kapitana Barryho, Milnera ktory potom urobil karieru v LVP, Harta ako jedneho z najlepsich brankarov PL a Yayu ktory patril k najlepsim hracom PL.
Nato aby v klube vsetko dobre fungovalo si musi sadnut trener, zlozenie kadra a dalsie faktory do ktorych ani nevidime. Treneri ako Conte, Tuchel, Mourinho a pod. sa hodia do timov s inym zlozenim ako Flick, Klopp a plati to aj naopak. U "barcelonskych" treneroch su poziadavky na typy hracov najnarocnejsie, najma v zalohe.
Yayu vyhodil aj z barcy 😀 toho asi fakt nemusí..
Ja len doplním, že povyhadzoval hlavne hráčov s veľkou autoritou a troublemakerov, v barce urobil to iste..
určite každý tréner ma svoje videnie hry a potrebuje k tomu zodpovedajúcich hráčov.. ale ja tým skôr chcem povedať to že my sme ten káder mali naozaj veľmi dobrý, skôr problém bol v Xavim..
Nikdy jsem nezanevřel na Xaviho, přišel jako bývalá legenda bez zkušeností, sám riskoval svou reputaci..vyhrál nám titul v sezoně kdy se to úplně nečekalo. Jediné co mi lezlo krkem, byly občas zbytečné výmluvy na cokoliv, a taky že při nepříznivém stavu působil bezradně.. Líbí se mi že Flick staví hráče kteří jsou na zápas dostupní (sám nechápu jak je možné že máme 15 bodu s takovou marodkou a s tolika dětmi v sestavě). Ale nejtěžší zápasy nás čekají, sezona je dlouhá, závěry bych nechal na později..každopádně herní projev zatím skvělý. BTW: Právě Xavi byl ten kdo dal prostor Cubarsimu, Yamalovi, Fortovi a Ferminovi.
Dal šanci i Baldemu. Ale to je i tím že reálně neměl koho dát na levo. Suma sumárum Flick muže těžit z toho co přebral, kostru týmu má a ta má budoucnost velkou. kluci jsou o rok starší zase o trochu zkušenější. Díky tomu že je zkušený trenér, narozdíl od Xaviho který tu svou cestu teprve začal. Tak ten progres tady muže být mnohem větší. Ale neusnout na vavřínech, ted mužeme klidně dvakrát prohrát jak nic a co pak ? Se zase bude jen nadávat :). 5 zápasů je nic.
Už jsme zažili takových skvělých zápasů, kdy nastoupil nový trenér x. A pak to po půl roce uvadalo :).
Nato aby v klube vsetko dobre fungovalo si musi sadnut trener, zlozenie kadra a dalsie faktory do ktorych ani nevidime. Treneri ako Conte, Tuchel, Mourinho a pod. sa hodia do timov s inym zlozenim ako Flick, Klopp a plati to aj naopak. U "barcelonskych" treneroch su poziadavky na typy hracov najnarocnejsie, najma v zalohe.
Ja len doplním, že povyhadzoval hlavne hráčov s veľkou autoritou a troublemakerov, v barce urobil to iste..
určite každý tréner ma svoje videnie hry a potrebuje k tomu zodpovedajúcich hráčov.. ale ja tým skôr chcem povedať to že my sme ten káder mali naozaj veľmi dobrý, skôr problém bol v Xavim..
Už jsme zažili takových skvělých zápasů, kdy nastoupil nový trenér x. A pak to po půl roce uvadalo :).