A kto môže za prehru? Znovu rozhodca VAR? Vôbec nevadí že tam dal mladíkov ale Eric, Feran, Lewandowki boli horší ako ty mladíci. Eric je najslabšia 6 v Niké lige nie ešte LA lige. Torres okresný prebor,a najviac ospevovaný Lewandowki sa po tridsiatych minútach poslal. To sú príčiny včerajšej prehry.
Johann, za mna urobil Hansi najlepsie riesenie ake v danej situacii mohol (povedal to na tlacovke). Kratkodobo asi nahovno rozhodnutie, dlhodobo najlepsie mozne a dlhodobe ma prednost. Proste zlata stredna cesta. Bezime maraton, nie sprint, musi sa starat o hracov ked citia unavu, predchadzat zraneniam, v utorok dalsi zapas...Kazdemu je jasne ze Ferran a Pau Victor nie su nasi okridleni jednorozci, ktori nas budu tahat dopredu. Vcera to bolo nutne. Navyse Pau Victor vcera nema ziadne sance a gol dal, Ferran mal sance a gol nedal. Nie je to ciernobiele a mohli sme aj vyhrat. Keby sme mali kompletny kader polovica tych hracov nehra ale je zbytocne to riesit, lebo marodku mame a musime rotovat. Ked Flick nebude rotovat marodka sa nebude zmensovat ale zvacsovat.
Johann,zrovna Eric včera nehrál vůbec zle, dával pěkný pasy dopředu, rozehrával slušně a nic zásadního nezkazil, říct že je nejhorší je hodně přes čáru
Ten tým je v katastrofické stavu. Nepamatuji, že by někdy bylo tolik hráčů mimo s tím jak úzký kádr máme. Laporta prostě v létě nedokázal nic a představa, že s tímhle chceme hrát o til proti Reálu je hodně mimo
Svetová záloha Frenkie Gabi, Olmo je out. 2x Obrancovia, brankár, ďalší veľký talent Bernský. Pomaly celá jedenástka.
Barcelona je tiež finančne zruinovana. Za mňa prišli dve obrovské posili, Hansi a Olmo. Jediná škoda že máme Fraňa, mať lepšieho útočníka tak aj včera to dopadne inak.
Chce to len aby sa vrátili zranený hráči.Trener je na to aký má kader k dispozícii kúzelník včera nemal inú možnosť len rotovať stým co ma k dispozícii.Akonahle sa vrátia zranený hráči bude to oveľa lepšie. Barcelona ma vynikajúceho trénera a tuto sezónu budú úspechy.Keby mal takéto problémy zo zraneniami Real tak by mali väčšie problémy ako Barcelona.
Pokial viem Real mal už zranených Bellingham,Tchoumeni,Camavingha,Alaba,Guler,Brahim a Najnovsie Mbappe,určite som zabudol na zopár hráčov . Neviem či je to za dobu ale tých zranení je fakt veľa za posledné 2roky.
Chcem ale pochváliť Barcu až na tento zapas hra dobre a dovolím si povedat že zatiaľ lepšie ako Real ,uvidíme či to v Reale sadne a či to bude boj až do konca,dúfam že uvidíme tento rok dramatickú La Ligu a zapoja sa aj ATM.
Za real hrajú hlavne financie, za Barcu hra akadémia. Ak niečo obdivujem na Barce tak je to (a bola) škola futbalu. Real nedominuje školou futbalu, jeho prínos pre futbal nie je tak významný. Ale chápem že má fanúšikov, pretože aj napriek tomu že nedokáže hrať dominantný futbal, nakoniec spraví z minima futbalu maximálne výsledky. Niečo ako PSG ale efektívnejšie na výsledky.
Puding, jj, no treba brat do uvahy aj zavaznost a dlzku zraneni. My mame niekolkomesacnych absenterov (Gavi, FdJ, Christensen, Araujo, Fermin prakticky nehral a uz je koniec septembra...), je to nieco ine ako ked ti vypadne Mbappe na 2-3 tyzdne alebo Brahim na niekolko mesiacov ktory sa ale pri vsetkej ucte da lahsie "oplakať":D Pozeram aj zapasy realu, Barca hra lepsie, ale real hra konzistentnejsie. Real ma proste kvalitnejsiu lavicku, ma skusenosti a z dlhodobeho hladiska je urcite vo vyhode preto je pre mna favoritom. Navyse na reale sa mi paci, aspon navonok to tak vyzera, ze treneri vedia velmi efektivne pracovat so zatazou, rozumne progresivne ju zvysovat v priebehu sezony a vrchol hraci pravidelne dosahuju v poslednej tretine sezony. Nie je to nahoda, urcite to su aj skusenosti, ale aj mentalna priprava atd. Barca ma mlady a menej skuseny kader preto by hodnotenie nebolo uplne objektivne ale aj nasej starsej skusenej generacii okolo Messiho sa pravidelne stavalo, ze v druhej polovici sezony proste herne vybuchli v sekvencii par najdolezitejsich zapasov sezony. Real zvlada hrat konzistentne v lige a sucasne nacasovat formu v turnajoch a za mna to je asi najtazsia vec vo futbale. Sme bohuzial v tomto o krok pozadu (ma na to vplyv hlavne sirka a kvalita kadru pri pocetnych absenciach), ale tiez dufam, ze tento rok bude battle Barca-real vyrovnanejsie vo vsetkych sutaziach.
Cule90- áno súhlasí s viac vecami ale niečim aj nie . Keď si všimneš kolko mal Real zranení kolena min rok? Alaba do dnes nehrá to je viac ako rok ,Militao bol s kolenom mimo skoro celu sezónu ,TC to iste .. Bellingham hral celu sezónu s dlahou na ramene v bolestiach, Brahim bol za mna momentalne v naj forme a najlepšie krídlo aj keď nemá take meni,zranil sa. Guler maródoval pól sezóny ,Vinicius viac ako mesiac či 2 a to iste Tchou a Camav mali viac zranení čo boli viac ako mesiac dokonca neviem či nie aj 3. Real hral minulú sezónu s 1stoperom a jedným náhradníkom Nachom. Dnes má Real opäť len 2stoperov poriadnych a dáva do stredu krajného obrancu Carvajala . Je toho veľa ale áno aj Barca má veľa zranení .
Rozdiel je podľa mna v mentalite ,kdezto Real dokáže z minima maximum ,Barca vie hrat pekne ale neunesie tlak,jak dojde jedna 2 prehry tak hráči sa zosypú . Myslím že v tom je zásadný problém . Keď sa pozriem na zálohu Barci má tam veľa veľa hráčov keď nebudú zranenia ,uvidis sa ako to poskladá .Kazdopadne dúfam že to bude súboj do konca a La Liga pojde hore
FCBCN - musím ti oponovať , Real je klub čo m najväčie zisky z akadémie za myslím posledných 10rokov ,vyhľadaj štatistiky nie jeden článok bol o tom. Jediný problém je že sa nepresadzujú v A-mužstve keďže v Reale au peniaze je tam pretlak hráčov . Uprimne myslis si že keď by bol v Barce Mbappe ,Vinicius ,Rodrygo ,Guler tak by dostal šancu v Acku Yamal?? Určite nie lebo tie hviezdy vytvárajú aj tlak ,marketing atd . Tam neni čas skúšať akadémiu . Barca ale mala situáciu keď akadémiu musela skúšať ,už na začiatku som to hovoril že to je najlepšia cesta pre Barcu vytiahnut hráčov nech sa ukazu a možno predat či nechať si,nezadlžovat sa. A myslím že zvláda to dobre ,nič to ale nemeni na tom že keď by si mal Barci natrieskanu hráčmi za 80-100mil ,tak dnes by si nevedel kto je Gavi ,Pedri či Yamal lebo srandu by nedostali ,išli by hosťovať či do predaja so spätným odkupom ,otázne je ale čo by z nich bolo keď by išli inde či by sa presadili či nie.
Cule- a k tomu načasovanie Realu že na koncoch sezón má naj formu áno s tým súhlasím ale poviem ti pre čo si myslím že tak to je.
Barca chce byt dominantná moc ,po celu sezónu ,ale to skratka nejde v tom tempe sa nedá hrat a tréner Realu to vie, pozera sa z dlhodobého hľadiska ,keď neni treba uberie ,keď neni treba hra na 70,80% ,šetria energiu. Preto dokazu zaplnut na 100% keď je treba ,je to aj o tej mentalite . Raz Mourinho povedal že Real hra jak Federer ,vie kedy má odpočívať a kedy má zabrať ,lebo odpočívať je veľmi dôležité dupľom v čase keď je tolko zápasov v sezóne . Ak si všimneš hru Realu bolo to aj proti Barce ,Real hral najprv ospalo a keď dostal gol tak do pár minút vyrovnal ,bolo vidiet že začal hrat inak ,ako by zaradil iný stupeň . Kopu fans sa to nepaci ,ale nechápu že nejde hrat v tom tempe furt lebo má konci sa to odzrkadľuje .
Puding, tych zraneni proste mame viac co do poctu tak do dlzky absencie. Co sa tyka zraneni Militaa a Alabu jj velmi ma prekvapilo, ze ste nepriniesli ziadnu nahradu, v niekolkych zapasoch tam musel na stoperovi hrat aj Tchouameni. Rozdiel je ale v tom, ze real mohol niekoho priviezt a dobrovolne sa rozhodol tak neurobit. Zatial co ked sa Barce zrania klucovi hraci a potrebuju ich nahradit nemozu priviezt nikoho. To urcite nejdem druhym davat za vinu za to si samozrejme mozeme jedine sami lebo sme si klub takmer zbankrotovali, len to hovorim lebo je to podla mna dolezite ked sa ma porovnavat dopad zraneni hracov na oba timy. Neje to to iste ked sa zrani klucovy hrac realu a barci. Len sa tu potom lahko clovek dostava na tenky lad aby neznel, ze upiera zasluhy realu za dokonale riadenie klubu a zaroven sa nevyhovaral ze za neblahu situaciu Barci mozu iba zranenia a skoro-bankrot. Na druhej strane tie zranenia nas uz roky decimuju tak, ze sa priznam, ze pre mna uz ta rivalita s realom neje na 1. mieste. Ja uz by som len chcel vidiet proste nasich top hracov zdravych a vidiet co s tym timom dokazu. Asi so mnou nebudes suhlasit, ale da sa velkej miery povedat, ze real svoj maximalny potencial uz dosiahol a dosahuje (s Mbappem sa to trochu posunut moze a aj posunie ale nebude to ziadny skok zo Skoda Superb na Ferrari). No potencial Barcelony ostava stale v zarodku zaseknuty a to hlavne co chcem je uz dpc vidiet, jak sa to vajco konecne vyliahne:D
Puding, veď v zásade vravíš to isté ako ja. Real nehrá s akadémiou, lebo má peniaze a radšej siaha na istotu a ani tu nevie tak zúžitkovať. Barca ťahá a ťahala viac z akadémie a boli z toho futbalové hviezdy stálice...
8 zápasov, 7 výhier, prve miesto a jeden zlý zápas. Kto z vás uprimne dufal v takyto start na začiatku sezóny s tým, co sme mali k dispozicii? Aj v najlepších sezónach s najsilnejším tímom v histórii sme mali slabšie zapasy a straty bodov. Troška tolerancie :) každý sa snaží, ale nedá sa odohrať celú sezónu vždy podľa predstáv. Ak by takéto výkony pokračovali ďalej veľa zapasov, určite je to pruser, ale taký zápas bol zatiaľ jeden.
Jj Barco10, v lepsom pripade sa tu neustale papierovo porovnavaju superi, ale to by sme museli potom v lige 34x vyhrat, 2x s Atleticom remizovat a 2x s realom prehrat, lebo sak na papieri mame hrat takto.
Ako môže niekto nadávať na tento team , Lewu alebo niekoho iného . Kľúčový hráči sú zranení , obmedzený rozpočet a skoro žiadne posily . Ja som veľmi milo prekvapený že hrajú takýto futbal . Pozrite si zápasy napríklad Man. City kde majú hviezdami nabité mužstvo , neobmedzený rozpočet a napriek tomu prehrajú s oveľa slabším mužstvom . Proste toto je futbal
Barcelona je tiež finančne zruinovana. Za mňa prišli dve obrovské posili, Hansi a Olmo. Jediná škoda že máme Fraňa, mať lepšieho útočníka tak aj včera to dopadne inak.
.
Chcem ale pochváliť Barcu až na tento zapas hra dobre a dovolím si povedat že zatiaľ lepšie ako Real ,uvidíme či to v Reale sadne a či to bude boj až do konca,dúfam že uvidíme tento rok dramatickú La Ligu a zapoja sa aj ATM.
Rozdiel je podľa mna v mentalite ,kdezto Real dokáže z minima maximum ,Barca vie hrat pekne ale neunesie tlak,jak dojde jedna 2 prehry tak hráči sa zosypú . Myslím že v tom je zásadný problém . Keď sa pozriem na zálohu Barci má tam veľa veľa hráčov keď nebudú zranenia ,uvidis sa ako to poskladá .Kazdopadne dúfam že to bude súboj do konca a La Liga pojde hore
Barca chce byt dominantná moc ,po celu sezónu ,ale to skratka nejde v tom tempe sa nedá hrat a tréner Realu to vie, pozera sa z dlhodobého hľadiska ,keď neni treba uberie ,keď neni treba hra na 70,80% ,šetria energiu. Preto dokazu zaplnut na 100% keď je treba ,je to aj o tej mentalite . Raz Mourinho povedal že Real hra jak Federer ,vie kedy má odpočívať a kedy má zabrať ,lebo odpočívať je veľmi dôležité dupľom v čase keď je tolko zápasov v sezóne . Ak si všimneš hru Realu bolo to aj proti Barce ,Real hral najprv ospalo a keď dostal gol tak do pár minút vyrovnal ,bolo vidiet že začal hrat inak ,ako by zaradil iný stupeň . Kopu fans sa to nepaci ,ale nechápu že nejde hrat v tom tempe furt lebo má konci sa to odzrkadľuje .