Podľa toho čo klub zverejnil posledné dni by som hádal že ešte jeden rok sa budeme trápiť v lete 2026 by sme už mohli byť ako tak konkurencie schopný na prestupovom trhu...
Klub už teraz platí Goldman Sachs 60 miliónov ročne za pôžičku, náklady na nový štadión sú odhadované na 250 miliónov € ročne, ako splátka (informácia prezentovaná na stránke fcbarcelona.com) To máš 310 miliónov, čo bude každý rok odchádzať na zatiaľ známe dlhy. Príjmy klubu sú okolo 750-800 miliónov € ročne. Klub nemá žiadnu finančnú rezervu, každé 1 € čo mal, tak minul. Nikto tu nešetrí na horšie časy.
Optimistický ekonómovia z klubu tvrdia, že štadión si aspoň zarobí na seba a prinesie nejaký ten 1-2 milióny klubu. Realisti hovoria, že úspech bude, ak sa zaplatia náklady na štadión. Pesimisti tvrdia, že proste klub na tom bude prerábať. A to sú ľudia z klubu, čo vidia čísla.
Real tiež vlastnia socios, tak isto aj veľa iných španielskych klubov. Nikde nie je napísané, že musíš minút každé € čo si zarobil, musíš aj odkladať na horšie časy, alebo si robíš zásoby, ak by bol k dispozícii zaujímavý hráč atď. Laporta míňa každé €, aj to čo ešte nezarobil a takto sa nedá riadiť klub. Potrebuješ mať rezervy.
A ako ma udrzat klub konkuriencieschopny ? Ak to chces, musis aj investovat, ak mas na investovanie malo, minies aj co odlozis, zial toto nie je vec na rok ani dva, budeme sa zviechat mozno dekadu, mozno aj viac...
Ale nemáš investovať za každú silu a do posledného €. Ak nie je nik vhodný, nekupujem a počkám. Tu sa len míňajú peniaze, ktoré sa nezarobili ešte a potom to tak vyzerá.
Jedina na silu investicia bol prepal za ferrana, pre mna to ostava panic buy...ak chces ostat konkurencieschopny, potrebujes posilnovat takmer kazdy prestupak...my budme radi za masiu, bez nej by to bolo zaujimave
Kupa Roqueho bola tiez uplne mimo mimochodom. Presne ako hovori Nosferatu. Barca bez penazi vyhodi peniaze nasilu za hraca, lebo aj real kupil brazilcana. A este je ten hrac ocividne aj slaby
Zaplatili jednu splatku, roque este moze byt uplne v pohode nakup...a ja chapem, len ty rad vsetko hejtis, resp. nevies uznat iny nazor a stale tu kopes rucickami nozickami okolo seba...
Môj názor je taký že to bude v poriadku tak za 20-25 rokov .... Toľko budeme splácať štadión + budeme prichádzať o peniaze vďaka pakam .... To vychádza minimálne 150m na rok stratu oproti konkurencii .... Čo je proste jeden top transfer na na sezónu + jeho plat ..... To je suma ktorá sa musí odzrkadľovať .... Jediné riešenie je pokúsiť sa to splatiť skôr ale to zas vyžaduje šetrenie
Ako som tu písal už veľakrát. Skončiť s komunistickým prežitkom zvaným Socios a ísť do súkromných rúk, riadiť to ako normálnu firmu, a koniec panákom typu "chcem dodržať zmluvu", výhovorkám, a rodinkárstvu a na druhej strane zahanbujúcim kampaniam proti vlastným hráčom ktorým sa niečo sľúbilo a potom sa na nich grcia že si nechcú znížiť platy nenažranci jedni. Nie sú to srdciari! 😉 Na tejto úrovni je to samovražda. Treba sa už zobudiť. A nech mi tu nikto nevypisuje že Real, Real nemal posledných 20 rokov vo vedení sabotérov, ale jedného muža ktorý a tým robil ako z vlastnou firmou čo vlastne presne potvrdzuje čo píšem a je to aj vidno a vyhrali každý druhý rok Ligu Majstrov čo im tiež pridalo pár centov do prasiatka, a ešte im lokálna vláda dávala daňové úľavy keď bolo treba. Barcelona takého muža nemala, ani sa nesnaží nájsť, nemá takú lokálnu vládu, a nevyhráva Ligu Majstrov až tak často. Treba sa už zobudiť a skončiť s tým nezmyslom.
Robiť to isté dookola a očakávať iné výsledky je definícia bláznovstva.
ale teraz vážne, naozaj toto nemá konca???
Real tiež vlastnia socios, tak isto aj veľa iných španielskych klubov. Nikde nie je napísané, že musíš minút každé € čo si zarobil, musíš aj odkladať na horšie časy, alebo si robíš zásoby, ak by bol k dispozícii zaujímavý hráč atď. Laporta míňa každé €, aj to čo ešte nezarobil a takto sa nedá riadiť klub. Potrebuješ mať rezervy.
Robiť to isté dookola a očakávať iné výsledky je definícia bláznovstva.