Zaujímavé, že Flick pracuje s tímom, ktorý sa nie veľmi líši od tímu, s ktorým pracoval Xavi. Za to je evidentne lepší výkon mužstva teraz ako za éry Xaviho. Čím to je? Prečo tí hráči teraz hrajú tak, že všetci sa tešia na zápasy? Skúste to prosím svojím názorom vysvetliť. Ďakujem.
Lebo vládaju behať. Neuzijes si futbal keď nevladzes so súperom. Toto mužstvo sa technicky vyrovná každému ale fyzicky to bolo dlhé roky bieda v dnešnom futbale nemysliteľné...
Nemyslim si ze za tak krátkou dobu najednou ziskas nejak extra fyzičku..beru ze tu je cca 3-4tydny pred sezonou, kdy pulka hracu mela dovolene jeste. A pri zapasech uz se těžce dela fyzička . Hodnotit muzeme na konci sezony. Xavi kdyz prisel po koemanovi, tak se taky vse najednou zmenilo..a vyhral titul s tymem kterému se taky uplne nevěřilo proti realu. Zas bych nedelal z xaviho úplného nymanda
Nerikam ze se mi nelibi jeho aktualni prace, navic s těmito hraci ktere ma k dispozici. Snad ten jeho impuls bude svítit co nejdéle a hraci budou makat takto konstantě.. ale hodnotit muzeme az na konci.
Precizní německá práce. V tomhle jsou němci důkladní a jejich tréninky jsou dost zaměřené na fyzičku. Pokud borci makají už skoro 3 měsíce, tak to je už dost dlouhá doba, aby šlo zlepšení ve fyzičce vidět.
Porovnavaniu Xavi-Flick sa neda vyhnut, ale suhlasim s Thiagom02, hodnotit sa ma az na konci. Aby to bolo uplne ferove porovnavanie musel by Flick prist pred 3-4 rokmi ako Xavi a pracovat s tymi hracmi, ked boli este mladi a neskuseni. Napr. myslite, ze by Flick dokazal dnes vyhrat ligu bez Yamala? Xavi to dokazal. Lewa sa v pozapasovom rozhovore vyjadril, ze su velmi zohrati - myslite, ze boli zohrati aj pred 3-4 rokmi? A podobne... Takze nemyslim, ze tvrdenie "Flickov tim sa nie velmi lisi od Xaviho timu" tu plati. Ano aj nie. Ti hraci za Xaviho dozreli a ak by im nepolozil dobre zaklady on tak Flick by s nimi dnes neurobil zazraky. Mali sme lepsich aj horsich trenerov, ale nikto nezacinal odznova (ani Xavi), ale nadvazoval na pracu svojho predchodcu, preto upierat po case jednemu zasluhy a druheho vyzdvihovat neni uplne ferove. Navyse v dnesnej dobe staci prichod 1 noveho hraca a hra timu sa moze kompletne zmenit (vid napr. prichod Bellinghama pred rokom - tim fungoval lepsie verzus prichod Mbappeho - medzi hracmi zatial nefunguje chemia). Na druhej strane angazovanie Flicka sa zatial ukazuje ako velmi dobre nacasovany krok, myslim, ze Xavi by tento rok ten tim velmi neposunul. Co sa tyka dvojzapasu s Bayernom a realom budem uplne spokojny, ak ich neprehrame, ale od druhej polovice sezony mam vacsie ocakavania lebo dufajme budeme mat k dispozicii zdravych stoperov aj zaloznikov. Ale hodnotenie radsej na konci sezony.
To neustále porovnání Xaviho a Flicka je za mně uplně non sense! Zbytečný. Xavi je proti Flickovi trenérský nýmand co přišel z Velbloudí ligy. Přišel do týmu který byl psychicky uplně rozložený ale uplně a ještě v průběhu ligy. A dokázal to zvednout a vytáhnout hned v půlce sezony bez předsezonní přípravy tým na druhý místo a dát kluky do pohody. To že si to teď sedá za to může Flick protože to je ten pravý impuls, který jsme potřebovali, ale z velké "nebál bych se" z větší části to je že ti kluci už nějak fungovali za Xaviho a on si je vytáhnul a něco jim vštípil, takže předal Flickovy mladý kádr s vidinou budoucnosti který se bude každý rok lepšit. Ty žvásty o tom že je to fyzicky jiný to jsou jen kecy. Fungovali a běhali i tak za Xaviho. Flick ale narozdíl od Xaviho tomu dal jiný směr a ono to funguje. Každopádně shazovat práci Xaviho může jen šašula. Protože nebýt jeho není tady Cubarsi, Yamall, Fermín, Balde(kterému dal šanci), Lewa, Martinez, Kounde. To jsou hráči který on chtěl. I ten Ferrán pod ním když naskakoval na konci zápasu hrál dobře jako žolík. A to ho nemusím. Prostě Xavi něco začal vytáhnul hráče a Flick jako mnohem zkušenější trenér a lepší tomu dává směr kterým chce aby se to ubíralo. Ani jedno by bez druhého nefungovalo.
Na rovinu, Flick ma horsi tim ako mal Xavi. A predsa ma lepsie vysledky a co je viac, aj herny prejav.
Ja som bol zastancom Xaviho, ale to co robi Flick, je uzasne.
Najma ten klud, ktorym posobi pocas toho ako kouocuje zapas. Xavi rozkopaval bannery,m nadaval rozhadzoval ruky.
Myslim, ze mu Xavi mohol robit asistenta aby sa nieco naucil, viem, ze to je nerealne
Xavi hral styl, ktory sme hrali od prichodu Pepa a ten styl behom tych 14tich rokov fungoval len ked sme mali tim typologicky tip top. Taky tim mal Xavi k dispozicii len zriedka, pretoze prve roky mal hroznu lavicku a neskor (minulu sezonu) ked uz lavicku mal, odisiel mu najdolezitejsi hrac Busquets, ktoreho nemal moznost nahradit. Tieto porovnania byvaju zbytocne, treba vnimat kontext. O rok,dva ci tri moze Flick chytit slabu formu a ak ho niekto nahodou nahradi, opat sa tu bude (zbytocne) porovnavat s novym trenerom v podobnom duchu ako teraz.
Busquests odisiel ale vidis, latal to Romeuom a tu stacil Casado. Aj ked chapem ,ze je o rok starsi a skusenejsi.
Na druhu stranu, kazdy tu videl ze Romeu nemal na Casada a aj tak stale hral.
Ale tak ok neporovnavali sem Koemana s Xavi tak nerobme toto dalej
Pozri tunno, aj keď nehrajú momentálne Xaviho staromódny štýl, tak Flick má lepšiu hru, lepšie výsledky! Tam bola chyba u Xaviho, že nevedel zmeniť štýl a stále a stále volal po DM! Flick také DM nepotrebuje a hráčom to ide. Casado od Xaviho nedostával šancu, ale po príchode Flicka, Casado po zranení Bernala nabehol na jeho miesto a podáva super výkony.......preto si cením Flicka, že presadzoval tú hru, ktorá nás pozdvihla do čela tabuľky!
Suhlasim, ze Xavi nebol dostatocne flexibilny a system hry povysil nad profil hracov, ktorych mal k dispozicii. Ale myslim, ze je blud mu vycitat, ze nepouzival dostatocne Casada alebo Bernala alebo Puiga alebo inych. Xavi vytiahol hore a dal sancu mnohym mladym hracom. Ak niektorym daval menej sanci, tak preto, ze proste neboli dostatocne pripraveni. Bavime sa tu o tinedzeroch v Becku, vacsina z nich dokaze zrobit velky kvalitativny skok za rok, kazdy z nich je individualny pripad. Ze hra Casado dnes fantastaticky neznamena, ze (by) tak hral aj pred rokom. Vsetko je jak ma byt, ked mozu byt na nieco cules hrdi tak na to, ako vedieme nasu akademiu.
Hlavne viem, ze kazdy trener ma svoje metody a styl hry. Ale niekedy musis styl prisposobit hracom. Nemal DM ale mal Casada, Gunda a mohol kombinovat. Flick taky luxus nema
Jj ja len hovorim, ze ak Casado nehral, tak neverim, ze to bolo z Xaviho trucu, ale z nejakeho rozumneho dovodu. Casado navyse pravidelne trenoval s prvym timom a bol zakazdym pritomny na lavicke. Aj ked odohral minimum, u mladeho hraca sa takyto pristup urcite neda nazvat "podme ho ignorovat", skor naopak, postupne sa adaptoval v prvom time. Ake by to bolo keby hral sa uz sice nedozvieme, ale ze dnes podava super vykony skor podporuje uvahu, ze sa s nim narabalo spravne.
Kazdy trener ma svoj styl ktory hraje celu karieru. Nie je to tak, ze trener zmeni radikalne styl takticky.
Porovnavat Flickovu Barcu za taky kratky cas so xaviho Barcou sa neda, o to viac ze Xaviho Barca bola rozdielna v rozdielnych okamihoch. Dokazal hrat top futbal ked mal kader pokope, opakovane sme dominantne vyklepali Real, Atletico. V Allianz arene sme si vypracovali 3x viac sanci ako Bayern. Xavi vedel co robi a keby niektore okolnosti hrali v jeho prospech mohol dostat Barcu na vrchol.
Takového trenéra jsme potřebovali. Velké jméno umí udělat velký rozdíl. Ne vždy se vyplatí vytáhnout trenéra, který nemá zkušenosti. Párkát nám to vyšlo, ale nemůže to být pořád. Flick byla jistota a já doufám, že to s námi dopracuje až k vítězství LM. Zatím ví co dělá a ten fotbal mě baví.
Súhlasím s Thiago02. Ešte sa len ukáže, ako to s tímom je, keď prídu zápasy s Realom, Atleticom, Bayernom…Lebo ešte nie som presvedčený, že sme top mužstvo. Včera som tam videl dlhé desiatky minút, keď sa nám darili len 2 prihrávky za sebou a potom strata, to nesvedčí o kvalite. Čakám na návrat Fdj, Gaviho, Ferdinand. Lebo včera sme vyhrali, ale hra nebola ničím presvedčivým. Ale to je tak, že keď sa vyhrá, tak sa ospevuje.
Kritizuješ druhy polčas,keď hráči len držali loptu,aby nemuseli už do kontaktu s nimi,lebo to boli same zákerné fauly - a najmā na Yamala a Pedriho,ale aj ostatných/aj Iňigo vie svoje/-načo majú riskovať zranenia?
Suhlas s maryannom, marodku mame dlhu na Mesiac a spat, Ferran teraz bude mimo na 2 mesiace, nemame skoro ziadnych hracov do rotacie a bude sa tu kritizovat, ze za stavu 0:3 dohravame profesorsky 2. polcas?
Katalánci to majú rozohrané výborne, no po repre brejku začína peklo - Sevilla, Bayern, Real behom týždňa. Pomohol som si touto vetou.......Verím, že aj v takomto hektickom týždni sa pripravia hráči na čele s trénermi tak, že forma im bude ešte gradovať! 😉
Ja som bol zastancom Xaviho, ale to co robi Flick, je uzasne.
Najma ten klud, ktorym posobi pocas toho ako kouocuje zapas. Xavi rozkopaval bannery,m nadaval rozhadzoval ruky.
Myslim, ze mu Xavi mohol robit asistenta aby sa nieco naucil, viem, ze to je nerealne
Na druhu stranu, kazdy tu videl ze Romeu nemal na Casada a aj tak stale hral.
Ale tak ok neporovnavali sem Koemana s Xavi tak nerobme toto dalej
Porovnavat Flickovu Barcu za taky kratky cas so xaviho Barcou sa neda, o to viac ze Xaviho Barca bola rozdielna v rozdielnych okamihoch. Dokazal hrat top futbal ked mal kader pokope, opakovane sme dominantne vyklepali Real, Atletico. V Allianz arene sme si vypracovali 3x viac sanci ako Bayern. Xavi vedel co robi a keby niektore okolnosti hrali v jeho prospech mohol dostat Barcu na vrchol.