Nie je na tom horšie technicky ako Lewa napríklad. Do takého Realu by sa hodil. Real môže predať jedného z dvojice Vinicius či Mbape, záujemcov by určite našli.
Spíše odejde Rodrygo, Haaland v současném Reálu je absolutní nonsense, pokud tam bude jak Vini, tak mbappe. A osobně nevěřím tomu, že by jeden z nich odešel dříve, než za 4 roky. Nicméně Haalanda u nás nechci, nehodí se sem.
Ja osobne by som sa zbavil Mbapeho. Rodrygovi nevadí evidentne, že nie je tá najväčšie star v tíme, ani nemá extra veľké ego. Vinicius - Haaland - Rodrygo by mohlo fungovať, predsa len, treba tam aj klasického útočníka.
Haaland je ale typický zakončovateľ a to nepasuje do stratégie Realu, tam sa aj hrotový útočník musí sťahovať až na vlastnú polku ak je to potrebné a to Haaland nerobí, naňho sa všetko hrá, málokedy sám vybojuje loptu, väčšinu profituje priamo z prihrávky na nohu, z hlavičiek alebo prejde 1-1 ale to až keď je v šestnástke. Takže za mňa do Realu určite nie
Ale stále ho vieš využiť na rýchle protiútoky. Keď sa rozbehne Vinicius, Rodrygo a Haaland, je problém ich dobehnúť. To že Haaland je viac vysunutý vyriešiš podhrotom, teda 4-2-3-1, niekto ako je s profilom ako je Griezman, Firminho, Muller či Ozil svojho času. Alebo niečo ako 3-4-2-1, Haaland na hrote, pod ním Vinicius, vedľa Rodrygo/Valverde. Ak by prišiel TAA, alebo nieko podobný ako WB, tam tam vedia dávať dlhé prihrávky na Haalanda.
Alebo sa dá prejsť na 4-1-4-1, či 3-2-4-1. Možnosti sú. Za mňa Mbape nie je hrot. Je to krídlo.
Real vie pomerne ľahko zohnať po tejto sezóne kvalitných krajných obrancov, TAA (26), môže hrať ako RB, alebo invertovane, že by dopĺňal radu vedľa Tchouameniho, Davies (23) ako LB, potom tu je Kimmich (29), čo môže hrať ako RB, alebo invertovane podobne ako TAA.
Potrebný stopér napríklad Tah (28), čo mu končí zmluva, ak by sa prešlo na 3 stopérov, aj taký Škriniar je veľmi dobrá voľba a nebude drahý a to čo pri ňom vadí pri hre na 2 stopérov, tak skoro eliminuješ pri hre na 3 stopérov.
Ako podhrot, ak nepodpísal Dybala novú zmluvu, môže byť fajn možnosť s rozumným platom, alebo Gomez (24) z Lillle. V 2026 končí zmluva Silvovi (30) či Brandt (28) z BvB.
Ak nie Haaland, túto sezónu končí zmluva David (24) z Lille, budúcu sezónu končí zmluva Vlahovičovi, Mitrovičovi. Čo sú všetko zaujímavé mená.
Ak by sa hralo na 4-2-3-1, tak by to mohlo vyzerať nejak takto:
LB- Davis/Mendy (predĺžia mu zmluvu), Rudiger, Alaba, Militao, Tah/Škriniar, RB- Carvajal/TAA
Ako DM Tchouameni+Kimmich (on by plnil úlohu Kroosa)
Nad nimi Vinicius/Mbape (jeden z nich by sa musel predať), Bellingham/Diaz, RW Rodrygo/Valverde (obaja sú v Reale spokojný, obaja sú makači, Rodrygo môže hrať aj zľava, každý z nich ponúka niečo iné)
Na hrot Haaland, ak nie on, tak David (či už predám Viniciusa, či Mbapého, tak David v sláve a egu konkurencia nebude), alebo príde Vlahovič (rok do konca zmluvy), prípadne ak verím, že sa rozbehne Endrick, tak Mitrovičovi (ten dával góly aj v PL, navyše už bude mať 30, takže na preklenutie, kým Endrick vyrastie dobrá možnosť).
Na lavičke ti ostáva Camavinga, Guller, zápasov je veľa, zahrajú si aj oni. Ceballosa určite nechať.
Ak by sa hralo na 3-2-4-1
Stopéri: Alaba, Rudiger, Militao, Tah a Škriniar
DM Tchouameni + Kimmich/TAA + hľadal by som nejakého kvalitného náhradníka, kľudne 30+ za rozumné peniaze
Nad nimi LW Vinicius/ Mbapéh, vedľa Bellingham/Diaz, Valverde/Camavinga, RW Rodrygo/Valverde
Útočníci ako predtým.
Za mňa som za predaj Mbapeho, ak veríme Endrickovi, príchod Mitrovičova, TAA/Kimmich jeden z nich (bude jedno, či sa bude hrať vzadu na 4 alebo 3 obrancov). Ak na 4, tak príchod Daviesa a nebude odveci ani TAA. Samozrejme treba aspoň 1 stopéra, lepšie 2, takže Tah a Škriniar napríklad (ak sa bude hrať na 3 stopérov, je to skvelá voľba). Nebude to ani tak drahé, možno niekomu sa to nebude páčiť (Guller, či Diaz, ale v Reale sa vedia dohodnúť a dostanú za nich rozumné peniaze).
Záleží aj cez sezónu, ako sa uchytí Bellingham, či sa mu podarí byť viac kreatívny. Ale hráči čo určite nepredáva tak Valverde (môže hrať všade a nevadí mu, ak strieda, chápe, že to je pre dobro tímu a Rodrygo, to isté, čo Valverde, môže hrať LW aj RW.
Vyborny hrotak.V podstate z tej mladej generacie typickych 9-tok je top.Je golovy,malo zraneny,fyzicky neskutocne pripraveny.Bral by som ho vsetkymi 10-timi.
Alebo sa dá prejsť na 4-1-4-1, či 3-2-4-1. Možnosti sú. Za mňa Mbape nie je hrot. Je to krídlo.
Potrebný stopér napríklad Tah (28), čo mu končí zmluva, ak by sa prešlo na 3 stopérov, aj taký Škriniar je veľmi dobrá voľba a nebude drahý a to čo pri ňom vadí pri hre na 2 stopérov, tak skoro eliminuješ pri hre na 3 stopérov.
Ako podhrot, ak nepodpísal Dybala novú zmluvu, môže byť fajn možnosť s rozumným platom, alebo Gomez (24) z Lillle. V 2026 končí zmluva Silvovi (30) či Brandt (28) z BvB.
Ak nie Haaland, túto sezónu končí zmluva David (24) z Lille, budúcu sezónu končí zmluva Vlahovičovi, Mitrovičovi. Čo sú všetko zaujímavé mená.
Ak by sa hralo na 4-2-3-1, tak by to mohlo vyzerať nejak takto:
LB- Davis/Mendy (predĺžia mu zmluvu), Rudiger, Alaba, Militao, Tah/Škriniar, RB- Carvajal/TAA
Ako DM Tchouameni+Kimmich (on by plnil úlohu Kroosa)
Nad nimi Vinicius/Mbape (jeden z nich by sa musel predať), Bellingham/Diaz, RW Rodrygo/Valverde (obaja sú v Reale spokojný, obaja sú makači, Rodrygo môže hrať aj zľava, každý z nich ponúka niečo iné)
Na hrot Haaland, ak nie on, tak David (či už predám Viniciusa, či Mbapého, tak David v sláve a egu konkurencia nebude), alebo príde Vlahovič (rok do konca zmluvy), prípadne ak verím, že sa rozbehne Endrick, tak Mitrovičovi (ten dával góly aj v PL, navyše už bude mať 30, takže na preklenutie, kým Endrick vyrastie dobrá možnosť).
Na lavičke ti ostáva Camavinga, Guller, zápasov je veľa, zahrajú si aj oni. Ceballosa určite nechať.
Ak by sa hralo na 3-2-4-1
Stopéri: Alaba, Rudiger, Militao, Tah a Škriniar
DM Tchouameni + Kimmich/TAA + hľadal by som nejakého kvalitného náhradníka, kľudne 30+ za rozumné peniaze
Nad nimi LW Vinicius/ Mbapéh, vedľa Bellingham/Diaz, Valverde/Camavinga, RW Rodrygo/Valverde
Útočníci ako predtým.
Za mňa som za predaj Mbapeho, ak veríme Endrickovi, príchod Mitrovičova, TAA/Kimmich jeden z nich (bude jedno, či sa bude hrať vzadu na 4 alebo 3 obrancov). Ak na 4, tak príchod Daviesa a nebude odveci ani TAA. Samozrejme treba aspoň 1 stopéra, lepšie 2, takže Tah a Škriniar napríklad (ak sa bude hrať na 3 stopérov, je to skvelá voľba). Nebude to ani tak drahé, možno niekomu sa to nebude páčiť (Guller, či Diaz, ale v Reale sa vedia dohodnúť a dostanú za nich rozumné peniaze).
Záleží aj cez sezónu, ako sa uchytí Bellingham, či sa mu podarí byť viac kreatívny. Ale hráči čo určite nepredáva tak Valverde (môže hrať všade a nevadí mu, ak strieda, chápe, že to je pre dobro tímu a Rodrygo, to isté, čo Valverde, môže hrať LW aj RW.
Mam len jednu otazlu:
Haaland o tom vie? Aby sa nepreviezol Laporta zbytocne...