Odmietá a osobne si myslím že by sa tam Yamal len zakopal + jeho štýl hry ( niečo ako Neymar) by zneho spravil dosť veľký terč pre mierne preplnenú ligu s fyzickými/atletickými "francúzmi" :)
Sonetcz, aj Bojan mal byt druhy Messi a tak podobne, vo futbale je takych pribehov plno. Zbytocne porovnavat. Uz nie sme v stave, kedy klub nutne potrebuje 250 mil + suhlasim s mazanymhracom, za tie peniaze by sme nekupili nikoho perspektivnejsieho nez Yamala (tak ako sme za peniaze z predaja Neymara nekupili nikoho lepsieho nez bol Neymar). Velakrat sa tu kritizoval Laporta, ze predava buducnost klubu za lepsiu pritomnost (financne paky, predaj majetku klubu atd) a mam pocit, ze ti isti by teraz chceli predavat aj Yamala. Ale hraci ako Yamal su buducnost klubu. Zranit sa moze ktokolvek kedykolvek, ale mame najtalentovanejsieho hraca na svete, ktoreho by chcel mat kazdy, stal 0 euro a co je dolezitejsie, vyhlasuje, ze sa u nas chce stat legendou. Nic viac si netreba zelat, len nech mu zdravie vydrzi.
Klub nutne nepotrebuje peniaze? Ok, vysvetli to neregistrovaným hráčom a hráčom, ktorým má nárast plat, lebo asi nebudú chcieť hrať na juniorské zmluvy. Je to 250 miliónov... Nechcem maľovať čerta na stenu, ale Bojan, Fati atď... Stačí zle stúpiť a môže to byť koniec kariéry. Takých hráčov bolo aj bude. V každom klube. Jasne, nemusí si nič stať, ale aj sa môže. Tu sa nebavíme o tom, že by mal ísť za 50 či 60 miliónov. Za 250 miliónov sa dajú doplniť nutný hráči na LB, RB, DM či CF, alebo LW. 1
Tady už jen symbolika, (peníze ne peníze, krize ne krize)byl tak zásadní faktor, že ty jo, to bys byl sebevrah tohle odklepnout(nejsou náhodou zachvilec i volby?). A je rozdíl mít výkupku(v tom má Nosfe pravdu, že je to jiné), kterou nešlo zastavit ala Neymar a tohle, kde by mu to dál sežrat celý svět- To by si myslim i s jindy velmi zdrženlivou Socios partou konečně pohlo. 😅
Nosfe, hraci budu zaregistrovani, neboj. Urcite nepotrebujeme 250mil za tu cenu, ze stratime Yamala. Cisto z financnej stranky Yamal uz je teraz marketing jak svina (a opravnene, neni to ziadna bublina) a ak mu vydrzi zdravie 250mil bude vreckove v porovnani s tym, co klubu prinesie buduce roky.
Neymar odejít chtěl a měl si messiho to byla hlavní hvězda, ted to postaví na yamalovi a jak říká cule90 on sám prinese vic nez 250. Tak hlavne ať je zdravý 🙏
Liverpool predal Coutinha za 135 miliónov. Priviedli van Dijka (84,65 milióna ) a Salaha (42 miliónov). Real predal Ronalda za 117 miliónov, prišli Vinicius (45 miliónov), Courtois (35 miliónov), Lunin (8,5 milióna), Odriozola (32 miliónov), Mariano Diaz (21, milióna), Brahim Diaz (17 miliónov). Jasne, Mariano a Odriozola sa nechytili, ale zvyšok je základ Realu v súčasnosti.
Podle mě by byl prodej Yamala absolutní nesmysl. Ten kluk už je teď světová hvězda. Nedivil bych se, kdyby jeho dres byl už nyní právě tím nejprodávanějším u nás. Pokud zdraví vydrží, tak právě on bude hlavní tvář a hvězda, která bude vyprodávat Camp Nou.
Pokud bychom ho prodali, tak ano sice je 250 milionu krásná částka, ale koho bychom za tu částku koupili? Možná Halanda a nikoho dalšího.
Maaca, ale o to nejde, Nosfe si chce postavit svoj dream team. Z neviem akych hracov, ked Yamal je to najlepsie po kazdej stranke - sportovej, financnej, marketingovej, symbolickej a neviem este akej.
Nosferatu. Buď fanusikom Arsenalu alebo BVB, ked si to myslis, ze 250 za Yamala sa neodmieta. Pozeras Ty vobec futbal, ked take nieco zo seba vyprodukujes...,
Ani nejdem citat vsetky prispevky no predat teraz yamala by bola ekonomicka samovrazda, klubu sa vyskytla neskutocne hodnotna komodita ktora jej dokaze priviest nielen sportove uspechy ale najma fanusikov, marketing, financie. S tymi 250m by sme si mohli o 5 rokov buchat hlavu a cudovat sa preco uz nikoho barca nezaujima a preco uz nie sme na vrchole a porovnavacky s bojanom ktory nikdy takou technikou nedisponoval tobôž nie fati je smiesne yamal vyzera byt nielen mentalne ale aj fyzicky silny a typologicky jeden z miliardy ktory ako sa ukazuje je aj golovy :)
Všetci čo odporujete stým aby bol Yamal predaný takýto ste boli aj pred pár rokmi v prípade Fatiho a Pedriho a teraz by ste ich predali aj za 30 mega len aby ste sa ich zbavili lebo sú furt zranený
@Marian: Kedy nesaskuje? Hanbil by som sa mať takého cirkusanta v tíme.
@Gejza: My máme lepšieho a vyváženejšieho Yamala, ktorý je neporovnateľnejšie schopnejší ako Fati v rovnakom veku, takže nie, milý Gejza, my sme tu zo správnych dôvodov presvedčení, že Lamina nesmieme vôbec predať. Prečo? Príde Golden Boy a koniec sezóny, a konečne pochopíš. Aj keď by to malo byť už teraz jasné, po tých jeho výkonoch.
Chalani, nehádajte sa tu zbytočne kvôli veciam, ktoré nemajú s futbalom nič spoločné. Nebudeme tu zase riešiť to, či sa Vinicius len chová ako ľudoop, či tak aj vyzerá, atď. Je to primitívny, škaredý cirkusant, a výber slov je na každom z nás. Pokiaľ niekto naozaj prekročí hranice, admini vymažú komentár. My sme tu len používatelia, nie mravná či sociálna polícia.
Ak je to okej pre adminov, tak sa tu nikto nemá čo hrať na mravnú políciu. Ani Ty. Nemusia sa ti jeho názory páčiť, ani jeho spôsob vyjadrovania, ale je to jeho právo, pokiaľ admini nepovedia "dosť".
Utumno niektore "sposoby vyjadrovania" su uz za hranou a netreba na to ani mravnu policiu ani adminov aby si take nieco odsudil. A ked chces mlcat tak mlc ale nekadruj druhych ked sa ozvu a reaguju na to. Lebo ked niekto ma pravo napisat akukolvek debilinu tak druhi maju pravo ho za tu debilinu poslat do prdele.
Niektorí z vás žijú vo vlastnom svete, kde existuje len jeden správny spôsob chovania či vyjadrovania, jeden správny hodnotový systém. Ten ich, samozrejme. Keď Marián slovne zaútočil na Viniciusa, nebol to útok na iných používateľov tohto fóra. Kto rozhoduje, čo je debilina a čo nie? Ty, Cule? Alebo Drussbarb? Keď čítam slová iného používateľa, ktoré sa mi nepáčia, mám právo ho uraziť a na nebo zaútočiť napriek tomu, že sa má tie jeho slová priamo netýkali? Asi len v prípade ak si vyhradzujem právo hovoriť iným, čo je správne a čo neakceptovateľné, lebo len môj postoj je dosť dobrý. Viem, že moje slová niektorí nepochopia, ale nevadí. Realita je totižto taká, že ani jedna skupina používateľov nevlastní pravdu. Nikto tu nemá jediné správne hodnoty. A jediní, kto to tu riadia a ktorí rozhodujú, sú admini. A či sa ja alebo niekto iný rozhodneme použiť slová, ktoré sú pre niektorých ľudí cez čiaru, je len a len naša osobná vec. Nikto tu nie je "big boss", a ostatných nemusí vôbec zaujímať, čo je pre teba alebo niekoho iného "cez hranu". Keď sa ti niečo nepozdáva, ignoruj to a čítaj ďalej.
Utumno, to co napsal ten odpad není normální a tuplem ne, když to pouští na webu našeho klubu. Nechápu, co s tím má společného zásah adminů. Kdyby podobné chování v hledišti trestali ostatní fanoušci, tak by na fotbale bylo rázem mnohem líp. A pokud nedokážeš rozlišit, že je rozdíl mezi nadávkou a rasistickou nadávkou, tak nevím
Nosferatu, takže ty nie si len madridista, ale Vinicius je tvoj manžel? 😁 Teraz vážne, úplne nelogické prirovnanie z tvojej strany, takže to nepovažujem za argument. Poviem to ale inak: Vinicius so zaslúži každú nadávku už len za to, že je taký primitívny cirkusant a provokatér. To je môj názor.
Drussbarb, nie každý je posadnutý rasizmom a anti rasizmom. Ja určite nie som, a pre mňa je každá hrubá nadávka rovnaká. Tie rasistické nepovažujem za horšie. A Vinicius si, ešte raz, zaslúži tie najhoršie nadávky, podľa mňa. Nesúhlasíš? V poriadku, nebudem ťa za to kritizovať, ale ani ja nezmením svoj postoj.
Znovu - zkus POCHOPIT, o co jedná. “černý opičák” je pro slušného člověka horší než “zajebaný kokot”.
To, že někdo nechce nechat být rasistické komentáře na webu BARCELONY, není o tom, že se někdo stylizuje jako Big Boss, ale jen o elementární slušnosti. Taky si laskavě uvědom, že tu můžou být i mladší fanoušci, kteří by neměli mít dojem, že je normální se takto vyjadřovat ve veřejném prostoru.
Admine, místo sypání nekonečného množství článků, které se opakují a bez adblocku se ani nedají číst, tohle bys měl hlídat, pokud si pamatuju, jsou tu nastavené nějaké pravidla, které se tu překračují jak na běžícím pásu. Budíček!!!
Utumno: nosí tvoja žena/dcéra/mama plavky na kúpalisku? Takže ak by po nich niekto pokrikoval, že ukáž kozy štetka, je to v poriadku? Lebo však ak chodí na striptíz, tak tam je bežné, že žena sa odhaľuje.
Ale chápem, tvoja mentálna kapacita ti nedovoľuje pochopiť, o čo tu ide.
'černý opičák” je pro slušného člověka horší než “zajebaný kokot”.' = To je len tvoja definícia toho, čo je PODĽA TEBA horsie. A tvoja definícia slušného človeka. Prečo? Lebo pre pravého slušného človeka sú všetky hrubé nadávky na rovnakej úrovni. Ak je potrebné toto vysvetľovať, tak neviem. Marián neznáša Viniciusa a sa mu rozhodol vynadať... Či si zvolil taký hrubý výraz alebo nie je jeho vec. Myslím, že v tom momente nemal v úmysle byť slušný, a mne to v prípade Viniciusa vôbec nevadí, aj keď som celkovo zástancom slušnosti a beriem všetky hrubé nadávky za rovnako vulgárne. Na druhej strane chápem, že hnev a nenávisť vedia vyvolať to najhoršie v nás, vrátane hrubého vyjadrovania. Ukončime ale túto diskusiu, ktorá nevedie nikam.
Tahle diskuze je strašně smutné čtení. Furt ti stejní lidi ještě nemají trvalý BAN, což mi nedává smysl.
Jdu si pustit fotbal, možná dostaneme rychtu, ale snad se nebudu muset stydět, že lásku ke svému klubu sdílím s lidmi, ke kterým cítím odpor.
Moja mentálna kapacita, madridista? O tú sa neboj. 😉 Keď sa niekoho manželka/mama/sestra bude chovať ako ten váš ľudoop, nikto sa nebude čudovať, ak schytá tie najhoršie nadávky. A zaslúžene. Pekný večer a rýchly návrat na stránku halabalamadrid.
Polopate. Synov, ked robi opičky, tiez poviem Ty opica. Cierny?. Black people si hrdo buchaju do prs, ze su cierny. Ziadny rasizmus. O com tu tocite? Nemate nic iné dolezitejsie na robote? Venujete viac casu na krotenie vašej nabudenosti!
Utumno ak nevidis rozdiel medzi rasistickymi nadavkami a nadavkami resp ich nepovazujes za horsie tak ti niet pomoci:D bohuzial nevidis ani rozdiel medzi narokovanim si pravdy a odsudenim primitivizmu. Nikto tu nikde netvrdil, ze ma patent na pravdu, vsetci tu len reagujeme na primitivne komentare a jediny kto tu ostatnych kadruje si ty. Ak ma niekto primitivny komentar tak na to mozem a budem reagovat a netvrdim tym, ze ten clovek nema pravo vyjadrovat svoj nazor ty si sa uz uplne s konom zrazil? Na MarianaH reagovat ani nejdem lebo to je cisty hrach o stenu.
Nie je to môj ľudoop, keďže žiadneho nevlastním. Pozrel som si pre istotu znova káder Realu Madrid a žiadneho ľudoopa som tam nenašiel. Takže vôbec netuším, o čom to píšeš v tomto prípade.
Jediné čo si dokázal, že tvoja mentálna kapacita je nedostatočná.
Nosferatu je fanusik Realu, tak je jasne, ze by ho predaj Yamala velmi potesil ...hlavne keby sa zas rozbili peniaze na labilnych hracov jak bol Coutinho a Dembele
Čo sa vám nepáči? Že sa pozerám ďalej ako je Yamal? Lewa teraz páli, ale čo ďalšia sezóna? Na LB je len Balde, na RB je Kounde. Na DM je nikto. LW nie je...
Ak idem:
Pena: koniec zmluvy 2026
Szcesny: 2025
Araujo: 2026
Christensen: 2026
Garcia: 2026
Martinez: 2025
Gerrard Martin: 2025
Fort: 2026
Bernal: 2026
Pedri: 2026
Gavi: 2026
FDJ: 2026
Torre: 2026
Yamal: 2026
Lewa: 2026
Martinez dajme tomu skončí, Araujovi povedia, že nie sú prachy, zase sa má uskromniť a znížiť si plat, Garciu tu nechcú, otázkou je čo Christensen. Nutne potrebuješ vyriešiť , aby si mal 4 stopérov. Araujo sa môže rozhodnúť odísť zadarmo
V zálohe 5 hráčom končí zmluva.
Yamal tiež nebude chcieť hrať za 500 tisíc ročne
Lewa potiahne do 2026 a čo potom?
Aby sa nestalo, že super, nepredali sme Yamala, jagavá hviezda, ale čo z toho, keď odídu 4 stopéri? A 5 záložníkov? A utočník? Ako ich nahradíš? A kým? Ak sa nedohodnú do leta, môžu ísť zadarmo. Ak aj budú ochotný ísť v lete, kto ti dá 70 miliónov za Arauja s ročnou zmluvou? Alebo aspoň 5 miliónov za Garciu? Či 15 miliónov za Christensena? A kde zoženieš za nich náhrady?
Nosfe, hej je to problem, vedenie musi najst riesenie a najde ho. Ale riesit to predajom Yamala je pre klub najlahsie a sucasne najhorsie zo vsetkych moznosti.
Lebo po dohode s Nike sa mame vratit k normalnemu fungovaniu na prestupovom trhu...podla Releva co je dobry zdroj sa ma potom dvihnut platovy strop na vyse 500 mega...takze ked sa nebude nikto preplacat, co dufam, ze uz nebude, tak by nemal byt nejaky vyraznejsi problem s platmi
Klub vyprodukoval minimálne 91 miliónovú stratu (napadol to auditor samotný auditor, že to je ešte malá strata) a to sa kúpil len Olmo na splátky a v kádri je značná časť hráčov ešte na juniorských zmluvách. Po budúcej sezóne končí zmluva 15 hráčom, nemusí byť všetkým obnovená ale časť sú kľúčový hráči a potrebuješ aj lavičku, navyše ešte chýbajú hráči na DM, LW, RB a LB a CF. Pôvodná zmluva s Nike je na 85 miliónov € ročne. Najprv sa hovorilo, že to bude po novom 90, potom 95, potom 100, zrazu 115 miliónov... Aj keby to bolo 115 miliónov, narást je 30 miliónov. Klub platí 60 miliónov Goldman Sachs ročne, 250 miliónov ročne má byť splátka za štadión (dokonca ľudia s klubu sa zhodujú s tým, že ak sa nový štadión zaplatí, bude to úspech).
Podľa dostupných informácií Gavi zarába 7 miliónov, Pedri 9,5 milióna, Araujo 5 miliónov... Yamal určite tých 10 miliónov chcieť bude, lebo inde mu ich dajú bez problémov Araujo už bol tiež nie raz odpinkaný, že nie sú prachy, má sa uskromniť a nakúpili sa hráči za viac ako 300 miliónov a drvivá väčšina z nich zarába viac ako on. Lopez s 600 tisícovým platom... A ostatný juniori... Nehovorím, že majú dostávať 10 miliónov, ale napríklad Cubarsi s novou zmluvou má ísť na 4 milióny a zatiaľ čo som našiel, bral 60 tisíc. Milión sem, milión tam a zrazu máš navýšenie o 30-40 miliónov. Chceš špičkového útočníka? Minimálne 15 miliónov si vypýta. Ofenzívny záložník minimálne 10. Špičkový stopér sa tiež nebojí vypýtať si od 8 miliónov hore... Kľudne sa môže stať, že z tých 15 hráčov, čo som vymenoval horšie odíde 8 hráčov zadarmo, ak sa nedohodnú na peniazoch. Máme istotu, že sa dohodnú? A že budú peniaze? Stegen tiež nemladne. Navyše kto vie, v akej kondícii sa vráti.
Barcelona je značka. Áno Yamal je teraz miláčik, ale koľko na ňom zarobíš? To isté sa hovorilo aj o Messim. Odišiel a príjmy nespadli nejak výrazne. Namiesto dresov s Messim to bol Lewa, Pedri, Gavi atď... Ak si pozrieš napríklad tie dresy, tak počet predaných dresov je viac menej konštantný. Len kým predtým čo ja viem 80% dresov bolo s Messim, teraz tých 80% je tvorených Lewom, Pedrim, Gavim, či Yamalom. To že si teraz ľudia budú kupovať dresy s Yamalom znamená, že sa nebudú predávať dresy s Pedrim, či Araujom.
Mam takovy pocit ze nosfe nam ho zavidi,jelikoz je zrejme kdo bude po Leovi novy sberatel balon d’Or a proste ho stve ze to nebude mbappe (jinak za me zatim nic moc ,nejak jin tam nezapadl se mi zda ) za me je Yamal lepsim hracem nez mbappe i nez vincek, hlavne me moc tesi ze nase tridente se tak skvele navzajem doplnuje ,a to je presne to co mbappe vincek a rodrygo społeczne moc nemaji ta chemię ….jinak jsem necekal vbc ze Lewa bude pro nas vetsi utocnou siłou nez mbappe pro real haha ….
Jojo presne tak prave diky tomuhle jsem zaczął obdivovat Barcu,ze narozdil od realu si nejlepsi hrace nemusim vylozene jen kupovat,davame nadeji v Ła Masia a ta nikdy nezklamala ! Neni umeni odkoupit nejlepsi hrace sveta viz era galacticos ,me se vic libi kdyz si takove hrace zvladnem samy vychovat
Yamal sa javi, ze casom bude najlepsi, uz teraz vie byt rozhodujuci. Nasa nevyhoda vsak je, ze sme na nom prilis zavisli. Ak sa zrani mame problem. Ak sa zrani niekto z tridente realu, prakticky sa vela nedeje:D takze co do vybalancovaneho timu mame este v Barci co robit. Zacali sme super, ale kazdy rok mame sekvenciu zapasov ktore vieme majestatne posrat a spravidla v klucovej casti sezony:D Ale Flickovi verim ze sa mu s tymi hracmi podari nirleco vyhrat.
To by sa Laporta úplne pochoval. Barcelona vychovala Messiho, Busquetsa, Puyola, Piquého, Xaviho, Iniestu... Teraz vychovala Yamala, Cubarsího Baldého, Arauja, Bernala, Gaviho, Casada, Fermína, Olma... Super hráči, ktorý iný špičkový klub toto môže povedať? Yamal nie je nejaký nádejný futbalista. Ten už ako 13 ročný súkal góly a robil si z protihráčov kuželky, boli zápasy kde nasypal 5-6 gólov. V 17 tich rokoch ako jeden z hlavných ťahúňov mužstva sa stal majstrom Európy. Nieže odohral 7 minút vo finále...
Mně někteří lidi příjdou jak z jiný planety. Yamal je průlomový talent něco jako byl Messi. Tyhle vaše aleee fati aleee bojan atd jsou mimo. Je to sport, vždy existuje riziko, ale kdyby se prodal a pak vyhrál 10 zlatých míču, dával 60+ golů a na dalších 30 přihrával, tak budete první, co by jste brečeli, že se prodal. Yamal je neprodejný, bude to tahák na marketing, prestiž a samozřejmě i sportovně.
Aj keď 250m znie pekne mohli by sme si dovoliť kúpiť kvalitných hráčov ale na druhej strane hráč ako Yamal sa nepredáva za žiadnu cenu ma status hráča ktorý nie je na predaj ani keby prišla ponuka na 300m
Fati sa tiež nepredával za žiadnu cenu dokiaľ sa nezranil teraz by ho každý najradšej predal ale nikto ho nechce kúpiť ani za 20 mega lebo furt je zranený ďalší taky istý už je aj Pedri
Pokud bychom ho prodali, tak ano sice je 250 milionu krásná částka, ale koho bychom za tu částku koupili? Možná Halanda a nikoho dalšího.
@Gejza: My máme lepšieho a vyváženejšieho Yamala, ktorý je neporovnateľnejšie schopnejší ako Fati v rovnakom veku, takže nie, milý Gejza, my sme tu zo správnych dôvodov presvedčení, že Lamina nesmieme vôbec predať. Prečo? Príde Golden Boy a koniec sezóny, a konečne pochopíš. Aj keď by to malo byť už teraz jasné, po tých jeho výkonoch.
To, že někdo nechce nechat být rasistické komentáře na webu BARCELONY, není o tom, že se někdo stylizuje jako Big Boss, ale jen o elementární slušnosti. Taky si laskavě uvědom, že tu můžou být i mladší fanoušci, kteří by neměli mít dojem, že je normální se takto vyjadřovat ve veřejném prostoru.
Admine, místo sypání nekonečného množství článků, které se opakují a bez adblocku se ani nedají číst, tohle bys měl hlídat, pokud si pamatuju, jsou tu nastavené nějaké pravidla, které se tu překračují jak na běžícím pásu. Budíček!!!
Ale chápem, tvoja mentálna kapacita ti nedovoľuje pochopiť, o čo tu ide.
Jdu si pustit fotbal, možná dostaneme rychtu, ale snad se nebudu muset stydět, že lásku ke svému klubu sdílím s lidmi, ke kterým cítím odpor.
Jediné čo si dokázal, že tvoja mentálna kapacita je nedostatočná.
Ak idem:
Pena: koniec zmluvy 2026
Szcesny: 2025
Araujo: 2026
Christensen: 2026
Garcia: 2026
Martinez: 2025
Gerrard Martin: 2025
Fort: 2026
Bernal: 2026
Pedri: 2026
Gavi: 2026
FDJ: 2026
Torre: 2026
Yamal: 2026
Lewa: 2026
Martinez dajme tomu skončí, Araujovi povedia, že nie sú prachy, zase sa má uskromniť a znížiť si plat, Garciu tu nechcú, otázkou je čo Christensen. Nutne potrebuješ vyriešiť , aby si mal 4 stopérov. Araujo sa môže rozhodnúť odísť zadarmo
V zálohe 5 hráčom končí zmluva.
Yamal tiež nebude chcieť hrať za 500 tisíc ročne
Lewa potiahne do 2026 a čo potom?
Aby sa nestalo, že super, nepredali sme Yamala, jagavá hviezda, ale čo z toho, keď odídu 4 stopéri? A 5 záložníkov? A utočník? Ako ich nahradíš? A kým? Ak sa nedohodnú do leta, môžu ísť zadarmo. Ak aj budú ochotný ísť v lete, kto ti dá 70 miliónov za Arauja s ročnou zmluvou? Alebo aspoň 5 miliónov za Garciu? Či 15 miliónov za Christensena? A kde zoženieš za nich náhrady?
Podľa dostupných informácií Gavi zarába 7 miliónov, Pedri 9,5 milióna, Araujo 5 miliónov... Yamal určite tých 10 miliónov chcieť bude, lebo inde mu ich dajú bez problémov Araujo už bol tiež nie raz odpinkaný, že nie sú prachy, má sa uskromniť a nakúpili sa hráči za viac ako 300 miliónov a drvivá väčšina z nich zarába viac ako on. Lopez s 600 tisícovým platom... A ostatný juniori... Nehovorím, že majú dostávať 10 miliónov, ale napríklad Cubarsi s novou zmluvou má ísť na 4 milióny a zatiaľ čo som našiel, bral 60 tisíc. Milión sem, milión tam a zrazu máš navýšenie o 30-40 miliónov. Chceš špičkového útočníka? Minimálne 15 miliónov si vypýta. Ofenzívny záložník minimálne 10. Špičkový stopér sa tiež nebojí vypýtať si od 8 miliónov hore... Kľudne sa môže stať, že z tých 15 hráčov, čo som vymenoval horšie odíde 8 hráčov zadarmo, ak sa nedohodnú na peniazoch. Máme istotu, že sa dohodnú? A že budú peniaze? Stegen tiež nemladne. Navyše kto vie, v akej kondícii sa vráti.
Barcelona je značka. Áno Yamal je teraz miláčik, ale koľko na ňom zarobíš? To isté sa hovorilo aj o Messim. Odišiel a príjmy nespadli nejak výrazne. Namiesto dresov s Messim to bol Lewa, Pedri, Gavi atď... Ak si pozrieš napríklad tie dresy, tak počet predaných dresov je viac menej konštantný. Len kým predtým čo ja viem 80% dresov bolo s Messim, teraz tých 80% je tvorených Lewom, Pedrim, Gavim, či Yamalom. To že si teraz ľudia budú kupovať dresy s Yamalom znamená, že sa nebudú predávať dresy s Pedrim, či Araujom.