Aká? Ze sa vopred stanoví cena a pôjde za drobné... keby sa nezverejnila takáto sumicka, tak viaceré kluby by zaň 50 mega v pohode dali... ManU vlani nukal 80mega
Tam skôr ide o to, vyvinúť nátlak na hráča, aby sa nejako vyjadril, aby sa klub vedel zariadiť. Ako poznám naše vedenie, tak FDJ nakoniec pôjde zadarmo a dodatočne ešte z klubu vysúdi nejaké milióny.
Som rozčarovaný z toho ako tento chalan dopadol. Zdravotne a formou plnohodnotný Frenkie je top hráč a má hodnotu tak 80-100 mil. Je to nešťastie a menšia prehra klubu, že jednak sa nevyužil plný potenciál a po druhé, že sa bude predávať za drobné ... bohužiaľ vzhľadom na jeho zdravotný stav a plat aktuálne tá hodnota vyššia nie je.
Bohuzial to co sa stalo Frenkeimu sa moze stat a velmi pravdepodobne aj stane niektoremu z hracov Barci v buducnosti. Staci seria opakovanych zraneni, pod tlakom chtic pomoct timu, hrat nedolieceny, vypadok, mesiace hladania starej formy a tvoje miesto nahradia ini. Nahovno precedens, ale ako pises, realne to je teraz tak jak to je a za vela ho nepredaju. Kazdy takyto pripad je smutny a velku cast zodpovednosti za to nesie klub.
A vzhladom na to, ze z akademie sa v dohladnej buducnosti zacnu drat do prveho timu hraci ako Marc Bernal, bratranci Fernandezovci, Quim Junyent a dalsi, tak Frenkie asi nebude posledny , ktory sa bude musiet dalsie roky porucat z klubu, ak hraci nebudu mat formu...
Priklanam sa k Federerovi.
FDJ je top trieda.Ze je po zraneni a este sa nedostal do plneho zapasoveho tempa je jedna vec,ale spomenme si len na posledne el Clasico.Jeho prichod vsetko zmenil a zabili sme Real. Pozrite si ten zapas a aj mnoho dalsich.My nemozeme mat len sikovnych krpcov,ako je Padri,Casado,Gavi. Musime mat aj silnych hracov a v suboji 1na1 v stredovej zone niet lepsieho u nas.Jeho nabehane km,vyhrate suboje a cierna praca sa len tak nenahradi. Za mna bude velka chyba ,ak jeho predame. A to,ze ma velky plat,ktory je vlastne nim odlozeny plat z cias covidu (o co sme ho my ako klub ziadali),je trapne z nasej strany.Klub nie je velky len tym,ze ma odchovancov a tituly,ale aj tym,ze ma pevne financne zazemie a hraci u nas si musia pripadat,ze su v slubotechni.
tak teda dik za preklad. Realu dosli sily a my sme ako reagovali? Koho sme tam poslali a ako vyzerala hra po jeho nastupe? Precitaj si pozorne vyssie komentar. Pisem o typologii hracov a o tom ,co nam FDJ dava,ako musztvu.
Realu dosli sily, preto v druhom polcase nehral s takym nasadenim, s takou energiou, a to bol dovod, preco sa zmenil obraz hry. Ty to pripisujes vykonu De Jonga, ale ten nepredviedol nic svetoborne.
Podla mna obaja mate pravdu, real 2. polcas trochu zvolnil, ale Frenkie bol istota a hral s prehladom, mat tam ineho hraca obraz hry mohol vyzerat uplne inak. Netreba sa bavit len o jednom polcase za mna by mal Frenkie zostat. Za Xaviho to Frenkie brutalne tahal a bol ak nie najlepsim tak jeden z najlepsich hracov. Tento rok to taha Pedri, ktory bol zase pred tym mimo formu a tak dalej. Vo Frenkiem vidim kontinuitu a skusenosti, stale sa moze dostat do formy. Nemozeme mat len 17-22 rocnych stredopoliarov...
Ja ho mám rád, ale... Bohužiaľ, za tie roky u nás potenciál nenaplnil ani zďaleka. Casadó je momentálne ďaleko pred ním. Či sa dostane na vyššiu úroveň záleží len na ňom. A tieto novinárske hlúposti neriešim, kto z klubu to povedal? Žiadny citát. Aj keď predať niekoho za poriadne prachy fakt nevieme...
Otázkou je, čo za zmluvu mu poslali. Možno to bol výsmech a preto neraguje. Tiež ak inzerujete nejakú vec za 1000€ a niekto vám napíše, že dám 300€, tak to rovno hodíte do koša.
Ak je to pravda, tak aj dobre rátam, podľa tu prezentovaných informácií (myslím články z fóra), tak FDJ by sa mal vrátiť na 14 miliónov/sezónu a minimálne do 2029 bola snaha. Ak veríme, že klub stojí 35 miliónov/sezónu, tak klub mu dlhuje ešte cez 20 miliónov (ak je to 35 za sezónu, tak to je 21 miliónov, ale sú tam isto bonusy, tak 20+ miliónov za 1,5 sezóny je taký zdravý odhad).
Takže mne to vychádza potom, že klub chce, aby sa FDJ vzdal 20+ miliónov, čo mu klub dlhuje, alebo ak to malo byť do 2029, tak jeho plat klesne z 14 miliónov po 10 miliónov (ak k tomu prirátame dlžnú čiastku, tak áno, sme na 14 miliónoch, ale realita je inde). Ak je to takto, tiež by som sa neunúval s odpoveďou. Navyše FDJ sám deklaroval, že ak mu klub vyplatí dlžné peniaze, nemá problém odísť.
Ja som bol a aj budem velky fanusik de Jonga,ale klub je na prvom mieste.Takze,Frenkie aj ked nerad,tak musis odist.Brzdis nasu hru,kreativne si vobec neveris,nemas co dat muzstvu okrem behania a nezmyselnych nahravok smerom dozadu.
My si týmito článkami ako keby sami znižujeme cenu svojich hráčov. Absolútne tomu nechápem. Na aký prospech sú takéto články. WTF? Nemám chuť sa k tomu ani viac vyjadrovať.
Jediné tento jebnuty klub je schopný robiť zo seba klaunov pred celým svetom každým rozhodnutím škoda reči pre rokom by nikto nemal problém dať za neho 60+ mega teraz cena 20 mega chorý ľudia chorý klub
Mne príde troška čudné že v prípade fatiho ktorý je už 3 roky tragicky tu kopa ľudí písala cez leto že musí dostať šancu a že sa len potrebuje dostať do formy a fdj tu mesiac po zranení všetci vyhadzujú .... Fermin po zranení asi ešte horšia forma ako fdj a tiež nikto nič .... A to ešte treba povedať že fdj to zranenie pravdepodobne stále nemá doliecene
No ak by mal fdj 22 rokov ako fati… samozrejme bude najslepise ak pôjdu obaja a čo najskôr. Obrovské platy, kopa zranení a výkony také že chlapci z akadémie ich posadia na lavičku.
FDJ je top trieda.Ze je po zraneni a este sa nedostal do plneho zapasoveho tempa je jedna vec,ale spomenme si len na posledne el Clasico.Jeho prichod vsetko zmenil a zabili sme Real. Pozrite si ten zapas a aj mnoho dalsich.My nemozeme mat len sikovnych krpcov,ako je Padri,Casado,Gavi. Musime mat aj silnych hracov a v suboji 1na1 v stredovej zone niet lepsieho u nas.Jeho nabehane km,vyhrate suboje a cierna praca sa len tak nenahradi. Za mna bude velka chyba ,ak jeho predame. A to,ze ma velky plat,ktory je vlastne nim odlozeny plat z cias covidu (o co sme ho my ako klub ziadali),je trapne z nasej strany.Klub nie je velky len tym,ze ma odchovancov a tituly,ale aj tym,ze ma pevne financne zazemie a hraci u nas si musia pripadat,ze su v slubotechni.
Takže mne to vychádza potom, že klub chce, aby sa FDJ vzdal 20+ miliónov, čo mu klub dlhuje, alebo ak to malo byť do 2029, tak jeho plat klesne z 14 miliónov po 10 miliónov (ak k tomu prirátame dlžnú čiastku, tak áno, sme na 14 miliónoch, ale realita je inde). Ak je to takto, tiež by som sa neunúval s odpoveďou. Navyše FDJ sám deklaroval, že ak mu klub vyplatí dlžné peniaze, nemá problém odísť.