Stale som nepochopil ci timy co budu hrat superligu budu hrat aj ligu majstrov alebo z LM odidu. Neviem si predstavit, ze najlepsie kluby z Europy nebudu hrat LM. A ak budu hrat obidve sutaze, hraci ten objem nezvladnu.
Ak sa rozbehne Superliga, Liga Majstrov sa časom stane béčkovou súťažou. Alebo naopak, hrozí to aj Superlige. V úvodných ročníkoch bude časť veľkoklubov v Superlige a časť v LM, postupne sa to vykryštalizuje. Hrať v oboch ligách súčasne je pochopiteľne nemožné.
Marian .... Úprimne to si nemyslím že časť veľkoklubov bude tam a časť tam .... Nakoľko na postup do LM sú jasné pravidlá ...to znamená že ak Barcelona a Real skončia v TOP 4 v lige tak majú miestenku do LM ..... Samozrejme na super ligu nakoľko to je ich projekt nastúpi to najlepšie čo majú ale boli by hlúpi aby na LM neposlali lavičku + pár hráčov z B mužstva a dostali za to milióny ....... Čiže ak by sa úplne nezmenili pravidlá na vstup do LM ( čo ani nemôžu ) tak je možné že Barcelona bude hrať v stredu 2 zápasy a to jeden superliga a jeden LM
Veru určite bude lepšie keď ten vplyv a ak nie oveľa väčší bude mať florentino perez .... Malý klub ako Slovan Žilina Trnava Sparta slávia a podobne budú mať extrémne malú šancu zahrať si proti top klubom .....a prinesie to ešte viac peňazí bohatým klubom čiže rozdiel v ligách čo už teraz je v španielsku extrém sa ešte prehlby
Ok Slovan, Sparta atd budu mat problem si zahrat proti velkym klubom. Ale zase velky klub nechce hrat s Ackom proti Slovanu, Sparte atd. Proti klubom, ktory nema hodnotu jedneho ich priemerneho hraca.
Zial UEFA nahustila program, spravila z toho nemastnu neslanu sutaz a klubom nie vzdy sa chce obetovat najlepsich hracov. Ved sa pozri ked sme hrali proti Brestu a Hviezde. Nikto tu nechcel abyu hrali hraci z Acka aby sa nezranili a zranil sa Yamal.
Nie, kluby tiez chcu setrit hracov lebo im to za to nestoji. Takto pride sutaz, ktora ponukne zaujimave zapasy ako sme mali s Realom, Bayernom, Live-Real atd.
Takže sa vykasleme na futbal mimo top 6 lige úplne super nápad 😂 .... A aspoň sa mohlo pár hráčov posetrit keď bol ľahší super ale keď bude mať len real Bayern a podobne tak kde budeš šetriť hráčov ? ( Dúfam si naivne nemyslíš že zápasov bude menej) ..... A ešte mám super nápad nezrusime aj ligu ? Veď aj tak titul získa Barca real alebo atléti tak kto sa chce pozerať na almeriu ... Super nápad nemyslíš ? .......ja dúfam že nastanú protesty fanúšikov a toto sa zruší je to choré ..... A si zober že LM dotuje aj ostatné súťaže ako juniorske a ženské a podobne ( očakávam že nová súťaž nebude )
Ja som rad, ze toto vznikne. Nejde mi format, kluby atd. Som rad, ze FIFA/UEFA dostala od sudov jasny odkaz, ze tvorit monopol tu nikto nebude. Treba mat nastavene jasne pravidla a je to krasny precedens aj pre dalsie sporty. Myslim, ze toto rozhodnutie je spravne a dolezxite do buducna
Jasne, urobme si aj extra MS a ME, naco su mam jednotne pravidla. Urobime si vlastne MS s najlepsimi timami napr. 12, pozveme ich bez kvalifikacie napr. podla ratingu, zahraju si kazdy s kazdym a vylucime neatraktivne zapasy s trpaslikmi. Hlavne ze fifa nebude mat monopol.
Zial UEFA nahustila program, spravila z toho nemastnu neslanu sutaz a klubom nie vzdy sa chce obetovat najlepsich hracov. Ved sa pozri ked sme hrali proti Brestu a Hviezde. Nikto tu nechcel abyu hrali hraci z Acka aby sa nezranili a zranil sa Yamal.
Nie, kluby tiez chcu setrit hracov lebo im to za to nestoji. Takto pride sutaz, ktora ponukne zaujimave zapasy ako sme mali s Realom, Bayernom, Live-Real atd.