Akoze preco nie? Chcem vedieť jedine preco Christiano nie. Cloveka s takou pevnou volou, vytrvalostou, puntickarstvom a disciplinou... to nieje Messi, co mal talent a v podstate toho az rak veľa urobit nemohol.. Ronaldo to vsetko vydrel a jeho disciplina ukazuje, ze hra aj v takom veku ako teraz a moc zraneni nemal...Co usko die talentu ako Yamal, ked sa bude snazit pracovat ako Ronaldo??
Prv som chcel napísať "nasledovať Ronaldov príklad na ihrisku ... dajme tomu" ale spomenul som si na jeho pád do "bazéna" v pätke :DDD a na jeho grimasy a rôzne diskutabilné neférové veci počas zápasov a tak som to prepísal. Mimo ihriska je Ronaldo ešte menej príkladný vzor, hoc je to ťažké definovateľné, čo je mimo ihriska. Skôr by som to povedal tak, že všade kde je medializovaný a niečo trepne egoisticke a podobne, tak to nie je hodné príkladu, ale príkladná dajme tomu môže byť jeho tvrdá práca, to samozrejme uznám. Len to je strašne málo na to byť príkladom pre niekoho.
Ronaldo každého pol roka daruje krv. Má rôzne nadácie, cez ktoré podporuje stovky ľudí, ide o milióny ročne z jeho vlastného vrecka a nechváli sa tým. Veľa ľudí ani len netuší, že patria jemu, alebo do nich tajne prispieva. Pre noviny je výnosnejšie napísať, že Ronaldo si kúpil nové auto za 2 milióny, ako že už 43x bol darovať krv. Podľa jedného rozhovoru s redaktorom Forbes Ronaldo dal cez 100 miliónov na charitu za posledných 10 rokov. Messi za celú kariéru prispel cca 15 miliónmi. Ronaldo ide vzorom spoluhráčom, radí im, ako trénovať, čo jesť, ako odpočívať atď. Nepríde za tebou a nebude po tebe urazene kričať, že si mu neprihral, alebo si posral akciu. Jasne, jeho rady a štandardy ktoré vyžaduje nie sú každému po chuti. Ale je to profík a očakáva, že každý spraví maximum pre to, aby bol najlepší... Piqué, Koeman, Setien, niekoľko argentínskych hráčov, dokonca aj barcelonských hráčov, napríklad Griezman, ti povedia, že Messi rozhodne nie je ten milý chlapík, ako sa píše.
Charita, darovanie krvi ... ako nejdem začať tému, či je to len naoko, alebo skutočne tak a či tie tvoje čísla sú pravdivé okolo toho. Poviem ti len jedno, väčšina bežných ľudí o takom ani informácie nemá a vníma tu osobu podľa toho ako sa väčšinu času správa. To je ten problém u Ronalda, aj keby to bola pravda čo tu píšeš, tak k čomu to je keď je väčšinou egoisticky, narcistický, teatrálny, ... a podobne. Tak sa proste prezentuje a to je ten hlavný obraz podľa ktorého si ľudia o ňom urobia názor.
Si robíš srandu, Nosferatu? Ronaldo je presne ten príklad, ktorý po spoluhráčoch kričať bude. Je toho plný internet, ako bol nasratý, že gól pripísali jeho spoluhráčovi, lebo Ronaldo mal pocit, že lopta sa mu obtrela o vlasy. Ako bol nasratý, že gól dal jeho spoluhráč, lebo aj Ronaldo ho mohol dať. Tešiť sa z gólu spoluhráča? Nehrozí. Len zo svojich. Úspech mužstva? Podružný.
Ak sa v niečom dá zobrať Ronaldo ako vzor, tak je to životospráva a sebadisciplína. To nikto nemôže spochybniť. Ale ako človek je Ronaldo veľmi zlý príklad. Neviem aký je Messi v súkromí, ale radšej by som sa kamarátil s ním. Ronaldo je okrem toho všetkého ešte aj nuda v Brne.
Ked dosiahnes Status ako ma Ronaldo, tak si mozes dovolit byt taky. Pretoze on si je plne vedomy, co dosiahol a aku disciplinu na to bolo potrebné. Ten chlap dre roky presne na sebe...a skandaly? Ano ludom ako vy sa lahko da verit ociernujucim spravam novinarov, ktoré tiez mimochodom mozu byt kacice, lebo tak nepriamo cynicky podrobnu, jeho praxovitost a disciplinu, ktoru sami nikdy ani zdaleka taku sami nemaju...
Ak sa snažíš dodržiavať aspoň minimálne nejaké základné morálne zásady a žiješ podľa nich a rozlišuješ čo je dobre a čo zlé, tak si to nemôžeš dovoliť nech máš akýkoľvek status. Ten status mu bude tam hore u prdele, aj počty followerov, ... Status nič neospravedlňuje!
Som musel googliť tú kauzu s "Factos" čo vlastne ani nie je kauza. Nájdeš aj niečo iné? Našiel som až 2 kauzy s ním, jedna je rozhovor s Piers Morganom (sa ukázalo, že mal pravdu), a to obvinenie zo , násilnenia v 2005 (tam to skôr vyzerá, že slečna chcela vyraziť peniaze).
Samozrejme, ktoré morálne zásady nedodržava? Daj príklad.
A tie nadavky v MLS rozhodcom ty idiot a podobne zato ze nepdpiskal Interu Miami vymyslenu penaltu a vypadli v osemfinale s poslednym klubom ktory postupil do play off? To je uz len vzor to by bolo kariet v LaLige
Nechápem ten hejt na CR7, nikdy som nebol jeho zástanca a ani nebudem ale jeho prístup k životospráve a k tréningom by mohli ísť príkladom pre väčšinu športovcov. Čo sa týka jeho ega to nie je podstatou tohto článku, ego má vysoké ale na druhú stranu, má mať aj prečo, jeho úspechy hovoria za všetko. P.S. samozrejme aj Messiho mu mohol dať za vzor, nevravím že nie
lebo okolo nich nebol taký "hajp" ako okolo CR7, neboli nikdy takou hviezdou ako CR atď., to je všetko úplne jednoduché, vždy sa nadáva a pozerá hlavne na zvučnejšie mená ktoré sú viac medializované
Ferenc, svojho času keď hrali za real, boli absolútnymi topmi svetového futbalu, a nebol taký “hajp”, lebo sa správali vždy profesionálne a férovo..
Takže to vôbec nie je pravda, že aj taký maldini by bol hejtovany keby že hral za real..
Presne som vedel, že čo bude obsahom toho veľkého počtu komentárov 😂 Za mňa fakt riešite úplnú zbytočnosť, jeho agent ho prirovnal k jednému z najlepších hráčov na svete a podľa mňa k najlepšiemu príkladu tvrdej práce v oblasti futbalu. Nemusíme ho mať radi, ale to čo dokázal a ako sa o seba stará hlavne je obdivuhodné, netreba každého hneď porovnávať s Messim a dávať ho za príklad on a off the pitch.
Jeho agent narážal na sebadisciplinu a životosprávu, ohľadom dlhovekosti kariéry na nič iné. To akej povahy je Ronaldo všetci vieme a z toho si brať príklad nemusí.
Ak sa v niečom dá zobrať Ronaldo ako vzor, tak je to životospráva a sebadisciplína. To nikto nemôže spochybniť. Ale ako človek je Ronaldo veľmi zlý príklad. Neviem aký je Messi v súkromí, ale radšej by som sa kamarátil s ním. Ronaldo je okrem toho všetkého ešte aj nuda v Brne.
Samozrejme, ktoré morálne zásady nedodržava? Daj príklad.
Takže to vôbec nie je pravda, že aj taký maldini by bol hejtovany keby že hral za real..