Myslím že správne rozhodnutie,umysel ziadny,lopta ide za ciaru,bodaj by takychto spravnych a logickych rozhodnuti rozhodcov bolo viac,toe neúmyselne ruky,ja by som nepiskal nikdy,ked hrac ani nevidi loptu
Na ME v zápase Španielsko Nemecko mal podobnú ruku Španiel tá jasne zastavila strelu na bránu a Nemci nekopali penaltu tak ani tu a navyše by to išlo vedľa aj bez ruky
Lenže po MS sa nakoniec zistilo, že to vlastne zle odpískal rozhodca a mala sa kopať penalta. Rovnako ako teraz :) To že by to išlo preč neznamená, že nemá hráč dávať pozor na ruky.
Správne rozhodnutie rozhodcu, žiadna penalta. Lopta smerovala mimo bránky a Simeone ju zbadal až keď vyletela spoza nášho hráča, nezabránil jej smeru na bránku a navyše za ním už od nás nikto nebol, čo by mohol ohroziť Oblaka. Tu nie je o čom diskutovať.
FCBarcelona2018: promiň ale co to meleš!? Když někdo zahraje rukou v rohu šestnáctky tak je přece taky penalta. Tady není o čem přemýšlet ať je ruka jaká je.
cholo8 Objektivita končí , keď sa to týka "vášho" klubu.Ani si sa nepozrel na odkaz- sú to pravidlá platné na celom svete , ktoré sú združené pod hlavičkou FIFA.A naše pravidlá sa neodlišujú ani nesmú od pravidiel IFAB.Je to presný preklad."Výnimka je len v "pravidlách madridských fanúšikov"😂😂😂
Odkedy je v pravidlách -nejaké "logické rozhodnutie" rozhodcu ? Doteraz bolo rozhodovanie podložené pravidlami . Odteraz doplnia pravidlá o "logické rozhodnutie" rozhodcu.Ako ho nazvú "lebo madrid " ?
Logicke rozhodnutie je ze hrac loptu nevidel a isla za ciaru,co ta ruka ovplyvnila,nic,tak by sa to malo piskat vždy,hrac vystreli spoza šestnástky,lopta ide 10 m mimo branu,nahodne trafi ruku obrancu,to co za vyznam má odpískať penaltu
Messandowski Ďalšie klamstvo ,rozhodca odpískal koniec zápasu ešte pred tým ako prihrávajúci hráč , kopol do lopty pri čiare a nie žiadnych 30 cm pred čiarou.
Jackopz A je tu ďalší madridský troll , ktorý neovláda pravidlá.Tu máte link na pravidlá , keď si to naštudujete , tak tu dajte ,kde kde je tam "vývoj hry alebo nevidel loptu".Kto také niečo napíše tak len preukáže svoju obmedzenosť. https://mediamanager.sportnet.online/...
Pri posudzovaní hry rukou, musí rozhodca brať do úvahy aj tieto okolnosti, či
• išlo o pohyb ruky k lopte alebo pohyb lopty k ruke
• ruka hráča bola alebo nebola v prirodzenej polohe zodpovedajúcej pobybu hráča
• sa hráč snaží predísť tomu, aby sa lopta dotkla jeho ruky
• hráč mal možnosť predísť kontaktu ruky s loptou
• hráč použil ruky alebo paže k úmyselnému zahratiu loptou alebo nie.
Ty si ten klasický, mentálny mrzák čo bude vždy hľadať chybu v druhých, plakať ako za všetko môže ten a ten a keď s ním niekto nesúhlasí tak už je automaticky zlý, v tomto prípade "madridský troll". Keby sa mám staviť tak si volil smer, futbal v živote nehral a vo všetkom si najlepší a najmúdrejší. Podľa tvojich pravidiel je tu 70% ľudí "trollovia z Madridu" a keby majú dostať všetci ban tak tu dokopy nik nie je.
No ja som z takehoto rozhodnutia v nemilom prekvapeni. Pokutove uzemie je miesto, kde sa hranie rukou ( ziadne rameno ako sa pise ) tresta jedenastkou. A pride mi logicke, ze smer lopty s tym nema mat nic spolocne. Pre mna je taketo rozhodnutie nepochopitelne. Naviac v tomto pripade sa nikto z barcy letiacej lopty nedotkol...
neni ruka ako ruka. keby to bolo naopak vsetci by ste tu pisali ako to penalta nemala byt. jeho ruka nijako neovplyvnila akciu, nezabranila golu, ani by sa nas hrac nedostal k lopte. skoncila by za ciarou. cize je jedno ze bola ruka vo vapne, nie je to penalta.
No prepac, ale s takymto vykladom som sa v zivote nestretol. Preco je potom uzemie 16 ky vylajnovane ciarou ? Myslim , ze aj toto je jeden z dovodov. Ruka v 16 ke je ruka, naviac kilometer od tela. Ta lopta mohla ist aj do vesmiru, bola to ruka. Bodka. Ergo penalta.
Najhoršie na tom celom je, že tie pravidlá a posudzovanie rozhodcov sú nejasné. Niekto to odpíska, iný nie. Ruka by mala byť ruka, pre všetkých, a bol by pokoj.
plcd, keď si už tu dal stránku na pravidlá, mňa veľmi pobavilo pravidlo č. 2 že "lopta musí byť guľatá"...tak kockastú loptu som ešte nevidel a hrať futbal s loptou z amerického futbalu to by bola sranda!!!
plcd ty musíš byť poriadny...ak mňa označíš za madridského trolka. V živote som Real nemal, rád, nemám ich rád a nikdy ich nebudem mať rád. Real neuznávam a v živote som nesledoval v TV ani na internete ich zápasy jedine ak šlo o EC. Tak sa zamysli koho a na základe čoho osočuješ prispievateľa na tejto stránke za madridského trolka. Mám 65 rokov ale v živote som Realu nefandil, práve naopak...tak si to od teba vyprosím takéto narážky!!!
FCBarcelona2018 Kde som ťa označil za madridského trolka?Ty musíš byť poriadny....Tak si to ešte poriadne prečítaj.Ale zase som zaregistroval inom tvojom príspevku, že bola správne neodpískaná penalta,ale nezdôvodnil si podľa akého pravidla si to usúdil.Takže link máš môžeš študovať , pravidlá.
Pokiaľ dáme rozhodcom priestor na to, aby takéto situácie subjektívne posudzovali, vždy budeme svedkami kontroverzných rozhodnutí. Ruka by mala byť ruka, pokiaľ nie je v prirodzenej polohe. A Simeoneho určite nebola.
Pri stojí rovnobežne s telom, pri behu predlaktie rovnobežne s trávnikom a pri tele, pri páde tak, aby sa ten pád stlmil. To sú len približné príklady, nehovorím, že to, čo píšem, musí byť presná definícia.
Kto bude posudzovat ze ruka stoji prirodzene pri tele ? Bude na to tiez nejaka technologia ? Pretoze ak znovu to bude človek, tak kontroverznych momentov sa nezbavis
To, či to bude posudzovať človek alebo technológia, nebola moja pointa. To nech si FIFA, atď vyriešia. Ide o to, že prirodzená poloha rúk sa dá definovať. A s tým treba začať.
Za zakázaný spôsob hry sa považuje, ak hráč, okrem brankára vo vlastnom pokutovom
území, podľa názoru rozhodcu zahrá loptu rukou alebo sa rukou dotkne lopty.
Všeobecne platnou zásadou je, že hráč hrá rukou zakázaným spôsobom, ak ide
takzvane „ruka k lopte“.
Za hru rukou rozhodca nebude považovať napríklad tieto situácie
• lopta je nastrelená na ruku, ktorú má hráč pri tele
• hráč po súboji o loptu spadne na loptu alebo sa pri páde dotkne lopty rukou
• hráč sa po páde na zem snaží vstať, pritom sa rukou oprie o zem a lopta sa zastaví
o jeho ruku
• hráč si inštinktívne a reflexívnym pohybom chráni niektorú chúlostivú časť tela,
napríklad tvár, genitálie, hrudník a podobne, pred prudko vystrelenou loptou
Tak potom je všetko jasné: pravidlá musia byť zmenené/vylepšené. Lebo ak sa jedenástka v prvom rade píska len keď ide ruka k lopte, tak druhá penalta Francúzska vo finále proti Argentína je krádež (čo som osobne vždy tvrdil). Veď ju mal dokonca aj skŕčenú. "Podľa názoru rozhodcu"? A že prečo chýba objektivita. To, čo je pravidlách je prinajmenšom nedostatočné.
Utumno: takže vlastne tvrdíš, že hráči majú mať ruky priviazané k telu celý čas okrem momentu, keď hádže out. Podľa tvojej logiky potom ani Cucurella nezahral rukou, keď hralo Španielsko proti Nemecku.
Kde som to ja písal? Nerozumiem ti, asi píšeš po madridsky. Hovorím, že ak sú pravidlá také, aké sú, musí ísť o jasný pohyb ruky k lopte, a to v neprirodzenej polohe. Inak by sa to pískať nemalo. A o koľko penált by ste v Madride takto prišli a boli prišli!
Nie, ty nechceš chápať, keďže podľa tvojej definície majú mať hráči ruky v polohe, ako keby boli priviazané k telu. Nájdi mi človeka, čo beží tak, že má predlaktia rovnobežné s terénom. Nikto tak nebeží, nikto.
Citujem: "Pri stojí rovnobežne s telom, pri behu predlaktie rovnobežne s trávnikom a pri tele". Takže sa neyhováraj. Jasne píšeš, že hráči hráči majú mať ruky pri tele a pri behu môžu mať predlaktie rovnobežne s trávnikom. Nikto nebehá s predlaktiami rovnobežne s trávnikom. Alebo mi ukáž takého športovca.
Ty si ten klasický, mentálny mrzák čo bude vždy hľadať chybu v druhých, plakať ako za všetko môže ten a ten a keď s ním niekto nesúhlasí tak už je automaticky zlý, v tomto prípade "madridský troll". Keby sa mám staviť tak si volil smer, futbal v živote nehral a vo všetkom si najlepší a najmúdrejší. Podľa tvojich pravidiel je tu 70% ľudí "trollovia z Madridu" a keby majú dostať všetci ban tak tu dokopy nik nie je.
Za zakázaný spôsob hry sa považuje, ak hráč, okrem brankára vo vlastnom pokutovom
území, podľa názoru rozhodcu zahrá loptu rukou alebo sa rukou dotkne lopty.
Všeobecne platnou zásadou je, že hráč hrá rukou zakázaným spôsobom, ak ide
takzvane „ruka k lopte“.
Za hru rukou rozhodca nebude považovať napríklad tieto situácie
• lopta je nastrelená na ruku, ktorú má hráč pri tele
• hráč po súboji o loptu spadne na loptu alebo sa pri páde dotkne lopty rukou
• hráč sa po páde na zem snaží vstať, pritom sa rukou oprie o zem a lopta sa zastaví
o jeho ruku
• hráč si inštinktívne a reflexívnym pohybom chráni niektorú chúlostivú časť tela,
napríklad tvár, genitálie, hrudník a podobne, pred prudko vystrelenou loptou