podla mna je problem barcy ze to nechali az na 31.12. a ze sa to tym padom nestihlo. uvidime co na to liga ale suhlasim v tomto s pravnikom. ale co vsetko tam je to asi nevie ani on
Nechať to na posledný deň v roku? Trochu divné. Aj pri prestupe hráča máš termín do polnoci určitého dátumu a zmeskas co by len 10 sekúnd kvôli "pomaleho" internetu a máš smolu. Tieto veci sa nenechávaju na posledné dni a minúty .
Kto niekedy nieco riesil na urade vie, ze vsetko je nepredvidatelne :D VIem si predstavit aj situaciu, ze Barca poslala dokumenty v polke decembra, cakala kym sa LaLiga vyjadri a ona sa vyjadrila 30.12. :D Cista spekulacia samozrejme.
tak dúfam že španielske úrady sú na trocha inej úrovni než tie slovenské v ktorých pracuje pani Marta z Plešivca, ktorá keď si ráno nedá najprv kávičku a nepokecá s kolegyňou do cca 12:00 (pracuje samozrejme do 13:00) tak je nervózna a vykáže ťa z kancelárie jak pani učiteľka na základke keď sa smeješ v zadnej lavici so slovami že máš počkať na chodbe a má toho teraz veľa
Cule90 vobec by som sa necudoval, keby to tak bolo. Spanielsko ma rado “siesty” a pracovnym nasadenim sa urcite nepretrhnu. No a urcite nebudu pracovat cez vianoce :)
Joker, jj nechcem to samozrejme zlahcovat, klub je reputacne poskodeny uz teraz a ak Olmo s Victorom nebudu registrovani bude to mat aj dalekosiahle nasledky financne a ide to iba na Laportovu zodpovednost, mali si to v klube pohlidat. Ale nedivam sa na to ciernobielo a som presvedceny, ze Tebas a spol. takisto nemaju zaujem na tom, aby Barca len prosperovala a zila dlho a stastne. Je to velka skoda, ze sportovo taky skvely klub dosiera dlhe roky jeho vlastne vedenie uz od Rosella, nic viac nez mrhanie potencialom. Som zvedavy, ako na to teraz bude reagovat tim na ihrisku.
Cule možno by to tak aj bolo ale Laporta bol dohosnut zmluvu na VIP miesta tuším okolo Vianoc.Ak sa mýlim tak prepáčte. Tzn. že potrebné doklady a peniaze nemohol mať skôr.
Veľká otázka je ak to aj liga púšti ako zareagujú ďalšie kluby .... Sťažnosť , žaloba ... Takže aj v prípade že to teraz liga spustí môže byť súdom znovu vyradený ( niečo ako Gavi ale opačne ) ?
Ak klub vie, že bankové operácie sa nevykonávajú medzi 31.12. po 12tej až do 2.1. tak sa mal postarať o to, aby peniaze prišli do 31.12. do 12:00. Inak mi tento argument príde strašne pofidérny a špekulatívny, ako keby sa spoliehali na to, že povedia, že peniaze prídu, hráči budú zaregistrovaný a nakoniec nedorazia tie peniaze a LaLiga bude musieť riešiť problém a tým, že ako odregiatrovať hráča.
Každý, kto niekedy niečo platil, tak ak je dátum, dokedy musia byť peniaze na účte, tak dovtedy tam musia byť. Nepomôže výhovorka, že bol víkend a podobne.
Problém je ze predali to co ma hodnotu 200 milionov za 100 milionov,takze tak ci tak je strata 100 milionov,ide len o to,ze ako sa vyhnúť medzinarodnej blamazi a posunut problém o pol roka dalej
Všade sa hovorí, že boxy, čo sa predali, kedy sa predávali normálne a platby by prichádzali raz ročne, tak by Barcelona mohla inkasovať 200 miliónov. Tým, že ona potrebuje všetky peniaze teraz, tak musela predávať pod cenu a vďaka tomu dostane len 100-120 miliónov.
No to že to predávajú narýchlo pod cenu som čítal aj ja. A je jasné že keď potrebuješ niečo predať za účelom rýchlych peňazí tak to predáš len pod cenu. A keď celkom mali to predávať už pred mesiacom a v kľude začať prijímať ponuky a nie na poslednú chvíľu.
Datum odoslania VS datum splatnosti a.k.a. ten pocit, ked obrovska institucia riesi rovnake problemy ako bezny obcan. Btw ak ma transakcia 100-120 milionov dolarov standardne trvat max. par hodin nieco tu neni (s bankami) v poriadku.
To je niečo ako keď sa mi nepodarilo odovzdať bakalárku načas, kvôli výpadku systému, ale predsa mi povolili náhradné odovzdanie. Nie všetko je také striktné ako si poniektorý tu na myslia, a preto,
!!!! A PRETO !!! tam je ta "vyššia moc" pánovéééééé
Ak ti banka oznámi, že medzi 31.12. od 12:00 do 2.1. banka nebude robiť bankové operácie (vždy ti oznámi dopredu, ak sa niečo také deje) a ty to posleš 31.12. o 23:59, tak sa nemôžeš odvolávať na vyššiu moc.
Určite to bolo oznámené ak to je výpadok ako tvrdí vedenie. Ale žeby až 3 dni sa mi nechce veriť. Na druhej strane sa dá jasne preukázať kedy boli peniaze poslané a kedy prišli na účet.
Tiež mi príde podozrivé, že by na 3 dni mali odstavené služby, hlavne banka, ktorá je schopná posielať 100 miliónov. To nebude nejaký lokálny bankový dom. Navyše 1. január nie je všade vo svete voľný deň. Pochopím, ak by prevod trval 3 dni, lebo veľa peňazí a treba všetko skontrolovať a kto vie odkiaľ všade sa tie peniaze prevádzali. Mne tiež, keď som kupovala nehnuteľnosti povedali, že kým prebehne platba, tak nám rátať s 24 hodinami, kým sa to spracuje. Ale samozrejme to, že sú tam nejaké čakania medzi prevodmi a koľko sú vie každý jeden finančník, čo s tým pracuje.
Nosfe ono je to nakoniec jedno, my sme asi jediny klub ktoreho fanusikovia diskutuju nad niecim takym ci moze platba klubu za registraciu hracov trvat 3 dni:D Fanusikovi to ma byt jedno a malo by mu to byt jedno, lebo to neni nasa "robota", ale zodpovednost klubu. Je uplne jedno kde sa to dosralo, bezny fanusik tomu aj tak nemoze rozumiet lebo do toho nevidi, bezneho fanusika zaujima, ake vykony podavaju hraci a ake su vysledky. Uz len to, ze to riesime je smutný humor. Chapem, ze to nemaju lahke lebo klub je v srackach, ale oni fakt uz roky nevedia nieco dotiahnut do zdarneho konca bez toho aby to nemalo trpku prichut, od prichodu nejakej posily cez stavbu stadiona po x dalsich veci. Je to fakt rehoľa niekedy fandit tomuto klubu, ale co uz:D
To, ako fungujú bankové prevody je základná vec, ktorú by mal každý ovládať. Nie je to tak dávno, čo poslanie peňazí z účtu na účet trvalo až 3 dni. To, že to treba niekomu v 2025 roku vysvetľovať, ako fungujú bankové prevody už o niečom svedčí.
Samozrejme, tebe ako fanúšikovi to môže byť jedno, že bankový prevod tvrdá 3 dni. Ale ako fanúšik môžeš byť kritický, keď vieš, že niekto melie kraviny z vedenia klubu. A v prípade, že si socio, tak by ťa to malo extrémne zaujímať, čo sa posralo.
Tak isto za 10 minút nájdeš a prečítaš si, ako funguje FFP v LaLige, ale aj inde v Európe, len sú tam menšie rozdiely. Takže sa nebudeš rozčuľovať, prečo sa mohol kúpil Olmo za 60 miliónov a nie Nico Williams za 50 miliónov, prečo to je rozdiel. Potom tu nebudeš mlieť kraviny koľko. Alebo ako funguje zmluva medzi hráčom a klubom, čo obnáša jednostranné zrušenie zmluvy atď. To je proste nejaký základ, ktorý si vieš osvojiť do max hodiny.
Nosfe asi sme si nerozumeli. Ja netvrdim, ze sa fanusikovia nemaju zaujimat, preco zlyhala registracia nasich hracov, to je pozitivne, ze sa zaujimaju. Len tvrdim, ze v idealnom pripade by s tym klub ani nemal fanusika co "obtazovat", lebo sa o to ma v tichosti postarat (lebo je to jeho uloha). Ako keby riaditel firmy zamestnancom vysvetloval, preco nemaju funkcne zachody alebo nedostatok pitnej vody alebo preco dostali na obed pokazene jedlo.
V tomto to je rozdiel. Ako zamestnanec by som očakával vysvetlenie, prečo nemám funkčné záchody, netečie mi voda a podobne. Lebo som zamestnanec a zamestnávateľ mi to má zabezpečiť. Keďže mám nárok na istú kvalitu pracovného prostredia. Ale ak by som bol fanúšik nejakej firmy, tak ma to zaujímať nemusí, keďže nemám k nej žiaden právny vzťah.
Podstatné je to,že tie peniaze mali prísť od Arabov,tí však museli ich vybrať z akcii,yo niečo trvá a potom až ich mohli poslať do španielskej banky ....
Obchod bol urobeny nedávno,ide o veľke prachy,ktore nemaju ani Arabi v šuplíku,ale v akciách fondoch a to niečo trvá....
MUDRLANTI !!
V podmienkach LaLigy bolo, že peniaze majú byť na účte najneskôr 31.12. do polnoci. Boli? Nie. LaLigu nemusí vôbec zaujímať, či tie peniaze poslali v hotovosti kamiónom, alebo to bankovým prevodom, mali byť na účte klubu do 31.12. Neboli. Je to jednoduché. Mimochodom, Laporta hovoril, že peniaze budú na účtoch klubu najneskôr 3.1. Je 15:58 a ticho, žiadna informácia, že peniaze dorazili.
Nosferatu2000 Ak ti Barca poslala výpis z účtu , tak ti nerobí problém preposlať tento výpis aj nám tu na stránku aby si niektorí tu na stránke nemysleli , že klameš a si len hlúpy madridský trol.
Tvoje slová nestoja ani za ho..o.Nikdy tu nie je ani jeden potvrdený fakt.Takže všetci si tu môžme myslieť , že" klameš a si len hlúpy madridský trol".
Nie je to žiadny útok , ale konštatovanie vašich klamstiev-bez jedného potvrdeného faktu.Choďte si plakať na vašu stránku alebo ak to máte potvrdené ako chorobu , nájdite si lepšieho lekára na hlavu.
Čo si nesvojprávny?Ak niečo napíšeš a nevieš to podložiť faktom , to je klamstvo.A všetci troli to po tebe opakujú.Lenže 100X opakované klamstvo sa nestáva pravdou pri normálnych ľuďoch , čo sa vás trolov netýka.No daj tu ako ste kontrovali prázdnu kasu Barcelony ,ty ,madridowski,Gejza,Ferenc ,DonPapa.Ešte niekto bol v komisii?Asi budeme musieť urobiť bubu Laportovi , že vám dal kľúče.😂😂😂
Nenaučili ťa čítať?Ja ťa to učiť nebudem.Máš údajne 24 rokov ,tak by si už mal vedieť čítať.Daj tu niečo , čo si podložil faktom.Skončil som s tebou , nebudem sa baviť s dementom.
Takže sa nedozviem, kde že vraj klamem. Nazývaš ma dementom, ale ani na 2 pokus si nebol schopný vypísať ani jedno klamstvo, ktoré som že vraj napísal.
Jednoduche riesenie.Predat Olma za 1euro do spriazneneho klubu,potom ho za euro kupit okamzite naspat a zaregistrovat.Je prestupove okno,tak ako je mozne ze teraz kupim hraca,zaregistrujem a hra,ale olma mozes tegistrovat len do 31.12.Poradim aj klub s ktorym to mozu takto urobit a vsetko bude ok.Majitel je Pique.La ligu by jebo keby to takto urobia a este by som aj tomu komunistovi tebasovi ukazal prostrednik
Pokial viem tak problem je ze nemôže byť jeden hráč registrovaný v tom istom klube dva krát...to znamena že ani predaj a následné spätné odkúpenie by problém nevyriešilo.
Každý, kto niekedy niečo platil, tak ak je dátum, dokedy musia byť peniaze na účte, tak dovtedy tam musia byť. Nepomôže výhovorka, že bol víkend a podobne.
!!!! A PRETO !!! tam je ta "vyššia moc" pánovéééééé
Samozrejme, tebe ako fanúšikovi to môže byť jedno, že bankový prevod tvrdá 3 dni. Ale ako fanúšik môžeš byť kritický, keď vieš, že niekto melie kraviny z vedenia klubu. A v prípade, že si socio, tak by ťa to malo extrémne zaujímať, čo sa posralo.
Tak isto za 10 minút nájdeš a prečítaš si, ako funguje FFP v LaLige, ale aj inde v Európe, len sú tam menšie rozdiely. Takže sa nebudeš rozčuľovať, prečo sa mohol kúpil Olmo za 60 miliónov a nie Nico Williams za 50 miliónov, prečo to je rozdiel. Potom tu nebudeš mlieť kraviny koľko. Alebo ako funguje zmluva medzi hráčom a klubom, čo obnáša jednostranné zrušenie zmluvy atď. To je proste nejaký základ, ktorý si vieš osvojiť do max hodiny.
Obchod bol urobeny nedávno,ide o veľke prachy,ktore nemaju ani Arabi v šuplíku,ale v akciách fondoch a to niečo trvá....
MUDRLANTI !!