Laporta robi kroky s ktorymi mozme a nemusime suhlasit,no urobit ich musi.Po Bartrovi klobuk dole ze sa vobec nato dal.Ma pred sebou este velmi vela roboty,ale s jeho menom a s otvorenymi dverami vsade kam pride sa mu to podari.No name kandidati ako Font nech radsej kaslu nato.Jeden taky no name tu uz bol a mame moznost vidiet co vsetko to Barcu stalo.Klobuk dole Laporta este raz.
Souhlasim s tebou.Nazory na Laportu se budou vzdy lisit a je to tak spravne.Ale je treba si uvedomit za jakych okolnosti prisel a co se uz povedlo udelat.A to nikdo asi opravdu netusi jak moc to bylo s klubem nahnuty.Laporta prisel vlastne v pozici insolvencniho spravce a jako takovej musi delat nepopularni veci.zazil sem to ve firme taky a ted se ji dari dobre.Tim ze do toho sel ukazuje,ze mu klub neni lhostejny
Tak jednoduché tohle nebude... Nevím proč by některé kroky musel Laporta dělat? Rozprodávat budoucí příjmy určitě nemusel. Nakupovat ihned hráče, aby se předvedl fanouškům taky ne. Chtělo to prostě sehnat víc peněz. Rozhodně neudělal nic zázračného, vlastně naopak, jen to nejjednodušší. Prodat budoucí výnos je rozhodně snadnější než sehnat sponzora, nabídnout mu projekt a ukázat mu co to pro něj bude znamenat. Místo toho jsme dostali plané řeči, jeho sliby se odkládaly a odkládaly. Na místa v klubu se dosadili jeho kamarádi bez odborné erudice zrovna jako když byl prezident minule. Jedna věc je ekonomika a druhá ostuda, kterou nám dělá s registracemi, pravidlem 1+1 apod a bordelem navenek nejen ve fotbalové sekci. Jeho výroky neodpovídají realitě a čísla lakoval dlouho na růžovo a časem se ukázalo, že obyčejně lhal. Barto nebyl žádnej noname kandidát, dosral to, ale na rozdíl od Laporty měl rekordní příjmy z reklamy a všichni nás chtěli sponzorovat, dnes musíme doslova prosit o každé euro. A nebýt Covidu, tak jsme ekonomicky zcela zdravým klubem. Zapomínáte pod dojmem z Clássica na sliby alla Messi zůstane, Xavi řekne jak to je a je vyhozen apod.. Můžete si ho obhajovat jak chcete, ale vnímání klubu je prostě narušeno a i proto je ekonomická situace špatná. Laporta zatím jen těží z toho, že se nebudou již započítávat špatné Covidové roky s malými příjmy, ale realáně nudělal nic zázračného. Klub je na ostudu a k smíchu. A to mi vadí! Font rozhodně není žádné neznámý člověk, naopak za sebou měl v kampani odborníky a to před čím varoval se do puntíku splnilo. Za co lze dát Laportovi kredit je angažování Flicka, tým má úplně jiné renomé než měl, ale renomé klubu a týmu je potřeba oddělovat. Takže s Vaším takřka obdivným názorem absolutně nesouhlasím. Pokud by tým hrál špatně, tak je na něj daleko větší tlak a možná už ani neššéfuje, takže ho tým drží nad vodou. Laporta je politik a je mu jedno v jaké době přichází, není to spasitel, je to milovník moci!
Viac ako tento clanok a vysvetlenie od Laportu by ma zaujimal nazor nosferatu a jeho potvrdenie alebo vyvratenie ci ma Laporta spravne informacie a cisla.
1) Mňa bude zaujímať, čo povie súd, keďže Laporta tu tvrdí, že podľa neho bolo všetko v poriadku. Môžem a nemusím veriť. Už toho nakecal dosť.
2/ tu priznáva, že vlastne Olmo a Victor nemali hrať, ale keďže sa zranili nejaký hráči, tak sa zaregistrovali.
3/ celkom nechápem čo pri Nike znamená: "Zmluva je trojnásobne vyššia, ako sme si účtovali za túto novú zmluvu." A "Vybrali sme sumu rádovo vo výške 300 miliónov." Možno zlý preklad, alebo mi uniká nejaký kontext.
4/ za zraneného hráča je možné priniesť 1 hráča, čo poberá max 80% platu zraneného hráča. Za Stegena sa priviedol Szczęsny. 1 zranený hráč, 1 náhrada. Pravidlá sú jasné. Nefunguje to tak, že zraní sa napríklad Lewa s 32 miliónovým platom a mám tam zrazu 25,6 miliónový strop čo môžem použiť na náhradníka a teraz registrujem 5 nových hráčov za neho, lebo súčet ich platov je 25 miliónov.
5/dohoda s Nike bola schválená 21. decembra, ale stále som nečítal tlačovú správu, že už je podpísaná.
6/ LaLiga má pravdu (možno len kostrbatý preklad), ale nová dohoda s Nike nie je nová dohoda k súčasnej zmluve s Nike. Stará zmluva hovorila o ±100 miliónoch podľa bonusov za sezónu, nová že vraj 127 miliónov (žiadne oficiálne čísla ešte neboli zverejnené). Takže to sa neráta tých 100 miliónov + 127 miliónov do rozpočtu, ale bude sa rátať len tých 127 miliónov (alebo koľko to bude), teda navýšenie o 27 miliónov.
7/ každý kto niekedy posielal peniaze, tak vie, že z internet bakingu si vie hneď vytlačiť potvrdenie o prijatí peňazí. Nemusí ísť fyzicky do banky. Ak prišli 31. decembra, tak potvrdenie existovalo už 31. decembra, nebolo treba čakať do 3. januára. A nech mi nikto z vás nehovorí, že inštitúcia ako Barcelona posiela fyzicky do banky ľudí, aby jej priniesli potvrdenia o platbách.
7/ snažil sa registrovať hráčov cez zmluvu s Nike, ktorá aspoň zatiaľ nebola podpísaná, alebo aspoň o tom nikde nebola správa. Keďže 21. decembra sa mala zmluva schvaľovať. Ako môžeš registrovať hráčov na neexistujúcu zmluvu s Nike v tom čase?
2/ tu priznáva, že vlastne Olmo a Victor nemali hrať, ale keďže sa zranili nejaký hráči, tak sa zaregistrovali.
3/ celkom nechápem čo pri Nike znamená: "Zmluva je trojnásobne vyššia, ako sme si účtovali za túto novú zmluvu." A "Vybrali sme sumu rádovo vo výške 300 miliónov." Možno zlý preklad, alebo mi uniká nejaký kontext.
4/ za zraneného hráča je možné priniesť 1 hráča, čo poberá max 80% platu zraneného hráča. Za Stegena sa priviedol Szczęsny. 1 zranený hráč, 1 náhrada. Pravidlá sú jasné. Nefunguje to tak, že zraní sa napríklad Lewa s 32 miliónovým platom a mám tam zrazu 25,6 miliónový strop čo môžem použiť na náhradníka a teraz registrujem 5 nových hráčov za neho, lebo súčet ich platov je 25 miliónov.
5/dohoda s Nike bola schválená 21. decembra, ale stále som nečítal tlačovú správu, že už je podpísaná.
6/ LaLiga má pravdu (možno len kostrbatý preklad), ale nová dohoda s Nike nie je nová dohoda k súčasnej zmluve s Nike. Stará zmluva hovorila o ±100 miliónoch podľa bonusov za sezónu, nová že vraj 127 miliónov (žiadne oficiálne čísla ešte neboli zverejnené). Takže to sa neráta tých 100 miliónov + 127 miliónov do rozpočtu, ale bude sa rátať len tých 127 miliónov (alebo koľko to bude), teda navýšenie o 27 miliónov.
7/ každý kto niekedy posielal peniaze, tak vie, že z internet bakingu si vie hneď vytlačiť potvrdenie o prijatí peňazí. Nemusí ísť fyzicky do banky. Ak prišli 31. decembra, tak potvrdenie existovalo už 31. decembra, nebolo treba čakať do 3. januára. A nech mi nikto z vás nehovorí, že inštitúcia ako Barcelona posiela fyzicky do banky ľudí, aby jej priniesli potvrdenia o platbách.
7/ snažil sa registrovať hráčov cez zmluvu s Nike, ktorá aspoň zatiaľ nebola podpísaná, alebo aspoň o tom nikde nebola správa. Keďže 21. decembra sa mala zmluva schvaľovať. Ako môžeš registrovať hráčov na neexistujúcu zmluvu s Nike v tom čase?