Takže v podstatě půl rok po původním termínu. A datum otevření Camp Nou se může ještě posunout. Psalo se, že Limak bude platit 1M za každý den zpoždění. Jsem zvědavej jestli k tomu opravdu dojde. To by do kasy přineslo celkem slušný balík (i když jsem si vědom že v takové velké smlouvě budou různé doložky a výjimky ohledně placení pokuty za pozdní dokončení)
Pochybujem že limac bude niečo platiť .... Keďže stavba bola obmedzená pre ľudí ktorý žijú v okolí .... Tam má stavebná firma zviazané ruky ....dalsia vec sú zmeny v projekte .... Ďalšia vec je že nikto z nás ani netuší do akého dátumu má limak zmluvu .... To že naše vedenie prezentovalo že sa vrátime od začiatku roka 2025 neznamená že to tak mal aj limak v zmluve
Je to rekonštrukcia štadióna, ktorý bol postavený v 1958, 66 rokov starej budovy. Nikto nevie, čo sa tam nájde, ak sa začne búrať. Samozrejme, niečo vieš odhadnúť, obhliadka stavu, nejaké kontrolné vrty, skeny atď, ale plný rozsah toho sa ukáže až pri samotnej rekonštrukcii.
jedna věc jsou prohlášení vedení do médií (která se dlouhodobě jevila jako nereálná), druhá věc skutečné deadliny v kontraktu. Tipnul bych si, že problém bude hlavně v tom prvním případě.
Písať sa mohlo ale zato že ľudia protestovali keď sa tam robilo 24/7 a ten protest prešiel zato firma nenesie následky ani zato čo sa tam našlo keď sa buralo
Ak zmluva so staviteľom stanovuje pokutu vo výške 1 milióna za každý hrací deň, keď sa na stavbe ešte pracuje, ak neodovzdá kompletne hotové dielo, populista to môže zjednodušiť a povedať: „V zmluve máme, že za každý deň omeškania stavby zaplatia pokutu 1 milión.“ Znie to síce pekne, ale zároveň vôbec nevieme, aký majú skutočný termín dokončenia.
Ale veď to bolo úplne jasné. Už pred začiatkom sezóny. Camp Nou je jedno obrovské stavenisko. Na Instagrame jeden chlapík z balkóna dáva denne aktuálne videá z prác na novom štadióne. CampNouNow. To bolo úplne bez šance to stihnúť. Vylúčené. Ja by som si kľudne stavil, že sa nestihne ani nová sezóna.
Nová sezóna sa začne už na Camp Nou. Tie práce napredujú každý deň viacej a viacej. Je to nejakých 7 mesiacov do začiatku novej sezóny a neverím tomu, že by to neotovorili aspoň pre 60 000 ľudí. Momentálne teraz sa naplno rozbieha montáž druhého poschodia novej konštrukcie. Za 7 mesiacov sa určite začne robiť na poslednom poschodí a následne do konca roka možno už aj prvé práce na streche.
Podľa mňa boli tie sedadlá len spôsob, ako investor vyvinul tlak na staviteľa. 😃 Celý tento proces mi len potvrdzuje, aký veľký populista je Laporta. Na žiadnej normálnej stavbe štadióna sa sedadlá neosádzajú tak skoro, a ak už áno, určite sú nejako chránené pred poškodením počas ďalších prác. Tu to ale vyzerá skôr ako divadlo pre verejnosť.
Nie druhé poschodie, ale tretia tribúna. Prvé dve tribúny pri 60 000 kapacite by najneskôr do novej sezóny mali byť, ale čo bude potom bude ešte nadlho. Veľa toho na obmedzenú prevádzku prvých dvoch tribún netreba. Občerstvenie a takéto veci môžu byť mobilne na nejaký čas. Dôležité sú v podstate hlavne funkčné komunikácie a ich prvky (eskalátory, výťahy) kvôli únikovým cestám a hygienické zariadenia.
Paradoxne by som povedal, že doteraz sa najviac prác točilo v okolí štadióna na podzemnom parkovisku a na základoch pre tretiu tribúnu ako na samotnej rekonštrukcii tých prvých dvoch tribún. Prvé dve tribúny sa len obnovovali, ale tretiu aj s VIP boxami treba komplet urobiť nanovo aj strechu, ktorá za mňa do konca roka nebude. Treba si uvedomiť, že odkedy sa dostaneme na Camp Nou, tak v zápasových dňoch tam už práce nebudú môcť prebiehať a to tiež nejako spomalí proces.
Paradoxne by som povedal, že doteraz sa najviac prác točilo v okolí štadióna na podzemnom parkovisku a na základoch pre tretiu tribúnu ako na samotnej rekonštrukcii tých prvých dvoch tribún. Prvé dve tribúny sa len obnovovali, ale tretiu aj s VIP boxami treba komplet urobiť nanovo aj strechu, ktorá za mňa do konca roka nebude. Treba si uvedomiť, že odkedy sa dostaneme na Camp Nou, tak v zápasových dňoch tam už práce nebudú môcť prebiehať a to tiež nejako spomalí proces.