Pre pridávanie komentárov sa musíte alebo registrovať.
Rasto Premium
2025-02-19 10:09:34
Ja by som bol za,aby sa penalta nedala dorážať.
2025-02-19 10:14:24
ja by som bol za, aby sa zrusil offside v 16-ke.
2025-02-19 10:33:16
Dorážky zakázat by mi nevadilo....Já jsem pro aby se nepískal offside, když by se hráč po ofsajdu vrátil za posledního hráče souoeře. Typicky útočník v době přihrávky zády k brance na polovině stojí v offsidu, ale běží směrem k míči, takže po vteřině již v ofsidu není, ztratí svou výhodu, ale ofside se nesmyslně píská a akorát to kouskuje hru.
2025-02-19 10:55:59
Úplne súhlasím s Rastom a MI010
2025-02-19 13:06:54
Za me bud zrusit, ze golman nesmi byt nohou za carou nebo zakazat zpomalovat pohyb kopajiciho. Brutalne nevyhodny pro brankáře
2025-02-19 14:44:57
Já jsem na podobné změny asi moc tradiční člověk. Jestli jsem na něco nezapomněl, tak poslední smysluplnou úpravu vidím v zákazu (úmyslné) "malé domů". A asi v navýšení počtu možných střídání.
Co si ještě představit umím, je, že dorážet penaltu po zákroku brankáře by se mohlo zakázat jen zahrávajícímu (hra by v takovém případě byla přerušena), ostatním ale ne (hra by normálně pokračovala), jako je to dneska, když se brankář nedotkne a míč se jen odrazí od brankové konstrukce.
Offsidy jsou evergreen tématem a asi nikdy nepřestanou. Jakkoli jsou milimetrové offsidy doložené VARem kontroverzní (hlavně je třeba nějak vyloučit možnost zastavení záběru v o zlomek sekundy jiném okamžiku a předejít tak různému výsledku při zdánlivě obou správných zastaveních - momentech kopu; jak?, to nevím), jsem jinak spokojený s tím, jak je to dnes. Už jsem slyšel řadu nápadů, jak pravidla ohledně offsidu upravit, včetně jeho úplného zrušení, ale většinou se na tom dá spíš spolehlivě poznat, že dotyčný fotbal nikdy pořádně nehrál :)
Jsem pro opatrnost a nepřetrhávání tradic, ať se nám ta hra neproměňuje v něco, co nechceme.
Občas mi to připadá jako ve většině ostatních organizací - aby to nevypadalo, že nic neděláme ("...ustrnout je přece vždycky špatně"), vymýšlíme blbosti (a měníme i osvědčené), jestli se to náhodou neosvědčí ještě víc, čímž si zpravidla generujeme další práci na nápravě toho, co jsme způsobili.
Ano, můžete namítat, že tomu se říká vývoj, já ale na tom, co mám rád, chci po dobu mého krátkého a bezvýznamného života experimentů co nejmíň :-D
2025-02-19 14:51:11
Btw... nevíte někdo, kdy se zrušilo pravidlo o tom, že když byl zakončující hráč v offsidovém postavení v okamžiku předfinální přihrávky na hráče, který v offsidu nebyl a směřoval na něj finální přihrávku z prvního doteku (čímž zakončující těžil výhodu ze svého předcházejícího offsidového postavení), pískal se offside?
2025-02-19 15:26:17
Btw2... Čím víc se všechno zesložiťuje, tím víc se mi líbí princip jednoduchosti v pravidlech v maximální možné míře. Kopnutím do míče při penaltě je zahájena přerušená hra (stejně jako rozehráním př./nepř. kopu, rohu, autovým vhazováním, výkopem). I když je penalta relativně krutá a bránící tým je dost znevýhodněný, nevidím moc důvodů pro rozlišování situací, při kterých hru vzápětí zase přerušit a při kterých ne. Bylo rozehráno a zápas by měl plynout dál.
Vyřazovací penalty po prodloužení jsou něco jiného, moc tomu srovnání od člověka jako Collina nerozumím.
2025-02-19 18:01:02
Offside by som nerusil,dorazku z pokutoveho kopu - to je na dlhsie,na debatu. Ako by ste to riesili? Brankar chyti loptu - moze ju rozohrat? Co tak ,ak trafi zahravajuci hrac tycku? Bude odkop od brany?
Cize akykolvek gol,ide sa rozohrat od polovice ihriska a akykolvek "negol",odkop od brany?

Ja osobne by som ako prve zrusil vhadzovanie rukou.Je to uplna hlupost. Akakolvek hra hraca rukou je potrestana (okerm ruky pri tele atd). Tak preco maju hrat rukami?
Proste odkop z postrannej ciarky do 5s od polozeni lopty na miesto,kde opustila ihrisko a offside by platil. Branicai hrac minimalne 4m od lopty. Zrychli to hru a bude atraktivnejsia. Vhadzovanie je prezitok,ktory nepatri do hry. Rozohranie PVK a NVK casto zaberie par sekund a hra ihned pokracuje. Autove vhadzovania beru cas z hry a narusaju tempo.