Toto je až zarážajúce pre mňa. Toto treba zoptimalizovať a urobiť škrty. Nemôže byť takmer každá sekcia stratová a ešte k tomu, aby futbalová sekcia za nich doplácala.
Na jednu stranu chápem, že klubu ide hlavne o úspechy, trofeje v každej sekcii, ale šport je aj biznis a treba mať tie financie zdravé, čo očividne nie sú v iných športoch.
Dosť neférový a tendenčný článok. Väčšina športových sekcií mala vyrovnaný rozpočet roky, trocha do toho hodili vidly korona roky, ale boli plus mínus na nule. Laporta v snahe šetriť a nakupovať do mužského futbalu, skresal rozpočty ostatných športov, dokonca im zobral časť reklamných a sponzorských príjmov, aby navýšil rozpočet mužského futbalu. Najviac na to poukazujú ženy vo futbale, že cca polovica z toho, čo zarobia, tak neskončí u nich .
Dlhy vo výške 1,5 miliardy nespravil ani hokej, ani ženský futbal.
Ale boli dlhé roky na nule plus mínus. Viem, že boli sťažnosti veľké vo volejbalovej sekcii, kde volejbalisti dostali dosť lukratívnu sponzorskú zmluvu len pre volejbal, ale vďaka novým pravidlám klubu, 50% peňazí zobral klub do "všeobecného" rozpočtu a volejbalová sekcia ich nevidela. Skončili v príjmoch mužského futbalu. Tak isto, boli sťažnosti, že peniaze z prenájmu ich športového komplexu (koncerty, spoločenské akcie atď) končia v spoločnom rozpočte klubu, ale náklady znáša len volejbalová sekcia. Kedy tie peniaze ostali všetky volejbalovej sekcii, tak sú na 0 a nie v strate.
Tak, či tak, nikdy som nebol fanúšikom hypermultišportového klubu. Nemám o tom prehľad, ale nezdá sa mi, aby aj iné mega kluby Európy mali všetky druhý športov. K veľkému futbalu patrí ešte basketbal , volejbal a hádzaná, tie ostatné malé športy dať preč.
Bleskovky
55 dní
Vieme, kedy Barcelona odohrá zápasy o Gamperov pohár
Na jednu stranu chápem, že klubu ide hlavne o úspechy, trofeje v každej sekcii, ale šport je aj biznis a treba mať tie financie zdravé, čo očividne nie sú v iných športoch.
Dlhy vo výške 1,5 miliardy nespravil ani hokej, ani ženský futbal.