Predáš a musíš toho hráča aj tak nahrádzať v tíme, tak čo tím vyriešiš? Rezervu máme len na stopéroch, čiže si môžeš tak dovoliť predať 1 stopéra a potom už len hráčov z lavičky ako Fort, Torre a Lenglet z hosťovania. Z toho veľa peňazí aj tak neklapne.
Podľa mňa by mali byť nedotknuteľní Cubarsi, Kounde, Balde, Pedri, FDJ, Raphinha, Yamal, Casado a prípadne Ter Stegen. Ostaní by sa mohli predať (samozrejme nie všetci) podľa záujmu iných mužstiev a podľa toho koľko by za nich ponúkli. V žiadnom prípade sa nedať odrbať tak ako sa snaží nás odrbávať Atlético Madrid s Lengletom.
Zalohu mame plnu az az. Tam si viem uplne vklude predstavit predaj 2 mozno 3 hracov.
433
L8: Pedri (Junyent)
DM: posila(Bernal+Garcia)
P8: Gavi(Casado)
+jeden z dvojice Olmo/Lopez na podhrot do 4231 ale tam by som primarne hral radsej Raphinu ako to bolo na zaciatku sezony.
Aj ja by som si radsej nechal de Jonga do 433 ako tych dvoch ale neverim ze obaja odidu a hlavne Olmo co je tu len jednu sezonu. Takisto ak by sa nenasiel ziadny vhodny hrac na to DM tak de Jong nech ostane a bude sa tam striedat Casado s Bernalom a Garciom.
Takze summa summarum Lopez 50/60+
Torre 10
A zvysok uz podla situacie. Za tychto 70M mozeme mat paradne kridlo alebo dvoch obrancov na rozsirenie kadra.
Záloha je plná skôr tak akurát. Pedri, Gavi, Olmo, Fermin, Casado, Bernal, de Jong. 7 hráčov v zálohe v tejto dobe každoročných ACL je už nutnosť. Ako som písal zo zálohy máš na predaj tak akurát možno Torreho. Olmo je zranený vkuse, takže Fermina si ani náhodou nemôžeš dovoliť predať. Kdeže 😂 ...
Nemusime hrat len 4231 takze Olma s Lopezom nepotrebujeme urcite oboch hlavne ked Raphina moze hrat na podhrote.
Pedri, Gavi, Casado, Bernal, de Jong/posila, Garcia, Olmo, to je 7 plus Junyent alebo niekto iny nadejny z Bcka, a este ten spominany Raphina takze Lopez pri dobrej ponuke fakt nieje nenahraditelny.
Sme bez krídiel a ty si tu dovoľuješ posúvať ešte Raphinhu z LW na podhrot ... Niekto nádejný z Bčka sa vyberie do prvého tímu až keď prídeme o nejakého hráča kvôli ACL. Ja si ilúzie nerobím, už sa to stáva každý rok.
No a porozmyslaj preco asi predavam dvoch zaloznikov. Aby sme kupili poriadne LW zeby? A treti krat pisem ze 4231 s Raphinom by som nehral stale ale skor 433 takze Raphina by ostal na kridle. Citanie s porozumenim.
Žiadne čítanie s porozumením. Proste to nejde tak ako si predstavuješ. Nejde obetovať AMko za LW. Nebude ti moc kto hrať na AMku ak predáš Fermina s tým že tam máš už len večne zraneného Olma. Rovnako v takom prípade nič nerieši dať na AMko Raphinhu a na LW nové krídlo. V takom prípade sme na tom rovnako ako ten rok a Raphinha bude naďalej bez odpočinku ak by mal hrať aj na AMku.
Si uz hotentot? Pisem ze srat na 4231 a hrat primarne 433, zalohu s AMkom len ked bude Olmo zdravy a Raphina dostupny s tym ze nebude chybat na kridle. Alebo ako si to ty predstavujes ze Raphina tuto sezonu vyhra zlatu loptu a dalsiu sezonu bude zohrievat lavicku? Nech hra co najviac a rotuje obe kridla a ked bude AMko nech hra aj tam.
Ty si čo? Aj v 433 môžeš mať AMko hoc nie je centrálne umiestnený. Hansi ukázal, že to AMko tam ale chce mať, takže čo ty tu splietaš s formáciami fakt nezáleží. Predstavujem si to tak, že bude lepšia rotácia ak budú lepší hráči na lavičke. To čo bolo v tejto sezóne bol extrém a je zázrak, že sa nám Raphinha a Lamine nezranili nijako vážne.
433 s dvoma klasickymi osmickami, bez AMka. Hansi praveze vo viacerych zapasoch hral presne tak ako pisem, napriklad proti Atleticu a bol to jeden z najlepsich vykonov sezony ale nevadi. A aku ty chces mat rotaciu Raphinu a Yamala ked nebudes mat peniaze na kridlo? Hlavne ze budes mat plnu rit zaloznikov, 8 hracov na 3 pozicie, no tlieskam fakt. A mega talentovani chalani z Bcka a U19tky sa mozu pozerat po inych moznostiach na odchod lebo si zahraju max v prvom kole pohara.
Olmo s Lopezom hrali v 433 len provizorne a hlavne Lopeza tam uz dufam uvidim co najmenej lebo to vobec nieje pre neho. Jeho silne stranky su blizko brany a nie v hlbke pola.
Mimo toho záložník je najuniverzálnejší hráč v poli, toho môžeš dať v núdzi aj na krídlo do útoku aj na beka v obrane, alebo na stopéra ako občas FDJ. Preto ma zmysel mať najviac záložníkov.
Dobre chapem, takze chces mat 8 zaloznikov na 3 pozicie a 3 kridla z toho jeden je Dani Rodriguez co odohral 30 minut v Acku. Uzasne planovanie kadra. Univerzalov tam mame v podobe Garciu Olma de Jonga. Nepotrebujeme dalsich. Radsej predam Lopeza a kupim z toho kridlo ako lepit kridlo Lopezom.
Nie, lebo chcem 4 krídla z čoho ak to bude nutné, tak jedno skúsnem keď to bude mladík ako Dani z Bčka. 1 krídlo sa musí kúpiť, ale financovať ho treba z niečo iného ako z predaja záložníka.
To ze sme to spravili pred 3 rokmi neznamena ze to teraz budeme robit hocikedy pri vacsom nakupe. To bola vynimocna situacia ktoru niektori ludia co do toho viac vidia doteraz kritizuju ze ake to bude mat nasledky. To nejdem riesit ale keby Laporta je ochotny a moze pouzit dalsiu paku tak by ju pouzil uz minuly rok a nesaskovali by sme s Olmom a Victorom po sudoch.
Dalsia vec silou mocou tam chces mat 8 zaloznikov na 3 pozicie s tym ze vacsina z nich su mladi chalani v rozvoji co ani zdaleka nedosiahli plny potencial. Ako zpomalis ich rozvoj pri takom pretlaku. O Fernandezovcoch z Bcka, Juneyntovi a dalsich z juniorky ani nehovorim. Ti rovno odidu ked uvidia ten pretlak zaloznikov v prvom time. Pozri ako dopadol Torre, mlady nadejny hrac ktoreho predame za smiesne peniaze a to len preto ze nehraval.
Tí čo sa to rozhodnú kritizovať sú mimo pri tom ako sa ukazuje ako boli Kounde, Rafa a Lewa kľúčový a to sú prestupy páky z 2022. Tie peniaze neboli vôbec utratené nadarmo a stálo to za to.
433
L8: Pedri (Junyent)
DM: posila(Bernal+Garcia)
P8: Gavi(Casado)
+jeden z dvojice Olmo/Lopez na podhrot do 4231 ale tam by som primarne hral radsej Raphinu ako to bolo na zaciatku sezony.
Aj ja by som si radsej nechal de Jonga do 433 ako tych dvoch ale neverim ze obaja odidu a hlavne Olmo co je tu len jednu sezonu. Takisto ak by sa nenasiel ziadny vhodny hrac na to DM tak de Jong nech ostane a bude sa tam striedat Casado s Bernalom a Garciom.
Takze summa summarum Lopez 50/60+
Torre 10
A zvysok uz podla situacie. Za tychto 70M mozeme mat paradne kridlo alebo dvoch obrancov na rozsirenie kadra.
Pedri, Gavi, Casado, Bernal, de Jong/posila, Garcia, Olmo, to je 7 plus Junyent alebo niekto iny nadejny z Bcka, a este ten spominany Raphina takze Lopez pri dobrej ponuke fakt nieje nenahraditelny.
Olmo s Lopezom hrali v 433 len provizorne a hlavne Lopeza tam uz dufam uvidim co najmenej lebo to vobec nieje pre neho. Jeho silne stranky su blizko brany a nie v hlbke pola.
Dalsia vec silou mocou tam chces mat 8 zaloznikov na 3 pozicie s tym ze vacsina z nich su mladi chalani v rozvoji co ani zdaleka nedosiahli plny potencial. Ako zpomalis ich rozvoj pri takom pretlaku. O Fernandezovcoch z Bcka, Juneyntovi a dalsich z juniorky ani nehovorim. Ti rovno odidu ked uvidia ten pretlak zaloznikov v prvom time. Pozri ako dopadol Torre, mlady nadejny hrac ktoreho predame za smiesne peniaze a to len preto ze nehraval.