Už mesiac čítam len o tom, ako ide do Barçi prestúpiť brankár Españolu. A ma prekvapuje, aké nadšeniu to okolo toho zavládlo. Dokonca nech ide kľudne preč aj Ter Stegen. No. Za seba poviem, že keby sa ma niekto pred mesiacom opýtal ako sa cola brankár Españolu, tak nemám šajnu. Tak dúfam, že ho máte všetci perfektne nasledovaného. A ide k nám brankárska megahviezda. Lebo napr. ja som ho videl chytať raz. Naposledy proti Barcelone.
V Barcelone sa stane brankárskou megahviezdou. Dúfajme. Rovnako ako Ter Stegen sa stal hviezdou, až keď prestúpil do Barcelony. MATS sem prestupoval ako mladý brankár s potenciálom. Vždy hovoríš, aby sa rozhodnutie o tom, kto presúpi alebo nastúpi nechalo na trénerov a štáb. Joan Garcia, o ktorom si v živote nepočul, mal najviac zákrokov v lige. Save percentage 74%, pre porovnanie Stegen 60%, Peňa 65%, Szczesny 64%, Curtois 72%, Oblak 74% (+ najviac čistých kont). Takže áno, potrebujeme nového brankára, ktorý chytí aj niečo naviac a urobí rozdiel.
Stegen mal 60% tuto sezonu ked odohral iba 8 zapasov a zranil sa. Minulu to bolo 73 a predminulu 82%! Uz ked k nam Mark prestupoval bol hviezda v Nemecku. Garcia este nebol ani len v repre a odchytal jedinu sezonu v 1. lige. Bol by som opatrny s porovnavanim :) Zvlast s kratkou pamatou a tvrdenim o robenim rozdielu
Nuz to je ale aj o tom, ze ked ho nekupime my, tak ho kupi niekto iny, lebo chce z Espanolu odist a kvalitneho mladeho brankara do buducna za takuto sumu lahko nezozenies...urcite ho chce aj Flick a vie dobre preco...
ked prestupil do Bracelony mal uz za sebou viac ako 120 zapasov v Bundeslige a Europe, za repre 4 starty a 5 krat k tomu na lavicke. V konkurencii Neuera v 22 rokoch.
😅