Neviem čo to je za stratégia, že nechceme za Stegena prestupovú sumu. Len sa vkuse hovorí o predaji, veľkom predaji dôležitého hráča. Lenže keď niekoho pustíš zadarmo, tak to predaj nie je, len zas a znova darovanie.
problem pre nas nie je 10-15 milionov co by sma zanho dostali potencialne, problem je jeho plat. Cize aj ked odide zadarmo klubu to velmi pomoze. A kto ti kupi brankara co rok nechytal, ma 34, a vsetci vedia ze sa ho chceme zbavit.
Problém je pre nás, že dlhodobo nevieme predávať hráčov za adekvátne sumy. To ovplyvňuje FFP možno z dlhodobejšieho pohľadu ako vyškrtnúť plat v danom lete, ale ovplyvňuje to stále. Preto máme tie isté problémy s FFP každé leto. Nie nadarmo sa hovorí o veľkom predaji.
Lenže tu je problém v tom, že Marc súhlasíl s odložením (veľkej) časti platu, aby Barcelona nezbankrotovala. My stále riešime covid a post-covid obdobie. MATS je posledný veľký kontrakt, ktorý nás brzdí. Potom je tu Ansu, ďalší veľký problém a nakoniec FdJ, ktorý ale asi podpíše novú zmluvu. Budúce leto už bude úplne iné čo sa prestupov týka, pretože obrovský kontrakt skončí aj Lewovi a budeme môcť podpísať top strikera. Aspoň ja to tak vidím, ale môžem sa mýliť.
Problém je ten, že Barcelona sa chce zbavovať hráčov, čo nikto nechce. To je jedna vec. Druhá je tá, že všetci vedia, že Barcelona sa ich potrebuje zbaviť. Navyše koľkokrát už tí hráči majú len 1 ročnú zmluvu.
Tu sa nepredávajú špičkový hráči, tu sa predáva tzv. mŕtve drevo.
Až taký (veľký) odložený plat to nie je. Ter Stegen nikdy nepoberal toľko ako Messi, De Jong, ... bude to niekde okolo 6-10m max čo som hľadal. Lenže problém ak pôjdeš na to s takou taktikou, tak Stegena bude vábiť pokušenie pýtať si vyplatenie platu do konca zmluvy a tam toho je už do 2028 viac.
Problém je v samotnom vedením Barce resp. ľudí zodpovedných za predaj a kúpu hráčov. Podľa toho ako sa to u nás realizuje, tak máme tam ľudí, ktorých každý odrbe alebo pristúpia na také podmienky, ktoré sú nevýhodné pre Barcu viď. hráči, ktorý nakoniec skončili v Atleticu Madrid. Barca skrátka nemá kvalitných a hlavne presvedčivých predajcov.
Tu sa nepredávajú špičkový hráči, tu sa predáva tzv. mŕtve drevo.