No presne ma napadlo ze aj ti co sa nedostanu do acka barci mozu hrat kdekolvek po europe dokonca aj ligu majstrov za horsie kluby. Krute je nedostat sa do acka v slovana tam mozes ist akurat do volkswagenu za pas 🤣
Je to tak, bohužel 😅 kluky jako Riqui nebo Sergi Altimira kritizujeme, přitom La Masia vydá v každém ročníku několik hráčů, kteří následně hrají profesionální fotbal a uživí se tím. Je to skvělý a úspěch pro ty, kteří se jim v Masii věnují.
Po čtení toho co píšete mě napadla otázka. Oli jen tak pro zajímavost, pokud bys měl neomezenou možnost co se týče bydliště kdekoliv na světě a měl šikovné děti na fotbal a bavilo je to, tak jakou bys zvolil destinaci za účelem největší možnosti na to se tím jednou živit? (Samozřejmě ta cesta je vždy komplikovaná).
Tak ja do budoucna uvažuju zkusit 🇭🇷, letos se tu rozjela i varianta s trénováním, takže mít dítě, Dalmácie a místní kluby jsou skvělé. Croatia Zmijavci, RNK Split, Dugopolje, Solin, Zmaj Makarska... a všemu velí Hajduk, který ty nejlepší na rozmezí kadet/junioři stáhne k sobě. Za me skvělá cesta. To samé Dinamo/Lokomotiva na Severu, nebo Osijek a jeho oblast.
🇪🇸 a jeho soutěže Divisió Honor jsou taky zajímavé. Hele Jan Virgili, před rokem Tarragona, ukázal se a teď je reprezentant a sahá na první tým. Je spousta možností jak se tam zviditelnit.
🇩🇪 systém je také zajímavý.
A všechny tyhle zeme dbají na výchovu Hráč/Člověk. Aby byli připraveni na život po fotbale. V tom jsme zaostalý...
Ty jo paráda, díky za odpověď. Směrem k CZ/SK je to trochu smutný, protože funkční schéma evidentně existuje a tak si říkám, kde je chyba asi finance, nebo je to snad naše neschopnost(nekvalifikovaní lidé), či nedostatečná infrastruktura? Je to škoda, protoze člověk má pocit, že světové sportovce i skrz vychování u nás produkují spíš individuální sporty, kde to většinou jde mimo systém přes pár jedinců..
..Mingueza,,,repre Španielska,,,Cucurella,,,,Chelsea repre Španielska jeden z najlepších ľavých bekov na svete,,,Nico MC,,premiér lig,,,,a Barca kupuje drahých hráčov ,potom že kasa prázdna,,,,,🤔⚽
Ja si třeba myslím, že na Oscara, i přesto, že je aktuálně skvělý, ta Celta strop. Je tu Landry, Xavi Espart, Raúl Exposito...jejich technické, i fyzické podmínky jsou skvělé.
Suhlasim úplne Nico veľa nezahrá v City a myslím si že na City nemá max do rotácie, Oscar tiež veľmi dobre vystihnuty ak prestúpi bude veľmi záležať kam
Ja som dúfal vždy že Carles Alena ostane a presadí sa určite mal väčší potenciál ako taky Roberto ktorý vydržal rad rokov u nás, no zas nikdy som nebol veľkým fanúšikom Puiga a myslím že zodpovedá tomu že z Barcy šiel v mladom veku do MLS
Úplně normální jev že se neprosadí každy v A týmu, většinou je to souhra náhod, že se uvolní prostor třeba zraněním, nebo odchodem. Mě mrzel i Sergi Samper a Akhomach, mimo Nica nebo Fatiho - ti dva měli z těch zmíněných našlapnuto velmi dobře.
Ale nejvíce mě mrzel odchod Thiaga Alcantary, který jsem nikdy nepřekousnul.. Boží hráč a obrovský sympaťák, každým rokem jsem doufal že po něm rok co rok půjdeme..i když přišel jako podpora Flicka, tak jsem věřil že ho ještě uvidím na place u nás.. :(
🇪🇸 a jeho soutěže Divisió Honor jsou taky zajímavé. Hele Jan Virgili, před rokem Tarragona, ukázal se a teď je reprezentant a sahá na první tým. Je spousta možností jak se tam zviditelnit.
🇩🇪 systém je také zajímavý.
A všechny tyhle zeme dbají na výchovu Hráč/Člověk. Aby byli připraveni na život po fotbale. V tom jsme zaostalý...