Podpísal do roku 2035. Dovtedy Barcelona získa MOŽNO 4-6 titulov v španielskej lige, 5-6 titulov v Copa del Rey. Nico s Athletic Bilbao získa MOŽNO 1-2 tituly v Copa del Rey...
A? ... Ak sa spýtas ľudí aké sú životné priority tak veľa ľudí povie láska rodina a podobne .... A či chceme alebo nie tak toto je pre hráčov práca .... Získať titul vo futbale ani za mňa nie je vrchol sveta
všichni na něj prskaj, ale když by ti řekli, že ti nejsou schopni zaručit, že tě budou registrovat a půl rok či sezonu si nekopneš, šel by si? Nebo by si zůstal v klubu, ve kterém si vyrůstal a dostaneš 2x větší plat s tím, že by to stejně někdo za rok, dva mohl koupit za vyšší hodnotu?
Inak bol tu článok o Tom treste od UEFA a tam bol bod :
5. Obmedzenia pri registrácii hráčov
Veľmi vážnym dôsledkom je obmedzenie možnosti registrácie nových posíl do európskych súťaží. Ak Barça nedosiahne kladné transferové saldo, nebude môcť zaregistrovať nové posily pre zápasy pod hlavičkou UEFA.
V praxi to znamená, že Barcelona môže na nové prestupy minúť len toľko, koľko vyberie z predaja hráčov. Ak predá hráčov za 50 miliónov, smie rovnakú sumu investovať do nákupov. Čím väčšie bude porušenie limitov, tým vyššie budú pokuty.
Ak to správne chápem tak keby príde len nico a Garcia 62+25m tak by Barca potrebovala predaje aspoň za 87m aby mohli hrať .... A hneď na to bol zrušený transfer NICA. A ja si myslím že toto bol hlavný dôvod
Už som to tiež spomínal. A ten trest vyšiel na verejnosť v deň keď Nico predĺžil. Mohol sa to dozvedieť skôr ako mi z médií (to môže byť tá tajná správa o ktorej sa vraví, že sa dozvedel a rozhodla).
V každom prípade trest od UEFA sa tu zrejme považuje iba ako formalita. 2 články o nej a každý sa tvári že je to v pohode
Teraz ten štadión mešká, to tiež môže spôsobiť problémy v príjmoch...🤔
To je jedna stránka veci. Druhá je aj FFP v rámci LaLigy a veľa ľudí tomu nerozumie. Náklady na FFP na sezónu 25/26 pre Garciu sú 25 miliónov prestupová čiastka + 3 milióny plat (aspoň čo som našiel) = 28 miliónov. Williams by stál 62 miliónov prestup a nejak 12-16 miliónov v hrubom plat, to je 74-78 miliónov, ktoré sa rátajú do limitu pre FFP za sezónu 25/26. Takže len títo 2 hráči zaťažia FFP na sezónu 25/26 nejak cca 102-106 miliónov odhadom. Už teraz klub nie je schopný zaregistrovať Garciu, ktorý je náklad tých 28 miliónov. Ak by teda Barcelona ich chcela ich oboch registrovať, musí nájsť niekde 120 miliónov v čistom (kombinácia plat a predajná cena hráča a zohľadniť amortizáciu), keďže nejaké % zo sumy predaja hráčov sú idú podľa pravidiel LaLigy na infraštruktúru atď. Presne neviem, ako sa to ráta ak sa predá hráč na splátky. Samozrejme, na novú zmluvu čaká Szczesny (naposledy mal 3 milióny ročne v Barcelone, najnižšie možne ísť na 1,5 milióna) a Yamal ma dostať niekde medzi 20-30 miliónmi. V 2026 končí zmluva Garcia, Christensen, Martinez, Fort, Bernal, FDJ. Samozrejme, Christensen asi novú zmluvu nedostane, ale ostatný Garcia, Martinez, a FDJ budú potrebovať nové zmluvy (nejaké zvýšenie platu tam bude, podpisový bonus) teda treba nárast nákladov, potom zmluva končí v 2026 aj Fortovi a Bernalovi, čo hrajú na juniorskú zmluvu. Tam proste bude nárast platu výraznejší...
Pokiaľ má Williams schopného agenta a takto nejak mu to zhrnie a navyše klub odmiedne dať záruku na odchod zadarmo v prípade neregistrácie (Olmo ju dostal), tak na Williamsovom mieste je proste viac ako logické, že proste neprestúpi. A neviem aký je teraz teraz strop pre Barcelonu v rámci FFP LaLigy pre sezónu 25/26. Pre sezónu 24/25 z februára 2025 to bolo 463,642 miliónov. A už to sa riešilo, že nie je možné registrovať nových hráčov.
Faktom je že Nico ostal v Bilbau, nikto uz nič nezmeni,tak preco ešte sa tu robi rozruch ďalej a vytváraju sa tu teorie že preč o ostal v Bilbau.Treba túto tému ukončit a na tejto stránke vymazať obrázok objatia Nica s Lamine,ten obrázok už nie je aktualný.
Presne tak. Tato bublina praskla a odnesie ju cas. Ja osobne som velmi rad, ze nedosiel do Barcy. Rovnako nerozumiem tomu, ze sa tak zufalo zabetonoval v tom Bilbau.... To je pre mna uplne nepochopitelne. Ved na rovnake peniaze by si prisiel aj inde a mozno mohol do buducna uplne inak prezivat fotbalove uspechy. Trosku si myslim, ze tento vysledok najviac vyhovuje jeho agentovi. Nicovi to dojde tak za rok dva
5. Obmedzenia pri registrácii hráčov
Veľmi vážnym dôsledkom je obmedzenie možnosti registrácie nových posíl do európskych súťaží. Ak Barça nedosiahne kladné transferové saldo, nebude môcť zaregistrovať nové posily pre zápasy pod hlavičkou UEFA.
V praxi to znamená, že Barcelona môže na nové prestupy minúť len toľko, koľko vyberie z predaja hráčov. Ak predá hráčov za 50 miliónov, smie rovnakú sumu investovať do nákupov. Čím väčšie bude porušenie limitov, tým vyššie budú pokuty.
Ak to správne chápem tak keby príde len nico a Garcia 62+25m tak by Barca potrebovala predaje aspoň za 87m aby mohli hrať .... A hneď na to bol zrušený transfer NICA. A ja si myslím že toto bol hlavný dôvod
V každom prípade trest od UEFA sa tu zrejme považuje iba ako formalita. 2 články o nej a každý sa tvári že je to v pohode
Teraz ten štadión mešká, to tiež môže spôsobiť problémy v príjmoch...🤔
Pokiaľ má Williams schopného agenta a takto nejak mu to zhrnie a navyše klub odmiedne dať záruku na odchod zadarmo v prípade neregistrácie (Olmo ju dostal), tak na Williamsovom mieste je proste viac ako logické, že proste neprestúpi. A neviem aký je teraz teraz strop pre Barcelonu v rámci FFP LaLigy pre sezónu 25/26. Pre sezónu 24/25 z februára 2025 to bolo 463,642 miliónov. A už to sa riešilo, že nie je možné registrovať nových hráčov.