Hej pekne napisane, keby niekto pred rokom povedal, ze takto dopadne sezona povedal by som si, ze mu riadne šplouchá na maják. Z toho vyplyva, ze buduca (ziadna) sezona sa neda ale ze vobec predikovat:D
Nie som si úplne istý, či je správne pomenovať prestupy Realu ako panické. Zatiaľ priviedli Trenta na PO, Huijsena na SO a Carrerasa na LO. Podpísali aj Mastantouna a z akadémie Xabi vytiahol toho Gonzala Garciu, ktorý mal vydarené MS klubov. Problémy skôr majú s ich hviezdami, ktoré majú v klube.
Plus sa zabúda, že veľa hráčov základu Barcelony už prišlo pred viac ako rokom, keď sa minulo okolo 300 miliónov na prestupy v tom čase.
To že sa Realu nedarilo je dané aj tím, že polovicu sezóny hrali možno s 1-2 obrancami, aj to jeden z nich mal problémy s kolenom a zvyšok bol lepený záložníkmi, či krídelníkom.
Pokiaľ myslíš sezónu 22/23 tak vtedy sme dali na prestupy 160. Pričom prišli hráči ako Raphinha, Koundé, Lewa, Torre, Kessié, Christensen, Bellerín a Marcos Alonso.
Základ začal v 21/22
Torres - 55 miliónov
Auba, Depay, Garcia, Gavi - zadarmo
22/23
Tam išlo 159 miliónov
23/23
33,4 milióna za Oriola a Roque
Zadarmo Gundo, Martinez,
Pomohli hosťovania Felixa a Cancela
Trocha som prestrelil, 247,4 milióna €, ak zarátame aj Olma a súčasné za sezónu 24/25 Olmo a Victor za 57,7 a 25/26 je to 25 miliónov, dohromady 330,1 milióna
Real robí prestavbu teraz, ale za rovnaké obdobie
21/22 - 31 milióna
22/23 - 80 miliónov
23/24 - 143,5 milióna
24/25 - 49 milióna
25/26 - 167,5 milióna
Čo je 467 milióna, čo je síce viac, ako Barcelona, ale do Realu prišlo o dosť menej hráčov zadarmo ako do Barcelony.
Barcelona, ak by nemala problém s FFP, tak sa bavíme o tom, že už je tu Nico Williams (390 miliónov), Zubimendi, alebo miesto neho niekto, čo niekto sa spomínal, to by bolo ďalších +60-70 miliónov, určite ešte pár hráčov navyše, o ktorých sa klub zaujímal, ale nemal peniaze, tak by boli plus mínus na tom tak isto. A nech mi nikto nehovorí, že netreba kvalitnú alternatívu k Baldemu a Koundemu a ešte hrot. Je síce fajn, že sa fandí Torresovi, ale ruku na srdce, on bude len nahradník, či žolík z lavičky a po odchode Lewu asi každý očakáva príchod kvalitného útočníka.
Keďže Realu sa rozpadla úplne obrana, kde Mendyho trápia zranenia už dlhšie, Alaba je mimo 2 roky a skončil reálne, Militao 2x ACL za dve sezóny, Carvajal ACL, ale už tiež má svoj vek. Len do obrany minul Real teraz v lete 122,5 milióna €, lebo fakt tam nemá kto hrať. Šance dostali Fran Garcia a Asensio. Odchovanci.
Za mňa, článok síce pekný, ale od reality trocha vzdialený, keďže Barcelona nemala možnosť nakupovať a ak by sme nerátali tento letný prestupák, tak oba kluby minuli cca 300 miliónov za rovnaké obdobie.
Barcelona túto sezónu išla, hlavne na začiatku, potom začal pomaličky dochádzať dych. V LaLige získala 88 bodov, kým minulú sezónu 85 bodov, v Lige majstrov v základnej skupine drtila, ale vyraďovačku už ľahšiu mať nemohla a Inter prvý ozaj kvalitný súper ju vyradil.
Progres je značný, určite treba pochváliť, aj šťastie patrí k futbalu, ale až taká dominancia v LaLige to nebola. Vyhrali sa všetky zápasy s Realom, ale Real mal na konci sezóny v LaLige 84 bodov, takže napriek zlej sezóne sa dlho držal.
Suhlasim, Nosferatu, na to, ze mame roky problem co i len zaregistrovat hracov to bola z nasej strany celkom slusna sezona:D Inak nakupy realu takisto nepovazujem za panicke, vidim tam ocividny a spravny zamer doplnit sirku kadra, nie len vzhladom na rozbitu obranu poslednu sezonu, ale na to, ze 3 roky po sebe sa bude hrat bez dlhsej letnej prestavky (EURO, MS klubov, MS) a na konci sezony sa to stava cim viac dolezitejsim faktorom. My sa opat budeme spoliehat na to, ze nam zdravie klucovych hracov vydrzi, inak bude problem.
Držím týmu palce, zdá sa, že máme dobrú chémiu. Ale čo sa toho vychvaľovania Laportu týka, máme tu finančné páky, ktoré sa nám skôr, či neskôr vrátia, ako bumerang a ostáva dúfať, že už si s tým Barca poradí.
Táto sezóna ukáže pravdu ako sme na tom naozaj,lebo minulú nikto od nás nič nečakal boli sme pod menším tlakom. Chcem poďakovať trénerom aj hráčom za krásnu sezónu po dlhom čase som mal radosť z pozerania môjho milovaného klubu.
Uvidime ako to Xabimu sadne v lige. Ked bude striedat Mbappeho, Viniho, Rudigera atd.
To že sa Realu nedarilo je dané aj tím, že polovicu sezóny hrali možno s 1-2 obrancami, aj to jeden z nich mal problémy s kolenom a zvyšok bol lepený záložníkmi, či krídelníkom.
Torres - 55 miliónov
Auba, Depay, Garcia, Gavi - zadarmo
22/23
Tam išlo 159 miliónov
23/23
33,4 milióna za Oriola a Roque
Zadarmo Gundo, Martinez,
Pomohli hosťovania Felixa a Cancela
Trocha som prestrelil, 247,4 milióna €, ak zarátame aj Olma a súčasné za sezónu 24/25 Olmo a Victor za 57,7 a 25/26 je to 25 miliónov, dohromady 330,1 milióna
Real robí prestavbu teraz, ale za rovnaké obdobie
21/22 - 31 milióna
22/23 - 80 miliónov
23/24 - 143,5 milióna
24/25 - 49 milióna
25/26 - 167,5 milióna
Čo je 467 milióna, čo je síce viac, ako Barcelona, ale do Realu prišlo o dosť menej hráčov zadarmo ako do Barcelony.
Barcelona, ak by nemala problém s FFP, tak sa bavíme o tom, že už je tu Nico Williams (390 miliónov), Zubimendi, alebo miesto neho niekto, čo niekto sa spomínal, to by bolo ďalších +60-70 miliónov, určite ešte pár hráčov navyše, o ktorých sa klub zaujímal, ale nemal peniaze, tak by boli plus mínus na tom tak isto. A nech mi nikto nehovorí, že netreba kvalitnú alternatívu k Baldemu a Koundemu a ešte hrot. Je síce fajn, že sa fandí Torresovi, ale ruku na srdce, on bude len nahradník, či žolík z lavičky a po odchode Lewu asi každý očakáva príchod kvalitného útočníka.
Keďže Realu sa rozpadla úplne obrana, kde Mendyho trápia zranenia už dlhšie, Alaba je mimo 2 roky a skončil reálne, Militao 2x ACL za dve sezóny, Carvajal ACL, ale už tiež má svoj vek. Len do obrany minul Real teraz v lete 122,5 milióna €, lebo fakt tam nemá kto hrať. Šance dostali Fran Garcia a Asensio. Odchovanci.
Za mňa, článok síce pekný, ale od reality trocha vzdialený, keďže Barcelona nemala možnosť nakupovať a ak by sme nerátali tento letný prestupák, tak oba kluby minuli cca 300 miliónov za rovnaké obdobie.
Barcelona túto sezónu išla, hlavne na začiatku, potom začal pomaličky dochádzať dych. V LaLige získala 88 bodov, kým minulú sezónu 85 bodov, v Lige majstrov v základnej skupine drtila, ale vyraďovačku už ľahšiu mať nemohla a Inter prvý ozaj kvalitný súper ju vyradil.
Progres je značný, určite treba pochváliť, aj šťastie patrí k futbalu, ale až taká dominancia v LaLige to nebola. Vyhrali sa všetky zápasy s Realom, ale Real mal na konci sezóny v LaLige 84 bodov, takže napriek zlej sezóne sa dlho držal.
Uvidí sa, čo nová sezóna.