Ten sa ani nedostáva, prosím ťa. Maročania si na taký mega projekt dali rozpočet úbohých 500 miliónov. Také štadióny stoja nad 2 miliardy. Maroko sa len pridružilo k ponuke Španielska a Portugalska, tak by si mali prestať diktovať podmienky ako chceme finále.
Span. Dáva 9 štadiónov Maroko 6 a port. Len 2 .... Čiže kľudne sa môžu uchádzať o finále ... A navyše ak ho dokončia bude to aj najväčší štadión.... A to že počiatočný rozpočet majú 500m neznamená že nemôže ísť hore ... Ale úprimne ak sa im ho podarí dokončiť a bude taký ako na fotkách tak za mňa bude aj najkrajší na MS
Maroko nie je Qatar ani Saudská zase. Boli príliš ambiciózny a finále chcú získať iba vizualizáciami. Ani Saudská neplánuje taký veľký štadión na svoje MS. Proste Maročania mali úlet. Nič z toho nebude.
Ten štadión sa začal stavať pred rokom na zelenej lúke a pokračujú dobre a je na počesť otca súčasného kráľa - je po ňom aj pomenovaný .... Ten bude na 100% postavený tam sa báť netreba .... Dokončenie má byť 2028
Kde berieš istotu a ešte 100% po tom čo som ti písal :DDD
V tejto chvíli to nie je ani 50/50. Ak sa rozhodne o štadióne na finále pre Španielsko do roka, dvoch, tak si myslím že aj celý ich projekt megalomanského štadióna krachne. Už cez rok hĺbia len jamu ... to je pomalé na to, ak to myslia vážne.
Ale veď ty si nič nenapísal... Jedine že si ani nevedel že sa to už stavia ... Inak dostať MS nie je len tak ... To je sakra zložitý proces kde všetko preverujú ....čiže neboj nie je to žiadnych 50/50... Tam sa všetko posudzuje každý projekt a to aj či to je reálne ... Takže nechcem ťa uraziť ale viac verím tomu že to majú podchytené celé pred FIFA ako tebe. ... A inak Maroko chcelo aj samotné MS keď ich predbehla JAR a mali an to pripravené peniaze a aj znova keď ich predbehlo USA .
Peto, ja si tou Fifou taký istý nie som, už nám ukázali, že ich výber kandidátov je zásadne ovplyvnený výškou finančného príspevku, ako ukázal napr. Qatar, alebo Saudi.
Nič? Čo žeby pádny argument, že na to nemajú ani vyčlenený reálny rozpočet. Ukáž mi nejaký príklad novodobých štadiónov v takom rozmere pod 1 mld. V Číne moderné 60-70k štadióny nad 1 mld. Man Utd nový New Trafford nad 2 mld. Saudský štadión King Salman International Stadium chystaný pre 2034 ... 2,1 mld.
Ostatné menšie štadióny budú mať hotové, tam všetko rekonštruujú. Nikde som nespochybňoval, že nie sú schopný hostiť MS. Ja vravím len o štadióne v Casablance a prípadnom finále.
Chat GPT:
Pravdepodobnosť dokončenia štadióna podľa pôvodného návrhu do 2030: veľmi nízka (pod 30 %).
Pravdepodobnosť, že bude postavený niečo menšie alebo v upravenej verzii: vyššia (50–70 %), ak nájdu externé financovanie.
Aj my sme museli upravovať projekt kvôli financiám a zmizla 360 stupňová obrazovka a iné veci. Toto je proste bežné. Maročania proste robia PR kampaň pre FIFU a verejnosť a snažia sa ňou zakryť ich korupciu a slabú infraštruktúru.
Áno to je nič .. rozpočty sa upravujú a je to bežné ... Aj náš štadión mal stať pôvodne o veľa menej ... A zaujímavé že zatiaľ dodržujú časový harmonogram a vyhlásili tender na samotnú stavbu keďže zemné práce sú už hotové .... A PR kampaň tu nespravia keďže tieto štadióny a celkovo infraštruktúra je pravidelne kontrolovaná a hlavne aj to aby bolo všetko na čas hotové .... Tam predkladajú na FIFU všetko.... A určite ak bude ten štadión kandidovať na finále tak bude sledovaný najviac
Záver sa mi páči, len by ešte trebalo dodať, že ak bude Španielsko vo finále, tak len ak vďaka väčšine hráčov Barci a la masie. Od začiatku bolo jasné, že budú v hlavnom meste politikárčiť pre seba. Žiaľ ani argument ako že sa už jedno finále MS na Bernabeu hralo pred nimi neobstojí.
V tejto chvíli to nie je ani 50/50. Ak sa rozhodne o štadióne na finále pre Španielsko do roka, dvoch, tak si myslím že aj celý ich projekt megalomanského štadióna krachne. Už cez rok hĺbia len jamu ... to je pomalé na to, ak to myslia vážne.
Ostatné menšie štadióny budú mať hotové, tam všetko rekonštruujú. Nikde som nespochybňoval, že nie sú schopný hostiť MS. Ja vravím len o štadióne v Casablance a prípadnom finále.
Pravdepodobnosť dokončenia štadióna podľa pôvodného návrhu do 2030: veľmi nízka (pod 30 %).
Pravdepodobnosť, že bude postavený niečo menšie alebo v upravenej verzii: vyššia (50–70 %), ak nájdu externé financovanie.
Aj my sme museli upravovať projekt kvôli financiám a zmizla 360 stupňová obrazovka a iné veci. Toto je proste bežné. Maročania proste robia PR kampaň pre FIFU a verejnosť a snažia sa ňou zakryť ich korupciu a slabú infraštruktúru.