Tak aspoň Peňa nech sa podarí... mats to robi naschvál, uvidime koľko mu to vydrží, teraz bola výborná príležitosť najst si klub kde ho potrebujú (United, Galatasaray, Aston Villa) vedel by som si ho tam predstaviť
Dobre nemôže využiť TO pravidlo, ale oprate ma ak, ale stále nemusíme Stegena vôbec zaregistrovať do ligy, nie? To si klub môže zvoliť sám akých hráčov registruje a ktorých nie.
pokial uz bol raz zaregistrovany tak je myslim registrovany ay do konca platnej zmluvy, cize nie, nemozme si selektivne vybrat ze ho tuto sezonu neregistrujeme, on uz registrovany je.
Aj keď ho odregistruješ, tak Garciu registrovať nemôžeš, lebo Stegen už má zabratý priestor v rámci FFP. A nemáš celkom pravdu, že hráči sa registrujú každoročne. Vieš registrovať hráča na celú dĺžku kontraktu, kedy náklad na jeho existenciu v klube je rezervovaný v rámci FFP na celú dĺžku kontraktu.
nosferatu: ty pracujes pre spanielsku futbalovu federaciu? ci pre tebasa? lebo kazdy jeden koment je proti barce. Niesi ty tebas? podla teba mozme/nemozme registrovat hracov tak, jak sa ti to hodi do tvojho kontextu..stavim sa s tebou ze kazdy hrac bude registrovany neboj :)
Sylarko: čo je negatívne proti Barcelone na pravidlách LaLigy pre registráciu hráčov, ktoré platia už roky a týkajú sa všetkým tímov v Španielsku? Aj tých v 2. lige a nižšie?
Ja som si tie pravidlá svojho času našiel a prečítal. To že bežný Barca fanúšik ich neovláda a čokoľvek čo nevyjde v ústrety klubu, lebo klub nespĺňa pravidlá považuje za útok na klub je vec druhá.
Hlavne ze sa vyjadrujes len ku barce a nie aj k ostatnym klubom. Za druhe kazdy rok musime registrovat kazdeho jedneho hraca, ale stegena zrazu nie 🤣
Ked je teraz stegen neoblubenym medzi fan barcy, tak ty presne opak pojdes snim ako jeho velky fanusik. Ale keby sa to tykalo ineho hraca hned by si prezliekol kabat a fandil inemu hracovi 🤣 proste vzdy proti prudu 😂
Predpokladám, že rozumieš registrácii hráča, aby bola splnená FFP pri kúpe, či novej zmluve/predĺženej zmluve a technickou každoročnou registráciou hráča , kde je hráčovi priradené číslo, pod ktorým bude hrať v LaLige.
Vies co mas pravdu. S tebou sa nema cenu hadat, nech ti tu napisem cokolvek ty si furt daco vymyslis. Alebo iba zaargumentujes len na to na co aspon daco vies napisat...
Takže o tom vieš prd, ale ideš sa rozčuľovať. Nevieš ako fungujú registrácie, ako funguje FFP, atď. Ale prosím, sťažuj sa a urážaj sa, že niekto poukáže ako to reálne funguje.
Nevidím úplne do všetkých detailov, ale z toho čo čítam normálne žasnem. Vynechal skoro celú minulú sezónu, keď sa vrátil na konci, tak chytal ako mech zemiakov, potom zmeška celú predsezónnu prípravu a skoro celú jesennú časť a keď sa vráti, tak očakáva že bude zase #1. Podľa mňa je trochu mimo.
Proste musia byt nejaké páky ako takých ako je on poslať preč z klubu. Máš platnú zmluvu, ok.. ale budeš na tribúne a môžeš zabudnúť na WC.
Top futbal je o výsledkoch tu a teraz, tu nie je miesto pre sentimenty a to že kedysi čosi..
hodím to i sem, pod druhým článkem to může zapadnout:
pokud měla Barcelona peníze na vyplacení Nicovy výstupní klauzule, nebylo by v nejkrajnějším řešení výhodnější ukončit Ter Stegenovi smlouvu a vyplatit ho z těchto peněz? Uvolnilo by to jeho plat a zaplatilo se to z volného cashe, nevíte někdo? Že by se to vzalo z té "druhé hromádky", která není tížena platovým stropem a v něm to uvolnilo místo? I kdyby to mělo být třeba 30-40m, tak mi to příjde jako menší průser, než nezaregistrovat Garciu s Rashfordem
V rámci FFP na sezónu by to znamenalo, že ak chceš vyplatiť Stegena, tak ak má Barcelona platový strop dajme tomu 500 miliónov, tak z neho by vyplatenie Stegena jeho 3 ročný plat, 30 miliónov dajme tomu, a nie 7 miliónov, či koľko má dostať túto sezónu. Kúpa Garciu zaťažuje platový strop na túto sezónu jeho výkupkou (nejak niečo cez 26 miliónov) a jeho ročným platom (že vraj 3 milióny). Takže ak máš platový strop 500 miliónov a vyplatíš Stegena a zrátaš náklady na Garciu, tak to ukrojilo z toho stropu 60 miliónov (nech sa to lepšie ráta). Ale ak Stegen odíde zadarmo, resp. ho predáš, ti Stegen uvoľní jeho tohto ročný plat a pridá do plusu prestupovú čiastku (dajme tomu išiel za 15 miliónov). Zjednodušene teda máš platový strop 515 miliónov a od toho odrátaš Garciu (cca 29 miliónov). Takto to funguje pri všetkých hráčoch. Sú tam nejaké koeficienty atď, ale zjednodušene to funguje takto. Samozrejme, už máš v tíme hráčov, čo zaťažili platový strop. Ak ho máš naplnený na dajme tomu 475 miliónov, tak bez toho aby odišiel napríklad Stegen (s tým že Barcelona mu nedá ani cent) tak Garciu nevieš registrovať, lebo si na 505 miliónoch.
Ja som si tie pravidlá svojho času našiel a prečítal. To že bežný Barca fanúšik ich neovláda a čokoľvek čo nevyjde v ústrety klubu, lebo klub nespĺňa pravidlá považuje za útok na klub je vec druhá.
Ked je teraz stegen neoblubenym medzi fan barcy, tak ty presne opak pojdes snim ako jeho velky fanusik. Ale keby sa to tykalo ineho hraca hned by si prezliekol kabat a fandil inemu hracovi 🤣 proste vzdy proti prudu 😂
Proste musia byt nejaké páky ako takých ako je on poslať preč z klubu. Máš platnú zmluvu, ok.. ale budeš na tribúne a môžeš zabudnúť na WC.
Top futbal je o výsledkoch tu a teraz, tu nie je miesto pre sentimenty a to že kedysi čosi..
pokud měla Barcelona peníze na vyplacení Nicovy výstupní klauzule, nebylo by v nejkrajnějším řešení výhodnější ukončit Ter Stegenovi smlouvu a vyplatit ho z těchto peněz? Uvolnilo by to jeho plat a zaplatilo se to z volného cashe, nevíte někdo? Že by se to vzalo z té "druhé hromádky", která není tížena platovým stropem a v něm to uvolnilo místo? I kdyby to mělo být třeba 30-40m, tak mi to příjde jako menší průser, než nezaregistrovat Garciu s Rashfordem