Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť alebo registrovať.
0
Peto333
2025-08-01 20:49:04
Čiže stegen musí súhlasiť s poslaním lekárskej správy ? Takže všetko je na jeho rozhodnutí ?
3
Nosferatu2000
2025-08-01 21:02:29
Lekárska správa sú predsa len súkromné informácie. Ty tiež by si nechcel, aby do tvojej zdravotnej karty pozeral ktokoľvek, koho to zaujíma. Tiež hrozí únik informácií o jeho zdravotnom stave. Čo tiež môže byť problém pre jeho kariéru.
2
RonaldinhoFCB
2025-08-01 21:12:00
Keď do práce posielaš PN, tiež tam máš len kód= úraz, choroba atď. Lekárska správa ostáva Tebe. Nič výnimočné
1
Pali5493
2025-08-01 22:11:09
Pokiaľ to nemá v zmluve inak tak áno a pre vlastne dobro by mal
12
emiliano
2025-08-01 22:32:34
Hovnometčík Nosferatu je zasa vedľa. Peto333 píše, ironicky, či by Stegen mal súhlasiť s poslaním lekárskej správy vedeniu la ligy a hovnometčík to mieša so zamestnaním u nás, asi je sfetovaný. Ako môže la liga posúdiť dĺžku liečby bez lekárskej správy ? Nik sa ho nebude pýtať na jeho súhlas a ak chce tento vychcanec vydierať, skončí na tribúne. Vie, že sme na hrane s financiami a vydiera ?Vydieral aj v prípade Brava, pindal aj v boji o jedničku s Neuerom.S Bravom vyhral, s Neuerom prehral, nik sa ho nezastal, proti Neuerovi bol učeň, ani Hansi ho nechcel za repre jedničku.
4
Nosferatu2000
2025-08-02 01:25:29
emiliano: vypláchaj si najprv svoju hubu, keď si ma mieniš brať do nej, niečo ti z nej strašne smrdí. To je prvá vec. Druha vec, čo platí aj v Španielsku, aj na Slovensku, tvoja lekárska dokumentácia je len tvoja a len ty máš právo rozhodnúť, kto do nej môže nahliadnuť. Ak Stegen nemá v zmluve, že musí v prípade potreby poslať lekársku dokumentáciu lekárom z LaLigy, tak klub ju poslať nemôže. Volá sa to lekárske tajomstvo.
2
ThisIsMySen
2025-08-02 06:19:19
A myslíš si, že niečo také nemá profesionálny futbalista v zmluve? Keďže sa to v prípade Ter Stegena už stalo v minulej sezóne, tieto hypotézy sú zbytočné.
1
Federer
2025-08-02 08:14:45
@emiliano : nosferatu aj keby fandil FC Nic ma pravdu. Lekarske tajomstvo. To len na Slovaci je zdravotna karta majetkom statu !!! a nie osoby co je chora. Nonsens. O vlastnom zdravi rozhoduje konkretny clovek a nie @emiliano drb…y
1
Pali5493
2025-08-02 08:23:32
Nieje majetkom štátu ale zdravotníckeho zariadenia keď už tak
2
kov3
2025-08-02 09:23:13
hovnometčík - som oprskal monitor kávou :)))))))))
5
pepo46
Premium
2025-08-02 08:04:23
Vždy negatívne prispievajúci hovnometčík z bieleho baletu si akosi pletie pojmy a dojmy. Lekárske tajomstvo sa týka diagnózy, medicínskych postupov, priebehu udalostí. Nie VÝSLEDKU a prípadných následkov v súvislosti so zamestnaním a - nazvime to - ďalšou činnosťou. Pre tých menej chápajúcich (ako je vždy tu "prítomný" náš baleťák): predstavte si pilota JumboJetu, ktorý začína mať psychické problémy. Navštívi psychiatra a - lebo lekárske tajomstvo - odmietne priznať farbu zamestnávateľovi. Bez ohľadu na lekárske tajomstvo je povinný to zamestnávateľovi oznámiť. Nevraviac o tom, že existuje medicínsky odbor posudkové lekárstvo, ktorý má právo a prístup k zdravotnej dokumentácii a po požiadaní povinnosť urobiť meritórny záver (LaLiga má špeciálnu expertnú komisiu). Špičkové kluby (nielen vo futbale) majú príslušné pravidlá a podmienky expressis verbis uvedené v zmluvách. Zbytočné o tom diskutovať, predpokladám že vačšina z vás to vie (alebo aspoň tuší). Ako obvykle, znovu sa snaží náš hovnometčík z bieleho baletu vyvolať búrku v šerbli. Howgh!
3
Pali5493
2025-08-02 08:26:29
Sa čudujem že zas nevytiahol že v Madride sú lepší lekári ako v Barcelone...všetko čo sa týka Barcelony je jednoducho zle! 🙆
3
kov3
2025-08-02 09:27:14
@pepo : no neviem, či si to hovnometčíkovi nemal vysvetliť ešte viac "po lopate". Ale snáď aspoň niečo z toho pochopí ....
0
Nosferatu2000
2025-08-02 11:03:34
Pepo: na to, aby lekári vedeli posúdiť a rozhodnúť, potrebujú videozáznam operácie a celú lekársku správu, čo sa robilo, ako sa robilo, odhady stavu, aktuálny stav atď...
2
pepo46
Premium
2025-08-02 18:55:24
Pozri, milý zlatý. 44 rokov som robil chirurgiu a 30 rokov súdneho znalca (v SR aj vČR). Všetko, čo by potreboval posudkový lekár, športová komisia zložená z lekárov, či prípadne znalec - ak si to vyžiada, tak aj dostane. Bežne to v zmluvách profesionálnych športovcov a špičkových klubov zaisťuje špeciálna klauzula.
2
kov3
2025-08-03 08:01:46
Snáď mu toto už stačilo....Ale keď je to ficohlasovolič, tak možno ani nie :(((
1
pepo46
Premium
2025-08-03 09:45:38
Nuž, asi by to v takom prípade nestačilo. Na to by bolo treba mať vačší "lievik" do hlavy a dekalamitku. Vieš, niekedy ohľadne toho začínam čoraz viac veriť dezinformátorom - že nás fakt niečím "popráškovali". Ako inak by mohla taká veľká časť obyvateľstva tak náhle osprostieť? Keďže je na Slovensku vo vode jódu dosť, endemický kreténizmus to asi nebude. Čo už. Nemiešajme ale do toho politiku. Adminom by sa to nepáčilo a ja s nimi v tom súhlasím.
0
Nosferatu2000
2025-08-03 14:33:36
pepo46: takže bez vedomia pacienta sa len tak presúvali záznamy? Chápem, že to tak bolo pred GDPR, ale po GDPR sa to musí odsúhlasiť, že nejaká dokumentácia niekam ide.
1
pepo46
Premium
2025-08-03 17:31:51
Treba sa naučiť čítať obsah a čítať s porozumením. Už ma to nebaví písať ignorantovi. Ale predsa ešte jeden pokus. Povinná lekárska prehliadka je pri každom prestupe a pri každom začiatku novej sezóny. Súčasťou každej zmluvy v špičkových kluboch sú určité podmienky a dodatky. Medzi ne patrí povinnosť o úplnom informovaní klubu o zdravotnom stave konkrétneho hráča, vrátane jeho KOMPLETNEJ zdravotnej dokumentácie. Každý hráč pred podpisom zmluvy podpisuje k tomu súhlas, tj. súhlas ex ante. S GDPR to nemá nič spoločné. Ešte si nepochopil?
0
Nosferatu2000
2025-08-03 18:01:29
Ešte raz, jedna vec je informovanie klubu ako zamestnávateľa, druhá vec je, či klub môže posúvať zdravotnú dokumentáciu tretím stranám bez vedomia a súhlasu hráča. To je všetko.
1
pepo46
Premium
2025-08-03 21:20:50
Čo tu trepeš o akomsi posúvaní tretím stranám? Ako prví to posudzujú lekári resp. lekárska komisia klubu (nie prezident či ostatní členovia vedenia - ktorí potom dostanú len výsledok posúdenia lekárskej komisie klubu). Ako druhí potom členovia zdravotnej komisie futbalovej federácie - ak o to klub v prípade potreby požiada (v tomto prípade to bude nevyhnutné). K takému postupu dáva každý hráč písomný súhlas vopred - opakujem SÚHLAS VOPRED - už pri podpisovaní profesionálnej zmluvy. Moj zlatý, vyjadruj sa k tomu, čomu rozumieš a o čom skutočne máš relevantné informácie.
0
Nosferatu2000
2025-08-03 21:41:20
Takže hráč nemá právo na lekárske tajomstvo a rozhodovať kto a ako sa dostane k jeho lekárskym záznamom a klub môže posielať jeho lekárske správy bez jeho vedomia komu len chce. Ďakujem za vysvetlenie.
1
kov3
2025-08-04 07:12:12
@pepo46 : aj sa Ti už čudujem, že míňaš toľko energie .....
1
pepo46
Premium
2025-08-04 11:28:07
Už nebudem viac vysvetľovať. Vieš, Werich raz povedal: "Pařez zůstává pařezem a vůl volem.". Ja som to nepísal preto, aby som to jemu vysvetlil. Evidentne to nie je možné. Písal som to pre tých, ktorí vedia čítať obsah textu. Aby sa nedali zmiasť hlúposťami dlhodobého trolla a provokatéra z bieleho baletu..