Tých vyše 200 nedostatkov + ďalšie práce na rekonštrukcii zaberú toľko času, že na nový Nou Camp sa nevrátime ani do konca rokov. Neviem síce o aké nedostatky ide a nie som ani stavebný odborník, ale v článku sa píše že sú to závažné pochybenia, čiže to nebudú prkotiny !!!
Záväzné pochybenie môžeš mať aj neoznačené elektrické káble bez krytky, čo vieš vyriešiť pomerne rýchlo a jednoducho, ale môže to byť zablokované, či neexistujúce únikové východy z dôvodu, že ešte niekde prebieha výstavba, či nedostatočná šírka otvorov dverí, chýbajúce požiarne priečky, nenainštalované hasiace zariadenia , alebo nie sú funkčné (bežia na okruhy. Ak v časti, kde sa ešte stavia je časť okruhu, tak tá nemusí byť hotová, či funkčná), zlé spádovanie schodov, rozdiel výšky schodoch (už len 1cm rozdielu výšky 1 schodu znamená, že si tam niekto môže rozbiť hubu) atď.
Nosferatu2000 vo všetkom s tebou súhlasím (asi máš skúsenosti zo stavebníctva) ale len tie dva prípady ako zlé spádovanie schodov, rozdiel výšky schodoch je podľa mňa veľmi vážne pochybenie, pretože tieto dva konkrétne pochybenia, ktoré si uviedol neviem si predstaviť ako sa dajú na celom jednom (ak len jednom) podlaží opraviť za tak krátky čas ako má Barca. A to sú len dve pochybenia z vyše 200.
Vsetko sa da opravit.Ak je schod vyssi,tak ho jednoducho zbrusis a ak je nizzsi,tak ho zalejes napriklad fill betonom a mas po probleme.Kazdy problem ma riesenie.A pri takej obrovskej stavbe je normalne ze tam bude xy chyb,ktore sa dorobia neskor.Horsie by bolo keby sa problemy tykaju zakladov,statiky atd.Toto o com tu piseme su kozmeticke upravy,tak nejako by som to nazval
Tie ďalšie veci, čo som spomínal, proste rýchlo neodstrániš. Treba brúsiť, búrať, robiť nanovo. Len žiaľ tu si veľa ľudí to predstavuje, že lusknu prstami a bude. No nebude. Napríklad len betón musí tvrdnúť minimálne 28 dní, kým ho môžeš zaťažiť, na čo bol projektovaný. Takže ak treba novú betónovú dosku niekde a dnes ju vylejú, ľudia po nej budú môcť najskôr chodiť 9. septembra.
Nekonkretizovali čo presne tam vadí, ale môj osobný názor na základe dostupných informácií to ružovo nevidím, že sa bude hrať 16.9. či 17.9. čo sa hrá Liga majstrov 1. zápas základnej skupiny na Camp Nou. Radšej to odpískať do konca základnej skupiny a spraviť to poriadne, ako to potom draho lepiť, lebo sa ponáhľalo.
Tak isto je tu aj faktor, že koľko fanúšikov vlastne bude kapacita. Ak tých 27 tisíc, tak 56 tisícový Montjuc je pre klub ekonomicky výhodnejší, ako 27 tisícový Camp Nou. Aj keď Barcelona bude platiť za prenájom. Keďže aj opatrenia, aby sa mohlo stavať a zároveň hrať budú niečo stáť.
No a teraz sa musím zastať sám seba... toľko linču čo som dostal, lebo som videl svet čiernobielo... toľko urážok nech tiahnem do Madridu, lebo som si dovolil spochybniť že je v klube všetko ok.
Ako sorry, ja nemám potrebu rýpať ani provokovať, len veci ktoré sa dejú od najlepšieho možného - po najhoršie možný scenár. Prepáčte že niesom kobila s klapkami na očiach.
Ale niečo také sa dalo čakať a aj bez zaujatosti voči klubu. Lebo ide o stavbu, ktorá nikdy nedopadne tak ako sa plánuje.
Iba dodám že s tak isto som nie v zlom myslel na slabú obranu na Japonskom turné...každý má vysmial.
Ja som narážal na to že Cubarsi bol striedaný pre poranený členok a že ak sa zraní on, alebo Martinez, bude problém.
Zial Martinez sa nezranil, ale rovno odišiel a tá obrana je teraz ešte citlivejšia.
Ale chalani, netreba sa hneď hnevať, čas a sezóna okaze čo a ako. Mojím cieľom nieje hejt, ale občas povedať aj možnosti, ktoré si Vy nieste schopný pripustiť. Je pekné byť verný, ale treba byť aj reálny.
Barcelona hraje najkrajší futbal na Svete s Veľmi pochybným vedením a fungovaním v zákulisí.
Na stavbách existuje zlaté pravidlo. Akonáhle sa začne vyvíjať tlak na termín = pokles kvality.
A stačilo mi video z nedávneho článku. Žiadna tehla, žiaden betón, len sadrokartón a potery...
Dalo by sa to síce vykecat, že na oko to stačí a tlačí čas, ale potom by musel byť aj rozpočet nižší, ale ten je astronomický.
Tým, že poukazujú na nekvalitu stavby? Si na nepravej adrese........skús si predstaviť, že na nekvalitnom štadióne by vznikla pri plnej návšteve nejaká nehoda? Kto by bol vinný? Nože skús.........
Nekonkretizovali čo presne tam vadí, ale môj osobný názor na základe dostupných informácií to ružovo nevidím, že sa bude hrať 16.9. či 17.9. čo sa hrá Liga majstrov 1. zápas základnej skupiny na Camp Nou. Radšej to odpískať do konca základnej skupiny a spraviť to poriadne, ako to potom draho lepiť, lebo sa ponáhľalo.
Tak isto je tu aj faktor, že koľko fanúšikov vlastne bude kapacita. Ak tých 27 tisíc, tak 56 tisícový Montjuc je pre klub ekonomicky výhodnejší, ako 27 tisícový Camp Nou. Aj keď Barcelona bude platiť za prenájom. Keďže aj opatrenia, aby sa mohlo stavať a zároveň hrať budú niečo stáť.
Ako sorry, ja nemám potrebu rýpať ani provokovať, len veci ktoré sa dejú od najlepšieho možného - po najhoršie možný scenár. Prepáčte že niesom kobila s klapkami na očiach.
Ale niečo také sa dalo čakať a aj bez zaujatosti voči klubu. Lebo ide o stavbu, ktorá nikdy nedopadne tak ako sa plánuje.
Iba dodám že s tak isto som nie v zlom myslel na slabú obranu na Japonskom turné...každý má vysmial.
Ja som narážal na to že Cubarsi bol striedaný pre poranený členok a že ak sa zraní on, alebo Martinez, bude problém.
Zial Martinez sa nezranil, ale rovno odišiel a tá obrana je teraz ešte citlivejšia.
Ale chalani, netreba sa hneď hnevať, čas a sezóna okaze čo a ako. Mojím cieľom nieje hejt, ale občas povedať aj možnosti, ktoré si Vy nieste schopný pripustiť. Je pekné byť verný, ale treba byť aj reálny.
Barcelona hraje najkrajší futbal na Svete s Veľmi pochybným vedením a fungovaním v zákulisí.
A stačilo mi video z nedávneho článku. Žiadna tehla, žiaden betón, len sadrokartón a potery...
Dalo by sa to síce vykecat, že na oko to stačí a tlačí čas, ale potom by musel byť aj rozpočet nižší, ale ten je astronomický.