Nehodí sa k nám, potrebujeme poriadneho gólového útočníka, typickú deviatku (napríklad typu Kane, Haaland), nemyslím si, že je Alvarez o veľa lepší ako Ferran. A rozhodne bude stáť aspoň 120 miliónov, Atleti sa s nami nebudú srať.
Haaland sa dlhoročnou zmluvou uzamkol v City a jeho výkony sú dosť ovplyvnené ako sa darí tímu, preto ma aj Haaland zápasy na hovno. Platiť niečo za Kanea v jeho veku je totálna hlúposť. Neviem prečo sa to vôbec zvažuje. Isak by bol dobrý, ale toľko by sme nikdy nemohli zaplatiť, čo Liverpool, takže Alvarez je za mňa super možnosť a ešte za 80-90m.
Píšeš ako keby nebol vôbec gólový. U nás ma potenciál byť ešte viac, keďže hráme ofenzívnejší futbal ako Atletiko.
Lewa bol výnimka v jeho veku a nemalo by sa také opakovať. Bolo tam viacero dôvodov. Po odchode Messiho Laporta potreboval veľké meno vpredu za malo peňazí a gólového hráča v jednom. Lewa bol aj výnimka kvôli jeho zdravému životnému štýlu a stál do 45m.
Kane na druhú stranu ma tých mínusov viac prečo jeho nie ... výkupka vyššia 60m, Angličan, vek a situácia v Barce je iná a veľké meno nutne nepotrebujeme, alebo mame Yamala. Za mňa u Kane je aj vyššie riziko skoršieho zenitu ako u Lewu.
Ardit, nižšie som vysvetlil prečo sa sem viac hodí Kane ale veľké lol si skôr ty keďže napíšeš že Kane nevie hrať nohami. Zrovna Kane je na hroťáka nadštandardne dobrý s loptou, už od čias Spurs si zvykol zbehávať nižšie a pomáhať s tvorbou hry a niekoľko sezón za sebou má 10+ asistencií. Zrovna ospevovaný Alvarez za 4r v Európe mal jednu sezónu kde dokázal dať viac než 10 asistencií a gólovo nežiaril ani jednu sezónu. To radšej nech sa zapracuje Ferran do základu jak vyhadzovať peniaze za Alvareza.
... a hentá teória s tým že by mohol mať viac gólov u nás je skôr delulu. Zdôvodním. AtM malo minulú sezónu len o 2g menej ako Xaviho titulová Barca, Alvarez hral pomaly každý zápas v základe a nedal ani 20g v lige, Sorloth z lavičky dal viac gólov jak on. Predtým hral Alvarez v City čo je ofenzívny tím a nedal ani jednu sezónu viac ako 20g. Druhú sezónu zasiahol do 54z, mal 3500 minút čo je cca 38 plných zápasov a dal 19g z toho len 11g v lige a to malo City skoro 100g len v lige. Jeho štatistiky v góloch na minúty z City sú skoro rovnaké aké mal v City aj Ferran.
Zvláštne že v Madride vedia tie platy ukocitovat pri prestupový, až potom dajú veľkej hviezde tímu rozdielový plat.... U nás sa každý budúci prestup zamkne veľkým platom a predĺženia mi zmluvy a už nikam nikdy neprestupi a je nepredajny
Problémom pre nás boli, sú a budú financie. Nemáme na kúpu Álvareza a okrem toho, do koncepcie Barce sa veľmi nehodí aj keď pripúšťam, že sa môže prispôsobiť koncepcii presadzovanej Flickom, ale ak by sme mali financie (akože ich nemáme) lepší by bol Hary Kane.
Kane sa hodí viac ako Alvarez? To bolo dobre. Nejako ste tu sakra pomýlený viacerí čo sa dnes Barce hodí/nehodí.
Alvarez, ktorý vie hrať aj dozadu a aj si s niekým prihrať sa vám tu nehodí ... ta ja vám neviem.
Jasné že sa sem Kane viac hodí jak Alvarez, akurát je problém vek, bol by znovu riešenie tak na 2 sezóny. My potrebujeme kladivo do útoku čo dá 30+ g, výškovo sa presadí do betónu a to je presne Kane, navyše on je šikovný aj na lopte, často si zbieha nižšie po loptu a vie nahrať aj na gól, už niekoľko sezón máva 10+ asistencií. Alvarez je taký bavkač s loptou, krpatý, žiadny gólový stroj, však lavičkový Sorloth mal viac gólov jak on. Máme 5+ hráčov čo vedia konzistentne dávať asistencie, načo nám je ďalší taký? To si môžeme rovno nechať Ferrana a ušetríme. My potrebujeme hrot čo tie asistencie bude premieňať na góly.
Flick tu je druhú sezónu, už ste si mohli všimnúť že toto nie je tiki-taka Barca na 1000 prihrávok, práve do aktuálnej Barcelony sa hodí také gólové kladivo ako Kane alebo Haaland.
Vieš prečo si myslím že sa k nám hodí útočník ako Lewa? Prišiel do Barcelony po svojom prime time a aj tak natrieskal 30+ gólov v sezóne a 2x pomohol vyhrať ligový titul svojimi gólmi. V jeho prime by tých gólov natrieskal ešte viac pri tom aký má u nás servis, nehovoriac o tom že hrával aj pod Pepom v Bayerne ktorý je podstatne náročnejší tréner na jednotlivé prvky u hráčov než Flick. Flick aj Pep ale chápu že potrebujú hrot ktorý dáva veľa gólov aj za cenu že nebude perfektný v narážačkach na 3 metre, preto v City stále hráva Haaland a nie Alvarez.
Sorloth mal len o 3 góly viac v la lige. Za sezónu mal viac Alvarez. Atletiko často hraje na 2 stredných útočníkov a tým pádom hraje jeden hlbšie a dostáva sa do menej šancí, čo je prípad Alvareza. Alvarez mal aj napriek tomu slušných 29 gólov, čo je veľmi blízko tým naším vysnívaným 30+ za sezónu. U nás by nemal pred sebou ani Sorlotha a ani Haalanda. Alvarez je proste pre nás lepší. Veľmi perspektívny hráč, ktorý vie hrať aj hlbšie v poli. Hlavičky pre nás majú zmysel len pri rohoch a aj tam to viac krát premieňali stopéri ako Lewa.
Neviem čo by si navrhoval? Vyhodiť 60m za 33 ročného Kanea? To ti nepríde ako totálne bláznovstvo?
Ja cenim oboch velmi vysoko ale suhlasim s Jackopzom ze ak mame naokolo samych bavkacov s loptou musi tam byt niekto kto viac mysli na zakoncenie namiesto tvorby akcii. LENZE to podla mna nieje ani Kane, ano golov ma riadne vela ale to neznamena automaticky ze je to cisty zakoncovatel. Tiez sa stahuje do kombinacie, posiela nahravky. Nevravim ze nerobi nabehy a nenuka sa do volnych priestorov ale zrovna toto nieje vlastnost ktora ho definuje. Takisto Alvarez ale u toho si to viem skor predstavit vdaka tomu ze je mladsi, atletickejsi a energickejsi ako Kane predsalen. Aj v pressingu by bol Alvarez lepsi. Na druhu stranu Kane je vyssi silnejsi co niekedy tiez treba. Podla mna su obaja typologicky (spravanim na ihrisku) dost podobni.
Zalezi dost aj kto bude hrat na lavej strane. Od Yamala nemozeme cakat nejaku ponukovu cinnost a sekanie jedneho nabehu za druhym ala Pedro alebo Raphina v sucastnosti. Ved uz teraz za neho robi nabehy Kounde zatial co Yamal rozhadzje lopty zozadu. Ak na lavo bude dalsi hrac co viac mysli na asistencie a driblingy namiesto golov tak je nutnost mat na hrote niekoho ako Haaland.
No 29g celkovo je stále málo, to dá hocktorý nadpriemerný útočník. Lewa dal minulú sezónu dokopy 42 a to sa hundralo že ešte veľa spálil alebo bol zbytočný na ihrisku. Predtým tu hrával Suarez ktorý dával 40-50g za sezónu. Jediný útočník ktorý mal slabšie čísla bol Villa ale vtedy Messi dával 60g za sezónu, v roku 2012 ich dal dokonca 92 takže Villa nemusel dávať ďalších 40. Kto tých 50-60g dá teraz keď Alvarez má problém ich dať 30? Raphinha lepšiu sezónu ako minulú mať nebude, mal 34g čo je na krídlo nadpriemerné číslo. Yamal v 18-19r 60g za sezónu nedá, jeho štýl hry zatiaľ ani nie je tak gólový ako Messiho.
Už som si to písal so Suarezom dávnejšie, jediné 3 hroty ktoré sú top a majú adekvátnu hodnotu sú Haaland, Mbappe, Kane. Mbappe nereálny, Haaland finančne nereálny, ak by Kane stál 50m tak by som to za neho dal. Z mladých, perspektívnych útočníkov aktuálne nemá žiadny reálnu hodnotu nad 100m. Etikite sa mi páči ale už keď do LP prestupoval za 80m tak LP ho lacnejšie nepustí, Isak to isté. Ak sa lepšie rozbehne Samu Omorodion z Porta tak za rozumnú cenu by som skúsil jeho, určite lepšie investované peniaze ako dávať za Ferrana v.2 100m pre AtM. Ak Ferran bude udržiavať formu jak minulú sezónu, tak je nelogické kupovať typologicky k nemu podobného útočníka ale práve gólovú mašinu, kladivo čo je čistý zakončovateľ. Kane tých 40-45g v sezóne dá, dáva to teraz v Bayerne a v PL mával pravidelne okolo 30 čo je nadpriemerné číslo na Anglicko a to hral v Spurs. Z čias PL má identické čísla ako Suarez keď k nám prestupoval. ( bavíme sa o góloch vo všetkých súťažiach ).
Píšeš ako keby nebol vôbec gólový. U nás ma potenciál byť ešte viac, keďže hráme ofenzívnejší futbal ako Atletiko.
Kane na druhú stranu ma tých mínusov viac prečo jeho nie ... výkupka vyššia 60m, Angličan, vek a situácia v Barce je iná a veľké meno nutne nepotrebujeme, alebo mame Yamala. Za mňa u Kane je aj vyššie riziko skoršieho zenitu ako u Lewu.
Alvarez, ktorý vie hrať aj dozadu a aj si s niekým prihrať sa vám tu nehodí ... ta ja vám neviem.
Flick tu je druhú sezónu, už ste si mohli všimnúť že toto nie je tiki-taka Barca na 1000 prihrávok, práve do aktuálnej Barcelony sa hodí také gólové kladivo ako Kane alebo Haaland.
Neviem čo by si navrhoval? Vyhodiť 60m za 33 ročného Kanea? To ti nepríde ako totálne bláznovstvo?
Zalezi dost aj kto bude hrat na lavej strane. Od Yamala nemozeme cakat nejaku ponukovu cinnost a sekanie jedneho nabehu za druhym ala Pedro alebo Raphina v sucastnosti. Ved uz teraz za neho robi nabehy Kounde zatial co Yamal rozhadzje lopty zozadu. Ak na lavo bude dalsi hrac co viac mysli na asistencie a driblingy namiesto golov tak je nutnost mat na hrote niekoho ako Haaland.
Už som si to písal so Suarezom dávnejšie, jediné 3 hroty ktoré sú top a majú adekvátnu hodnotu sú Haaland, Mbappe, Kane. Mbappe nereálny, Haaland finančne nereálny, ak by Kane stál 50m tak by som to za neho dal. Z mladých, perspektívnych útočníkov aktuálne nemá žiadny reálnu hodnotu nad 100m. Etikite sa mi páči ale už keď do LP prestupoval za 80m tak LP ho lacnejšie nepustí, Isak to isté. Ak sa lepšie rozbehne Samu Omorodion z Porta tak za rozumnú cenu by som skúsil jeho, určite lepšie investované peniaze ako dávať za Ferrana v.2 100m pre AtM. Ak Ferran bude udržiavať formu jak minulú sezónu, tak je nelogické kupovať typologicky k nemu podobného útočníka ale práve gólovú mašinu, kladivo čo je čistý zakončovateľ. Kane tých 40-45g v sezóne dá, dáva to teraz v Bayerne a v PL mával pravidelne okolo 30 čo je nadpriemerné číslo na Anglicko a to hral v Spurs. Z čias PL má identické čísla ako Suarez keď k nám prestupoval. ( bavíme sa o góloch vo všetkých súťažiach ).