Musí se nechat, že to Toni podal kulantne, bez urážek apod. A co si budem, něco na tom bude.. Též už jsem psal koment, že na každou taktiku se časem najde proti taktika a pokud nebude plán b- co se hry týmu do defenzivy, když nám plán A selže, nebo aspoň upgrade, kdy v obou případech nemusíme rušit zaběhnutý systém, tak může být časem problém nejen v LM, ale i v naší Lize. A kór, když nám odešel hráč, co to dokonale řídil.
Jj Toni ma dobre postrehy a vskutku objektivne. Na druhej strane ten isty Toni Kroos pred zaciatkom minulej sezony povedal, ze real bezpochyby vyhra ligu a Barca skonci tusim tretia. Dalej hovori, ze tymto stylom LM nevyhrame, ale vedie nas Flick a ten uz tymto stylom jednu LM s Bayernom vyhral. LM sa da vyhrat akymkolvek stylom - utocnym (ManCity, PSG), defenzivnejsim (Chelsea) aj nespecifickym (real), ale neda sa vyhrat, ak nemas spravnu mentalitu a najcastejsie uz od Messiho ery nas v LM zradzala prave ona. Ak nam vypadnu hraci ako Lamine / Pedri / Raphinha je uplne samozrejme, ze mame problem, lebo problem by mal viac alebo menej kazdy tim. V zapase s PSG si stojim za tym, ze PSG nepredviedlo o level lepsi futbal ako je na svoje pomery zvyknute ale my o 2 levely horsi ako sme na svoje pomery zvyknuti. Ak hras na 100% a tim ta predci je to v poriadku, ale to nebol ten pripad. PSG hralo vyborne a treba im dat kredit, ale aspon vo mne ostala ta trpka prichut hlavne preto, ze nasi hraci neukazali nic zo svojho potencialu v 2. polcase. Ze sme zranitelni vzadu vedia uplne vsetci, ale je to system v ktorom vyuzivame nase najsilnejsie vlastnosti a je nanajvys otazne, ci by sme si viedli lepsie v inom style, mozno by sme dostavali menej golov, ale menej by sme ich davali a mozno by viacero zapasov koncilo remizami alebo ostavali otvorene do konca, neviem, ale tvrdit to tak naprudko ako Kroos by som si netrufol. Nas styl by som urcite nemenil (vyuzivame nase silne stranky, bavi to fanusikov, hracov a je to pritazlivejsie aj pre potencionalne posily), ale je urcite pravda, ze su fazy v zapase, kedy je ziaduce sa stiahnut a branit / podrzat loptu a hrat chameleona, ktory sa vie lepsie prisposobit svojmu superovi. A to zatial dobre nevieme.
Musím říct, že to Cule podal hezky kulantne a něco na tom bude.. 😂
Každopádně mě jde nejvíc o tu offside line a pokud je zápas, kde už v 30 minutě je schopen souper mít 4/5 tutovek a pravidelně to prolamuje, tak rychlá úprava se může hodit. Já neříkám přebudovat systém, ale mít větší variabilitu a schopnost se přizpůsobit, pokud to zápas vyžaduje, protože jak se říká opakováním stejné chyby nelze změnit situaci.. Na druhou stranu to co píšeš je pravda, ale zároveň je pravda, že Flick tu Lm vyhrál v prvním roce svého angažmá, kdy přišel se stejným stylem jako u nas, ktery byl brutální jak vychrice a rozseval strach a jak víme druhý rok soupeři už věděli, jak na něj, ačkoliv byl furt jeho tým skvělý, už to nebylo neprůstřelné. Proto píšu, že na každou taktiku se nakonec najde proti taktika a je dobré trochu reagovat, nemusíme měnit styl, ale trochu ho upravit, když to situace vyžaduje. Takhle za mě je to minimálně k zamyšlení aspoň u těch koncovek zápasů.. PSG byl mimochodem zápas 50/50 tam dát Ferran na 2:0, tak by bylo po PSG, ale víš jak to celkově myslím.
Jinak k tomu co prohlašoval v minulosti, to mi úplně vypadlo a bylo to uznávám dost mimo, jakože skončíme 3atd. Jde vidět, že je z Reálu, ale umí to podat neagresivne aj uznat, že hrajem nejhezčím způsobem. Neni to takzvaně Madridské hovado, jako většina..
Jasne uplne souhlasim a je mozne, ze Kroos mal presne toto na mysli. Napokon ked real vyhraval opakovane LM pri pohlade na nich som mal aspon ja pocit, ze hraju presne to, co potrebuju hrat v danej chvili, aj ked po 90 min. neboli zakazdym lepsim timom. Proste okrem kvality a nevyspytatelnosti mali aj tu variabilitu zahrat proti roznym superom roznym stylom v roznych fazach hry a podla mna to je tajomstvo uspechu z dlhodobeho hladiska (ak nechces urvat LM zazrakom a so stastim na 1 sezonu alebo nemas v time Messiho, ktory sam rozhoduje zapasy). Strasne ma mrzi, ze nam minuly rok nevyslo finale LM, je jasne, ze odteraz to bude tazsie. Flickovi to ale strasne prajem, nemusi u nas byt do smrti, ale uz mam dost trenerov, co odchadzaju po 2-3 sezonach :)
Kroos ma pravdu - aj ked spojenie nevyhraju LM je príliš tvrdé, ono ju vyhrala aj chelsea v 2012 a to bola taka haluz, že odvtedy je možné všetko. Ale ano, barcelona zasadne znižuje týmto herným štýlom šancu na víťazstvo v LM. Ak by hrala inak, mozno by mala o "20 bodov " slabšiu ofenzívu, ale defenzívu by mala silnejšiu o "50 bodov". S menej riskantným futbalom by pred rokom inter jednoznačne vyradila.
No a Flick - prvá sezóna v bayerne, vyhral LM, ale spomeňte si aj an ten 8:2 zápas - barcelona mala v úvode zápasu mrtr gólových príležitostí, este si pamätám ako komentátor hovoril ako je obrana bayernu "shaky" a mal pravdu. Akurát vtedy mal bayern deň ked im každá šanca padla do brány a Barcelonu zdemoloval, alw jednoznačne bol deravý. O rok na to si vytvoril mrte príležitostí proti PSG - ale zrazu to všetko do brány nepadlo a bayern vypadol - lebo mbappe dostal 3 dlhé lopty a dal 3 goly z nájazdov do otvorenej obrany. Šťastie pre barcu je, že real nemá aktuálne takú kvalitu v zálohe, že by to tomu mbappemu vedel niekt9 hodiť do behu do tej vysunutej obrany. Spomeniem este jeden zápas, kde baecelona vyhrala s bayernom 4:1- to mi dokonca prišlo v prvom polčase opak toho zápasu 8:2 - bayern mal šance, padla mu tam len jedna, to Barca využila všetko. Co tym všetkým chcem povedat - za mna je tento štýl v mnohom hra doslova na to vi bude alebo nebude mať útok dobru deň. Ked ten deň dobrý ma, tak vynavi bayern za polcas. Ked nemá, je to pruser, lebo pri tomto štýle mas istotu, že ti nebude fungovať ani obrana. Toľko v LM, na ligu proti slabším súperom ktorí majú velky problém vymaniť sa z pressingu to za mna bude stačiť na titul.
Každopádně mě jde nejvíc o tu offside line a pokud je zápas, kde už v 30 minutě je schopen souper mít 4/5 tutovek a pravidelně to prolamuje, tak rychlá úprava se může hodit. Já neříkám přebudovat systém, ale mít větší variabilitu a schopnost se přizpůsobit, pokud to zápas vyžaduje, protože jak se říká opakováním stejné chyby nelze změnit situaci.. Na druhou stranu to co píšeš je pravda, ale zároveň je pravda, že Flick tu Lm vyhrál v prvním roce svého angažmá, kdy přišel se stejným stylem jako u nas, ktery byl brutální jak vychrice a rozseval strach a jak víme druhý rok soupeři už věděli, jak na něj, ačkoliv byl furt jeho tým skvělý, už to nebylo neprůstřelné. Proto píšu, že na každou taktiku se nakonec najde proti taktika a je dobré trochu reagovat, nemusíme měnit styl, ale trochu ho upravit, když to situace vyžaduje. Takhle za mě je to minimálně k zamyšlení aspoň u těch koncovek zápasů.. PSG byl mimochodem zápas 50/50 tam dát Ferran na 2:0, tak by bylo po PSG, ale víš jak to celkově myslím.
No a Flick - prvá sezóna v bayerne, vyhral LM, ale spomeňte si aj an ten 8:2 zápas - barcelona mala v úvode zápasu mrtr gólových príležitostí, este si pamätám ako komentátor hovoril ako je obrana bayernu "shaky" a mal pravdu. Akurát vtedy mal bayern deň ked im každá šanca padla do brány a Barcelonu zdemoloval, alw jednoznačne bol deravý. O rok na to si vytvoril mrte príležitostí proti PSG - ale zrazu to všetko do brány nepadlo a bayern vypadol - lebo mbappe dostal 3 dlhé lopty a dal 3 goly z nájazdov do otvorenej obrany. Šťastie pre barcu je, že real nemá aktuálne takú kvalitu v zálohe, že by to tomu mbappemu vedel niekt9 hodiť do behu do tej vysunutej obrany. Spomeniem este jeden zápas, kde baecelona vyhrala s bayernom 4:1- to mi dokonca prišlo v prvom polčase opak toho zápasu 8:2 - bayern mal šance, padla mu tam len jedna, to Barca využila všetko. Co tym všetkým chcem povedat - za mna je tento štýl v mnohom hra doslova na to vi bude alebo nebude mať útok dobru deň. Ked ten deň dobrý ma, tak vynavi bayern za polcas. Ked nemá, je to pruser, lebo pri tomto štýle mas istotu, že ti nebude fungovať ani obrana. Toľko v LM, na ligu proti slabším súperom ktorí majú velky problém vymaniť sa z pressingu to za mna bude stačiť na titul.