Somári ak toto urobia. 45m +5m za Lewu nie je to isté ako 65m za Kanea. Fakt treba mladého hroťáka ako Alvareza. Ak nie sú peniaze, tak radšej nikoho a dať Lewovi +1, hoc ma to neteší, ale už ma ani nebaví sa sťažovať na tu našu finančnú neschopnosť po tých rokoch.
Lewa sa možno ako tak vyplatil, ale tých 45-50m sa nám už nevráti, lebo zdrhne zadarmo po zmluve a urobiť to isté aj u Kanea a ešte za viac prachov je totálny prúser. My jediný nevieme na tých starých hráčoch zarobiť predajom k Arabom, my jediný ...
Ale blbost, Arsenal pravidelně nadává, že neumí prodávat. United s tím má taky často problém. Takovej Pepe přišel za 80 mil a pak šel zadarmo do Turecka. Lewa se nezaplatil a prodejem nezaplatí, ale rozjel marketing, ukázal, že Barca je zpět a trofeje donesl, tam symbolika byla jiná. Byl tvàř nové Barcy a vrátila se s jeho tváři zpět do hlavy veřejnosti.
Po odchode Messiho a sme potrebovali nejaké meno a novú tvár Barci, ok stál sa ňou Lewa. Preto vravím, že sa to ako tam vyplatilo. Lenže nová tvár tejto Barci je Lamine. Už pre toto Kanea netreba. Kane 65m, alebo Alvarez za 85-105m za mňa nie je o čom.
Arsenal a MU majú ale iné príjmy z PL a iné finančné pravidla, ktoré im viac dovoľujú nezarobiť na predajoch.
Alvarez nebude stát 85-105, první spekulace jsou 120+, dokonce Atletico nepřímo informovalo, že pod 200 nejde, protože to je jeden z nejdůležitějších článku hry a Barca musí ve velkém vyjednávat.
MU snížil hráčům 25% platy, vyhodil hromadu zaměstnanců, na stadionu jsou krysy, protože nemají tolik peněz, co potřebuji. Do té Arabie se prodalo pár hráčů za pěkné peníze a zbytek je kolem 15 mil, co ti dají i evropské kluby. Týmy z PL sice mají hezké peníze z vysíláním, ale taky pracují s polovičním rozpočtem, mezitím co Barca je na necelé miliardě bez stadionu, tak Arsenal např má 750 mil se vším. Zároveň je přidán na seznam klubu, které FFP bude sledovat a zaměřovat se, protože moc utrácí.
Kúpili ho za 75m, takže reálne so zdravým rozumom by si nemali pýtať pálky nad 120m ešte keď sme im za tie roky podávali dary ako Depay, Lenglet, Suarez. Ako vravím, radšej nikoho, ak bude Atletiko neochotne budúce leto a za ten čas im Alvarez potrucuje a vybaví odchod do leta 2027. Viac ako samotné príjmy ide o tie reštrikcie cez FFP a La liga je s PL v tomto inde kvôli Tebasovi.
Ak sa dá zobrať Kane za 45m, netreba ani uvažovať a zobrať ho. Treba posilniť aj iné pozície, kúpiť kvalitného stopéra a nie vytrieskať 100m alebo viac za útočníka čo nedá ani 40g za sezónu, to by bol nezmysel. Ak vytrieskať veľa za hrot, tak Osimhena.
Bojím sa ale toho že idú voľby a Laporta ako správny politik bude stavať kampaň na to čom chcú ľudia počuť a keďže fans tečú z Alvareza, tak čakám budúci rok kampane o tom ako ideme kúpiť Haalanda alebo Alvareza.
Griezmanna kúpili za 45 a nám ho predali za 120 a to sme boli radi že sme im ho predali spať za 20. Strašne si naivný Chigo, nehovoriac o tom že Alvareza nám vôbec netreba ale to sa to už riešilo xkrat.
Žiadna naivita dpč s tým si choď vieš kde. Ty si tiež zaujatý, lebo chceš Kanea, tak akú váhu ma tvoj názor, že ... Griezmanna nám nepredali dobrovoľne za vyjednanú čiastku. Bolo to cez stanovenú klauzulu, čiže celkom rozdiel. Alvareza nám netreba keď zháňame útočníka. Tvoj názor Kane treba, Alvareza nie. Prečo? Boh zná ...
Ja sa toho Osimhena zdraham brať vôbec ako možnosť na hrot. Ta situácia s ním a Neapolom.. prečo skončil v Turecku a nakoniec ho nezobral žiaden klub v Europe? Kane za adekvátnu sumu je za mňa tiež v pohode, ale cena na úrovni 65M je za mňa veľa. Alvarez sa mi lubi, ale je to zase úplne iný typ útočníka než je Kane/Lewa čo sú proste zabijaci v šestnástke, Alvarez mi nepríde ako ten typ, ale jeho prednosti sú zase inde..
Môj názor je taký že Atléti budú pýtať nekresťanské prachy za Alvareza plus neviem ale myslím si že nám typ útočníka ako Alvarez netreba je dobrý ale za tu cenu nad 120 mil keď vôbec by som o ňom ani neuvažoval, za mňa takú hodnotu nemá ani a nám treba klasickú 9ku proste kladivo do 16ky ktorému prihras zavrie oči a napálil to do brány a aj do hlavičky, Kane za peniaze 65 mil je veľa ale keby to šlo okolo 50 mil ani by som neváhal taký Erling to už je až mokrý sen za toho by som bol veľmi a po pravde oveľa radšej by som ho videl v našom drese ako Alvareza
Takze Rashford za 35mil, Kane za cca 50 mil a stoper? Ja ti nevím, Karle :D suhlasim tu skoro so vsetkymi, ide kampan a do eteru budu padat hraci, ktorych si nemozeme dovolit, nakoniec to realita skúše a pride aj tak nejaky hrac typu Osimhena z vypredaja (ktoreho nechcel ziadny velkoklub a 17 rocny Cubarsi si ho v zapase mazal na chleba), ale na docasnu záplatu moze byt uzitocny lebo z nudze cnost. Z mojho mokreho sna by som u nas radsej videl Alvareza ako Haalanda - na Haalanda musi cely tim prilis makat, Alvarez je futbalovejsi a vie sa zapojit do hry aj mimo sestnastku...
Neviem si predstaviť situáciu kde by Bayern danú klauzulu 65m ignoroval a zľavil na 50m. Veď u Lewu nechceli našich pôvodných 35m a museli sme si priplatiť až k 50m s bonusmi. Zabiják, nezabiják, tak taký Ferran už ukázal, že vo Flickom systému môže byť gólový aj iný typ hrotu a a to Alvarez je ešte o úroveň, dva inde od Ferrana. To, že len vy osobne chcete/máte v obľube kladivárov pred bránkou nič neznamená. S tým stopérom je to žiaľ pravda, že to bude treba finančne zladiť s hroťákom, čo u drahšieho Alvareza môže byť problém. Preto si tieto 2 nákupy nemali nechávať na jedno leto.
Je to naivita, AtM je klub ktorý sa neraz zapájal do kampani voči Barcelone aj pokial ide o FFP. Sám si napísal že Griezmanna nechceli pustiť za vyjednanu čiastku ale museli sme vyplatiť klauzulu, preco by to mal byt teraz rozdiel?
Okej, vysvetlím ti to ešte raz. Niesom zaujatý Kaneom, som zaujatý gólovým útočníkom svetovej úrovne. To je momentálne Haaland, Mbappe, Kane - čísla to potvrdzujú. Alvarez ma podobne čísla jak 10 dalších útočníkov v Európe. On nieje typ útočníka čo da za sezónu 40-50g a nezmení sa to ani keď pride do ofenzívneho tímu ako sa tu tvrdí. Hral v ofenzívnom City, druhu sezónu mal počet minút ako hráč základu a jeho gólové štatistiky boli na urovni Ferrana. On je typovo presne útočník ako Ferran, akurat trochu lepsi. My potrebujeme typovo útočníka čo bude dávať kvantum gólov keďže mame nadštandardne veľa hráčov čo vedia pripravovať asistencie. Už z minulosti si môžeš pozrieť že v každej Barcelone čo bola úspešná bol gólový hráč - Messi, Suarez, Lewa za posledné roky. Odíde Lewa a takého hráča nemáme. Yamal nevyzerá že by bol hráč čo bude dávať 50-60g za sezónu a Alvarez nieje hráč čo da take kvantum gólov. Navyše je nelogicke mat v základe aj na lavičke typovo rovnakých útočníkov, dokonca ani AtM to nema a ma tam Sorlotha, ktorý dal btw viac gólov nez Alvarez minulú sezónu. S Osimhenom je to zlozite, ma výborný vek aj schopnosti byt gólový stroj čo da vysoky počet gólov ale niekto mu to musí upratat v hlave. Pokial mu budú prvorade peniaze a ego, nech ostane v Turecku.
Cule90, aj City si radšej nechalo Haalanda a nezačalo stavať pred neho Alvareza. Preco? Lebo je to presne to čo tvrdím aj ja, oni potrebuju útočníka čo im da kvantum gólov, presne ako my. Dobre píšeš, maka na neho cely tím ale preto lebo majú hracov čo mu tie góly pripravia a on ich premení, rovnaka situácia ako u nás. Nám netreba útočníka čo sa bavka s loptou lebo takých hráčov mame dost.
Rozdiel je ten, že Griezmann bol ich srdciar, ale Alvarez nie je. Nevieme čo prinesie budúcnosť. Ja sa stávam do pozície ala Newcastle a Liverpool s Isakom. Ak dáme kvalitnú ponuku a Atletiko zarobí nejakých 30-50m nad to čo za neho dali pred tým (75m) a Alvarez im bude do toho vystrájať s odchodom, tak sa môžu zlomiť. Aj u Isaka Newcastle točil 200-250 mega/nepredajný a zlomili sa. No povedz, že či nie, lebo tak to býva. Atletiko kľudne môže teraz točiť 200m, ale z ďaleka to nič neznamená.
Alvarez je za mňa dostatočne gólový. Stačí sa pozrieť, že každou sezónou sa v tomto zlepšuje a minulú sezónu už mal 29g, čo je tesne ta 30 gólová hranica, ktorú túto sezónu za mňa pokorí. Nič nám nebráni si nejakého svojho Sorlotha/Luuka de Jonga potom kúpiť na lavičku. Sú zase veci čo ti ponúkne Alvarez a Kane nie a nie je to zďaleka len o asistenciách.
Inakšie títo tvoji gólový hroťáci, zabijaci v šestnástke, ako prvý odchádzajú pohybovo. Stalo sa to Suarezovi, teraz Lewovi a stane sa to čoskoro aj Kaneovi. Kupovať ich v takom veku je riziko. Aj keby gólový hroťák, tak rozhodne už mladšieho ako Kane!
No točili sa NCU s Isakom okolo 200m ale furt šiel za 145m :D Alvarez nie je dostatočne gólový na úroveň čo potrebujeme my, 30g vo všetkých súťažiach je málo. Lewa ktorý mal minulú sezónu 36r mal 42g vo všetkých súťažiach a to má najlepšie za sebou. U Kanea je jediný mínus ten vek, s tým súhlasím ale bude mať 33, stále 2 sezóny môže potiahnuť a potom sa znovu môže riešiť jeho náhrada keďže teraz nám treba vyriešiť nutne viac pozícií.
Ďalšia vec, kto bude hrávať chrbtom k bráne, držať hráča na chrbte, vyhrávať súboje v 16 a vyhrávať hlavičky v 16, sklepávať dlhé lopty? Lebo za tie roky už sme si všimli že proti lepším tímom je Ferran v tomto slabučký a Alvarez v tom zrovna tiež neexceluje. Toto sú tiež veci čo potrebuješ od klasického hrotu. Napr aj v AtM tieto veci riešia dlhodobo dvomi hrotmi, ešte predtým než tam bol Alvarez a robia to aj teraz s ním. Rovnako to fungovalo a funguje aj v Interi s Martinezom keď pri ňom hráva druhý hrot. Aj proti Interu bolo vidieť ako nám chýbajú niektoré z týchto vecí a hlavne tam bolo pekne vidieť že z toho množstva odrazených, druhých lôpt alebo striel čo šli na zadnú tyč by Lewa skóroval určite ale Ferran to v sebe proste nemá. To zrovna nie je vec ktorú sa naučíš ale čo tie top hroty majú v sebe a ono aj postaviť sa do 16ky treba vedieť. Rovnako tieto veci nevidím u Alvareza. Ja nespochybňujem že on je šikovný hráč a určite má kvalitu na najlepšie kluby ale nevidím v ňom to čo potrebujeme a čo očakávam aktuálne od hrotu v Barcelone.
Tie reci o konkurencieschopnosti ligy a o tom ako sa v nemecku neda superit na najvyssej urovni..
Jediny rozdiel medzi BL a la ligou je ten, ze v la lige su 2 kluby ktore mozu vyhrat titul a v BL jeden.
Inak je dortmund aktualne na urovni atletica, mozno trochu lepsi atd...
Cize v praxi by z tohto hladiska ziskal Kane 2 top zapasy rocne navyse.
Za mna, ak je to o nekonkurencieschopnosti v clanku pravda o bl na 100%, tak o la lige to plati na 90% - a tym padom by kane siel akurat tak do pl, lebo bohuzial ide futbal vsade inde kvoli pofidernym vlastnickym strukturam do zadku.
Nerozumiem kazdopadne tej potrebe si tam v clanku pohonit nad tym, ze je LL o 3 cm pred BL...
Lewa sa možno ako tak vyplatil, ale tých 45-50m sa nám už nevráti, lebo zdrhne zadarmo po zmluve a urobiť to isté aj u Kanea a ešte za viac prachov je totálny prúser. My jediný nevieme na tých starých hráčoch zarobiť predajom k Arabom, my jediný ...
Arsenal a MU majú ale iné príjmy z PL a iné finančné pravidla, ktoré im viac dovoľujú nezarobiť na predajoch.
MU snížil hráčům 25% platy, vyhodil hromadu zaměstnanců, na stadionu jsou krysy, protože nemají tolik peněz, co potřebuji. Do té Arabie se prodalo pár hráčů za pěkné peníze a zbytek je kolem 15 mil, co ti dají i evropské kluby. Týmy z PL sice mají hezké peníze z vysíláním, ale taky pracují s polovičním rozpočtem, mezitím co Barca je na necelé miliardě bez stadionu, tak Arsenal např má 750 mil se vším. Zároveň je přidán na seznam klubu, které FFP bude sledovat a zaměřovat se, protože moc utrácí.
Bojím sa ale toho že idú voľby a Laporta ako správny politik bude stavať kampaň na to čom chcú ľudia počuť a keďže fans tečú z Alvareza, tak čakám budúci rok kampane o tom ako ideme kúpiť Haalanda alebo Alvareza.
Okej, vysvetlím ti to ešte raz. Niesom zaujatý Kaneom, som zaujatý gólovým útočníkom svetovej úrovne. To je momentálne Haaland, Mbappe, Kane - čísla to potvrdzujú. Alvarez ma podobne čísla jak 10 dalších útočníkov v Európe. On nieje typ útočníka čo da za sezónu 40-50g a nezmení sa to ani keď pride do ofenzívneho tímu ako sa tu tvrdí. Hral v ofenzívnom City, druhu sezónu mal počet minút ako hráč základu a jeho gólové štatistiky boli na urovni Ferrana. On je typovo presne útočník ako Ferran, akurat trochu lepsi. My potrebujeme typovo útočníka čo bude dávať kvantum gólov keďže mame nadštandardne veľa hráčov čo vedia pripravovať asistencie. Už z minulosti si môžeš pozrieť že v každej Barcelone čo bola úspešná bol gólový hráč - Messi, Suarez, Lewa za posledné roky. Odíde Lewa a takého hráča nemáme. Yamal nevyzerá že by bol hráč čo bude dávať 50-60g za sezónu a Alvarez nieje hráč čo da take kvantum gólov. Navyše je nelogicke mat v základe aj na lavičke typovo rovnakých útočníkov, dokonca ani AtM to nema a ma tam Sorlotha, ktorý dal btw viac gólov nez Alvarez minulú sezónu. S Osimhenom je to zlozite, ma výborný vek aj schopnosti byt gólový stroj čo da vysoky počet gólov ale niekto mu to musí upratat v hlave. Pokial mu budú prvorade peniaze a ego, nech ostane v Turecku.
Alvarez je za mňa dostatočne gólový. Stačí sa pozrieť, že každou sezónou sa v tomto zlepšuje a minulú sezónu už mal 29g, čo je tesne ta 30 gólová hranica, ktorú túto sezónu za mňa pokorí. Nič nám nebráni si nejakého svojho Sorlotha/Luuka de Jonga potom kúpiť na lavičku. Sú zase veci čo ti ponúkne Alvarez a Kane nie a nie je to zďaleka len o asistenciách.
Inakšie títo tvoji gólový hroťáci, zabijaci v šestnástke, ako prvý odchádzajú pohybovo. Stalo sa to Suarezovi, teraz Lewovi a stane sa to čoskoro aj Kaneovi. Kupovať ich v takom veku je riziko. Aj keby gólový hroťák, tak rozhodne už mladšieho ako Kane!
Ďalšia vec, kto bude hrávať chrbtom k bráne, držať hráča na chrbte, vyhrávať súboje v 16 a vyhrávať hlavičky v 16, sklepávať dlhé lopty? Lebo za tie roky už sme si všimli že proti lepším tímom je Ferran v tomto slabučký a Alvarez v tom zrovna tiež neexceluje. Toto sú tiež veci čo potrebuješ od klasického hrotu. Napr aj v AtM tieto veci riešia dlhodobo dvomi hrotmi, ešte predtým než tam bol Alvarez a robia to aj teraz s ním. Rovnako to fungovalo a funguje aj v Interi s Martinezom keď pri ňom hráva druhý hrot. Aj proti Interu bolo vidieť ako nám chýbajú niektoré z týchto vecí a hlavne tam bolo pekne vidieť že z toho množstva odrazených, druhých lôpt alebo striel čo šli na zadnú tyč by Lewa skóroval určite ale Ferran to v sebe proste nemá. To zrovna nie je vec ktorú sa naučíš ale čo tie top hroty majú v sebe a ono aj postaviť sa do 16ky treba vedieť. Rovnako tieto veci nevidím u Alvareza. Ja nespochybňujem že on je šikovný hráč a určite má kvalitu na najlepšie kluby ale nevidím v ňom to čo potrebujeme a čo očakávam aktuálne od hrotu v Barcelone.
Jediny rozdiel medzi BL a la ligou je ten, ze v la lige su 2 kluby ktore mozu vyhrat titul a v BL jeden.
Inak je dortmund aktualne na urovni atletica, mozno trochu lepsi atd...
Cize v praxi by z tohto hladiska ziskal Kane 2 top zapasy rocne navyse.
Za mna, ak je to o nekonkurencieschopnosti v clanku pravda o bl na 100%, tak o la lige to plati na 90% - a tym padom by kane siel akurat tak do pl, lebo bohuzial ide futbal vsade inde kvoli pofidernym vlastnickym strukturam do zadku.
Nerozumiem kazdopadne tej potrebe si tam v clanku pohonit nad tym, ze je LL o 3 cm pred BL...