Tak po tom co ukázal včera,si to asi všichni zájemci rozmysleli…pořád čekám,jestli se konečně nakopne a ukáže svoji nejlepší verzi,ale včera to byla opravdu tragédie z jeho strany,penaltu neřeším to se stane komukoliv…
Jestli se nepletu,tak není možné snížení o více než 50%.Takže "hrdina" Lewy v zájmu klubu tu bude sedět na lávce za 17,5 mio?Toto už není ani vtipné...
u nové smlouvy, ne? .. při prodloužení stávající smlouvy (před jejím vypršením) si tam může dát klidně 1M - aspoň takto se to vysvětlovalo tehda u Messiho
Tak jsem poptal informace od chatGpt a je to takhle. Při prodloužení stávající smlouvy by nám do platoveho stropu bylo počítáno snížení jen o 50%.Schudne by to bylo jen pri nové smlouvě.U Messiho byl problém v tom,že pri prodloužení smlouvy by se nám stále počítalo do platového stropu min. 50 mio a jednat po skončení smlouvy již nechtěl,protože se cítil nechtěný a dle jeho slov v jednání bylo rychlejší PSG.
No práve Ferranom a Olmom bude treba financovať toho nového hlavného útočníka. Lewov odchod už nikoho veľmi financovať nemôže, takže ho strčiť do role náhradníka so zníženým platom je logické.
Kupovať útočníka čo nebol minulú sezónu ani najlepší strelec vo svojom tíme za 120-150m€ u ktorého ani nevieme či sa chytí a zobrať na to chceme predajom Ferrana ktorý ma túto sezónu rovnako gólov ako útočník ktorého chceš a ešte ho dofinancujeme Olmom ktorý bol náš najgólovejší záložník minulú sezónu. To dáva brutálnu logiku tieto ťahy.
Melieš jednu na druhú. Góly Olma v minulej sezóne už nie sú relevantné, keďže ho v tejto sezóne Fermin totálne vybíja výkonmi. Najgólovejší záložník a nebo najväčší marodkár. Pozri sa koľko gólov strelilo Atletiko a koľko my a daj si do pomeru koľko % gólov z našich strelil Ferran a koľko % gólov strelil Alvarez z celkového počtu gólov Atletika.
Zas táto blbosť o tom že hra v AtM a nie v ofenzivnom time. V City mal gól na 180 minút v sezóne keď odohral 3500min, to je minutaz základu. V City mal Ferran gól na 160 minút a v Barcelone ma posledné 2 sezóny gol na 100 minút. Bola by totálna blbosť predávať produktívneho lavickara ktorému nevadi lavička na úkor útočníka čo ma horšie čísla. Olmo bol minulú sezónu najproduktívnejší zaloznik, vypadla mi forma ku koncu sezóny ale momentálne ju zas naberá späť. Fermin je sikovny v zakončení a je bojovník ale do kombinácie, tvorby hry je Olmo lepsi, navyše viac chape pressing. Fermin len beha kade-tade ale to na samotný tímový pressing nestačí. Záver: nepredávať ani jedného z troch menovaných a kúpiť kvalitný hrot čo bude zárukou gólov ako Kane alebo Guirassy, nie míňať 130m na overrated Alvareza. Detto keď potrebujeme top stopéra a kridlo keď po sezóne odíde Rash.
Druhé husle? Sezónu 22/23 mal rovnako minút ako Haaland, dokonca nastúpil vo viacerých zápasoch pokiaľ ide o PL a mal aj viac minút v PL. Ferran u nás hrá tiež "druhé husle" a minulú sezónu dal za 1900 minút 19g a 7a, v City hral tiež "druhé husle" a bol produktívnejší než Alvarez. V zápasoch keď hral s Haalandom, tak nastúpil ako podhrot a stiahnutý útočník. Vieš prečo? Lebo nie je hrot a nevie robiť veci ktoré robí hroťák. Skôr nechceš čítať, lebo nemáš na to argumenty, nevieš vyvrátiť jeden jediný ktorý som tu napísal a je podložený číslami a štatistikami. Tvrdohlavo sa držíš svojho "myslím si" ale reálne si úplne mimo, ako v 90% tvojich príspevkoch vrátane high line a odchodu Iniga. Stačí sa pozrieť aj na reakcie týchto komentárov a je vidieť kto píše blbosti.
Nejde vôbec o minutáž ... Halanda si nechali a Alvareza pustili = druhé husle. Že som sa zase pustil do debaty s tebou sa pozri ako komunikuješ. Vždy zhadzuješ opačný názor. Vôbec sa s tebou nedá baviť o ničom. Čo si to nahováram, nič si neuvedomíš a ešte to zase obrátiš na mňa a pridáš pár nadávok k tomu ... ok, pekný večer. Toto nemám za potrebné.
Však daj argumenty, štatistiky, čísla. Z 4 komentárov čo si pridal, si nedal ani jeden čím by si obhájil tvrdenie že by sme mali kúpiť Alvareza okrem toho ekonomického dôvodu ktorý som aj tak vyvrátil. Nižšie v odpovedi si tiež nebol schopný nič napísať a vymenovať aspoň jedného iného hráča okrem Alvareza. Však sa pozri koľko ľudí s tebou súhlasí, asi tak sa do toho rozumieš.
Lewandowski jednoznačne patrí už "iba" na lavičku. Jeho výkony sú kolísavé ako lístie vo vetre. Najhoršie je, že už si nebude veriť ani pri penaltách a tu podľa mňa by penalty mal zahrávať Raphinha alebo Yamal. Mne sa vo včerajšom zápase strašne páčilo ako Raphinha nakričal na Yamala, že nepresuje ale stojí na polke a on behal medzi obrancami ako utrhnutý. Vtedy ukázal Raphinha ako najlepší kapitán a srdciar. Yamal mi pripadal ako v tom momente ako že ho to vôbec nezaujíma. Raphinhovi dávam 👍👏
Lewandowski si nebude verit pri penaltach? 😂😂😂tak toto ma pobavilo. Na to ma az moc skusenosti aby s nim zamavala jedna penalta. Na MS zahodil penaltu tiez a hend dalsiu dal.
Ale so zvyskom suhlasim este by som dodal ze Lewa presuje zle potom je z toho Yamal vytoceny a prestane presovat a potom musi dojst Raphina a dat ho do poradku.
Barcelona potrebuje nový hrot mladý a draví.Lewa už má svoje naj za sebou včera len ukázal že vek sa zastaviť nedá a keď chce ešte niekde hrať môže ako Ronaldo v saudskej arabii tam ešte bude hviezda ale na španielsku ligu už stráca.
Tak si spočítaj ako je to ekonomicky rentabilne vyhodiť 65 mega za Kane na 2-3 roky + zase hráč s veľkým platom. Potrebujeme mladý hrot a nič iné. Ak niekto hľadá skúsenosti, tak hľa Lewa z lavičky so zníženým platom ich ponúkne. Tým pádom sa môže predať náš súčasný lavičkár Ferran vďaka čomu vygenerujeme nejaké peniaze na toho mladého útočníka.
Radšej kúpiť mladší hrot, ktorý hoc okamžite nedá možno 40-50 gólov za prvú sezónu, ale napr. 30 gólov za sezonu (čoho je už Alvarez schopný) ako ísť do ekonomicky nevýhodného obchodu so starým hráčom. Tých 10-15 gólov vykryjú gólovo aj krídla Rafa, Yamal a Lewa z lavičky. Rovnako je chybné uvažovať u Alvareza s tým, čoho je schopný v Atletiku. Je to nebe a dudy to čo môže urobiť tam s takými spoluhráčmi a štýlom hry a potom čoho by bol ako útočník schopný urobiť u nás v našom systéme a s našimi hráčmi. Ja by som sa nebál staviť si na to, že Alvarez by dal v prvej sezóne u nás 30+ gólov. Ani teraz netrpíme na deficit gólov s takým Lewom, tak v čom je problém s Alvarezom?
Preco to potom nedokázal v City? Dokonca pri plnej minutáži? 30g stačí? Stačilo by to keby mame ďalších hráčov čo dajú po 30-40g na hlavu ale nemáme. My nemôžme čakať 2-3 roky kym sa chytí nový útočník ak sa vobec chytí, my potrebujeme okamžitú kvalitu. Už trosku otvor oči lebo to je dookola to iste aj keď ti to 10 ľudí vyvráti pádnymi argumentami.
A ešte si to zhrňme, Alvarez da 30g v sezóne, Yamal, Lewa podľa teba 15, Rapha 20, zbytok hráčov možno dalších 20-30 dokopy a to sa bavíme o všetkých súťažiach keďže Alvarez v lige nedal ešte ani 20. To je dokopy 100-110g na všetky súťaže. Len v lige sme mali minulú sezónu 102 a to mal Rapha sezónu hodnú zlatej lopty. Takze znova logicky, góly by chýbali lebo 30g na hrotaka je malo v takom klube ako Barcelona, keď už minulú sezónu sa nadávalo na Lewu že toho veľa spali a to dal o 13g viac vo všetkých súťažiach nez Alvarez. Takze máš nejaký logicky argument podložený konkrétnymi číslami a štatistikami preco by sme mali kúpiť Alvareza ktorý nieje ani najlepsi útočník vo svojej vekovej kategórii? Nehovoriac o tom že on nieje ani hrot.
K tvojmu jedinému doterajšiemu argumentu že je ekonomicky výhodnejšie kupovať Alvareza lebo tu vydrží dlhšie. Momentálne potrebujeme ešte kúpiť stopéra, kridlo za Rasha. Kde chces zobrať na toto všetko peniaze pri našej finančnej situácii? Rozpredať hráčov a hrat zas s úzkym kádrom? Aj tu je logicke kúpiť síce staršieho ale podstatne lacnejšieho útočníka ktorý je navyše minimálne o level lepsi a zárukou gólov a zbytok si nechať na ostatne nutne posily a o 2-3 sezóny keď bude situácia stabilnejšia vyhodiť 100m plus na útočníka ktorý sa za tie peniaze oplati.
Stačí ti to takto aby si to pochopil?
Ach jaj, a taky pekny den to mohol byt... toto je snad nejaky nevydareny pokus o vtip. Flicka mam strasne rad, ale uz by sa mohol zbavit tej nostalgie z bayernu. To bol uplne iny poliak.
Jestli je někde v této chvíli mezi námi a Realem velkej rozdíl, tak právě na pozici útočníka, kde mi máme Lewu, kterej už nepředběhne nikoho a míče se při kombinaci od něj odrážejí a Real máme Mbappeho, kterej Bossuje celou soutěž. Finance se teď po otevření stadionu mají dost zlepšit a Lewův plat je nejvyšší v týmu, takže prostor pro Top posilu bude.
Mbappe je vybornej, ma 50% golu Realu, jestli se zrani, jsou jeste vic v pr. Nemame top strelce, ale goly se rozdeli mezi 3-4 hrace, coz je pro tym lepsi
Ale so zvyskom suhlasim este by som dodal ze Lewa presuje zle potom je z toho Yamal vytoceny a prestane presovat a potom musi dojst Raphina a dat ho do poradku.
K tvojmu jedinému doterajšiemu argumentu že je ekonomicky výhodnejšie kupovať Alvareza lebo tu vydrží dlhšie. Momentálne potrebujeme ešte kúpiť stopéra, kridlo za Rasha. Kde chces zobrať na toto všetko peniaze pri našej finančnej situácii? Rozpredať hráčov a hrat zas s úzkym kádrom? Aj tu je logicke kúpiť síce staršieho ale podstatne lacnejšieho útočníka ktorý je navyše minimálne o level lepsi a zárukou gólov a zbytok si nechať na ostatne nutne posily a o 2-3 sezóny keď bude situácia stabilnejšia vyhodiť 100m plus na útočníka ktorý sa za tie peniaze oplati.
Stačí ti to takto aby si to pochopil?