Ale je třeba se podívat i na to, jak v Masii vypadají týmy od Sub-16 dolů. Nábor hráčů není na dostatečné úrovni, v Divisió Honor na každé úrovni máme problémy. Někde už koukáme Espanyolu a Gironě na záda...
Je třeba s tím pracovat a nebýt zaslepený tím, že generace, které vychází, jsou úspěšné. Dole je NEkvalita.
Ale takto to je vždy . Nedá sa stále pritiahnuť do každej kategórie ten úplný top materiál. Ale zatiaľ sa nikdy nestalo , teda aspoň ja to neevidujem , aby niekto neskôr nevystrelil . Fermin je toho pekným príkladom . Vždy sedy priemer či dokonca ani to a kde je dnes. Trénujem deti do 11 rokov a zastávam filozofiu , že nie výsledky sú v tomto veku dôležité ale rozvoj hráčov. A už mám 3 zverencov ( 1 dievča , 2 chalani ) ktorí dostali pozvánku do repre kempov. Podotýkam , že pracujeme zadarmo v skromných podmienkach a malej dedine. Ale také niečo ťa ako človeka poteší . Keď chalani či dievčatá dostanú šancu preraziť .
Tak Fermína jsem tu vyzdvihoval už, když byl v Juvenilu B. Ten byl perfektní vždy, jen měl pozdější růstový spurt, ale tady u těch dětí chybí technické podmínky pro nejlepší úroveň. Všechny generace taháme v podstatě od Prebenjamina (Sub-8) bez toho, aniž by někoho dokázali přivést. A za ty roky zkrátka někteří začínají ztrácet, a místo toho, aby odešli a byli doplněný lepším, tak se do toho nesahá a všechno sbírá Espanyol/Girona/Gim. Tarragona... Výsledky nejsou nejdůležitější, jenže mluvím o tom, že nás přehrávají kvalitou. Že máme na úrovni U-13, U-14 spoustu dětí se špatným rozhodováním, se dá vzhledem k věku pochopit, jenže my ztrácíme už i technicky.
To mi nikdo nevymluví, v Masii zkrátka v generacích od Cadete dolů chybí kvalita.
AndreasGerardi .. plně souhlasim., trenujem sice U13 ale mám to podobně...malá vesnice... každý rok 1 či 2 kluci odchází do velkých klubu na přípravu a vrací se minimum....je to práce od uplne mini pripravky.....
Je třeba s tím pracovat a nebýt zaslepený tím, že generace, které vychází, jsou úspěšné. Dole je NEkvalita.
To mi nikdo nevymluví, v Masii zkrátka v generacích od Cadete dolů chybí kvalita.