Nakonec bych řekl, že pískal celkem slušně, spíš to byl zápas - blbec, na náročném terénu (který zpravidla víc škodí hře Barcy než soupeři), proti včera až fanaticky nahecovanému soupeři, se spoustou smůly pro nás. Nenadávat (a hlavně ne směrem k rozhodčímu) a jedeme dál 💪
Celkově už mi přijde ta "kultura" kolem španělského fotbalu vyhnaná do extrému. 5 analýz rozhodčích už před zápasem, 10 po zápase, kampaně klubových TV, rasismus, další formy bojů, v několika případech zfanatizovaný fans atd. Nebo mám minimálně pocit, že se o tom ve Španělsku mnohem víc nahlas mluví.
Třeba Anglii nemám tak nasledovanou, ale nedávno jsem viděl SF poháru Chelsea - Arsenal. Můžete mě uhejtovat za nekorektní porovnání, ale.. Postarší rozhodčí s panděrem jak borec od nás z hospody, kterej dává 6 piv denně, ale s autoritou, co písknul, to platilo (i když by se o tom třeba taky dalo diskutovat). VAR v akci míň. Hráč Arsenalu přejede borce Chelsea, u diváků na Stamford Bridge to vyvolá menší rozruch, po 3 vteřinách klid (vůbec nechtěli vykuchat ani hráče Arsenalu, ani rozhodčího, jak pravidelně vypadá minimálně prvních 10 řad na každým španělským stadionu). Téměř výhradně sportovní fandění a podpora. U nás hysterie na hysterii.
Za mě škoda, stále nejkvalitnější fotbal na světě by si zasloužil lepší image.
Na promadridkýho sudího to docela ušlo, když nebudu řešit nepískání faulů rukama, povolenou tvrdší hru, neudělenou žlutou kartu po faulu na Pedriho, když jsme šli do pritiútoku a záhadně přesné ukončení nastaveni po devíti minutách, ačkoli Sociadad v nastavení 3 minuty zdržoval. Tak je jediná hlavní kontroverzní situace ta u Yamalova golu.
A nevím, ale tomu tragédovi za VARem nějak moc nevěřím, poté co udělal v minulé sezoně s Lewovou kopačkou. Je to takový čaroděj za VARem, který dokáže i z prdu udělat ofsajd.
Mně by zajímalo, jaká jsou v tomhle případě pravidla... Já jsem si vždycky myslel, že offside se bere v době přihrávky ..... Takže vůbec k žádné přihrávce nedošlo. Prostě z klubka hráčů vypadl míč. Yamal, i kdyby byl v offsidu, tak svého postavení v něm rozhodně nevyužil. Prostě jen sebral míč, který se ani v jednom momentu nedostal za obranu.
Jestli takhle zní pravidla, tak je to podle mě postavené na hlavu, ale myslím si že takhle nezní.
je to tak ako opises, v takychto pripadoch by sa ofsajd ani nemal piskat, hrac neziskal svojim postavenim ziadnu vyhodu a zaroven, tam nebol ani nahravka, len nejaky nahodny odraz
Ještě bych k tomu řekl, že ještě důležitější, než že to od Koundého nebyla přihrávka, je to, že míč se odrazil dozadu. Nezní náhodou pravidla tak, že když míč nesměřuje k bráně soupeře ale naopak, ofside být nemůže nikdy?
johnkaP - teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku - že když míč nesměřuje k bráně soupeře ale naopak, ofside být nemůže nikdy - teď je ale otázka, jak to v těch pravidlech opravdu je - protože když jsi před spoluhráčem, on ti dá přihrávku zpátky a ty se pro ni vracíš zpátky z offsidového postavení ..... Tohle by mě fakt zajímalo.
Stejně tak jsem žasnul, když nějaký zápas zpátky uznali soupeři gól, kde útočník zcela zjevně využil asi 3m offsidového postavení. Při akci kdy nabíhal zprava byl asi v 3m offsidu, přihrávka šla doleva, kde si hráč přebral míč a před brankařem ho nahrál - přihrávkou zpět - na toho hráče který byl předtím v offsidu - a ten dal branku, kterou uznali ..... To jsem taky nechápal.
Podle mě už se dnes vyzná v pravidlech i málokterý rozhodčí
Nicméně ! (škoda, že sem nejdou vkládat fotky) - v době kdy se míč odrazil od nohy Koundého, tak Yamal v offsidu nebyl ! VAR použil záběr o vteřinu déle, kdy si Yamal nakročil odrazovou nohou, ale to byl míč už metr před Koundém.
hoyer.. Tak jsem se mezitím snažil dovzdělat a zřejmě jsem se mýlil, protože podle všeho je to tak, že pravidlo říká, že hráč nesmí být v okamžiku přihrávky blíž k brankové čáře než míč (neboli o směru trajektorie míče to vůbec není), což Lamine samozřejmě byl. Takže pak nám zbývají jen 2 "body" k lamentování: 1) Jak se posuzuje, když to od Koundého nebyla přihrávka (protože ten poslední odraz ve skrumáži od jeho nohy rozhodně žádnou přihrávkou nebyl, dokonce ani úmyslně vedeným dotekem)? To už tady někdo namítal. 2) Jestli náhodou celé zdlouhavé posuzování nestrávili technicky zdatní madridisti u VARu tím, že posouvali Lamina po milisekundách v čase tak, aby se ta jeho pata v ofsajdové pozici opravdu o centimetr objevila a mohl se vydat verdikt. To už je ale spekulace, do které se pouštět nechci.
A ještě jsem někde četl, že když video není 100% prokazatelné (třeba když jsou paty hráčů za sebou tak vyrovnaně, že se nedá jasně určit, která je bráně blíž), tak VAR by podle pravidel neměl měnit rozhodnutí učiněné rozhodčími na hřišti. No a při vědomí tohohle je docela zajímavý pohled na pomezního rozhodčího bezprostředně po tom, co míč skončil v bráně. Chvilka nerozhodnosti a pak to zvednul. Můžeme se ptát "pro jistotu zvednul?" Ale to už jsme daleko za hranicí paranoii, kterou si chci připustit :-) Sám jsem na začátku psal, ať si nestěžujeme na rozhodčí, protože až taková tragédie to od nich nebyla a hlavně šlo o supersmolný zápas.
UEFA je velka.Tak preco nemiesat rozhodcov,ako na majistrovstvach sveta? Ziaden spaniel by nemal piskat spanielsku ligu,ziaden anglican PL,ziaden nemec Bundesligu atd. Tak ako je to v LigyeMajistrov a je vybavene. Var je aj tak inde,ako sa hra. Centrali by mohli byt kdekolvek a aj VAR team by bol z inej krajiny,ako v tej,kde sa hra.napr z rovnakej ako hlavny rozhodca.
Manzanov výkon nebol dokonalý a spravil nejaké chyby, ale ak bola nejaká nespravodlivosť voči nám, tak to zo strany VARu. A ja si myslím, že pri tom "ofsajde" aj bola.
Na to, že to byl Manzano, to docela ušlo. Bývá i o dost horší. Jediný, co bych řešil je naše efektivita a řešení finálních situací+lepší náběhy hráčů do vápna.
Třeba Anglii nemám tak nasledovanou, ale nedávno jsem viděl SF poháru Chelsea - Arsenal. Můžete mě uhejtovat za nekorektní porovnání, ale.. Postarší rozhodčí s panděrem jak borec od nás z hospody, kterej dává 6 piv denně, ale s autoritou, co písknul, to platilo (i když by se o tom třeba taky dalo diskutovat). VAR v akci míň. Hráč Arsenalu přejede borce Chelsea, u diváků na Stamford Bridge to vyvolá menší rozruch, po 3 vteřinách klid (vůbec nechtěli vykuchat ani hráče Arsenalu, ani rozhodčího, jak pravidelně vypadá minimálně prvních 10 řad na každým španělským stadionu). Téměř výhradně sportovní fandění a podpora. U nás hysterie na hysterii.
Za mě škoda, stále nejkvalitnější fotbal na světě by si zasloužil lepší image.
A nevím, ale tomu tragédovi za VARem nějak moc nevěřím, poté co udělal v minulé sezoně s Lewovou kopačkou. Je to takový čaroděj za VARem, který dokáže i z prdu udělat ofsajd.
Jestli takhle zní pravidla, tak je to podle mě postavené na hlavu, ale myslím si že takhle nezní.
Stejně tak jsem žasnul, když nějaký zápas zpátky uznali soupeři gól, kde útočník zcela zjevně využil asi 3m offsidového postavení. Při akci kdy nabíhal zprava byl asi v 3m offsidu, přihrávka šla doleva, kde si hráč přebral míč a před brankařem ho nahrál - přihrávkou zpět - na toho hráče který byl předtím v offsidu - a ten dal branku, kterou uznali ..... To jsem taky nechápal.
Podle mě už se dnes vyzná v pravidlech i málokterý rozhodčí
Na youtube je to krásně vidět.....
UEFA je velka.Tak preco nemiesat rozhodcov,ako na majistrovstvach sveta? Ziaden spaniel by nemal piskat spanielsku ligu,ziaden anglican PL,ziaden nemec Bundesligu atd. Tak ako je to v LigyeMajistrov a je vybavene. Var je aj tak inde,ako sa hra. Centrali by mohli byt kdekolvek a aj VAR team by bol z inej krajiny,ako v tej,kde sa hra.napr z rovnakej ako hlavny rozhodca.